» »

22" LCD - kupujem

22" LCD - kupujem

mish ::

Ima me, da bi si kupil 22" wide LCD. Ker bi monitor služil za oblikovalske namene, me zanima kater monitor priporočate (da ima čimbolj realne barve). Vem da 22-tke nimajo S-IPS matrike, zatorej tudi ne popolnih barv, a vendar kateri izmed trenutno dobavljivih v slo naj bi imel boljše barve?

Nekaj sem gledal ta monitor http://www.mimovrste.com/artikel/265003......ps-220ws8fb-crn ki ima, pod specifikacijam ima namreč naveden neko dobro sRGB kalibracijo. Samo me zanima zajem barvnega razpona zanj, diagrama pa ne najdem nikjer.

Ali obstaja kakšen S-IPS wide monitor (21" recimo)

Pa naj bo hard limit 100 starih tisočakov.

p.s. Odgovore v stilu "za oblikovanje rajš nabav CRT monitor lcd je kurc" ali "LCD pa barve HAHAHA" zadržite zase
__________________
www.zalozbamis.com
www.mish-design.com

m.i.h.a. ::

tema: Vse o LCD od A-Ž

sam imam pa Dell 2007WFP (wide, 20.1, S-IPS, 16 ms oz 8ms gray to gray, pivot, S-video in kompozitni vhod, PiP, PbP, USB hub,...)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

mish ::

Aha .. No, po drugi strani razmišljam o čem takšnem. Sam se mi kljub vsemu zdi da bolj potrebujem veliko delovno površino kot pa odlično sliko. Pa tudi, sedaj imam 19"ko, tko da bi bla razlika bolj minimalna kot ne, v delovni površini.
__________________
www.zalozbamis.com
www.mish-design.com

bond007 ::

sam imam pa Dell 2007WFP (wide, 20.1, S-IPS, 16 ms oz 8ms gray to gray, pivot, S-video in kompozitni vhod, PiP, PbP, USB hub,...)


Uh še kr ceno držijo ti delli. Glede na to, da za ta dnar že dva 22" lcdja dobiš + ostane ti za sladoled:D Ampak kvaliteta se pač plača.

m.i.h.a. ::

ja kvaliteta se plača...20.1" model od NEC-a je tudi podobne cene in oba imata S-IPS matrike....sicer vas pa razumem, da je težko dat 500+€ za monitor in tudi sam sem bil v dilemi al kupiti TN matriko ali pa pljuniti malce več za S-IPS,.....sedaj mi pa ni žal niti centa
imel sem še to srečo, da sem lahko kupil ta S-IPS monitor po ceni TN-ja.....no dileme potem več ni bilo:D

22" so me minili, ker je resolucija ista kot pri 20.1" (1680×1050) na račun velikosti pike, torej na 22" monitorju ni nič več delovne površine, le "raztegnjeno" oz povečano je vse skupaj, enako je pri 17" in 19" LCD, kjer je pri obeh ločljivost 1280×1024

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

bond007 ::

No pri 22" imaš malo več površine, kar pride prav pri filmih recimo.

Sicer pa sem imel čast delat na 30" dellu - tudi s-ips in čeprav me je navdušil - sploh sama velikost je neverjetna, sem mogoče pričakoval še več. Mogoče ravno zato, ker sem slišal toliko pozitivnih mnenj o s-ips. Ogledoval sem si visokoresolucijske slike in hdr slike z povdarjenimi barvami in stvar, čeprav je boljša od primerljivih monitorjev za isto velikost, verjetno ne bi bil pripravljen dati 2X več. Ok vidni kot je res veliko boljši od vsega kar sem videl, ampak barve se mi niso zdele kaj veliko boljše od tistega, kar sem do sedaj preizkusil. Se pa strinjam, če že daš 1000€ za nov komp, potem sodi zraven tudi primeren monitor - in to ne tak za 200€, ampak recimo 500.

Pesimist ::

Dilema je samo v tem za kaj rabis monitor. Ce za igre katere imajo visokobcutljive fizicne pogone, ter zahtevajo minimalne reakcijske case je vsak ms delaja vec katastrofalno, te negre mimo TN matrike. Recimo ta Nec ima max delay 32ms. Kar je ze dosti. Ce ne verjames idi sprobat flash igro katera testira reflekse. PA bos vido da bos na tem LCDju mel od 15-32ms vecji odzivni cas kot na kakem bolsem igricarskem. Ce pa seveda ne spilas iger pa lahko vse do 50ms uporabljas, ceprav sem jaz z takim monitorom ze v samem desktopu imel probleme z odzivnostjo miskinega kazalca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

m.i.h.a. ::

odzivnost gray to gray na tem dell-u je 8ms, kar v primerjavi z recimo enim samsungom z g-to-g 2ms ni tako pretirano.....ghostinga pa ne opažam

verjamem, da nekateri niste pripravljeni dat toliko za monitor, ampak v stvar katero bom neprastano gledal naslednjih 5 let bom malce pogledal na kvaliteto in že zaradi tega malce več priložil, ker če bi mi bilo vseeno bi šel kupit en no-name lcd v Hofer

izkušnje s TN monitorji so me v nakup IPS le še bolj prepričale, pač ozki vidni koti me zelo motijo in si zaradi tega zagrenit življenje ni vredno

ampak ok, če nisi zbirčen oz si povprečen uporabnik, z omejenimi financami pa res nima smisla "pretiravati",....jaz nimam nič od tega, če se bo model odloču za tega Dell-a oz ne bom nič na slabšem, če se odloči za kaj drugega, le svoje mnenje izražam

IMO

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

Pesimist ::

jaz nisem govoril o grey 2 grey odzivnosti, o podatku ki ga proizvajalec poda na skatlo, ampak o skritih podatkih katere doben proizvajalec ne oznanja.

X-Hair ::

http://www.newegg.com/Product/Product.a...

To nej bi tut bila kvaliteta kolkrtolk, ali ? Tiste 2ms sta mi vsec.

Karaya 52 ::

Poišči še informacije o HP w2207. Prodajajo ga na bolhi, sodeč po testih je malenkost bolši od samsunga 226bw. Edino kar me moti je samo leto garancije.

Edit: niti ne vem kako je s servisom če gre kaj narobe. Pomoje se načakaš preden...

Zgodovina sprememb…

mish ::

Hm.. zdaj sem še bolj v dilemi. Kje bi se dal najdt slednji diagram za phillipsovega 22" in pa kakšnega z S-ips matriko:


master D:
tu je nekaj o tem hp-ju. Zdi se zelo zanimiv.
http://www.anandtech.com/displays/showd...
"Swivel, vertical Tilt range from -5 degrees down to 30 degrees up, height adjustment from 37.1 cm to 48.1 cm (11 cm range), and screen 90% rotation (pivot function)"
predvsem tole mi je izredno všeč :)
__________________
www.zalozbamis.com
www.mish-design.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mish ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 20"LCD monitor kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
354546 (3675) Ted
»

19 " 4:3 ali 20" wide

Oddelek: Kaj kupiti
321791 (1002) m.i.h.a.
»

Kvalitetni monitor do cca 500 €

Oddelek: Kaj kupiti
222503 (1914) bosmla
»

Prosim pomoč-nakup 22 LCD!

Oddelek: Kaj kupiti
272470 (1521) msedem
»

LCD 20"+ 4:3 PVA/IPS 1600x1200

Oddelek: Kaj kupiti
71583 (1227) ripmork

Več podobnih tem