» »

Creatin-se lahko natrga mišica?

Creatin-se lahko natrga mišica?

«
1
2

Marabela ::

Zanima me, ali kdo ve, ali če bi recimo jaz začel jemati kreatin, ko hodim na fitnes šele en mesec lahko zaradi povečanja moči natrgal mišico? Ker bi imel toliko več moči , ki mi bi jo dal kreatin, da mišica ne bi vzdržala?

Je možnost natrganja mišice?:\

SkIDiver ::

Jz ti tega kemijskega sranja ne priporočam. Če bi rad mel mišice jej beljakovine pa ogkjikove hidrate pa jih boš mel po naravni poti. Kemija ni zdrava. Poleg tega pa lahko natrgaš mišico, ker ona ni pripravljena na tak napor, ker je prej nisi pripravu na to, ker je pač nisi mogu.

DrSergioDJ ::

hahah.."toliko več moči"..pa človek, kreatin NI čudež, zaradi česar, bi bil pol k superman močen. Sam ga uporabljam, pa tud Proteine..pa je zadeva fajn...

misica se ti pa tko al tko non-stop trga..pa pol nazaj zarasca..pa ce bos jemu creatin al pa ne :D (tko sm vsaj jst seznanjen..)
...

Loki ::

bistvo fitnesa je v tem, da si natrgas misice, da jim tako omogocis hitrejso rast. (s tem mislim malo natrgas - mikroskopsko :)) )

Ker bi imel toliko več moči , ki mi bi jo dal kreatin, da mišica ne bi vzdržala?


hm...?
kreatin ti naceloma da eksplozivnost misic (hitrost) in moc - s tem, da ti je ne da "kar tako", ampak moras za to pac delat v fitnessu. :)) (no pain no game).
kratek odgovor: ne, kreatin kot sam ti ne bo pomagal k trganju kit (ce si to mislil), ti bodo pa pomagale prevelike obremenitve v fitnessu (kvihtanje s preveliko tezo).
preden zacnes jemat proteine mores itak hodit nekej casa v fitnes brez njih, da se misice navadijo - spet manjsa moznost, da se nartgajo.

ce te to natrganje res skrbi, si kupi glutamin, ki naj bi to prepreceval (s tem, da mi ni logicno nekej - s tem bi zaviral tudi raztezanje misice - gibcnost? komentarji) ter hkrati tudi krepil imunski sistem.
I left my wallet in El Segundo

SkIDiver ::

Jz sm sam enkrat natrgu nožno v dimljah. Pa ne od fitnesa. Posledica skoka v daljino, ker ni bla mišica dost ogreta. Zacelila se je vendar jo samo en exploziven štart pri nogometu natrga nazaj kokr je bla. Tko da to niso heci. Isto ni nikol več.

Thrivial ::

Sk|Diver: ja potem te pa prfox za telo nasprica z miosprayem da odteces se tisto stafeto 4x100, da je sola 3. na regijskem...argh, bolecine pa pridejo doma.

S "kemijo" drugace nisem nikoli nisem imel opravka, ampak brez res dobrega nacrta nekoga, ki se na to spozna je bolje delati po "naravni" poti.
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Marabela ::

Kaj pa, če se ti mišica natrga? Men je en reku, da je to tko, kot če bi na 500kg zajlo-1 tono inj se zajla strga-tko nej bi blo z mojimi mišicami...

Sedej hodm en mesec u fitnes- KREATIN DA ali NE???

whatson ::

dragonlojze:
Sem aktivno treniral atletiko (zdaj treniram le še za zase;) ).
Dejstvo je, da se mišice z vsakim treningom malce natrgajo, ampak le te se morajo natrgati.

Jaz ti po enem mesecu aktivnega treninga še NE priporočam nobenih dodatkov. Navaditi moraš telo na obremenitve in potem postopoma jemat dodatke kot so kreatin, proteini, ogljikovi hidrati, etc. Večkrat se zgodi da kdo ne prebavlja dobro teh dodatkov,... in mora zato dolgo navajat telo. :).

Torej, jaz ti še kak mesec ali dva priporočam da se prepustiš kvalitetnemu treningu in da se res vživiš v ritem športnika. :)
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

gorenc ::

pa kaj je z vami???;( protein (in OH) ni dodatek! kje ste to pobrali? proteini so drugo ime za beljakovine;(( beljakovine pa konzumirate vsak dan. med drugim so osnovni gradniki misic in krvavo potrebne za vzdrzevanje osnovnih telesnih funkcij!

ljudje ne se ukvarjat z necem kar ne poznate. kaksno medicinsko knjigo v roke in se izobrazevat.

aja pozabil sem prihaja poletje in nenadoma se mora 90% populacije v treh mesecih znebiti 15 kilogramov, pomoznosti zmanjsati odstotek telesne mascobe na 4%, doseci anaerobni prag 250 ter imeti mirujoci srcni utrip 14.:\ ne bo slo tako zlahka, se posebej po zdravi poti.

Jeronimo ::

Predragi mišičnjaki. Veliko vprašanj z pridobivanjem mase, zgubljanjem maščobe, večanjem moči, višanjem anaerobnega praga, glede Kreatina monohidrat, vse v zvezi s treningom in še mnogo tega boste dobili na tem portalu: PORTAL!

Preberite si sekcijo članki in mnogotega vam bo jasno.

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

whatson ::

gorenc: proteine si lahko interpretiram tudi kot dodatke. Jasno mi je, da so to beljakovine, ampak vseeno telo ne potrebuje v začetni fazi nobenih dodatnih beljakovin (od tukaj tudi dodatki). Kasneje jih pa potrebuje nujno...

Se motim? Vsi se učimo, ane? :\
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Zgodovina sprememb…

whatson ::

Jeronimo: res zanimiva stran. Sploh nisem vedel, da obstaja.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Marabela ::

En mi je rekel, da mi bo Kreatin vezal vodo in bo zato misica manj dovzetna za poskodbe, misice pa ne morem raztrgati kar tako...je skoraj nemogoce...
A jo RES ne morem???

SkIDiver ::

Thrivial mene bi lahko z miljoni žavbam namazal pa nebi več teku tisti dan, ker me je trgalo da nism mogu hodt 3 dni.

dragonlojze a ti jz dokažem da se da mišico natrgat pa tut pretrgat?

Če jo natrgaš je odvisno kako jo. Seveda se vsaka mišica malo natrga, vendar je to zanemarljivo v primerjavi z natrgom, ki je večji in je lahko trajen oz stalen in deformiraš mišico. Probi se špilat. Ko jo boš natrgu boš že vedu, ko niti svoje lastne roke ne boš mogu dvignt, če si boš bicepsno mišico natrgu oz kakor kol se ji že reče.

Thrivial ::

Sk|Diver: mnjah ocitno pri meni ni bilo tako hudo. Je pa res, da sem po tistem imel cetrt leta abstinence vsakega sprinta, ker sem takoj zacutil poskodbo. Samo pocasen tekec...

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

SkIDiver ::

Jz lahko dones tečem na 60m ali 100m samo 1x Lahko seveda grem še drugič ali tretjič ampak bo rezultat strmo padal. Po enem šprintu čutim mišico in to tist del kjer je bla vse natrgana, tko da sem samo za enkratno uporabo v enem tednu nekje:D sem pa zato boljši tekač na dolge proge nekdaj bil:)

Marabela ::

A se lahko nardi, da kreatin sploh ne bo učinkoval name?

chucki ::

A se lahko nardi, da kreatin sploh ne bo učinkoval name?
JA.ne ga jest!:D

p.s kreatin ima vsak človek in sicer v krvi!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

danyy ::

pozdravleni.. mene zanima če je kreatin res škodliv, jemljem ga namreč več kot en mesec, polek tega tudi treniram ( kvihtanje + trebušnjaki+ skleci+ tek ).. prosim za nasvete in hkrati hvala :)

XtodaZ ::

jaz sem jemal kreatin 2x v življenju (2x cca 2 meseca)
ob jemanju je bilo vse v redu.. dosti lažje sem telovadil in manj utrudil. skratka super.

je pa pol bila p****rija ko sem odnehal (verjetno ni bilo zdravo da sem kar na1x zmanjšal dozo na 0)
po cca enem tednu so me zažele boleti mišice na nogah (zgoraj spredaj, nevem kako se imenujejo)
bolele so me cca 1 teden.. najprej blago, par dni pa sem komaj komaj normalno hodil - če sem le malo počepnil sem padel na tla in mi ni bilo lahko spet vstati!

sam nisem šel za tem, da je za to lahko kriv kreatin, to sem komaj pogruntal par let kasneje ko sem ga spet začel jemati in odnehal..
situacija je bila ista vendar ni bilo tako hudo ker sem jemal majhne doze.

nato sem malo pogledal po internetu kakšne stranske učinke naj bi imel kreatin..
prvo kar sem zasledil je "kreatin nima nobenih dokazanih stranskih učinkov"
neuradno pa so tile:
- nespečnost (v fazi "polnjenja" sem imel tudi jaz težave)
- bolečine v mišicah na nogah
- prebavne motnje
- aritmija
in jih je verjetno še nekaj, te se spomnem.

tako da, zase vem da kreatina ne bom nikoli več jemal ker mi več škodi kot koristi..
ostali pa po lastni presoji.. itak je odvisno od posameznika kakšne stranske učinke mu bo kreatin povzročil (če sploh)

unit3d ::

Pozdravljen,
sam ti še ne bi priporočal nobenih dodatkov, povečaj le vnos oh in beljakovin (spet je odvisno kaj želiš doseči), saj je bolje, da najprej ugotoviš kako tvoje telo reagira na spreminjanje prehrane in trening. Če si začetnik, boš hitro ugotovil, da se telo od začetka vadbe odzove nenormalno in so rezultati vidni v zelo kratkem času. Po nekem časovnem obdobju boš ugotovil, da krivulja uspeha ni več tako zelo strma in da si dosegel stopnjo stagnacije ali celo nazadovanja kljub treningu. Takrat ti lahko tovrstni dodatki k prehrani pomagajo pri dosegu "vrha na gori", če se lahko tako izrazim.
Kreatin še zmeraj velja za povsem nenevaren zelo učinkovi dodatek k prehrani, vendar je oboje odvisno od posameznika in njegovega telesa. Eni imajo ob njegovi uporabi veliko stranskih učinkov, spet drugi ugotovijo, da kreatin ne učinkuje, itd.
Stranski učinek pri vseh pa je, da moraš večkrat na dan na malo potrebo, ob tem pa še spiti dovolj tekočine. Stranski produkt je kreatinin, ki se nabira v ledvicah in je škodljiv, zato se mora čimprej izločiti iz telesa z urinom.

ePCh, faze polnjenja so mit. kreatin enako učinkuje ob manjši vsakdanji dozi (5g + 5g)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: unit3d ()

Good Guy ::

Eni imajo ob njegovi uporabi veliko stranskih učinkov, spet drugi ugotovijo, da kreatin ne učinkuje, itd.
Stranski učinek pri vseh pa je, da moraš večkrat na dan na malo potrebo, ob tem pa še spiti dovolj tekočine. Stranski produkt je kreatinin, ki se nabira v ledvicah in je škodljiv, zato se mora čimprej izločiti iz telesa z urinom.

ePCh, faze polnjenja so mit. kreatin enako učinkuje ob manjši vsakdanji dozi (5g + 5g)


ne govor bedarij prosim
kreatin ni škodljiv kar je bilo že 100x dokazano(tudi ob jemanju večjih količin)-beri malo http://www.maxximum-portal.com/

stranskih učinkov ni!

bluefish ::

Torej si je verjetno ePCh bolečine izmislil?
Stran kot je Max Portal, ki prodaja razne dodatke, pa ni ravno kredibilen vir.

Good Guy ::

bluefish je izjavil:

Torej si je verjetno ePCh bolečine izmislil?
Stran kot je Max Portal, ki prodaja razne dodatke, pa ni ravno kredibilen vir.


beri forum ne samo prve stran. na forum so zlinkali na stotine linkov(vsi so iz tujine) ki dokazujejo da kreatin ni škodljiv

danyy ::

unit3d.... nisem začetnik se že kr nekaj časa ukvarjam s tem kar je tudi vidno na pribodleni moči, sam sem začeu pred dobrim mesecem z kreatinom ni me zanima vsak nasvet je dobrodošel.

stock ::

Mah kreatin je uredu, imam kolega ki ga je jemal pol leta in bil zelo zadovoljen. Ampak bolj kot bi bil napačen kreatin je napačno njegovo/tvoje razmišljanje. Koji K maš ti po enemu mesecu za jemat dodatke? Ti boš še najmanj pol leta povečeval moč brez kakršnih koli dodatkov, in še pol če si malo urediš prehrano spet lahko še pol leta treniraš brez, da bi tvoje telo potrebovalo kaj drugega. Enostavno neumno, ko prideš v fitnes zato, da bi bil mrga. Jebiga če si bil cel life debeli/posušena prekla.. potem bo potrebnga veliko truda, da boš ojačal telo, razvil kosti in mišice. Sej fantje u fitnesih so usi zelo prijazni, komot uprašaš kdaj kakega starejšega, se bo sigurno našel kdo ki je probal že polno stvari pa boš videl kaj ti bo on povedal.

Good Guy ::

stock je izjavil:

Mah kreatin je uredu, imam kolega ki ga je jemal pol leta in bil zelo zadovoljen. Ampak bolj kot bi bil napačen kreatin je napačno njegovo/tvoje razmišljanje. Koji K maš ti po enemu mesecu za jemat dodatke? Ti boš še najmanj pol leta povečeval moč brez kakršnih koli dodatkov, in še pol če si malo urediš prehrano spet lahko še pol leta treniraš brez, da bi tvoje telo potrebovalo kaj drugega. Enostavno neumno, ko prideš v fitnes zato, da bi bil mrga. Jebiga če si bil cel life debeli/posušena prekla.. potem bo potrebnga veliko truda, da boš ojačal telo, razvil kosti in mišice. Sej fantje u fitnesih so usi zelo prijazni, komot uprašaš kdaj kakega starejšega, se bo sigurno našel kdo ki je probal že polno stvari pa boš videl kaj ti bo on povedal.


retard. druzga ti ne morem povedat..

BlazP ::

Good Guy je izjavil:

stock je izjavil:

Mah kreatin je uredu, imam kolega ki ga je jemal pol leta in bil zelo zadovoljen. Ampak bolj kot bi bil napačen kreatin je napačno njegovo/tvoje razmišljanje. Koji K maš ti po enemu mesecu za jemat dodatke? Ti boš še najmanj pol leta povečeval moč brez kakršnih koli dodatkov, in še pol če si malo urediš prehrano spet lahko še pol leta treniraš brez, da bi tvoje telo potrebovalo kaj drugega. Enostavno neumno, ko prideš v fitnes zato, da bi bil mrga. Jebiga če si bil cel life debeli/posušena prekla.. potem bo potrebnga veliko truda, da boš ojačal telo, razvil kosti in mišice. Sej fantje u fitnesih so usi zelo prijazni, komot uprašaš kdaj kakega starejšega, se bo sigurno našel kdo ki je probal že polno stvari pa boš videl kaj ti bo on povedal.


retard. druzga ti ne morem povedat..


+1
nabijanje u tri krasne

danyy ::

stock.... narobe si raumeu, ne jemlem po enomesečnem treningu ampak jemlem en mesec treniram pa že priblužno 2 leti skor 3.. skoraj vsaki dan.

;-) ::

Kreatin jem že od februarja, nič narobe. Brez prekinitev, večje doze.

XtodaZ ::

Good Guy je izjavil:

Eni imajo ob njegovi uporabi veliko stranskih učinkov, spet drugi ugotovijo, da kreatin ne učinkuje, itd.
Stranski učinek pri vseh pa je, da moraš večkrat na dan na malo potrebo, ob tem pa še spiti dovolj tekočine. Stranski produkt je kreatinin, ki se nabira v ledvicah in je škodljiv, zato se mora čimprej izločiti iz telesa z urinom.

ePCh, faze polnjenja so mit. kreatin enako učinkuje ob manjši vsakdanji dozi (5g + 5g)


ne govor bedarij prosim
kreatin ni škodljiv kar je bilo že 100x dokazano(tudi ob jemanju večjih količin)-beri malo http://www.maxximum-portal.com/

stranskih učinkov ni!


torej je bilo kaj drugega ki je povzročilo moje bolečine? in je slučaj da sem zasledil na internetu da je to eden neuradnih stranskih učinkov kreatina?
res ne vem kako lahko trdiš da stranskih učinkov ni na podlagi nekaj prebranih člankov.. in to, da so študije pokazale da testiranci niso doživeli stranskih učinkov ne pomeni da jih ni! (sploh pa kar sem jaz prebral so testirali ljudi, ki se več časa ukvarjajo s športom. za pravi preizkus bi morali dobiti ljudi, ki so si med samo kar se da različni)

stock ::

Good Guy je izjavil:

retard. druzga ti ne morem povedat..



A je kej narobe?

cyber_killer ::

Vsi tisti, ki ste skeptični okoli stranskih učinkov imam en dober nasvet. Ne jemat dodatkov in basta.

Glupo se mi zdi, da se sprašuje o tem. Vsaka stvar ima stranske učinke. Tudi na škatli aspirina je tona stranskih učinkov, pa ga vsi včasih spijemo.

Če se jemlje kreatin in če spiješ na dan 1l vode ja itak da boš čutil stranske učinke. Če pa boš jemal kreatin, ter spil vsaj 3l vode pol ni panike. Torej voda je en glavni dejavnik za čiščenje telesa.

ZaLoMaT ::

Fantje! Kreatin lahko jeste maximum 2meseca brez prekinitev, za tem je OBVEZNA pavza za isto obdobje, kot ste ga jemali.
+Veliko tekočine, vedno .

BlazP ::

ZaLoMaT je izjavil:

Fantje! Kreatin lahko jeste maximum 2meseca brez prekinitev, za tem je OBVEZNA pavza za isto obdobje, kot ste ga jemali.
+Veliko tekočine, vedno .



Svasta.

A potem se moras v casu prekinitve tud komplet rdecemu mesu odpovedat, glede na to, da vsebuje lepo kolicino kreatina?

Dopuscam moznost, da si zamesal z efedrinom.

IcEk` ::

Po 2 mesecih je telo nasičeno s kreatinom in dodatni odmerki nimajo več efekta, saj se je telo privadilo na višjo koncentracijo kreatina, zato priporočajo malo pavze.

cyber_killer ::

BlazP je izjavil:

ZaLoMaT je izjavil:

Fantje! Kreatin lahko jeste maximum 2meseca brez prekinitev, za tem je OBVEZNA pavza za isto obdobje, kot ste ga jemali.
+Veliko tekočine, vedno .



Svasta.

A potem se moras v casu prekinitve tud komplet rdecemu mesu odpovedat, glede na to, da vsebuje lepo kolicino kreatina?

Dopuscam moznost, da si zamesal z efedrinom.


Lepo količino kreatina? Najbrž se hecaš. Toliko kolikor poješ v prahu kreatina bi moral na dan pojesti par kg rdečega mesa.

2 mesca se jemlje pol 1 mesec pavza itn.

Jeronimo ::

Ali pa če vzameš Booster pa je.

Meni osebno je bistveno bolj odgovarjal. Vzameš pol ure pred treningom in to je to. Mogoče še med treningom (odvisno od dolžine treninge in intenzitete).
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

nuclear ::

Kako preveč pametni so določeni ljudje.. Vse tri stvari kar jemlješ, torej kreatin, protein(beljakovina) in OH imaš ti v vsakdanjem življenju...

Zakaj kreatin? -Poveča vzdržljivost, da se naredi več ponovitev, oziroma ponovitve z večjo težo.. Kreatin gre ven takoj isti dan, ko se polulaš v wc.
Zakaj beljakovine in OH v prahu? - To dvoje se večinoma pije po treningu, ker pride hitreje v kri, in je pomembno za regeneracijo telesa po napornem treningu.

Zakaj pa v prahu in ne navaden obrok(riž+meso, špageti + ribja omaka)? - Lahko tudi to, ampak te snovi počasneje preidejo v telo, in dejansko ne regenerira telesa dovolj hitro.. Itak se lahko je to, ampak meni osebno se ne ljubi takoj ko sem moker cel, in zlomljen jesti neke trde hrane.

Pol ure do eno uro po treningu pa poješ trdi obrok(aka navaden beljakovinski, OH in M obrok)...

Najbolj na k mi grejo osebe, ko so pametne, pa nimajo niti pojma kaj pomeni protein.

Scenarij:
Oseba 1: Wau stari, kak si je izoblikoval telo, kr kul zgleda.
Oseba 2(pametna oseba): Ja k se fila s proteini, itak mu bo vse padl, ko bo nehu proteine pit.
Oseba 1: Kaj pa so proteini?
Oseba 2: erm,....

.. Itak da mu bo padl dol, če bo nehal trenirat in se še naprej pravilno prehranjevat, brez odvečnih maščob, in preveč kalorij itd.. Ti če ne boš jedel dovolj se boš zredil? In obratno, boš shujšal, če boš žrl 10 čokolad na dan?
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

McHusch ::

Torej, kreatin se v telesu uporablja, ker se fosforilira do fosfokreatina, ki v času hude obremenitve po dveh sekundah, ko zmanjka ATP-ja, nadaljnjih šest sekund omogoča nastajanje ATP-ja s prenosom fosforilne skupine s fosfokreatina na ADP. Vsaka mišica ima nekaj kreatina in telo ga celo samo sintetizira.

Ali so dodatki kreatina dobri ali slabi, je stvar diskusije. Vemo tole: dokazov o škodljivosti še ni in kreatin dejansko izboljša eksplozivnost in hitrost. Na vzdržljivost ne more imeti vpliva (glej način delovanja). Kilogram mišice ima 4-5 g kreatina. Človeško telo na dan izloči 1-2 g kreatina, torej minimalno količino. To je treba dobiti z vnosom hrane ali prostega kreatina. Omenimo, da kreatin ni esencialen in se lahko sintetizira iz glicina in arginina, ki tudi nista esencialni aminokislini.

Povečan vnos kreatina izboljša eksplozivnost in hitrost. Vsi kreatinski režimi predpisujejo pavzo po dvomesečnem jemanju.

In še tole iz prakse: kdor ne trenira dvakrat dnevno, NE POTREBUJE prehrambenih dodatkov. Nabiranje mišične mase v fitnesu je pa za moje pojme neumno početje, ker je edini efekt vizualni. Krajše in širše mišice niso nič bolj močne ali vzdržljive od dolgih in ozkih mišic, ki pa seveda na pogled niso nič posebnega, čeprav so žilave kot hudič. :)

Zheegec ::

Preveč kreatina je zelo naporno za jetra in lahko jih uničiš. Za ostalo pa kreatin ni škodljiv, tudi če ga preveč jemlješ, ker gre višek preprosto ven.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

nuclear ::

McHusch eno je teorija, drugo pa praksa. Vem da si odličen kemik, ampak govorim iz izkušenj ljudi v praksi.

Trenira se enkrat dnevno, trening pa si razporediš po željeni intenzivnosti, tako da dvomim, da sem kogarkoli v fitnesu videl 2x na dan po planiranem.
Nabiranje mišične mase, in kasneje definicija je seveda vizualno početje.. Sej zaradi druge stvari se ne hodi na fitnes.. Vizualno oblikovati svoje telo, in zdravo živeti(glede na to, da ješ večinoma kvalitetno zdravo hrano).

Prehrambeni dodatki, pa so skoraj zanemarljivi pri fitnesu, če gledamo na drugo hrano čez dan, osebno pijem 1x na dan ko treniram, drugače ne. Izvor sirotkinih beljakovin(proteinov) ti je pa verjetno znan, in če že primerjamo nepredelane beljakovine s predelanimi, potem je verjeno več kot očitno, katere so bolj zdrave, če že gremo deep v to debato(kaj je kemija in kaj ne).

Kreatin ti napolni mišico z vodo je tako? -To pomeni, da se ti mišica razširi, kar pomeni, da lažje dlje časa delaš vajo. To je zame vzdržljivost. Explozije in speed pa ne pridejo glih v poštev pri nabiranju mišične mase. Tako si jaz predstavljam, če je narobe me popravi, in mi povej.

No sej. Druga je stvar treniranja mišice do odpovedi, drugo pa je tekanje. Tko, da IMO regeneracijski napitek po treningu ni slaba stvar.

@ALIEn3001 zato pa se vsako stvar jemlje v limitah.. Z vsako stvarjo si lahko uničiš organe, če se overdosaš.. tudi s sladkorno peno.. lfm
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

XtodaZ ::

kreatin itak zauživamo redno s hrano in je tako neškodljiv..
škodljiv je lahko ko ga jemljemo v prevelikih odmerkih isto kot ostale snovi.. tudi jemanje preveč vitaminov ima lahko stranske učinke!

McHusch ::

nuclear je izjavil:

McHusch eno je teorija, drugo pa praksa. Vem da si odličen kemik, ampak govorim iz izkušenj ljudi v praksi.

Trenira se enkrat dnevno, trening pa si razporediš po željeni intenzivnosti, tako da dvomim, da sem kogarkoli v fitnesu videl 2x na dan po planiranem.
Nabiranje mišične mase, in kasneje definicija je seveda vizualno početje.. Sej zaradi druge stvari se ne hodi na fitnes.. Vizualno oblikovati svoje telo, in zdravo živeti(glede na to, da ješ večinoma kvalitetno zdravo hrano).


Drži. Z dvakratdnevnim treningom sem ciljal predvsem na tekmovalne športe (atletika, nogomet, košarka, rokomet ...). Fitnes je tu specifika in ljudje dvakrat dnevno ne hodijo v fitnes.

nuclear je izjavil:

Kreatin ti napolni mišico z vodo je tako? -To pomeni, da se ti mišica razširi, kar pomeni, da lažje dlje časa delaš vajo. To je zame vzdržljivost. Explozije in speed pa ne pridejo glih v poštev pri nabiranju mišične mase. Tako si jaz predstavljam, če je narobe me popravi, in mi povej.


Razširjena mišica nič lažje ne dela vajo. Še enkrat, oblikovanje mišic v fitnesu je zahtevno in terja veliko discipline, treningov in odrekanja, ampak žal taka mišica ni bistveno bolj močna/hitra/vzdržljiva. Ker to ni namen te vadbe.

Kje tu stopi v enačbo kreatin? Ker je kreatin dodatni buffer za energijo (resda traja le par sekund, ampak se med počitkom obnovi), omogoča več, težjo in intenzivnejšo vadbo. Logika od tod je preprosta - več treninga pomeni večjo rast mišic. In ja, kreatin zaradi svoje sestave (polaren!) v mišicah povzroči nabiranje vode. To poleg tega, da mišico vizualno napravi večjo, po nekaterih raziskav dodatno spodbudi rast mišičnega tkiva, da tisto 'vodeno praznino' zapolni.

nuclear je izjavil:

No sej. Druga je stvar treniranja mišice do odpovedi, drugo pa je tekanje. Tko, da IMO regeneracijski napitek po treningu ni slaba stvar.


Drži, po tekanju regeneracijskih napitkov ne potrebuješ, če se ne pripravljaš na svetovno prvenstvo. Dopuščam, da koristijo pri fitnesu, ampak moja poklicna deformacija je, da hudičevo pazim, kaj mečem vase. Kot kemik namreč vidiš preveč.

XtodaZ je izjavil:

kreatin itak zauživamo redno s hrano in je tako neškodljiv..
škodljiv je lahko ko ga jemljemo v prevelikih odmerkih isto kot ostale snovi.. tudi jemanje preveč vitaminov ima lahko stranske učinke!


To ni ravno nek prepričljiv argument, čeprav je 100% resničen. Namreč, s hrano pojemo raznorazno svinjarijo, ki pa je navadno v zelo zelo majhnih odmerkih. Zanašanje, da je dobro vse, kar pride po naravni poti v telo, ni ravno zdravo. V naši kotlini z zelenjavo dobimo tudi dnevno dozo kadmija :)

Jeronimo ::

Meni bosterji pomagajo, da se hitreje regeneriram med treningom - kakršnimkoli. Fitnes, tenis, nogomet ...

20 let intenzivnih treningov naredi nekaj izkušenj. :)
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

XtodaZ ::

Jeronimo je izjavil:

Meni bosterji pomagajo, da se hitreje regeneriram med treningom - kakršnimkoli. Fitnes, tenis, nogomet ...

20 let intenzivnih treningov naredi nekaj izkušenj. :)


sej v bistvu je najboljše da vsak posameznik spozna svoje telo in ugotovi sam s časom kaj mu koristi in kaj ne.
tiste nasvete, ki jih dobi okoli pa naj jemlje z rezervo!
izkušnje res naredijo svoje

McHusch:
sej nisem mislil na to, da je vsaka stvar ki jo damo vase koristna.
hotel sem povedat da tudi tiste stvari ki so koristne v majhnih količinah, lahko v velikih količinah škodijo.

Looooooka ::

err...
1)pametnjakovicem zgoraj:jeste rdece meso...mogoce ribe?guess what.KREATIN JESTE.
Zdej pa nazaj na temo.
Temu, ki je zacel temo...sploh ne rabis brat nobenih dolgih postov o tem kaj je to kreatin...KER kokr sm prebral na fitness hodis SELE en mesec.
Kreatina dejansko na fitnessu NE potrebujes...in bos PREZIVEL...in ja celo nabildal se bos BREZ njega.Ko bos dobil pa toliko misicne mase, da ti mogoce al ne bo dovolj...al pa preprosto ne bo vec napredka pri dvigovanju utezi(vsi mamo neko mejo, ki nam je genetsko pogojena in preko katere pac zlahka ne bomo vec prisli).No pol gres pa lahko na kreatin.
Pa tud ni za redno uporabo, ker bos vidu, da ti povsod pise, da je pametno pa 2 mescih or smth narediti pavzo.
Kot je blo pa ze zgori napisano...ko bos nehal jest bos opazil razliko.In ravno zato NE rabis jest zadeve dokler ne prides do lastnega maximuma.
Pa lepo ignoriri capce, ki poznajo ne vem kerga vratarja, ki je sirok za 2 avtomobila in sploh ve o cem govori(tista gorila ma 100% 10+ let fitnesa za sabo).

Aja...pa ce bi ze tok na hitr nabildal misico...je vecja nevarnost natrganja koze(potem bos pac dobrodosel v svetu strij) :)
In ja...tud to lahko kumot dosezes brez kreatina.Bos pa vseen tezko ljudi prepricu, da nisi nic jedel :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

c3p0 ::

Kdor ima strije, je prej kaj druga papcal, kot pa nedolžni kreatin.

grex ::

a si greste gostilniško debato ali resen forum?

Večini odgovorov tle bi pripisal [citation needed].

Kreatin je škodljiv če ga jemlješ več kot dva meseca [citation needed].
Kreatin gre v kreatinin, ki je zelo škodljiv [citation needed].
Po kreatinu je ta in ta dobil to in to, za kar je kriv izljučno in samo kreatin [citation needed and some brain while at it].

Jeronimo ::

grex - tole tukaj je računalniški forum. :) Za kaj resnega se je treba pozanimati kje drugje. ;)
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kreatin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5614549 (13958) jype
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037438 (27843) CleanPower
»

Maxximum shop (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7910896 (9049) BlazP
»

Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9620787 (16724) Saladin
»

fitness in prehrana (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10312379 (11043) jeti

Več podobnih tem