» »

Kakšen je resnični potencial naših možganov?

Kakšen je resnični potencial naših možganov?

«
1
2

Valentin ::

V Franciji so odkrili 44-letnega človeka skoraj brez možganov, ki živi povsem normalno življenje. Je oče dveh otrok in zaposlen kot uradnik.

Skeniranje njegove glave je pokazalo, da je njegova lobanja polna hrbtenične tekočine; možgani se nahajajo samo še v tanki plasti okrog in okrog ob lobanji. Nabiranje vode v možganih so mu odkrili že ko je bil dojenček. Vgradili so mu poseben ventil za njeno odtekanje, ki so mu ga odstranili pri 14 letih, saj je izgledalo, da nima več težav. Izgleda, da temu ni bilo tako, saj se je tekočina nabirala še naprej, izpodrivala in mu počasi uničevala možgane tekom desetletij.

Inteligenčni test je pokazal, da ima človek IQ 75, kar je sicer malo pod povprečjem, vendar še zdaleč ne toliko, da bi ga lahko uvrstili med mentalno zaostale osebe. Specialist za možganske poškodbe Max Muenke pravi, da je kaj takega možno zato, ker se je degeneracija dogajala počasi, skozi desetletja. Tako so preostale možganske celice imele čas prevzeti funkcije tistih, ki so odmirale...

No, ob prebiranju česa takega bi pa res lahko rekli, da je potencial naših možganov morda vseeno precej večji, kot pa ga znamo izkoristiti...

Shegevara ::

ja sej to je pomoje možno ane. Če pogledaš da mi uporabljamo manj kot 8% svojih možganov pri razmišljanju. In tudi znano je, če postane katera od možganskih polobel neaktivna, njeno delo prevzame ob svoje delo še druga. V primeru tega francoza je pa, da je pač na tem majhnem kosu možganov nadzoroval vse gibe in razmišljanje, izkoristek kapacitete je bil pa skorajda napoljnjen. Zato je tudi bil za odtenek z nižjim IQ kot ostali.

Valentin ::

> Če pogledaš da mi uporabljamo manj kot 8% svojih možganov pri razmišljanju.

Od kje ti pa ta informacija ??

Tic ::

izkoristek kapacitete je bil pa skorajda napoljnjen. Zato je tudi bil za odtenek z nižjim IQ kot ostali.

Od kje ti pa ta informacija? Izgleda kot iz klobuka vzeto. IQ pa bi bil imho zelo sličen, če bi mu manjkalo le pol možganov. Koliko proste kapacitete tisti, ali katerkoli drug človek ima, vedeti ne moreš. Malo slabše rezultate IQ testa, pa bi mu lažje prisodil zaradi dejstva, da njegovo razmišljanje opravljaja sekundarni živčni sistem oz. backup.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Shegevara ::

valentin< nekje sem prebral, sam verjamem da niso 100% viri tako da ne zastopam 100% tega dejstva. Je pa res da so še stvari na človekovem telesu, katere so tudi po večkrat večje od primerne velikosti.

tic< dobro, samo, a se ti ne zdi, da so njegovi ostanki možganov bolj obremenjeni, kot bi bili normalno veliki možgani. (tako sem vam razložil samo tako, da bo vsakemu smrtniku razumljivo, kaj se v resnici dogaja.)

Marc` ::

> Če pogledaš da mi uporabljamo manj kot 8% svojih možganov pri razmišljanju.

Mislim, da gre za to, da uporabljamo max. 10% ISTOČASTNO, odvisno od potreb, izkoriščeni pa so vseeno celi možgani, vsak del pač služi svojemu namenu. In mislim tudi , da evolucijsko ne bi prišlo v poštev, da bi 90% možganov šlo v nič.:)

Shegevara ::

Marc_ kako evolucijsko se ti pa zdi, da imajo ženske prevelke prsi, moški pa prevelik penis?

mogoče pa v zvezi z možgani je evolucijsko. Mogoče bomo pa, če bomo čez 1000,2000 let še živeli, bili primorani/zmožni uporabljati možgane kar se da najboljše.

Marc` ::

Link.
Preberi, če ti je.
" Furthermore, from an evolutionary point of view, it is unlikely that larger brains would have developed if there was not an advantage."

Shegevara ::

se pravi, da ti ne verjameš v to, da lahko s treniranjem možganov izboljšaš njihovo aktivnost, logično razmišljanje in hitrost in da je vse nespremenljivo?

antonija ::

Lej MedoPu, vsi organizni ki jih danes se vidimo na zemlji so tukja zato ker so imeli dolocene prednosti pred tekmeci (ki so izumrli). Ce je ena vrsta razvila nek organ, ki kuri nenormalno veliko energije in ki rabi minimalno poskodbo da organizem propade (recimo cloveski mozgani), in ce tega organa ne zna uporabit za pridobitev prednosti pred tekmeci, potem tak organizem propade.

Clovek je (evidentno) potreboval tako velike mozgane da se je obdrzal do danes. In njihova uporabnost je pravgotovo vecja od 8%, ce drugega lahko "backup" celice zamenjajo tiste ki ponesreci odmrejo. Nikakor pa nimamo vec kot 90% mozganov v glavi "just in case" ali pa celo samo zato da kurimo vec kisiga in hrane.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Shegevara ::

potem mi pa znaš razložiti, zakaj imajo ženske za dojenje prevelika prsa še pa še, ki seveda predstavljajo težjo gibljivost in večjo ranljivost na tem predelu. Mogoče veš zakaj?

TESKAn ::

IQ 75 'malo' pod povprečjem? Povprečje je 100, 75 je 25% pod povprečjem.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Valentin ::

Izgleda, da so bile pač moškemu spolu že v davnini takšne bolj všeč...

gzibret ::

Tole, da rabimo le nekaj % možganov je tudi za mene bull. Procesiranje je razporejeno po celotnem volumnu. IMO že samo sedenje in premikanje prstov po tipkovnici porabi zajeten % kapacitete.
Vse je za neki dobr!

netanyahu ::

Glede na to, da se vsaka dva meseca odpre taka brezvezna tema, se sprašujem, ali nekateri res ne uporabljajo samo 10%.

Snopes: The Ten-percent Myth
Wiki: Human brain, Popular misconceptions
The ten-percent myth
Do we only use 10% of our brain?
...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: netanyahu ()

antonija ::

Nimajo vse zenske velikih prsi, je pa res da se pri vecini moskih pojavljajo cudne reakcije v mozganih ce pride blizu njih kaksna mladenka z velikimi prsi... Zna bit da so zaradi tega geni za velike prsi toliko bolj pogosti (in se se naprej bolj pogosto replicirajo vkolikor to ne zavre kaksen socioloski mehanizem) in so s tem (evolucijsko gledano) zenske z vecjim oprsjem uspesnejse kot pa tiste z manjsim.

Predvsem pa lahko zenske cisto lepo delujejo brez oprsja (kar bi za mozgane tesko rekli, rezen blondink seveda /joke), tako da kaksne zelo povecane ranljivosti niti ne predstavljajo. Imajo pa zenske vecje oprsje od moskih ze zaradi tega, ker imajo tam mutirane znujne zleze ki namesto znoja proizvajajo mleko (kadar je potreba seveda).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Shegevara ::

ampak zakaj se to ni to zgodilo pri opicah? Saj smo se ja iz njihove veje razvili

imagodei ::

@MedoPu

Obstajajo zanimive teorije, zakaj naj bi ženske imele prevelika prsa. Ti bom poskusil izbrskati članek. Naj ti namignem: gre za to, da človek slabo voha in ne zaznava spolnih feromonov. Poleg tega je evolucija poskrbela, da so človeške samice nevarno malo poraščene (kar je veliki večini moških zelo všeč). In sicer je stvar šla tako daleč, da so po tem atributu skrajno podobne negodnim in spolno nezrelim deklicam, preferenca pa je v možganih že globoko zakoreninjena. Teorija pravi, da so ženske dobile velika prsa zato, da moški lahko jasno loči med godnimi in negodnimi samicami (pa očitno tudi ta karakteristika ni vedno dovolj ;( ).
- Hoc est qui sumus -

gzibret ::

Tole s prsmi je podoben primer kot pri pavu z velikim perjem. Samice pač... (pri pavu). In moški pač.... (pri ljudeh).
Vse je za neki dobr!

antonija ::

In vsi skupaj smo zaceli z amebo. Zakaj pa ta nima velikih prsi? Ce bi opice imele vecje prsi, bolj pokoncno drzo, vecje mozgane in manj dlak nebi bile vec opice... Povrh vsega se je pa clovek razvil iz primatov, ne iz opic.

Je pa na wiki strani od mozganov ena napak: mozgani so res "very soft, jelly-like", ampak so vseeno sivi (po povrsini). V notranjosti so pa temno rdeci, to majo pa prav.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Shegevara ::

< gzibret. kaj pa moški penis, ki je prek 15cm . to ni potrebno. Pa še vidi se ga ne na ulcah po mestu da bi babe za njim žvižgale.

< antonija. Že že. Samo pokončna drža je bila človeku nujna za preživetje. Prsa žensk pa tako velika sigurno ne. Če se je vse skupaj tako razvilo samo zaradi poželenja in večje možnosti dedovanja genov, zakaj narava ni tega naredila preostalim živalim?

antonija ::

Ne vem zakaj se vsem zdijo samo mocne misice in podobno potrebne za prezivetje.... Ce si enkrat imel clovesko populaicjo, kjer so spolno nedozoreli osebki in spolno dozoreli osebki izgledali precej podobno, potemtakem se geni tistih osebkov, ki so obcevali pred puberteto, bolj slabo sirili (in so taki osebki pocasi izumrli). Tisti pa, ki so izbrali spolno dozorele samice, so svoje gene razsirili (tako samci kot samice) in pocasi se je "uveljavil trend" vecjih prsi. Zgolj in samo zato ker je tak osebek uspesneje prezivekl in se razmnozeval kot tisti z manjsimi prsmi. Big boobs FTW po domace.

Tole s penisom si pa se bolj mimo falil... clovek obstaja cisto mickeno dlje kot pa copova ulica v ljubljani. Pa obljubim da levis se ni delal kavbojk par sto let nazaj, kaj sele par tisoc let nazaj.

Vecina stavri na sedaj zivecih organizmih je tam z razlogom. Seveda so izjeme (recimo trtica pri cloveku in ostanki nog pri kitu in nekaterih kacah recimo) amapk te ostanki so vidno zakrnjeni in ne izstopajo tako kot recimo velike joske lai pa konjski tic (scuze me french).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Shegevara ::

en ful Off topic je ratal ampak vseeno

jaz pa mislim da samice izbirajo in ne samci. Večja prsa pa samo zato, da jih privlačijo, seveda spet vsaka pupa že ni pamela anderson.

antonija ::

Jst pa mislim da zbirajo oboji, le da samec lahko oplodi malo morje samic, medtem ko lahko samica "proizvede" le eno generacijo potomcev na leto (priblizno). Pa se to samo v dolocenem obdobju in seveda ce pri porodu ne umre (kar se v zadnjih par deset letih ne dogaja tako pogosto, prej se je pa to velikokrat zgodilo; zato imajo kipi venere tako velike boke in rit).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Shegevara ::

ok antonija, ampak jaz še vseeno mislim, da ženske bolj skrbi za prihodnje rodove in dedovanje genov kot moške. Recimo (sedaj se govori striktno o večinah ne izjemah) večina žensk, ko jih vprašaš kakšne moške si želijo, govorijo vse, da intiligentne, pametne, s poklicom, včasih tudi bogate. Prašaš moške, kakšno žensko bi imeli, pravijo da lepo, suho, joškasto.... seveda so pa tudi izjeme.

to sedaj vidiš, da bi se poznalo če bi ženska dobila svojega "idealnega" partnerja in vzgojila bolj kvalitetne otroke, kot pa v tem primeru moški. Vsaj več šans bi imela.

_marko ::

No glej medu pu...

pol ure nazaj sem se vračal z dela, pa pridem ven iz kemijskega inštituta pa zagledam eno z velikimi joški!
Še zdaj se je dobro spomnim, če pa bi bila ravno ko deska pa bi jo prvo sekundo pozabil.

Možgane pa kar lepo vse uporabljamo, samo ne vseh 100 naekrat - saj ne računaš poštevanke, prevajaš in igraš tenisa naenkrat ane! :8)

MeduPu:
Sposodi si kakšno knjigo o evolucijski psihologiji - ti bo kar hitro jasno zakaj je kakšna stvar takšna kot je.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Shegevara ::

_marko, saj ne tečnarim, da nikoli ne uporabljamo 100% naših možganov. Se mi je že z začetka čudno zdelo. Ampak ostalo pa drži, ali pa lahko dokažeš, da kar sem rekel ne drži. (predvsem zadnjih par postov), ko še nisem antonije preizkušal koliko ima v glavi.

Nikakor vam ne težim da imam prav, samo povejte, povejte, kje in zakaj se ne strinjate.

_marko ::

MeduPu:

Dokler je jasno, da uporabljamo praktično vse možgane in ne samo 8%, jaz nimam pripomb.
So ostali dost dobro povedali.

A se tukaj strinjama?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

snow ::

> zakaj imajo ženske za dojenje prevelika prsa še pa še, ki seveda predstavljajo težjo gibljivost in večjo ranljivost na tem predelu. Mogoče veš zakaj?

Evolucijsko bolj ugodno. Večja zainteresiranost potencialnih partnerjev... In geni se širijo ;)



> IQ 75 'malo' pod povprečjem? Povprečje je 100, 75 je 25% pod povprečjem.

IQ naj bi se imel normalno (gaussovo) razporeditev, zato je treba mal drugače postavit zgornjo trditev.



Drugače pa so možgani dost prilagodljiva zadeva... ampak s starostjo pešajo. Hm je to tudi odvisno od treninga? Sposobnost učenja namreč. Hmm.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

gani-med ::

:D

In zakaj so večji joški evolucijsko ugodnejši od majhnih?
Večji in pokončni joški pri ženski pomenijo več mleka, torej več hrane in več možnosti za preživetje mladičev in to je tisto, kar nas moške podzavestno še vedno privlači, zavestno smo pa bolj kot ne zmedeni ...
CO2 is the elixir of life.

Shegevara ::

gani-med.. tvoje 1. stališče je resnično, če v primeru uporabiš dvojčke, trojčke, v primeru enega otroka, so pa dovolj že večkrat manjša prsa. Poglej si recimo pri opicah ženskah. A majo vse joške večje kot glavo?

snow ::

Večja prsa ti nič ne pomagajo če ne sploh ne pride do otrok :) Recimo da večja prsa privlačijo več moških. Ni pa velikost prsi odvisen samo od genov ampak tudi od okolja - tu mislim na prehranjevanje in posledično maso, ki ima vpliv na prsi.

Se pa v evoluciji dogajajo tudi razne spremembe, ki nimajo bistvenega vpliva, ali ga nimajo več, ampak po moje pri prsih ni tako.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: snow ()

gani-med ::

PedoPu>>Poglej si recimo pri opicah ženskah. A majo vse joške večje kot glavo?

Ma opice so glupe!
Poleg tega imajo drugačno socialno strukturo kot ljudje.
Šef tropa jebe vse samice po vstii in mu zato ni nič važno, kakšne joške ima katera.
Ostala moška raja pa medtem lahko le trenira desanko, le tu in tam uspe, ob velikem tveganju, kakšnemu banano zamenjati za deset sekund sreče ...
CO2 is the elixir of life.

gani-med ::

snow>>Ni pa velikost prsi odvisen samo od genov ampak tudi od okolja - tu mislim na prehranjevanje in posledično maso, ki ima vpliv na prsi.

Naši predniki so se podali na zahtevnejšo pot, kot opice, ki so več ali manj ostale na drevesih.
V težkih pogojih za preživetje so materam z manj mleka otroci pogosteje umirali in tako se je ta rod z več mleka in moški geni, ki take raje izbirajo nadaljeval in preživel. Veliki joški seveda so gensko pogojeni, kar oglej si malo matere i njihove hčere.


O resničnem potencialu naših možganov pa veliko pove tudi to, kako offtopic je postala tale tema >:D
CO2 is the elixir of life.

imagodei ::

Vidim, da me spet nihče ne jemlje resno. Bohved zakaj imam tak vpliv na ljudi... ;)

Skratka, članek, ki se ukvarja s tem, zakaj imajo ženske veliko oprsje in zakaj je le-to všeč moškim. V bistvu se članek ukvarja širše, z neotenijo (ohranjanje karakteristik, ki so značilne za mladiče, tudi v odrasli dobi; npr. kokoši ne znajo leteti, psi so bolj krotki, kot njihovi predniki volkovi, ljudje nismo obilno poraščeni...). Na drugi strani se ukvarja pa predvsem s pojasnilom glede prsi.

Zanimiva teorija.
- Hoc est qui sumus -

Valentin ::

Če damo vprašanje (pre)velikih joškov in penisov malo na stran... :D

Še vedno sem namreč fasciniran, kako bi lahko natrenirali naše možgane, glede na tistega reveža, ki z eno četrtino konkurira marsikateremu 'normalnemu' osebku... :\

TESKAn ::

Na velike joške v primerjavi z opicami lahko gledamo tudi drugače. Pri ženskah je verjetnost, da jo bo kaka večja divja mačka hotela pojest in bo zato mogla bežat na drevo, zelo zelo majhna. Pri opicah pač obstaja in zato bi opica z velikimi joški kaj kmalu postala malica -> gen za velike joške bi bil slaba stvar in bi (je) počasi izginil. Pri nas je pa to vseeno, zato preživijo geni za kakršnekoli joške - od najmanjših pa do največjih. Tudi glede samcev se predstavnicam naše vrste ni za sekirat - povejte mi, ko ti ženska pomiga z ritjo in nakaže, da je za stvar, koliko bi jih reklo 'sorry, premajhne joške imaš'?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

antonija ::

Vecje joske nepomenijo vec mleka!!! Mlecne zleze sicer prozvajajo pri razlicnih osebkih razlicno kolicino mleka razlicno dolgo, ampak to ni nikoli v direkti korelaciji z velikostjo oprsja pred porodom.

Dejstvo je da so vse lastnosti, ki so med doloceno populacijo pogosteje izrazene, evolucijsko bolj ugodne. O razlogih zakaj je tako se lahko prerekamo, ampak pavi bojo se vdno imeli velike in pisane repe, zenske pa vecje joske od moskih. Babooni pa rdeco rit :)

Glede tiste pikre pripombe "sorry, premajhne joške imaš":

Vecina na tem forumu tud pod razno ne spada v skupino alfa samcev; to so danes predvsem medijsko znane osebnosti iz sveta zabave, ki imajo toliko potencialnih spolnih partnerjev da si lahko privoscijo taksno izmisljevanje. In ker ravno alfa osebki pustijo najvec svojih genov prihodnjim generacijam, se osebki, ki v druzbi veljajo za bolj privlacne, veckrat sparijo in so njihovi geni ztao pogostejsi.

Ubistvu dela narava isto kar so poskusali ze nmogi ljudje (including Hitler): Poskusa iztrebit gene katerih izrazene lastnosti populaciji niso vsec in favorizira tiste, ki trenutno veljajo za bolj zazelene (velike joske, velik penis, rjava polt,.....). Tako naj bi se "napacne" mutacije (razne bolezni, napake v razvoju,...) s prihodnjimi generacijami izgubile ker naj se taki osebki nebi toliko parili kot tisti "pravilni". Vse to je seveda striktno iz evolucijskega stalisca.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Shegevara ::

ampak antonija, to ne pomeni da se parijo samo hiltonke pa victorie pa angeline jolie. Narava je vedela, da vsak nebo moral dobiti najustreznejšega partnerja kar se jih da, zato je vsak pripravljen na kompromise in ogromnega nižanja kriterija. Celo do te meje, da neprivlačne in revnejše osebe ne najdejo ultra perfektnih izjem za nevemkaj spolno privlačne. To so delali raziskave po ZDA in ugotovili poleg tega, da jim je privlačna oseba prav na njihovi človeški ravni.

antonija ::

Ce bi se parile samo superzvezde potem pridemo v problem premajhnega gene poola. Pari se vecina populacije razen nekaj izjem katerih geni bojo vecno pozabljeni. Se vedno pa velja da je v doloceni populaciji vec genov alfa osebkov kot pa kaksnih drugih (ali bi jih glede na evolucijo moralo biti).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

gani-med ::

Antonija >>Vecje joske nepomenijo vec mleka!!!
Mleka se res proizvede približno enako, vendar je skladišče večje.
Tiste z manjšimi joški morajo zato pogosteje dojiti.
Danes to ne predstavlja problema, vendar je vprašanje, kako je to vplivalo na naše prednike, ki so bili bolj izpostavljeni zunanjim neprilikam.
CO2 is the elixir of life.

antonija ::

@gani-med: nasprotno popularnemu prepricanju prsi niso skladisce mleka (velik balon poln mleka), ampak je vecji del prsi mascobno tkivo (zato se tako prijetno (moskim ocem) zibajo). V njih so res zelo majhni "rezervarji" mleka, nikakor pa te rezervarji ne dolocajo volumna prsi. Pred porodom se sicer volumen prsi navadno poveca ker se poveca kolicina mascobnega tkiva (zleze rabijo dovolj visoko temperaturo za produkcijo mleka), cez nekaj casa se pa volumen prsi zopet zmanjsa (ker zleza ne rabi vec termoizolacije).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

gani-med ::

No pa smo našli skupno točko teme o človeku brez možganov in z "normalno" umsko kapaciteto, ter majhnimi ali skoraj nikakršnimi joški a vendar z enako preskrbo z mlekom :)


Večji volumen po moje vendarle predstavlja tudi večje skladišče, če nič drugega, so cevke daljše in držijo več mleka.
Včasih so bile popularne dojilje, ki pa si jih je težko predstavljati s kaj manj kot petico.
CO2 is the elixir of life.

jype ::

Ej, kdo vam je reku da so večje prsi pogostejše in da pomenijo evolucijsko prednost? To enostavno ni res.

Poleg geografske odvisnosti (in z njo povezanih podnebnih razmer) na avtohtone konstitucije vplivajo tudi avtohtoni jedilniki. Dejstvo je, da evolucija pri ljudeh že dolgo ne deluje več na celotno telo (saj že nekaj deset tisoč let ne pustimo umret tistih, ki izkažejo neoptimalne spremembe, z izjemo nekaterih kultur a la Šparta). Tudi velike prsi niso toliko zaželjene, kot si morda kdo misli - če deklice z majhnimi prsmi ne bi nikoli rodile, potem takih deklic v par tisoč generacijah ne bi bilo več. Enako velja za dolge penise.

gani-med ::

Večje prsi so v razvitem svetu dejstvo, to vedo povedati tudi prodajalci modrčkov, da se je (Gaussova) porazdelitev pomaknila proti večjim številkam . Del povečanja gre na račun debelosti, nekaj pa tudi na račun onesnaženja z estrogenom.

O tem, da je to tudi zaželena lastnost, pričajo vedno številčnejši kirurški posegi z vsadki ali pa zgolj primerno odebeljeni modrci.
CO2 is the elixir of life.

jype ::

Rad bi konkretne podatke. Je že res, da počasi dosega plastična kirurgija absurdne razsežnosti, ampak dejstvo je, da velika večina žensk nima nenormalno velikih prsi, tistih z bistveno večjimi pa je prav tako malo, kot tistih z bistveno manjšimi.

Da je razvoj prsi odvisen od številnih dejavnikov (že omenjen estrogen, telesna kultura, prehrana in tako naprej) je jasno, zato ni čudno, da v aziji in afriki ni veliko deklet z ogromnimi prsmi. Da so "velike prsi" moškim všeč, je precej bolj posledica tega, da se prsi v obdobjih, ko je ženska pripravljena na spolno združitev, nekoliko povečajo (ne ljubi se mi googlat - preveč je reklame za "večje prsi"), posledice kulturnih vzorcev, ki jih narekuje veja medijske industrije, ki se največ ukvarja s prsmi, so pa seveda druga stvar, prav nič povezana z evolucijo.

Tudi dolžina penisa je bolj slabo "evolucijsko pomembna": če bi velik penis pomenil evolucijsko prednost, bi vsi imeli večjega (ker evolucijo zanima izključno tisto, kar je nujno za uspešnejše razmnoževanje).

gani-med ::

statistično vedno več žensk z večjimi prsmi


>> Tudi dolžina penisa je bolj slabo "evolucijsko pomembna": če bi velik penis pomenil evolucijsko prednost, bi vsi imeli večjega (ker evolucijo zanima izključno tisto, kar je nujno za uspešnejše razmnoževanje).

Bolj kot to, kaj zanima evolucijo, je za nas moške važno, kaj zanima ženske..
Zato njih malo povprašaj ali imajo raje krajše ali daljše.
Menda o "nepomembnosti dolžine penisa" največ razpravljajo tisti z bolj kratkimi, ostali pa o tej temi raje modro molčimo 8-)
CO2 is the elixir of life.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gani-med ()

jype ::

Namigovanje me ne gane - če bi prednost obstajala, potem bi dejansko vsi imeli daljše penise in večje prsi.

Da je statistično vedno več žensk z večjimi prsmi je seveda jasno, ker so tudi ljudje vedno večji in tega tvoja povezava očitno ne upošteva, čeravno dobro opiše druge dejavnike. Še vedno sem prepričan, da večje prsi ne pomenijo večje možnosti prokreacije. Če povzemam po tvoji zlobi lahko rečem, da za tiste moške z majhnimi penisi ostanejo tiste ženske z majhnimi prsmi, a nima smisla da se slepim - božansko lepe ženske (po mojem okusu) imajo praviloma povprečno velike prsi, kar pa vsaj pri meni ni zadosten razlog za prokreacijo - mora znati tudi izpeljati Lagrangeovo obliko ostanka pri Taylorjevi vrsti.

Bolj zanimivo je študiranje primatov (iz katerih smo se nedvomno razvili), ki kaže na splošno promiskuitetnost, povsem nasprotno obnašanju npr. nekaterih vrst višje razvitih sesalcev (kopitarji, zveri), kjer je parjenje praviloma rezervirano le za najmočnejšega (v tropu). Tako je jasno, da v tropu primatov preživi velika večina genskega materiala, pa tudi mešanje med tropi je pogostejše.

gani-med ::

Sicer ne vem, koliko te statistike držijo in tudi nisem noben poznavalec razmer, sem pa nekje prebral, da 80% žensk nosi modrčke napačne velikosti, običajno prevelike.

Ni bil moj namen karkoli namigovati, vendar sodbe o dolžinah prepuščam kar ženskam, ker so njim tudi namenjeni.
Ena razlika med izbiranjem dolžine penisa in velikostjo prsi pa vendarle obstaja. Velikost prsi si lahko vsak že od daleč ogleda (razen pri muslimankah, ki so totalno pokrite). Tu pa dobi, kar dobi, lepo zapakirano in se kaj dosti niti ne more več pritoževati.
CO2 is the elixir of life.

Shegevara ::

gani-med, samo je brez povračila ali garancije >:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zenske, rasizem in izbira partnerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
77689434 (76350) kr1ženska
»

Hoja po mestu, sprehodi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
568853 (7526) marijancek
»

obožujem debeluške (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16037535 (32113) Silck
»

Koristne mutacije

Oddelek: Znanost in tehnologija
453662 (2138) Think
»

Človekov vpliv na lastno evolucijo

Oddelek: Znanost in tehnologija
392244 (1628) Keyser Soze

Več podobnih tem