» »

Zeitgeist

Zeitgeist

1
2
»

T-h-o-r ::

vem, ampak to se dogaja že vso zgodovino, eni pridejo do oblasti in je ne dajo zlahka iz rok, tako kot faraoni, kot kralji, kot rimski cesarji, v 20. stoletju so pač glavni najbogatejši
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

SanAndreas ::

Sem gledal tega filma, to bi morali gledati cel svet, da bi vsi videli in vedeli kaj delajo prasci na skrivaj za našim hrbtom ;((
Zato moramo vsi tega čimprej preprečiti, preden bo prepozno, saj nočemo postati roboti, ki ubogajo preproste ukaze in ostati biti tiho!

Aja pa ne pozabit na glasno povedati NE za Very čipa v telo, saj itak to vedo nekateri pametnjakoviči kajneda :))
SanAndreas je doma iz Rimske Galaksije ima srebrn NLP :)

Zgodovina sprememb…

Beat-O ::

Zeitgeist je prav prikupna teorija zarote za dolgočasen deževen dan, kaj iz tega filma jemati resno pa bi bila velika napaka. Nekaj dejstev je resničnih, nekaj je polresnic, ogromno pa je preprosto izmišljenih.

Pri religiji je toliko stvari izmišljenih ali nategnjenih do te skrajnosti, da človek ne more verjeti.

Ista skupina ljudi, ki ni bila sposobna predvideti najosnovnejših odzivov in realnosti v Iraku naj bi načrtovala takšno ogromno zaroto in obenem poskrbela da se zanjo toliko časa ne bi izvedelo?

Osnovno znanje makroekonomije bo povzročilo da boste ob zadnjem - bančniškem delu "dokumentarca" nebrzdano padli v krohot.

Že če malo pogooglate boste našli strani kjer dokazujejo napačne trditve v filmu kar na podlagi celega transkripta. Stavek za stavkom.
http://www.toshl.com/

SanAndreas ::

_The_Man_ -> Že če malo pogooglate boste našli strani kjer dokazujejo napačne trditve v filmu kar na podlagi celega transkripta. Stavek za stavkom.

Ali ti verjameš v to, kar so oni "dokazali" svoje trditve, ki naj bi bile pravilne?

Glede medijev in pranje možganov in sicer ali veš da je za oblikovanje javnega mnenja med mediji najbolj uporabna televizija. Negativna sporočila, kot so novice, grozljivi in nasilni filmi, odločilno vplivajo na vedenje gledalcev. Kako misliti, kaj početi, kako izgledati. Kaj je potrebno imeti, da bi bili "IN", kateri politični usmeritvi slediti... Sadam Hussein je slab, Bush je o.k., NLP-ji in ukrivljene žlice so nesmisli, primitivni filmi, nogomet in pijančevanje preko vikenda so o.k.... Ljudje si ne drznejo nasprotovati, kajti večina s spranimi možgani bi se jim smejala. Je tako? Tako se že tisočletja skrbi za ohranjanje javnosti v nevednosti. Skoraj nihče ne ve, kaj se v politki, gospodarstvu in religiji resnično dogaja. Enako velja za človeško zgodovino, človekov resnični izvor, dejansko stanje Lune in Marsa, vesoljski program, prosto energijo, naravno zdravljenje, duhovno zdravljenje, resnično življenje Jezusa, človeško svetlobno telo (dušo in auro) in še kaj podobnega...

In še nekaj, v ZDA (hmm... oziroma Amero) je zajel pravi val anti intelektualizma. Univerzitetni študij opazno upada, zanimanje dijakov za nadaljnje izobraževanje je čedalje manjše. Američani menijo, da lahko preveč učenja škodi, svoje pa prispevajo tudi drage šolnine. Po ugotovitvah raziskave National Geographic iz leta 2006 več kot polovica Američanov, starih od 18 do 24 let, meni, da ni potrebno vedeti, kje so države, o katerih poslušajo v poročilih. Ista raziskava pove, da 77 odstotkov višje ali visoko izobraženih Američanov več kot tri leta po začetku vojne v Iraku na karti sveta še vedno ne zna pokazati Iraka, Irana, Savdske Arabije in Izraela.
Pranje možganov, ki se v nekdanji deželi izobilja skozi televizijske ekrane vrši dlje kot drugod, je nedvomno zaslužno za upad želje po izobraževanju. Pomembneje se je zabavati, biti srečen. Na tej poti se znanje in prevelika količina informacij zdita bolj oviri kot opora, pravijo.

Človek, prosim zbudi se!!! :'(
SanAndreas je doma iz Rimske Galaksije ima srebrn NLP :)

Pyr0Beast ::

Idiocracy je en dober film o tem. T
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Beat-O ::

_The_Man_ -> Že če malo pogooglate boste našli strani kjer dokazujejo napačne trditve v filmu kar na podlagi celega transkripta. Stavek za stavkom.

Ali ti verjameš v to, kar so oni "dokazali" svoje trditve, ki naj bi bile pravilne?


Skepsa do vsega, seveda. V možnost absolutnega dokazovanja česarkoli razen dvoma samega tako ali tako ne verjamem. Vse je samo večja ali manjša verjetnost. In če to veliko verjetnost zavoljo preprostosti pogovora poimenujemo kar dejstvo, ti lahko povem da na podlagi zbranih dejstev ogromno zadev v Zeitgeistu ne drži. Nekaj sem jih opazil sam, mnogo več drugi, a nekako nimam volje niti razloga preverjati vsako izmed njih. Napak je bilo dovolj da se je film diskreditiral.

Tole sicer ni prvotno zraslo na mojem zeljniku, a ne spominjam se več čigava izjava je bila. Optimistično mladostno gledanje na svet je, da misliš da so npr. na TV tako neumne in izkrivljene vsebine, ker za tem stoji neka zarota. To je optimistično zato, ker zaroto se lahko razkrije, razbije in vse postavi v najlepši red. Precej bolj cinično in verjetno bolj realno je spoznanje, da so vsebine take, ker ljudje to hočejo, trg pa se prilagaja. Medijske vsebine niso senzacionalistične in rumene, ker bi nekdo hotel ljudi poneumiti, temveč zato ker ljudje hočejo biti poneumljeni. Seveda se najdejo tudi kakšni "spin masterji", ki medije nekoliko priredijo sebi v prid, a njihov vpliv je v primerjavi s povpraševanjem ljudstva zanemarljiv.


Pomembneje se je zabavati, biti srečen. Na tej poti se znanje in prevelika količina informacij zdita bolj oviri kot opora, pravijo.

Človek, prosim zbudi se!!! :'(


To je stvar perspektive. Meni znanje in informacije prinašajo tudi zabavo in srečo, medtem ko mi se mi zdi mnogo stvari, ki se drugim zdijo zabavne nesmiselnih. Človek se hitro prilagodi okolju, presežni užitek najdemo v vsem. Užitek in neko samozadovoljstvo najdemo v lastnem odrekanju užitka in tako spet uživamo!

Ljudje iščemo vzorce v vsem, podobno kot se lahko zazreš v oblake in tam zagledaš slona, se lahko zazreš v družbo in zagledaš teorijo zarote. Obenem je tudi psihološko precej priročno saj je pomirjujoče najti enotnega krivca za vse težave. Precej lažje kot sprejeti realno situacijo, ki je nastala zaradi mnogo kompleksnih dejavnikov, ki jih ne moremo ponotranjiti, če že ne drugega vsaj zaradi omejitev naše mentalne kapacitete.
http://www.toshl.com/

USS Liberty ::

Zeitgeist je totalen crap dokumentarec... v bistvu to sploh ni dokumentarec, ampak eno navadno skropucalo... jaz sem skoraj zaspal med gledanja tega dolgacjta...

Zeitgeist je neke vrste religija za levake...

neres ::

Pyr0Beast ::

Tnx za update neres :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

bvcxy ::

Pred nekaj dnevi je izšel tretji dokumentarec ZEITGEIST MOVING FORWARD:

jest10 ::

Ma neeee. Znova bo teženje po vseh možnih straneh "to si pa moreš pogledati"

ripmork ::

Pa si poglej, zakaj pa ne?:D

@bvcxy: hvala za link (pa še s podnapisi, nice)

velky ::

Vsi dokumentarci so podobni. Čist odvisno je kaj zagovarja tisti, ki je dokumentarc ustvaril. Tk, da js ne verjamem vsemu, kar povejo. Določene stvari je treba mal bol preučit, ne pa samo nek dokumentarc pogledat in si na podlagi tega ustvarit neko mnenje.
Je pa res, da Zeitgeist spada med kvalitetnejše.

gulfstream ::

Sem pogledal vse dele. Glede Pentagona in 911 nebi preveč razpravljal...osebno recimo verjamem uradni razlagi, ni pa dvakrat za reči da je bilo notranje delo. Konec koncev ima CIA dosti izkušenj s takimi packarijami.

Je pa zanimiv alternativen pogled na ekonomijo, bazirano na naravnih virih. Mogoče je res vse skupaj malo utopistično, ampak mislim da ideja v osnovi ni slaba. Sicer me muči kar precej detajlov, predvsem praktična izvedljivost, ampak razmišljanje v tej smeri ne mora biti slabo.

Ob priliki bom prebral e-book Designing the Future (.pdf), katere avtor je idejni vodja projekta.

Zgodovina sprememb…

drejc ::

Veliko bolj smiselno je da si pogleda človek nekaj res poučnega recimo Commanding Heights - The Battle for the World Economy, da zaobjame zgodovino in sedanjost.

http://video.google.com/videoplay?docid...

http://video.google.com/videoplay?docid...

http://video.google.com/videoplay?docid...

Glede raznih zeitgeistov in ostalih moonhoaxerjev ter world domination conspiracy teoretikov pa so namenjene besede velikana:

All the world's a stage,
And all the men and women merely players
- Shakespeare
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resnična zgodovina - kdo zares vlada na zemlji (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68742123 (29031) Matev
»

America from freedom to fascism (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
857128 (5319) T0MA2
»

Resnica Pentagona? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16314237 (10455) BigWhale

Več podobnih tem