» »

Bad sectorji (trgovina)

Bad sectorji (trgovina)

boogie ::

Pomoč!!
Novembra lani sem kupil 40GB HD , znamke"IBM".Po enem mesecu mi je začel disk "peti" in "žvižgati".Takoj sem probal scan disk ,ki mi je javil ,da imam bad sectorje. Disk sem odnesel nazaj v trgovino in zahteval drugega.V velecenjeni trgovini računalniške opreme so mi naredili low level format in disk vrnili.Čeprav disk ni brezhiben, sploh slišati nočejo o kakršni koli zamenjavi,kljub grožnjam o zavodu za zaščito potrošnikov ipd....Zanima me sledeče.Ali je možno disk uničiti , da mi ne poteče garancija in mi le tega zamenajo,saj kot pravijo mi ga bodo brez problema zamenjali ko bo "crknil".Do takrat mi pa svetujejo redne backup-e...

Hvala za odgovore...
  • spremenil: boogie ()

OmegaBlue ::

Ja probi flash zbrisat al ga pa zasrat.:D
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

tec ::

Lahko uresnicis svoje groznje, ali pa se obrnes na IBM slovenije in ti bojo povedal, kaj se da naredit. Disk pa najlazje unicis, ce ga parkrat izklopis med delovanjem. Torej, ko igla skace po disku ti odvzames strom.

3LeR. ::

prizgi dej neki kopirat and kick the hard drive :D
mislm da bo to ucinkovalo..drugace pa ce ze jebe jeza si getn kaksen program za testiranje diska pa ga goni 24/7 dokler ne crkne :) medtem ga lahko se dobro toplotno izoliras to sigurn pomaga :D

Chessman ::

Uporabi program

Drive Fitness Test (version 3.00)

Če ti ta program problema z trdim diskom ne odpravi potem lahko zahtevaš nov disk, če pa program zadevo popravi si rešil problem. To je program z katerim bodo tudi na IBM-u popravili tvoj disk če ga boš vrnil prodajalcu, le ta ga potem pošlje na IBM. Tudi sam IBM ne menjuje diskov kateri gredo popravit z tem programom.

BTW: za IBM diske DTLA in IC35 obstaja nov BIOS ki odpravi problem nastajanja novih BAD Sectorjev.

Dobiš ga pri uvozniku za diske IBM

Aplikon d.o.o.

chucki ::

ko sm si jst dal ta bios gor na mojem prejšnem disku DTLA mi je še bolj mlel! skos je mlel! zdej mam IC35 vendar ne dam gor nobenga biosa!!!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Yohan del Sud ::

Na to je pa čudno. Ravno danes sem nesel starega 30 MB DTLA nazaj k JAEtu zaradi istih težav. Star leto in pol. Ob doplačilu 4800 sit sem ga zamenjal za IC 40 MB... Upam da bo delal, ampak OS-ja si ne upam gor inštalirat. Imel ga bom za swap disk. Ve kdo kje prodajajo racke?

ABX ::

Ko so že omenli najhitrejši način do novega diska je brcanje trenutnega med delovanjem.

Pa čeprav je teško zbit nasmešek pred serviserjem zaigraj tapravega arshole.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitachi Deskstar 180GXP

Oddelek: Novice / Diski
182284 (2284) Jinxy
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19311491 (7119) ChiefThunder
»

IBMov disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
312332 (1677) Andor
»

IBM 45GB 7200obr/min

Oddelek: Strojna oprema
231795 (1319) Mac
»

Disk in Bad sectorji!!??