» »

IBM 45GB 7200obr/min

IBM 45GB 7200obr/min

branko_bm ::

Z velikim veseljem sem ga zacel uporabljat, a zdaj ga se z vecjim veseljem porivam v "drek"! Stavr je bila dokaj ne poceni, oz. poceni, kakor vzames, pricakoval sem veliko, testi so bili izredni! V sisofsandri2001 je test disk izmeril: "drive index = 24487" to en disk na abitki kt7a raid, a kaj ko je od tega ze dober mesec, zdaj sem lahko le jezen da sem ostal skoraj brez vsega, ja verjetno je bil prehiter, tudi grel se je, a pomoje ne prvec..., mam kar dobro hlejeno kisto... Kaj naj povem? NE KUPUJTE IBMO-vih diskov vsaj te generacije ne, sploh pa ce IMATE abitko, kolegu dela disk, na epoxovi plati, brez problema, ni mi jasno ali je abit zajebal ali IBM, pomoje IBM, ker vsi drugi diski delajo na abitki OK, dobro IBM pa pravi obratno, disk dela na ostalih platah OK, pomoje je se vedno IBM zajebal. A ma kdo podobne probleme z tem diskom na kaki drugi plate (ne na abitki)???

in se slikice, na abitki je le 600Mhz duroncek, ki ga hladi corb, graficna pa je dobra stara diamondova riva tnt 16mb in pa 128mb rama




VASkO ::

jaz, tvoj kolega, imam WD (western digital 205AA)

branko_bm ::

mislil sem drugega :)), tistega ki ima enak disk kot jaz.. IBM 45 GB

bastadu ::

Jaz imam IBM DTLA 45GB na abitki, pa deluje brez problemov, sam sem mogu narnovejše beta drajverje za kontroler gor dat, če ne je pa ful zmrzoval...

OrlyTM ::

Sej .. en čas delajo diski, pol je pa konc vesela :((

lp
OrlyTm
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Jinxy ::

Jest imam 20G IBM DTLA disk, pa ABIT BE6 plato in mi je ene pol leta delal super, pol sem pa ene kartice menjaval in od takrat naprej kr neki serje...ce disk prikljucim na IDE1 kanal, disk zacne "škrtat" in spuscat cudne glasove (dela itak nic), ce ga dam na IDE2, pa dela normalno!?

JLP ::

Jest sm mu DTLA 307030 na IDE1 na Abit KT7-RAID in je delal brez problema.
Zej mam pa 2x enak disk na HPT370 kontrolerju pa tud dela brez problema.
Live long and prosper!

branko_bm ::

sem mel vse najnovejse drajvere gor, lepo je delalo, dokler pac ni crknilo, ampak ko crkne crkne... (win2000) naredi neke bad sektorje, in ce jih naredi nekej tam ko je gor autoexec ali pa direktorij windowsi pol lahko na vse skupaj pozabis, ko mi je prvic crknil ni delalo cisto nic, edino particijo sem lahko zbrisal (z fdiskom) pa se to bolj z tezavo, kajti ni slo napisat labela za c:, label ki je bil, je bil neki t z spodaj vjugo, c z kljuko, sami neki cudni znaki (herioglifi), no pol ko sem spremenil label in na novo postavljal particije je tam pol ure srotalo (kjer so bli bad sektorji), pol pa je dalje delalo normalno, pri formatiranju pa je tisti del formatiralo 100x dlje kot bi ga normalno. No ko sem pa spucal disk z ibm-ovim prog. je blo ok, dokler ni crknilo drugic (winME), (takrat - drugic je bla skoda manjsa, prvic so sli vsi podadki po gobe), kajti na drug disk sem dal sistem in 45GB uporabljal kot slave, bad sektorje je scan disk oznacil kot bad in jih preskakoval (tak bi se slo nekak), ali ce disk ne dela kot treba pol ga je treba menjat...

Birkof ::

No jst imam IBM DTLA 307030 in mi je štekal , vendar je občasno nehal ....Nato sem kupil nov ram in je disk šel v p.... skupaj z 25 GB moviejov in podobno :O No trenutno ga imam na servisu , sam kokr vidm so šli vsi podatki v k.... :O No in ker sem mogel kupiti nov disk dokler ne dobim nazaj IBM-a sek kupil QUANTUM Fireb. Plus AS 40 GB U-ATA100 7200rpm 2Mb . in vam pove dela 100x boljše in spolh se ga ne sliši(dobesedno nič)..

Yohan del Sud ::

Ja cadd, te čisto razumem. 50 MB podatkov mi je šlo v k. Hvala bogu imam najpomembnejše podatke backupirane na ZIP drivu. Po novem jih iz ZIP-a tudi zaganjem in shranjujem. Ne zaupam več IBM-u. Računam, da mi je šlo vseeno vsaj ene 100 ur dela u k... ;(;((:'(:(:'(;((;(
www.strancar.com

bzagozen ::

Jaz sem nekje na forumu nekaj bral o serijah teh diskov (DTLA). Saj veste, da so Mađarski zanič, tajvanski pa OK. Sedaj me pa zanima; jaz sem svoj disk kupil skoraj takoj, ko so bili na voljo v Avstriji. In "moja" serija prihaja iz Filipinov. :)
Zanima me, če je kdo imel kakršne koli težave s to serijo.
Imam INTEL plato SE440BX2 in prikljopljen disk na IDE1 (UDMA 33). Pa sem se enkrat igral s particijami pa linux pa te stvari..., pa se je kar na lepem pojavil en sam bad sektor na disku. Sprva sem mislil, da ga je Partition magic nardil (ker sem fil particije menjal, pa združeval pa razbijal pa spreminjal FS...), sedaj pa čedalje bolj sumim, da je kriv disk, oziroma kontroler. Ko sem hotel particijo z bad sektorjem preprosto formatirat, mi je disk, mogoče dvakrat, naredil tisti zloglasni KLC, KLC. POl sem pa moral z IBM programčkom cel disk zbrisat, da je šel Bad sektor stran.

Še ena fora: Mam kolega, ki ma ta staro serijo IBM diska (7200), pa mu isto škrca, kar med delovanjem, pa mi pravi, da to že dela vseskozi, pa da ni problema. :)
www.alkoma.si

Yohan del Sud ::

Ja no sej pravim, meni ga je sral ravno filipinski, mađarski pa ne. Po mojem tu ni vzorca.

3LeR. ::

jst mam ibm dtla 307045 ne kt7a raidpa dela ko bomba
hiter je, problemov pa ni. dela na raid kontrolerju pa tud na ide 1 kanalu
jst ne vem kaj se vem sanja pa kaj ste delal z njimi
moj dela super in upa mda tko tud ostane

kirc ::

Tole me ja pa dodobra pretreslo ! Kdaj pa naj bi zacel ta disk SKRTAT ? Jest sem ga v Mlacomu nabavu, cist tazadnga, ki so ga mel pri nihovih dobaviteljih. Men sicer po 3 tednih sicer se vedno dela k sus na abitki K7A raid, ampak cvikam pa vseen. Prejt sem mel Quantum 15Gb/7200 rpm ZAKON. lp:)

branko_bm ::

v cem je fora da se ne odprejo zgornje slike, ki sem jih prilepil...? a se vam tudi ne? ce date lastnosti, si skopirate pot do slike in jo odprete v novem oknu se vam bo lepo pokazala...

disk... ja se 7dni... grrrrrrrrrrr (rekli so da skupaj 14, upam da bo prej)

branko_bm ::

ce najde kdo kako uradno stran, da morajo disk zamenjat, naj prosim pove... kajti mam taksen obcutek, da ziher nebojo hotli menjat, samo pocistli ga bojo z oni programom in mi ga vrnili, jaz pa zahtevam drugega, IBM-a 45GB NOCEM!!!
pride tudi v postev realno doplacilo za 60 GB (v glavnem ne manj kot 45), najboljse ce dajo drugo firmo :))
skratka ce najde kdo kaj uradnega, prosim za link oz. mail.
HVALA!

LP mr_cadd

element ::

IBM je ql, za*ebal so sam 45GB serijo diskov. ;((

G[e]c ::

Jest mam tocno tega zloglasnega IBM 45gb 7200, sam men za enkrat dela brez problemov. Ker disk se pa zdej splaca pol kupt pa da je cena okol 50k sit pa more bit tm cez 40 gb?

3LeR. ::

ej folk kva mislte s skrtanjem?
men se ne sanja kaksen zvok bi tol lohk bil!
kaksna primerjava prosim

Tigorsami ::

Problemi z IBM diski so se razvlekli na več tem v različnih forumih, zato si verjetno spregledal povezavo na IBM-ovo stran z neprijetnimi zvoki, ki sem jo objavil v drugi temi. Upam, da mi bodo moderatorji odpustili ponovno objavo.;)

Poslušaj tukaj.

branko_bm ::

a ma kdo tocno taksen zvok kot je na objavljeni strani?

jaz sem imel cisto drugacnega (se bolj neznosnega)!

hitreje je "pokalo" zkzk, zkzk, zkzk, zkzk, zkzk, zkzk, zkzk, zkzk, zkzk, zkzk, zkzk, zkzk, zkzk, zkzk........ ful hitro

MadMax ::

-3LeR- : ko ga bos slisal, bos ze vedel...:(

G[e]c ::

Kaj pa ce das disk cist na silent tko k sm jest dal, pol pa nc ne slisis?

Mac ::

Meni dela kot poje bad+head+1.wav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Umiranje IBM-ovih diskov

Oddelek: Strojna oprema
252305 (1361) windy
»

kaj je zdaj z IBM DISKI, serija 45giga!?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
141478 (1168) abcde7
»

Trdi disk IBM 30GB - ribanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
151377 (1252) zile
»

Izkazalo se je za resnično...

Oddelek: Novice / Diski
382001 (2001) branko_bm
»

Na tem je več...

Oddelek: Novice / Diski
282107 (2107) Sergio

Več podobnih tem