» »

IBMov disk

IBMov disk

Jebiveter ::

Zadnje case opazam, da mi disk ob startu kompa zaruzi in slisi se kot, da bi glave drsale po plosci in/ali je v situ motorcek oz. lezaji. Pocasi se mi dozdeva, da se to dogaja zato, ker se prevec hitro vgasnejo winsi (Win2k - tega problema naj baje nebi imeli). Kaj pa to povzroca pa mi sploh ni jasno! Ce se komu sanja kaj je narobe naj prosim svetuje!

Aja, disk je IBM DTLA 15GB 7200 ATA100 serija Maj 2000.
Kupjen je bil avgusta lani v Essediju v trstu! :(
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Huey P ::

1. Imaš slučajno plato Abit?

2. W98 se ugasnejo prehitro in zaradi tega disk še ne dokonča vsega izpisati kaj ma v predpomnilniku in podatki, ki so v njem so izgubljeni... Dobi pa se popravek za to.


..::DOOM III: The Legacy::..

Gh0st ::

Jest mam sicer IBM DTLA 20GB 5400 rpm in ATA-100 in mi tudi na zacetku grozljivo zaruzi.
jest sem se ze navadil, ker sem pac zvedel da je ta disk grozno glasen in ko prebere Master Boot Record in ko ga detekta mal zaruzi. sicer pa se med delovanjem tudi slisi kot da bi dobesedno praskalo po ploscah. Jest mam kishto skoz odprto in pol se to pac mal vec slisi. jest mislim da to ni nic hudega :-):\
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Jebiveter ::

Ne, palta je Epoxova! Vem, da so imeli win98 probleme sam mene cudi da se mi to dogaja pri win2k!

Vem, malo sem zapanicaru, sam je prejsnji mesec potekla garancija in ce zdaj zgubim podatke in disk, kdo mi ga bo menjal?!:O
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Yohan del Sud ::

dobrodošel v klubu

volk ::

Jes bi tak disk nesel nazaj k prodajalcu sej je garancija za diske več kot eno leto vsaj pri nas. >:D

miranpozar ::

IBM diski imajo dve ali tri leta garancije pri nas!
Jaz imam tudi DTLA 15GB 7200 in mi tudi spusca taksen zvok ... in to kar sredi dela! Na srečo zaenkrat še deluje vse brez problema.
Obvezno pojdi na IBM stran in si downloadaj IBM Drive Fitness Test, ki naredi čudeže iz IBM diskov ;) ... bi ti dal link, ma zdaj ne dela nobena stran ... so očitno spet napadli Ameriko ... hihihi!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Justy ::

miranpozar kake cudeze nekaj dela IBM Drive Fitness Test? Ta progi sam disk pregleda in odpravi mozne napake znotraj diska samega, nic pa ne pomaga v tem primeru kot sprasuje Jebiveter. Disk se nic kaj bolj prav ne ugasa..

Doma mam dva compa:
--- prvi je PII in IBM 307030 7200 rpm disk, na njem sta dva sistema, win98 in win2000. Disk se pod win98 pravilno ugasa, med tem ko se v win2000 prehitro ugasne

--- drugi sistem je athlon 1,2G in IBM IC35 40Gb 7200 rpm na njem pa so samo win98 in se tukaj ti prehitro ugasajo, oziroma se ob shut down-u disk prehitro izklopi.
Na tem drugem sistemu sem sprobal menda ze cel software od IBM-a pa se disk se vedno prej izklopi predno napise >>It's now safe to shut down your sistem.<<

Tudi mena zanima ce ima kdo take probleme in jih je uspesno resil, prosim za pomoc.

Hvala, LP

Jebiveter ::

Hvala vesm za odgovore, sam prakticno se mi se vedno dogaje ista stvar se bolj random! ZAdnjic sem opazu se nekaj drugega! Ce nekaj casa delam v winsih (2-3 ure) zacne metat vn, da ne more vec pisat na disk in da bodo vsi neshranjeni podatki izgubljeni (hardware failure)! Sam cudi me zakaj in kako to, da so ti pojavi tako random! Nobenega vzorca ne vidim!

PS: Miranpozar: ce in ko bos prodajal svoj disk me kontaktiraj, ker bi ga z veseljem kupu! Imam v nacrtih raid (ko bo cajt za to) in takrat najbrz drugace kot rabljenega ne bom vec dobil! Tako da prease let me know!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

tec ::

Da ne odpiram nove teme.
Imam IC35 40gb in vceraj sem zalaufal drive fitness test, kjer mi je nasel neko napako. S.M.A.R.T. je nasel nek bad device. Tudi ko sem delal format, mi je nekje pri 30% zacel disk neki mlet in spuscat cudne zvoke, ampak je nadaljeval normalno. Potem sem se 1x cel disk formatiral z IBM fitness test (erase disk). Naredil particije, ki delajo normalno. Ampak se vedno S.M.A.R.T. najde bad device.
Je to bad sector ?

matter ::

Hm, jest mam IC 35 20 GB 7200 na Abit KG7 pa me nič ne jebe. DIsk je tak tih da ga ne slišm sploh, mam pa res voolcano2 ki je glasen

miranpozar ::

Če imate možnost in voljo pogledati, bi me zanimalo, če imate disk Made in Hungary ali Made in Phillipines. Ker imam občutek, da madžarski dosti bolj nagajajo. Hmmm....

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

OldSkul ::

Ka j ste pa mislili da bodo na Madžarskem dobre diske delal?>:D

tec ::

Vsaj tolk dobre, da bojo zdrzal vec kot 1 mesec. Moj je pa tud iz Hungary.
Danes ga bom nesel nazaj na servis da vidim kaj bojo rekli.

dizel ::

Tud jst mam IBM DTLA(305030) in win2000 ter win98 in Abit BH6 . Takoj ko sem ga montiru, je glih v win 98 delal brez problemov v win 2000 pa ne. Tist praskajač zvok sem porajtu po tistem, ko sem Pagefile nastavu na 1 giga. Takrat se je disku sfukal. Pol sem nastavu na 512 Mb in je delal v redu. Druga stvar, ki sem jo porajtu je, čudne zvoke spušča tud takrat, ko kakšen ogromen program (+ 1 giga) inštaliraš al odinštaliraš, ko je disk zelo fragmentiran, takrat tud ni v redu, tud med samim defragmentiranjem (OOdefrag) se je pri enih fajlih ustavil in tam začel praskat, ko je pa to čez spravu, od takrat naprej dela vse okej. Probite defragmentirat ene parkrat, pa mal se poigrajte z velikostjo pagefila. Upam da bo kaj pomagalo.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

AtaStrumf ::

Dizel kako a spreminjaš te Pagefile?

Pismo kako da nisem prej videl tega threada? Zelo zanimivo. Jaz sem pravkar (v petek 14.09.2001) dobil novega IBM IC35 60GB v zamejavo za IBM DTLA 75GXP 45GB, ker mi je un prejšnji delal natanko iste stvari kot vi pišete. Tudi jaz oz na servisu sem delal vse živo s tem diskom, celo novo ABIT KT7A sem dobil vmes (prejšnja ni delala na 133 FSB), a ni nič pomagalo. Mogoče ni bilo tolk veliko dab sektorjev kot prej so pa vseeno še vedno bili. Moj je bil made in hungary, sedajšnji je na Made in Taiwan...hvala bogu. Če bi bil made in Hungary ga nebi sploh vzel. Tudi oj je spuščal čudne zvoke in ribal pol pa šel naprej. To se zgodi ko naleti na bad sektor. Če vam to dela naredite scandisk in uklopite avtomatično popravljenje napak in vam jih bo za silo popravil (označil da tam ne sme več brati) in tudi izpisal poročilo kaj je našel. IBM DFT samo pove da so napake ne pa tudi kakšne so. Pol pa reče da more sformatirat cel disk, da jih odpravi. No fuc..ing way! Nič ne boš formatiral sem si mislil in svar odnesel v reklamacijo. Vsi ki vam ga disk serje predlagam da čimprej storite isto. Je pa več možnih krivcev. Diski Made in Hungary (zato se jih izogibajte) ali pa Abit platke (močno upam da ne). Dajte vsi ki imate dotične diske in/ali platke napisat a vam dela v redu ali vas kaj heca. Bom prpbal narditi nov thread da ne bo kdo tega zgrešil pa še vi skopirajte notri svoje problme da bo vse na enem mestu.

Jebiveter ::

AtaStrumf: glede nosenja nazaj v trgovino: sej jest bi to ze naredu, sam je fora v tem, da sem disku kupu LANI! avgusta v Essediju v Trestu in nisem preprican ali imajo tako dolgo garacijo tudi za izvoz?! A mislis, da bi mi pri Slovenskem IBMu priznali garancijo za disk kupljen v tujini?

miranpozar: Moj je Made in Philiphines!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Boky ::

Baj, da ni kriva sama plata ampak HPT-jev kontroler (tako sem slisal od enega serviserja). Probajte priklopit disk na kontrler, ki ni pod nadzorom HPT-ja. Mogoce bo kaj bolse.

AtaStrumf ::

Jebiveter po moje bi ti moral priznati garancijo tudi za izvoz. Z HPT-ji pa je lahko roblem samo če imaš RAID verzijo platke ali slučajno tudi če je navadna. Jaz imam zdaj nov disk in ful cvikam, da ne bo šlo kaj narobe, še pri temu, ker prejšnji 75GXP, je bil nočna mora, upam da so na 60GXP oz. IC35 kaj popravili. Ne vem kako je z garancijo. Najbolje je poklicat ali pogledat na račun. gor mora pisat kolk dolg velja garancija. Na mojem računu diskov ekskluzivno ne omenja torej velja 12 mesecev. I guess. Imam pa WinXP, ki se ene 100 let ugašajo in upam da svaj to ne bo problem, pa tudi nobenih SB Live gonilnikov nimam gor, čeprav imam SB Live.

Boky ::

Poznam kolega, ki mu je crknil ibm 45gb 7200 na eternem hpt-jevem kontrolerju(ni bil v nobenem raid polju). Zdaj ce je bil kontroer kriv ali ne, ne vem. Vem pa, da je potem kotroler letel ven iz njegove masine.

Windi ::

Mene pa zdaj nekaj zanima, ker ste me prestrašli z temi diski, ker sem si ga nameraval kupiti IBM IC35 40Gb. Plato pa mam ABIT KT7-RAID. Si lahko zdaj kupim tale disk ali si naj katerega drugega, kaj priporočate?:(

Binji ::

Windi: IC35+Abit nej nic narobe. Problemi so edin z ene par diski iz DTLA serije.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

chucki ::

jst mam čist nov disk ibm dtla 20g 5400rpm in spuša tudi čudne zvoke! In sicer ko sem imel staro plato ata33 je kr neki pokal,štekal,zmrzaval.....! Zdej mam pa elite k7s5a na ata100 pa dela super! Pokne pa vedno ko comp. ugasnem!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Milko ::

Jst sm mel IBM IC35 40GB 7200 ATA 100 disk star 5 dni, k sm odkril cel kup bad sektorjev. Tud tist program na IBMovi strani mi jih ni odpravu, pisat je zacel kr neki LBA error itd...v sredo sem lepo nesu disk nazaj k Mlacomu, k je se v garanciji (rac je bil star 5 dni) in so rekl, da ga bojo zamenal....hah, do zdej se mi se niso javl :) pa je ze 5 dni...je reku takrat, da majo ful dela...

Boky ::

Milko a je bil disk Made in Hungary ?

mobisuxguru01 ::

če koga zanima mam plato SA6 (abit) in IC35 40 BG in DTLA 30 GB in sm ugotovu da je sfukan kontroler (samo secondary master ne dela, ostali pa), lahko da je pa še kj narobe ker mam na IC35 582 MB bad sektorjev (čeprov se ne spomnim kdaj jih je najdu in označu), na DTLA pa 700 KB badov

IC35 je iz filipinov, DTLA pa iz tajvana

lp

dr.J ::

Jaz imam dva diska IBM DTLA 15 GB /7200 rpm,
delata od novega leta non-stop, zelo tiho, brez najmanjših težav. Aja, gor teče Linux. :)))))
Plata pa je Asus A7V.

VASkO ::

IC35 nima problemov, prizadeta je le serija DTLA v navezi z Abit ploscami.

PIII850 ::

Hja tudi jz sem koncno ugotovil kaj ej narobe. Sam imam 2x IBM DTLA 305040. Zgleda da je problem v kombinaciji z ABit mama platami, saj mi Maxtorjevi diski zaenkra t delujejo povsem normalno. IBM pa sem nazalost moral vrniti, saj se je gor nabralo kar za nekaj MB slabih sektorjev. Zakaj??? Pač tudi veliki IBM ni več to kar je bil :(((

Marko007 ::

Milko jaz bi ti samo rekel, da onim na Mlacomi ne vsega verjet.Daj jih kar sam kaj poklicat. Vem z lastnih izkušenj, ko sem preko maila naročil disk pr njih, pa pol nihče ni nič vedel.:O Sem jih mogel še dvakrat poklicat, da so mi ga poslali. Isto je blo ko sn naročal ram. :O:OTak da daj jih malo povprašat kak je na stvari.Pač da ne bi pozabli.>:D>:D

Jebiveter ::

Zdej je minil ze cel teden brez problemov! Seveda ce ne stejem, da mi je komp zamrznu, ko se z temp diodo od multimetra sel cez ene par kontaktov na zadni strani TNT2!:D:D:D
Ah, šit hepns! To pa ipak nima zveze z diskom!

Kot sm reku problemi sploh ne ta teden vendar se vidi, da bom mogu cez ene 14dni al pa cez pocitnice fanj plunt u roke, da bom po 8 mesecih (kar je rekord! Nazadnje je OS zdrzal 3 mesece!) preinstaliral celoten sistem!!! Sej vesto koko pravjo: Jebiga!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Andor ::

Skratka ugotovitve so bile tudi po mojih izkušnjah pravilne. IBM DTLA diski pa Abit plate ne grejo skupaj. Moj riba ko da bi namesto glav imel notri eno pest peska;(

Kar se pa mlacoma tiče mam tud jaz zadnje čase probleme z njimi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19310951 (6579) ChiefThunder
»

Umiranje IBM-ovih diskov

Oddelek: Strojna oprema
252205 (1261) windy
»

kateri disk kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
483053 (2245) MadMax
»

Abit BE6II (HPT366) in IBM DTLA

Oddelek: Pomoč in nasveti
141692 (1478) bastadu
»

ABIT+IBM Disk=Problems (Bad Sectors)?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91346 (1169) mobisuxguru01

Več podobnih tem