» »

Hitachi Deskstar 180GXP

Hitachi Deskstar 180GXP

Hardware Zone - Ponavadi, ko govorimo o vrhunskih trdih diskih pomislimo na podjetji WD in Maxtor. A na tržišču je še kar nekaj izvrstnih izdelkov kot je Hitachi Deskstar 180GXP . Hitachi je sicer poznano ime, a ga pri "boljših" računalnikih dostikrat zanemarimo. Da pa bi temu dokazali nasprotno so na Hardware Zone stestirali prej omenjeni disk. Z njim so bili zadovoljni, glede na to da je na enem ploščku "le" 60 GB prostora. Naj omenim le še to, da se disk vrti pri 7200 obratih in ima 8 MB predpomnilnika.

18 komentarjev

mrTwelveTrees ::

če delajo tako dobre diske kot TVje, potem je to cool 0:)
Tvje imajo res 1A kvaliteta.

cekr ::

Prejšnji teden sem imel v rokah enak disk samo z IBM-ovo nalepko.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Jaffa ::

Valda, če je hitachi kupil ibm disk oddelek.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Jinxy ::

Sej to je v bistvu IBM, samo s Hitachi nalepko gor....

AtaStrumf ::

Točno tako in zatorej ne kupovat tega, ker glih prejšnji teden sta mi crknila še dva IBM-a. Oba 40 GB DTLA, samo da je bil eden 5400 drugi pa 7200 obratov.

Čeprav če nimate nekih zelo pomembnih podatkov se morda celo splača (ob ustrezni garanciji), ker pol lepo na vsako leto do dve za majhno doplačilo dobiš nov disk. Za skupno 18k sem dobil dva nova Maxtorja 80GB 7200. Not bad!

freserovski ::

daj, ne glumit, kaj misliš, če je bla prejšnja serija ibm-ovih diskov zanič, da je ta tudi??? no, eh
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Lee_Nover ::

temperaturo ohisja mas pa kako ? 40°C ? .. disk pa 50°C ane ..
pol se pa cudte zakaj vam diski crkujejo
kako mam jst loh DTLA 40gb ze 3. leto in IC35 60gb ze 2. leto
oba delata BP

Mercier ::

180 GXP bi naj bila zanesljiva serija.

cekr ::

Štrumfov Ata, ne biti toliko pameten in pretiravati o stvari, ki jo verjetno niti ne poznaš. Kot prvo bi preden si se zmislil, da ti je crknil disk, se vsaj pozanimal, kakšne kapacitete imajo diski dtla serije. 40GB prav gotovo ne. Kot drugo, go moraš pošteno kaj lomiti v škatli, da ti skoraj ob istem času crkneta dva diska. Kot tretje pa ti lahko povem, da sem imel v zadnjih leti veliko opravka z različnimi diski, pa mi še noben Ibm-ov ni crknil. Probleme sem imel samo z nekim Samsungovim, pa še to je deset let nazaj.
Ne rečem da so IBM-ovi diski popolni, samo kolikor imam stike z različnimi firmami, procentualno niso in ne crkujejo nič bolje kot druge firme. Nekaj naj bo jasno, da dokler se bo v kakršnem koli mediju karkoli vrtelo, bo možnost za okvare, pa to neglede na firmo.

Pa še o tukaj opisanem disku: mogoče je proti Maxtorju tehnološko malo v zaostanku, drugih pripomb čezenj pa nimam, ker v normalni uporabi ni prav nobenih razlik.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

San ::

Men sta crknila 2 IBMa zapored v manj kot letu dni.

NoBady ::

cekr:
Nevem kake opravke mas ti z "razlicnimi" diski, sam lahko ti povem iz izkusenj da so IBM diski, predvsem ti ki si bili na madžarskem narejeni totaln podn. Kako to vem: zamenjo sem jih najmanj 100 kosov razlicnih kapacitet od 30 do 120GB. Ponavadi se glava zabija. Najbolj prizadeti so 40 in 60Gb ERICSON serija. Vancuver je malo boljsa sam ne kaj prevec.
Hitachi pa je kupo ibm oddelek za diske, upamo samo da so tudi zamenjali strokovnjake...

SkyNet ::

Jaz mam Eriksona 40Gb že eno leto in ga že eno leto hladim z 80*80 ventom, ki je nameščen pod disk in piha v bistvu na elektroniko (na spodnji del diska). Dela bp že celo leto.
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

Sid Izprijeni ::

V 15 letih odkar imam opravka s PC-ji mi ni crknu niti en disk. Mel sem pa ze zivega boga, Seagate, Conner, Fuji, Maxtor, IBM... Ne vem, mogoče včasih niso toliko crkovali, s tazadnjim IBM-om mam pa nekakšno srečo. Mogoče je pa to. Čeprav mi je tole o crkovanjih diskov mal čudno, glede na to, da nimam frenda, ki bi mu disk crknil...hmmmm...
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

AtaStrumf ::

Kaj naj ti rečem cekr? Vem točne kapacitete pa se ne spuščam v podrobnosti če ni treba. Kapaciteta čeprav ne do bajta točna je 45GB (3x15GB). WAU a sem te presenetil? No kot drugo pa sem lastnoročno odnesel in dobil potrjene reklamacije štirih IBM-ov, od kolegov pa brez pretiravanja čez 20, tako da vem o čem govorim. Če tebi ni crknil, tvoj problem :D. Osebno ne poznam enega DTLA-ja ( oz. 45GXP) k ni crknil in to je čista resnica. Pa niso bili vsi iz Mađarske, pa crkovali so tudi IC35 in ostali (za tiste, ki jih moti moja extrapolacija do 180GXP), tako da ne vem kje živiš. Najbrš se skrivaš po kakšno skalo, k si tako slabo obveščen.

tha_Kalis ::

meni pa je crknil WD. ampak se je dal popravit. samo toliko, da veste, da crkujejo tudi bolj casceni diski.:D
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem

Dr_M ::

men je tut en 20gb 5400 ibm su gobat po 2 mescih (narjen na madzarskem). zacel so se delat bad sectorji in niti lowlevel format ni pomagu, tko da sm uzel pol 20gb 7200 iz tajvana, dela pa ze 3 leta odlicno (meu sm ga pa neki casa tut za prenosni disk,nosu sm ga pa v ruzaku:)

ps. najvec crknenih diskov kar sm jih vidu so bli pa WD. drugi so pa seagate.stem da so seagate povrhu se zelo slabi...pocasni in glasni.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Eschelon ::

DTLA serija, ki se je prodajala pozimi 2000/2001 v Sloveniji, je bila defektna. Cele serije teh diskov so šle k vragu - vprašajte kakega serviserja. V moji mašini je bila temperatura vedno okoli 25C, pa je šel po gobe 45GB. Je pa res, da nove serije delajo 1A. Zato se ne bat kupit.

BosKo ::

Diskov DTLA ki so crknili sem videl kar nekaj kakih 100. Taki diski so se enostavno popravili in so delali naprej od nekaj tednov pa do nekaj mescev. Pol pa so spet crknili. Vajo IBMDFT si lahko ponovil in spet se je čez nekaj časa napaka ponovila. Ker so taki diski neuporabni so jih firme zamenjale z drugimi.
No do nekaj takih diskov ki so bili že večkrat popravljeni sem tudi sam prišel, ker so jih firme zavrgle. Sam sem si jih popravil z IBMDFT. Imam pa dva IBM 80Gb v svoji mašini, dva 40Gb sta v sestrini mašini trije so v Linux serverju (dva 40Gb in 30Gb), par pa jih je še pri kolegih. In koliko jih je v tem času crknilo boste vprašali. ŠE NITI EDEN. V čem pa je te fora, če pa so prej crkovali. NI fore ampak je problem v hlajenju. Ti diski so namreč 7200 obratni in se se kar lepo grejejo, Pol pa so taki diski natlačeni v ohišje spodaj pod disketnik in nimajo pretoka zraka. V TEM JE NAJVEČJI PROBLEM. Drugi problem ki se pri takih diskih pojavlja je nepravilno ugašanje,ker se cache ne izprazni.

Prve defektne diske sem že dobu pred dvema letoma pa še zdaj v redu laufajo. Imam enega IBM 30Gb ki je že čisto uničen, ker se je stokrat priklapjal. Konektor za napajanje se moral že lotat pa en pin na podatkovenm konektoju je noter zlezel . Plastika pri konektorju je tudi že čisto zlomjena. Laufa pa mi v serverju od 18 dec 2002 pa še ni blo problemov. Prej pa je bil sigurno že 10x popravljen.

To so moje izkušnje z IBM. Z takimi diski je pač treba pravilno ravnat, hlajenje mora biti pravo ne pa ga zabit pod disketnik.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EU dovolila WD-jev prevzem Hitachija

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
215403 (4233) brin4
»

Nova anketa: kateremu proizvajalcu trdih diskov najpogosteje zaupate hrambo podatkov?

Oddelek: Novice / Ankete
374252 (3015) jype
»

HITACHI 7K250 160GB 7200 ATA133 8MB po štirih mescih šel žvižgat rakom.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
835689 (3545) SebaR
»

Disk 160GB ali 200GB in firma

Oddelek: Kaj kupiti
201635 (1240) dxx
»

Kje prodajajo diske Seagate?

Oddelek: Kaj kupiti
241486 (1220) Gapis

Več podobnih tem