» »

Disk in Bad sectorji!!??

Disk in Bad sectorji!!??

Brody ::

Torej imam 2 tedna star disk, ko ga formatiram mi javi da hoče nekaj "recover allocation unit..." ok, pač nekej melje in ga končno sformatira, ko določim ime disku, mi vrže ven podatke o disku in med njimi piše "0.85 Mb in bad sectors" ??!! WTF?

Zanima me, kaj je bil vzrok temu, da se je to zgodilo, namreč to se mi je pojavilo kar naenkrat, sicer drugače vse lepo dela (winsi, špili, progi...). zanima me ali obdržim disk, saj mi vse dela, al se stanje lahko poslabša, in če se lahko je kak program da bi to poslabšanje onemogočil, namreč disk sem kupil v essediju (Qunatum 15 GB 7200 rpm) in caruje, garancija velja, sam k se mi ne da v Trst hodt, tako da s predlogi pliz na dan:)!

Brody ::

dodal bi se, da mi ga Scandisk v winsih pregleda in ne javi NOBENE napake ter disk defragmenter mi ga defraga brez vsakih problemov.

HEKO ::

QUANTUM nažalost sux big time! Sploh pa tisti poceni! To sem že dostikrat ču, da Quantumi zajebavajo! Nič nea morš! Nesi naza, plačj nekj ploleg, pa kupi IMB 75GXP, DeskStar (7200 rpm, 2 Mb predpm., gostota 15 Gb/plato). 30Gb!!! IBM pač rules, Seagate Cheetath 15X tud (15000 rpm) !!>:D

JanezH ::

Ce se ti to zgodi in je disk v garanciji, ga je najbolje nesti nazaj, ker se ti stevilo bad sektorjev lahko samo se povecuje.
Ko disk sformatiras se ti bad sektorji oznacijo in se zato OS in programi ne zapisaejo na te sektorje. Problem je, ko imas ze enkrat vse ziinstalirano in se ti potem na takem mestu naredijo bad sektorji.

Brody ::

Hm, samo smesno mi je da scandisk ne javi nobene napake, pa disk defragmenter dela bp. disk mi ne javi dejansko kao: "found xx bad sectors" al kej podobnega, ampak samo, ko formatiram: "trying to recover allocation unit" in pol jo kao recovra in sformatira do konca. Zanima me če zdej pustim kakor je in ne formatiram več, a bo delal bp..?

Nemenej ::

Ne bo ti delalo uredu.

Alec999 ::

A tud ce zbrises use particije .. pa pol z diskete formatiras ti to napise?





drgac se pa najbols popravlja diske .. tko da pokvarjenga, das na Slave po pa iz Winsov k so na primary formatiras ... pokvarjen disk.

Shaky ::

Če je star dva tedna in ti javlja bad sectorje ga reklamiraj. Ne glede na proizvajalca. Jaz s svojimi sicer nimam problema (oba Quantum stara cca. dve leti), ampak to nič ne pomeni.

LP

Dare

Uporabnik ::

Morš vklopt thorough test in ne standard, pa še bolš če to nardiš iz dosa, tko da zaženeš sistem iz diskete. Vsekakor pa kar se sliš na bad je bad, in takoj zamenji. Pa še tole, ko sm jst kupoval comp mi je na IBM pokazal bad sektorje, pa je bla varka v tem da je blo treba sam bios za ABITko posodobt- napaka biosa.

Phil ::

Poglej če maš v biosu vse nastavljeno na auto alpa formatiraj z ukazom format c:/c (baje stestira sektorje ki so označeni kot poškodovani).

Brody ::

Torej stvar je taka, kot mi je večina svetovala, sem disk poslal danes v essedi (oz. k frendu v Koper, ki mi ga bo su zamenjat). Res, da mi je drgac vse dokaj kul delal, sam kot mi je en reku: bad sectorjev 100% ne bo manj, kvecjemu vec:)

Qunatuma bom pol frendu dal, jst bom pa imel IBMa 15 gb DTLA 7200.

Hvala vsem za help!:)

yjj ::

To se dogaja zato ker se silite in dela ne prepustite profesionalcem.

Senitel ::

Ej Brody lahko bi sicer prej probal še recimo "low level format", ampak sem očitno prepozen...

JLP ::

Tud jest sm mu podobne probleme z IBM 8 GB diskm. Bil skor nov pa pr formatu mi je povedal da so bad sektorji gor.
Sm probov formatirat z dosa z opcijo k preverja bad sektorje pa ni blo nč bol.
Pol sm pa disk low level formatirov in bad sektorjov ni blo več sploh.
In po prbližn štirh leth še kar dela brez problema. No bad sektors at all.
Live long and prosper!

TESKAn ::

Hehe, bad sectorje maš še, le da jih je elektronika od diska nadomestila z nekaj 'rezervnimi' sektorji. Vsak disk ma namreč bad sectorje že ko pride iz tovarne. Zato pa ga v tovarni 'low level' formatirajo, tko da disk namest da bi pisu na poškodovan del diska piše na 'pomožni' del - to je pač kos diska, ki ga namenijo odpravljanju bad sectorjev. In še nekaj o bad sectorjih - to so mesta na disku, ki so fizično poškodovana - bodisi je do napake prišlo med izdelavo, ali pa če glave diska udarijo ob površino med delovanjem. Tko da bad sectorji ko enkrat nastanejo ne gredo vč stran.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

EASYdoor ::

Fantje treba je locit softverske in hardverske bad sectorje. Men se je zgodlo na IBM ATA66 20 GB 7200, kar na enkrat je zagon v winsih zacel skrtat, parkrat zaskrtal in je sel dalje? Potem sem izvedel scandisk v dosu, da sem lahko videl koliko bad sectojev imam in bili so 4 na vsaki particiji. Damn, sem stvar formatiral celo /u komando pa ni nic pomagalo. Potem pa dobro da imam se eno masinco doma P166@210 in ta masinca ima tako plato, ki podpira "low level format". Veselo na delo, cca. 4 ure mi je premleval po disku in uspesno najdel te 4 bad sectorje (bile so 3 particije in 4 na vsaki=3*4=12 - ni res samo 4!) Ves happy stvar zadegam v masino in glej ga: stvar celo deluje!!!?|O:P:O8-):))

Me pa zanima, ce se "low level format" da dobiti samo tako kot sej jaz - v biosih ali obstajajo tudi programi
...svet ni eden, svetova sta dva - PA JA :)))...

JLP ::

IBM ma zihr en program k ti pol nardi bootable disketo - mislm da je IBM disk manager in pol s to disketo zaženeš pol pa tm izbereš low level format.
Mal poglej na IBMov stran.
Če maš pa drug disk pa na stran od proizvajalca tega diska.
Itak majo pa skor usi ta program od enga sposojen pa okrnjen.
Live long and prosper!

ADF ::

Imel sem cisto nov disk, in nalagal nanj 98, potem se NT in naredil NTFS, potem hotel formatirati in instalirati 98 in nekje vmes mi je po vsakem formatu nasel (sem preprican da software-sko) bad sectorje. Uporabil sem program wipedisk (tako kot Low level format) in na koncu iz 8.4 GB Seagatea dobil 8.0 GB Seagatea seveda brez bad sectorjev. Stvar je sledeca. Disk je bil kompletno nov. Bad sector pomeni fizicno okvarjeno povrsino plosce, ampak nov racunalnik je v eni uri odkar sem instaliral 98 (in se prej formatiral brez bad sect.), dobil te bad sect. in 100% sem da ni slo za fizicno okvaro, kajti ce nebi z FDISKom od NTjev sel ces FAT oz. obratno (ne vem tocno zaporedja) se to nebi zgodilo. Disk je bil nov in niti dotikal se ga nisem in samo to je bilo, da FORMAT.COM ni razpoznal drugega file systema, zato je tisto podrocje oznacil za bad sect.. Sedaj vse dela brez bad sect., ampak nekje se je razgubilo par sto MB. Morda bi jih pridobil nazal z Low Level Formatom. Kdo ve, saj tega diska nimam vec.
Eno vprasanje: Ali ob izklopu racunalnika med delovanjem diska (format,defrag, copy...) "pade" citalna glava diska na povrsino diska in s tem lahko povzroci bad sectorje? Oz. kaj se takrat zgodi z glavo?

TESKAn ::

Ko izklop disk, se glave postavjo nad 'landing zone' - prostor na disku, kjer glave počivajo, ko disk ne dela. Zej, ko disk dela, glave lebdijo nad površino diska na zračni blazini, in če ob izklopu ne da glav na landing zone, ti le - te padejo na površino diska in ko ga spet zaženeš, glave podrsajo po disku in ga poškodujejo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Medved ::

poglej če maš jamperje ozadi na disku dobr naštimane, tko je mene zajebavu pa sm pravilno naštimu jamper pa je blo, ni vedno tko k piše v navodilih za disk, odvisno je tud od plošče. mene je tud zajebaval, tud PQ5.0 ni hotu formatirat, pol sm ugotovu da jamper sploh ne sme bit tam k piše na disku, hehe. Rešitev je tud da ga daš kot slave in formatiraš, potem pa kot master.Ni nujno da je disk fuč, moj je zdej čist vredu:)

sinko999 ::

Vse večje firme imajo posej programe ki podpirajo low level format .Malo poiščite po njihovih straneh .

LP
Ni? ni ve?no !

singular ::

hmm, jst sm zravn plate dubu proggy za low level format..

XtX ::

x


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Del diska pokvarjen

Oddelek: Strojna oprema
353695 (2594) k4vz0024
»

Low-level format na HP(IBM) disku

Oddelek: Strojna oprema
61935 (1816) Dead_Eye
»

Bad sectorji

Oddelek: Strojna oprema
82060 (1799) Mr.B
»

Bad sectorji

Oddelek: Pomoč in nasveti
71456 (1310) Kriko
»

Kako odstranit BAD SEKTOR?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151784 (1548) YiMMi

Več podobnih tem