» »

Francija, predsedniške volitve

Francija, predsedniške volitve

«
1
2

Thomas ::

V pričakovanju zmage Sarkozyja odpiram tole temo. Sej ne, da ga ravno obožujem, ampak le on lahko pripravi Francoze spet k pameti, če je imajo še toliko, da so ga izvolili.

Če bi izvolili Royalovo ... hehe .. hehe ... hehe.

Aurelio Juri ji sicer v primeru poraza ponuja predsedniško kandidaturo pri nas, ampak ... hehe .. hehe.

Pred več ko letom dni, ko se je najavila za kandidatko, so jo pri nas mnogi že slikali kot prvo francosko predsednico. So nam takorekoč zagotovili, da je nesporna favoritka. Ker je socialistka, se razume.

No, nekako v tistem času sem jaz naletel na ene francoske študentke in jih napadel, koga bodo volile. Povedale so mi (enotno) da Sarkozyja že ne. Da ta je hudoben in tko naprej. Rekel sem jim, da bo Sarkozy njihov predsednik, da se mora Francija soočiti z realnostjo.

Potem so mislile, da sem tudi jaz hudoben. Hehe .. hehe ..
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Danes bodo nemiri...>:D

hamax ::

Royalova je lep primer političarke, ki bi užgala pri nas.
obljublja več, kot je obljubljal jankovič in brez zadržkov bladi nasprotnika.
če in ko bo izvoljena, bo verjetno požrla večino tega, kar je obljubljala saj je večina stvari popolnoma nerealnih(kot 2 stadiona v lj)

sarkozyju verjamem, da bo naredil to, kar je obljubil.

Ziga Dolhar ::

Thomas, in Sarka je podprla celo tebi neomiljena angleška mladina.
https://dolhar.si/

zdobersek ::

smesno, predvsem po tem, ko sta obe strani slavili tv-zmago ter se se na koncu obmetavali z blatom.

sniffo ::

Sarkozy 53%

Thomas ::

Zasuk v Franciji. Primerljiv s prihodom Margarete na oblast na Angleškem, skoraj 30 let nazaj.

Zdaj še pri nas ne bo nihče tako neumen, da bi hotel Boruta Pahorja za predsednika, bog ne zadeni predsednika vlade!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sunna ::

Saj je bilo za pričakovati, da bo Sarko zmagal glede na situacijo v Franciji danes. Isto kot pri Bushu nekako. Izvolili so moškega, močno roko, avtoritativnega, ki bo Giuliani za imigrante in republikanc glede njihove potratne sociale.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sunna ()

drejc ::

But I want to tell them as well that friendship is accepting that one's friends can act differently, and that a great nation like the United States has the duty to not obstruct the fight against global warming but on the contrary to head this struggle because what is at stake is the future of all humanity. France will make this struggle its first struggle.


Okužen...;(
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

sumadinac ::

Tomas a nisi ti nekakšen nacjonalist mislim "desničar" sem mislil da si proti tujcem:)

Sarkozy (njegov oče je imigrant iz Madzarske) ter Royalova (vsaj Francozinja je)

Čeprav Sarkozy ni Fracoz je pa vsaj večji nacjonalist kot sami Francozi in bo izgnal tujce iz države mogoče tudi samega sebe:D

Luka Percic ::

Zdaj še pri nas ne bo nihče tako neumen, da bi hotel Boruta Pahorja za predsednika


Huh, nebi jaz tega napovedal.

Imo ga nihče nemore ustavit da bi postal predsednik.

urban99 ::

mah, taki so itak najhujši... edit// Luka me je prehitel, nanašalo se je na 'migranta' Sarkozyja :)

"Zdaj še pri nas ne bo nihče tako neumen, da bi hotel Boruta Pahorja za predsednika, bog ne zadeni predsednika vlade!"

Tale je pa za v funny links... da bi Slovenci dojeli kaj se dogaja s Francozi je čista halucinacija. Sploh pa... Lojze, da je kaj boljša opcija? Lepo vas prosim, no... z obemi opcijami smo 'doomed' imo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

nevone ::

Kar naj bo. Žal ni dobrega protikandidata/tke. Vsaj zaenkrat še ne. Kakšno Brezigarjevo bi spet rabili, da bi bila kampanja zanimiva. Tako bo pa izgleda, če bo seveda kandidiral, zelo enostavno pometel s konkurenco. Podobno kot Jankovič v Ljubljani.

Nisem pa čisto prepričana. Do volitev je še kar nekaj časa, in Pahor je nekoliko prezgodaj začel s svojo kampanjo. To mu zna tudi škoditi.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

_marko ::

Mene sam Pahor ne skrbi toliko kot pa tisti ljudje, ki so za njim v njegovi stranki. Ti ultralevičarji imajo krepko zastarelo memetiko v svojih glavah.

Iz ekonomskega vidika jim pa sploh ne zaupam. Tako kot SDSu več ne, odkar so nas napizdli glede reform.

Skratka, čakam Libertarno stranko - o njej pa trenutno ni ne duha ne sluha.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Thomas ::

> Tomas a nisi ti nekakšen nacjonalist mislim "desničar" sem mislil da si proti tujcem

To tvoja preprosta glava tako dojema. Le kako da ni zapopadla, da so v Ameriki sami imigranti, pa jih kar nekako obrajtam?

Ni pa nujno seveda, da so mi imigranti kar všeč, že zato, ker imigranti so. Ti mi nisi niti najmanj. Pa ne zato, ker si imigrant, pač pa zato, ker same neumnosti pišeš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

urban99 ::

zanimivo, kako so slovenski libertarci navdušeni... Thomas (aka Tomaž Štih?), še vedno drži, da te ni kle zraven? >:D

nevone ::

> Skratka, čakam Libertarno stranko - o njej pa trenutno ni ne duha ne sluha.

Čim prej stopi na realna tla. Libertarci nimajo šans, tudi če se pojavijo. So preveč radikalni za preprosto človeško dušo. Edina šansa je, da SDS postane bolj libertaren. Vse druge poskuse bo levica zatrla v kali.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Daedalus ::

Sem sicer bolj levega političnega prepričanja, sam se mi zdi, da je za Francijo trenutno prava izbira Sarkozy. Ker vprašanje, kolko bi Segolene posegla v sedanjo ureditev Francije, ki res rabi predelavo. Ostalo pa bomo videli.

Nevone - maš prav, delno. Vseeno se mi pa zdi, da tud če že ne moreš (zaenkrat) resno uspeti, lahko nova stranka vrže v politični prostor par novih in glede na sedanji dolgcajt provokativnih in zanimivih idej.

Zgovarjanje na zlobne levičarje, ki bi te probali v kali zatret, je pa nepotrebno in otročje, to je menda jasno? Nosiš odgovornost za delovanje in za nedelovanje, neodvisno od tega, kar si misli (ali ukrepa) okolica. Je pa res, da iz bloga --> stranko ni lahko.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

tstih ::

: Skratka, čakam Libertarno stranko - o njej pa trenutno ni ne duha ne sluha.

Apropos, najbrž gremo "public" še ta teden.

Lp,
Tomaž

WarpedGone ::

>> Skratka, čakam Libertarno stranko - o njej pa trenutno ni ne duha ne sluha.

Js si tole razlagam, kot čakanje primernega trenutka. Glede na razpadanje LDS in opletanje s pojmom "liberalni in omenjanje "nove liberalne stranke", ki jo naj bi nardili "bivši" LDSovci po moje ni najbol taktno pridit na plano. Preveč komot te javnost zamenja z napačnimi ljudmi.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

Sarkozy se je v zadnjem letu večkrat prelevil. Jasno mu je, da če hoče združit Francijo, mora biti precej bolj v centru, kot je bil, ko je bil še nasilni notranji minister.

Tako kot Chirac pred njim ima tudi Sarkozy le omejene možnosti izvajat dele svojega programa. Nad zmanjšanjem nezaposlenosti se ne bo nihče pritoževal, pa nad zmanjšanjem davkov tudi ne, omejevanje imigracije na napačen način pa lahko naredi precej politične škode. Francija je očitno razpolovljena približno po sredini in opozicija bo očitno še bolj zoprna, kot je bila za časa Chiraca, Francozi pa so tudi dovolj nepotrpežljivi, da bodo hitro prišli na ulice, če bo politika napačna. Mislim, da se bo Sarkozy zelo hitro naučil, da je dialog pravzaprav edina konstruktivna opcija.

Glede našega predsednika mi je praktično vseeno - njegova vloga je le simbolična in čeprav politično vidna je v realnosti razmeroma impotentna.

Po drugi strani tudi jaz še vedno čakam, da se rodi zrela stranka. Trenutna koalicija je točno taka, kot se nam je zdelo, da bo. Še bolj polovičarska od prejšnje.

Vajenc ::

Francija, glede na svoje sedaj že tradicionalne nemire in prebivalstvo razdeljeno na stare Francoze in ostale, ki imajo skoraj večinski del demografske torte (vsaj v večjih mestih), potrebuje trdo roko in vsaj na videz (S.Stallone), so jo dobili. Glede na omenjeno strukturo prebivalstva zmaga niti ni presenečenje. Se mi pa zdi francoska politika, tko tradicionalno francoska, kot angleška tradicionalno angleška, zato kar malo dvomim, da bo zdržal celi mandat.

Glede Pahorja pa ... končno bo predsednik prave višine in negrd ;) Kakšnega vpliva pa za razliko Franciji, naš predsednik nima, tako, da so desne skrbi odveč.

Edit: 8-) pred oddajo povsta nisem videl jypejevega, tako da podobnost je zgolj naključna ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Johanson ::

Hmm, Francoska drhal se spet ni morala nazaj držati:

Po zaprtju volišč in razglasitvi rezultatov se je v številnih večjih francoskih mestih in predmestjih na ulice podalo več ljudi. Zaradi množičnih demonstracij so morali posredovati policisti, ki so poskušali s solzivcem razgnati protestnike, ki so policijo obmetavali s kamenjem in s steklenicami. Nemirna noč je zahtevala več ranjenih.
Na pariškem trgu Place de la Bastille se je zbralo okoli 5000 privržencev poražene socialistke Royalove, okoli 300 pa jih je po razglasitvi rezultatov začelo s steklenicami in kamenjem napadati tamkajšnjo policijo. O nemirih poročajo tudi iz mest Marseille, Lille, Bordeaux in Lyon. Več avtomobilov je zagorelo, v incidentih pa je bilo ranjenih več policistov.

VIR 24ur

Po mojem bo Sarkozy moral malce močneje udariti po takih izgrednikih, ker to pomojem mnenju niso protesti ampak razgrajanja. Prej sem bil več ali manj hladen do francoskih volitev, ampak po tistem ko je začela Royalova dobesedno groziti z nasilnimi protesti, sem pa začel upati na Sarkozyevo zmago.
Večje neumnosti pač težko slišiš; Royalova je zagrozila, da če ne izvolijo nje, potem bodo razgrajači ponovno razbijali. 8-O

Thomas ::

V Franciji imamo tale trenutek milijone, ki so pripravljeni na "resistance". Sarkozy bo imel podobne probleme, kot jih je imela Margareta. Samo da 20+ let kasneje, kar bo lažje. Da pa v "revolucionarni Franciji", bo pa teže.

Levica je izgubila najpomembnejšo trdnjavo in jo ne bo rada zlepa prepustila. V ta "odpor" se bodo vključili tudi nekateri naši politiki, mediji in pisci v tudi tale forum.

Sarkozyja že imenujejo nestrpnež, že so predvajali intervjuje s tistimi, ki ga razglašajo za fašista ...

Samo nimajo šans, 20. stoletje je mimo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> V Franciji imamo tale trenutek milijone, ki so pripravljeni na "resistance".

Predvsem imamo politika, ki je pokazal, da zna biti umirjen in zadržan. Če bi se obnašal kot fašist, bi volitve itak izgubil, tako je pa namesto njega to napako naredila gospa.

Jaz srčno upam, da bo nadaljeval svojo pot tako, kot jo je pred volitvami začel, ker to zagotovo pomeni daleč najmanj napak.

Da "demonstrirajo proti volilnim rezultatom" je pa seveda povsem - francosko.

Thomas ::

Počakajmo, da jureta Sarkozy nekoliko ogorči s kakšno (domnevno) potezo. Potem bo nastopil proti njemu, seveda. Seveda.

Kar se pa gospe tiče .. hehe .. se vsaj posredno zateka k militantom za podporo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Že čakamo. Dobre poteze bomo pohvalili, slabe pa skritizirali. Saj vem, da se kritizirat v teh časih ne sme, ampak, saj smo vendar v internetnem podzemlju, kjer je dovoljeno vse!

JutriPS3 ::

Vsaka časti francozom za pravilno in pametno odločitev in da so se izognili krempljem ki jih kaže ta francoska pra**** (za rauliko kot v Ljubljani ): V FRANCIJI LJUDJE KAKOR JE POKAZALO NE PADAJO NA PRAVLJICE (hehe naivni ljubljančani upam da spredvidijo naslednji mandat kdo jih nateguje na suho).
Velik poraz za levico v evropi in v svetovnem merilu nedvomno! Konec koncev gre za eno pomembnih držav.

Upam da bo naredil red s temi nasilnimi barabami ki po ulicah razgrajajo in uničujejo lastnino poštenim in delavnim francozom. Ker to po ulicah nima kaj iskati. Še bolj žalostno je to da ta banda po ulicah verjame pravljicam te socialistke. Upam da se stanje umiri.

Velika zmaga za Francijo. Verjemem da se bo pametnost te odločitve pokazala v prihodnosti

Saj vem, da se kritizirat v teh časih ne sme, ampak, saj smo vendar v internetnem podzemlju, kjer je dovoljeno vse!

LOL sam si res gaden ej. Po eni strani podpiraš mafijce ki so ljudi tlačili na goli otok po drugi strani pa se boriš za državljansjek pravice. Dober si mi ti. Žal je tako na svetu ker so nekateri preveč pametni

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JutriPS3 ()

jype ::

Čak mal. Royalovi je med kandidati za župana Ljubljane bil podoben predvsem gospod Arhar. Brez načrta, brez programa, le obljube.

JutriPS3> V FRANCIJI LJUDJE KAKOR JE POKAZALO NE PADAJO NA PRAVLJICE

47% od 85% volilnih upravičencev je padlo na pravljice. Meni se to zdi zaskrbljujoče. Raje bi videl, da bi v drugem krogu tekmovala Bayrou in Sarkozy. Ampak to je pač odločitev Francozov.

Tako kot je usoda Ljubljane odločitev Ljubljančanov.

JutriPS3> Po eni strani podpiraš mafijce ki so ljudi tlačili na goli otok

Katerega mafijca, natančno, pa jaz podpiram?

JutriPS3> po drugi strani pa se boriš za državljansjek pravice.

Vedno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

JutriPS3 ::

47% od 85% volilnih upravičencev je padlo na pravljice. Meni se to zdi zaskrbljujoče. Raje bi videl, da bi v drugem krogu tekmovala Bayrou in Sarkozy. Ampak to je pač odločitev Francozov.

No v ljubljani je padlo na pravljice koliko ljudi?? zato se mi zdi to zmaga za pravico in ponos! Zanima me če bi tale madam ali njemu podobne nastopila kje v sloveniji na precedniških volitvah. Ne bi dobila 47 amapk 80. Tukaj je razlika

Brez načrta, brez programa, le obljube.

Ja to se sedaj kaže pri Jankoviču ja>:D Mislim tip je res mojster besede (podobno kot stari partijci s kučanom na čelu) tu mu gre vsaka čast vendar dejanja so tista pomembna. Načrt lahko naredi vsak (da ne omenjamo da nekateri celo res verjamejo da njegov program ni uresničljiv zaradi odtegljaja proračuna - čeprav je to vedel že prej). MOjster besede je>:D precej smešno je verjetno to da bo katero od teh obljub za ta mandat lepo pretopil v obljube za naslednji mandat in ovce (ter če*urji) mu bodo ponovno nasedali kot muslimani pravljicam o 100 devicah in podobno

No seveda se bo moral sedaj predsednik Francije dokazati. Že če bo naredil to da zajezi ulične pankrte bo naredil veliko, kar vsekakor ne bo lahka naloga za nek srednjeročni načrt.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JutriPS3 ()

jype ::

JutriPS3> Že če bo naredil to da zajezi ulične pankrte bo naredil veliko, kar vsekakor ne bo lahka naloga za nek srednjeročni načrt.

Jaz pa mislim, da ravno tega ne bo počel. Zdi se mi, da je v dirki precej bolje spoznal Francijo, da se je precej bolj približal centru, kot gospa Royalova, ter da se zaveda, kako je biti imigrant.

Mimogrede, večina uličnih pankrtov ga je volila zaradi njegovega programa:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/63578...

Double_J ::

Pa sej v Franciji je kao že skos desnica oziroma Sarkozyeva stranka na oblasti...

Thomas ::

Nominalno ja, ampak se je obnasala zelo levo in Sarkozy jo je pravzaprav izpulil Siraku in de Villepenu.

Zaradi namena ga je Sirak sovrazil ze vsaj 10 let in ko je Sarkozyju namen tudi uspel, ga ni podprl na volitvah.

Sarkozy je prevzel stranko, kot Blair laburiste ali Margareta konzervativce.

Mau sem upal, da bo Kacin naredil isto z LDS. Naive me!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Nenazadnje ga je pa le podprl...

Thomas ::

Njegova podpora bi morala priti v poslovilnem govoru. Pa je ni bilo.

Ko je ze videl, da bo Sarkozy zmagal, je dal kaksno zagonetno izjavo, to je pa vse.

Sarkozy se vse prevec dobro razume z Bushem, da bi to Sirak prenesel.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

urban99,

Jaz nisem nobeden od onih. Mene politika ne zanima toliko, da bi sodeloval v katerikoli stranki. Pojavil sem se ze na kaksnem zborovanju SDS kot firbec, to je pa vse.

Mene politika ne zanima dovolj. Nisem kader ne za predsednika (vlade), ne za predsednika, ne za poslanca in ne za zupana.

Mogoce se bom kdaj spomnil, da sem Cezar, vendar ne, dokler sem pri zdravi pameti.

Mam pametnejse delo. Ceprav nisem rekel, da je politika neumna rabota.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

urban99 ::

če ti tako praviš... včasih imam vseeno občutek, da 'libertarne teme' na tem forumu fura ene par alternickov ;)

drejc ::

Mene to skrbi da je tipo GW hoaxer...zdej a je to rekel zarad volilcev al dejansko verjame v to...oboje je zaskrbljujoče. 0:)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

_marko ::

Kdor se sam dodatno ne pozanima za GW je AVTOMATSKO takšnega mnenja, ker te danes šopajo s tem globalnim segrevanjem praktično vsak dan.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

jype ::

_marko> Kdor se sam dodatno ne pozanima za GW je AVTOMATSKO takšnega mnenja, ker te danes šopajo s tem globalnim segrevanjem praktično vsak dan.

Žal imaš prav. Žal GW tudi ni edina tema, o kateri ima velika večina napačno mnenje.

kopernik ::

Glede volitev - po mojem mnenju nič novega, saj je vnovič zmagala ista stranka oz. njen kandidat. Torej v Franciji ni prišlo do sprememb. Socialisti so še naprej v zosu.

jype ::

O, jaz pa mislim, da je Sarkozy ni tak Francoz, kot Chirac (no pun intended). Po moje se bo potrudil. Prepričan sem, da ne bo vsega počel narobe in v njegovem programu je manj traparij kot v programu Royalove.

Po drugi strani verjamem, da je njegov odnos do imigrantov dejansko boljši, kot pri alternativi, če se bo dejansko držal svojih obljub.

kopernik ::

Ja, seveda je drugi človek kot Chirac. Ampak gledam generalno, "moč" levice v Evropi je enaka kot prej.

nevone ::

> Ampak gledam generalno, "moč" levice v Evropi je enaka kot prej.

Misliš "nemoč"? Mal se hecam, no.

Jest mislim, da levica je potrebna, kljub temu, da ga biksa. Ampak prav tako ga biksa desnica. In dokler ga obe biksata, morata ena drugo nadzirat.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

Tu se 100% strinjam z nevone. Sarkozy bo zaradi Royalove bistveno boljši predsednik.

Ne le, da so mu volilci povedali, da jim je njegov program všeč, druga polovica mu je povedala, kaj je v njegovem programu sporno. Zagotovo je dovolj sposoben, da bo razumel in ignoriral neutemeljene strahove, pa še bolj zagotovo se zaveda, da so odgovori na nekatera vprašanja, ki se jih bo prej ali slej lotil, vse prej kot črnobeli.

Icematxyz ::

Tako vseeno kdo zmaga saj nekih spremeb v temelju tako ne more izvesti.

Lahko le fura neko svojo idejo in malenkost zaniha trenutno stanje to je pa tudi vse.

V bistvu so pa bile to z enega vidika le pomebne volitve. In sicer:

A bo zmagala ženska ali bo pač zmagal moški. In rezultat daje neko sporočilo, ki je po sebi logično in ne razumem predvsem tistih ki govorijo da ni zgubila zato, ker je ženska. Točno zato je izgubila in če bi bila moški sem prepričan da bi dobila vsaj 70% glasov. Vsaka ji čast da jih je dobila sploh toliko.

In kako sedaj lahko sploh nekateri menite da bo Francijo doživele temeljne spremebe, če pa je dejastvo da je bil volilni reultat praktično 50 : 50.

In v taki družbi kjer ni soglasja in niti ni majnšine na eni strani so spremebe praktično nemogoče. Lahko gredo samo po isti poti naprej vse drugo za pričakovati je utopično.

nevone ::

> In rezultat daje neko sporočilo, ki je po sebi logično in ne razumem predvsem tistih ki govorijo da ni zgubila zato, ker je ženska.

Kako pa potem razlagaš zmago Merklove?

Jest mislim, da glede na število žensk, ki se odločijo za kakšno vidno politično vlogo, procent uspešnih sploh ni tako majhen.

Je pa dejstvo, da so ženske iz zgodovine podedovale skrb za ognjišče in se to danes še vedno pozna. Meni se to sploh ne zdi tako narobe. Problem nastane, ko moški zaradi svoje dominantne vloge, ne spoštujejo svojih žen(sk). Ampak to je že druga tema.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

hamax ::

Točno zato je izgubila in če bi bila moški sem prepričan da bi dobila vsaj 70% glasov.

jaz pa sem prepričan, da niti v drugi krog nebi prišla, če bi bila moški.

Icematxyz ::

Tako kot si vrjetno prepričan da bo lahko Kozy kaj spremenil v tej razklani družbi ki se deli na pol?

Luka Percic ::

Točno zato je izgubila in če bi bila moški sem prepričan da bi dobila vsaj 70% glasov.


To so jokali naši "neodvisni novinarji"(beri; zapriseženi levičarji) po radiu ja.
Da ni mogla zmagat ker je francija seksistična dežela.
Saj kdo pri zdravi pameti bi vendar volil desnico pred levico!
Hehe.

Njen program je pač smrdel do Slovenije.
Get over it.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Francois Hollande

Oddelek: Loža
282110 (1255) bluefish
»

Francija vpeljuje masovno filtriranje interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5517693 (15024) BlueRunner
»

Francoski HADOPI 2 stopa v veljavo

Oddelek: Novice / Zasebnost
447985 (6778) SkipEU
»

Pariz on fire! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
24012113 (7484) krneki0001
»

Trend naraščanja podpore desnici v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
854492 (4492) jype

Več podobnih tem