» »

Pariz on fire!

Pariz on fire!

1 2
3
4 5

Hammer123 ::

Priznam, nisem bil! To sem zasledil skozi to debato.
Si bil ti tam da veš da niso bili sami muslimani? Pomoje ne!

Nikoli nisem trdil da so vsi(100%) udeleženci muslimani. Je pa pomoje večina te vere!

Thomas ::

Mladostniško divjanje Zahodna civilizacija prav tako pozna, vendar ga omejuje in omeji. Nazorski svet mladih neEvropejcev pa JE spodbujan s strani Alkajdine ideologije, kateri se klanjajo.

Ko bi oni riotirali proti vladajočim muslimanskim klerikom, bi se znašli na množičnem morišču.

Tukaj gre za konflikt civilizacij, ene precej bedne, ki pa proti drugi uporablja mladostniško agresivnost svojih podanikov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Hammer123 ::

Se podpišem pod Thomasov post.

FastWIND ::

Morda ima Thomas prav skozi oči zahodne civilizacije. Vendar se vprašajmo, kaj bi s tem pridobili ko bi priseljence izplačali in poslali nazaj v izvorne države. Popolnoma nič. Svet je globalen in povezan kot še nikoli ni bil. Če bi že kaj pridobili bi tako, da bi jih izselili na drug planet. Pa pustimo raje ZF pri miru in iščimo možnosti, ki se jih, da uresničit v tem času in prostoru...

RatipoK ::

Tukaj gre za konflikt civilizacij, ene precej bedne, ki pa proti drugi uporablja mladostniško agresivnost svojih podanikov.

Bi se strinjal če bi šlo za upor. Ampak, ker gre za nemire in ne upor, med katerima je razlika, se ne strinjam. Ti nemiri so isto kot nemiri na nogometni tekmi. Pač razgrajanje množice testestoroncev.

Hammer123 ::

Ne, potrebno bi jih bilo šolati in že v vrtce dati predmet državljanske vzgoje in etike.

Da se že od majhnega naučijo osnov civiliziranega sveta.

Daedalus ::

Tridit, da je tole divjanje po Franciji zgolj mladostniški vandalizem je enako absurdno, kot trditi, da ga je organiziral Bin Laden osebno. Zgolj mladostniški vandalizem razbije kako kanto za smeti, kake avte obdela z baseball palco in sesuje kako izložbo. Ne pa že 11 dni pele sranje po celi državi, ma organizirane izdelovalce molotovk in se strela s policijo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

> Ti nemiri so isto kot nemiri na nogometni tekmi. Pač razgrajanje množice testestoroncev.

Fundamentalistom je vseeno. Za razsuvanje Zahoda je super in tudi mnogi tile "razgrajači" SO fundamentalisti.

Jih ni kaj crkljat. Pa se jim opravičevat. LOL! Minister naj se opraviči, ker je povedal, da so sodrga?

Napaka je bila, to zahtevati od njega. Velika napaka.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Hammer123 ::

Daedalus: Jasno je da ja vse skupaj prekleto dobro organizirano in da se je to načrtovalo že dlje časa(delavnice,...). Tako da mislim da bi morale biti kazni še tolkio hujše!

Kaj če bi se to dogajalo v Sloveniji? Bi jim še tako nasprotovali uporabi sile, ko bi vam zažgali avto, oropali hišo, pa še zažgali vaše podjetje oz. podjetje kjer delate?

Me prav zanima kdo bi še bil proti uporabi sile!

RatipoK ::

Vendar se vprašajmo, kaj bi s tem pridobili ko bi priseljence izplačali in poslali nazaj v izvorne države. Popolnoma nič. Svet je globalen in povezan kot še nikoli ni bil. Če bi že kaj pridobili bi tako, da bi jih izselili na drug planet. Pa pustimo raje ZF pri miru in iščimo možnosti, ki se jih, da uresničit v tem času in prostoru...

Vse je ZF v teh okoliščinah. Problem je ravno v tem, da je svet globalen. Pa ne mislim zdaj, da bi morale vse države zapreti svoje meje, ker to pač ne gre. Vseeno, ko daš dve popolnoma različni kulturi na isti prostor bo 100% nastal konflikt. Primerov po svetu je nešteto.
Torej kaj je rešitev? Premagati lakoto in revščino? Kaj? Tudi če rešitev je in bi se te probleme dalo rešiti (saj teoretično se jih, da sigurno ampak to se ne bo zgodilo) se jih ne bo, ker je tistim razvitim državam, ki bi lahko pomagale preveč škoda denarja in raje držijo te države v močno podrejenem položaju.
No pustimo ZF na miru in poiščimo možnosti, ki se jih, da uresničiti v tem času in prostoru........Ja dobrih možnosti je veliko, tudi uresničiti bi se jih dalo v tem času in prostoru ampak realnost je, da se jih ne bo. Bogati bodo še bolj bogati in revni še bolj revni.
Pizdarija je bila, je zdaj in bo še večja.


Vseeno ostajam pri mnenju, da gre pri nemirih v Franciji izključno za vandalizem in ne neko borbo za pravice.

FastWIND ::

Vseeno ostajam pri mnenju, da gre pri nemirih v Franciji izključno za vandalizem in ne neko borbo za pravice.

Žal se zelo motiš.

Thomas ::

Za pravico imamov do oblasti gre. Za tako "pravico".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Hammer123 ::

Vandalizem ni dobro organiziran po vsej državi. Tako da to odpade.
Sedaj ko se je določenim osebam posrečilo zanetiti nemire v Franciji, grejo pa naprej, na druge države. Mislim da se tukaj jasno vidi da je organizirano vse skupaj.

RatipoK ::

Žal se zelo motiš.

Mogoče čeprav dvomim. Sicer pa moje mnenje temelji predvsem na lastnem razmišljanju in psihologiji nemirov in se z mano strinja večina črnih, muslimanskih državljanov francije, ki so starejši.
Kar koli je že razlog nemirov, noben ni opravičljiv. Še posebej če upoštevaš to, da zažigajo avte revnim ljudem.

AndrejS ::

Na nasilje treba odgovoriti z nasiljem!

gzibret ::

Vandalizem je vandalizem ne glede na cilj.

Kdor namerno povzroča škodo, je za pred sodišče.
Vse je za neki dobr!

Thomas ::

Angleži in tudi Američani so nekoliko naivni, če mislijo, da se tale Intifada ne more preseliti tudi k njim. Tako kot so bili Francozi naivni, da Intifada ne more preskočiti iz Gaze v Pariz.

Seveda bo obračun z Intifado v Ameriki (in tudi Angliji, ali pa recimo na Madžarskem) takojšen in temeljit. Zato mogoče punt tja noče. Mogoče.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

Ma kakšna intifada neki, če bi bila intifada potem ne bi goreli samo avti...

Thomas ::

Sej en človek je že tudi umrl in precej ranjenih policajev je tudi že bilo.

Da pogorelih šol in cerkva ne omenjam.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mati ::

Problem je, ker vedo, da jim grozi v najslabšem primeru par vzgojnih besed sodnika za prekrške! Zadeva bi se hitro umirila, da bi na ulice začeli prihajat francozi, ki bi bolj kruto obračunali s temi arabci, v to sem prepričan.

Tako to je! Enako se je zgodilo v Dublinu, ko so Liverpoolovi navijači izobešali na stadionu transparente "Fuck the pope", "Eire scum" in podobno, ko pa je po tekmi pred njihovim blokom čakali 20.000 s palicami oboroženih ircev (večinoma normalnih občanov), pa je hudič odnesel šalo in so kar sami te transparente zažigali na tribuni ter prosili policijo, da jim zagotovi 100% varnost!

Thomas ::

Sharon bi Širaku zdaj lahko poslal kakšno svarilo, da naj ne zaostruje preveč. Da to vodi samo v nov krog nasilja, ki mu nikjer ni videti konca. Namesto da bi se lotili problema pri koreninah in omogočili ljudstvu pariškega predmestja Rahmala (aja, Clishya) ... yada, yada.

Sej osnutkov je Sharon dobil že dost. Sam mau poprav imena krajev in pošlje nazaj! >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Phil ::

Francoska vlada naj (že enkrat) po vseh medijih objavi novico, da bodo vsi prijeti razgrajači odšli v zapor za 10 let. Policiji naj pomaga vojska vzpostaviti red. Zagrožena kazen pa naj se dosledno upošteva neglede na starost. Bo hitro zmanjkalo "junakov".
Mislim tole kar se zdaj dogaja - ogromna gmotna škoda, tudi ranjeni in mrtvi - na drugi strani pa nihče kriv, po eni twisted logiki naj bi se "zatiranim" morali celo opravičevati, je bolano.
LP

Alec999 ::

No kakor sem napovedal stanje je preskocilo prvi limit, zato je bila uvedena policijska ura.
Rezultat do danes = zažganih že več kot 4.700 avtomobilov, ranjenih pa 77 policistov in 31 gasilcev. Umrl je en človek, aretirali pa so 1.220 izgrednikov.

Presenetu me je podatek aretiranih ljudi.8-O (veliko vecji kot sem pricakoval)

Ce se bojo razmere se malo zaostrile in bo umrla se kaksna oseba (po moznosti policaj) pa bo v akcijo skocila tudi vojska.

Me pa veseli, da sem bil v Dijonu pred nekaj meseci in ne sedaj, ko so nemiri :D 0:)

Se ena zanimiva fotka->

leinad ::

Zanimivo bo, če bo pri švabih prišlo do kakega podobnega sranja(včeraj je že gorelo 5 avtov v Berlinu), ker tam še imaš vseeno relativno močno prisoten neonacizem, predvsem v NPDejevih vrstah se najde marsikateri(ne da bi jaz te nacije podpiral). Kot drugo, pa so švabi dokazali z 2. SV, da imajo "nizko vrelišče", dokler so stvari normalne so čist ok narod, ko pa postanejo nevzdržne(Versajska pogodba po 1.SV) potem pa zavre vsem in je klavnica. Tega se je treba bat.

drejc ::

Kolikor je večina mladih v Nemčiji fanatično kopira vse ameriško, se bojim, da bojo v primeru intifade v Nemčiji neonacisti nosil kar bele kape, K3 style. :|
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

leinad ::

No njihova oprava v bistvu nima nobenega pomena, trenutno pa je klasična podoba neo-nacija: kavbojke, majca s poljubnim portretom Rudolfa Hessa (in kakšen stavek o tem kakšen jaki mučenik je bil) & seveda obrita glava. Vsaj takšen stereotip sem si jaz o njih ustvaril s raznoraznih koncertov pri nas. Tukaj izživljajo svoje izprijene ideje, ker v Dojčland je proti zakonu propagirati nacizem.

FastWIND ::

Prav zanimivo je kako so Turke v 60-tih vabili v Nemčijo ko jim je primanjkovalo nekvalificirane deloven sile, ko Nemci niso hoteli delati ˝umazanih˝ del, sedaj ko pa jih več ne potrebujejo in povzročajo socialne probleme bi jih pa nekateri selili nazak, ker so še samo odveč.

Mati ::

Fastwind ne trosi oslarij. Kdo je vabil Turke? Oni so jih morali sprejeti, tako kot jugoviče, poljake in še koga zaradi poprave krivic po vojni!

Brezveze, da z neko lažno propagando želiš v diskusijah privabiti koga na svojo stran. To so delali včasih komunisti. :P

FastWIND ::

Daj ne hodi s takšnimi izjavami. Ko so bili Nemci na višku gospodarske rasti jim je kronično primanjkovalo delovne sile in so sprejeli marsikoga...

Thomas ::

Kdor se je prilagodil, je lahko ostal tam. Kdor se ni, nima tam kaj iskati.

Simple.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

Vsaj v nečem se strinjam s teboj.

Barakuda1 ::

Zanimivo bi bilo slišati mnenja nasprotnikov tujerodnega prebivalstva v primeru Švice.

Kako to, da je Švica pojem blagostanja in trdnosti tako v Evropi kot v svetu, pri tem pa delež tujcev pri delovni sili znaša kar 25 %.

Mnogi so mnenja, da bi Švici dokaj hitro "trda predla", če bi se samo za polovico znebili tujerodne delovne sile.

mtosev ::

Jaz se tudi strinjam s Thomasom.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Thomas ::

Neumno sprašuješ, Barakuda1!

Zato ker delovna sila v Švici spoštuje tamkajšnje običaje, ali pa ni delovna sila v Švici.

Kolikor to velja, toliko stabilna je situacija v Švici - ali kjerkoli.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

bili_39 ::

Tudi zaradi tega ima po moje takšno sranje v Nemčiji manj šans (upam). Sedanje generacije tujcev tam so se že precej nadihale ugodnega življenja - mislim, da je "na ulicah" podobno Nemcev kot tujcev. In Turki običajno ne padejo takoj na te finte. Edino kakšna reakcija neonacijev bi lahko bila nevarna.

Alexius Heristalski ::

Zato ker delovna sila v Švici spoštuje tamkajšnje običaje, ali pa ni delovna sila v Švici.

Točno tako. Kjer je red, tam je med. V Franciji pa ... malo preveč na lahko jemljejo vse skupaj.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

mtosev ::

Kako podtakneš požig v avtu?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

gzibret ::

V Švici državljanstvo podelijo dobesedno sosedje. Če se človek ni obnašal primerno Švicarsko, potem z državljanstvom ni nič. Celo z delovno vizo ni nič.

O tem pa odloča lokalna skupnost.

Niti ni tako slab sistem.
Vse je za neki dobr!

Thomas ::

Upam, da smo razsvetlili Barakudo, zakaj v Švici ni toliko problemov.

Ker se grejo integracijo in ne trapastega "multikulturalizma".

"Multikulturalizem" je nekakšen prostovoljen apartheid. V geto greš kar sam in zraven misliš, kako je to fino, da "ohranjaš svojo kulturo, vero in civilizacijo".

Če bi bile te zakej, bi že ostal na prejšnjem mestu. Ker so pa bile polomija v stari domovini, ni razloga, da bi jih ohranjal tudi v stari, v posebnem getu. Vsaj ne kar v paketu. Muslimani bi lahko recimo obdržali svojo abstinenco od alkohola. Slovenci v Ameriki in na Bavarskem uho parajoče polke in recitacijske večere. Slednji so to tudi naredili, tako kot recimo Korejci in v veliki meri tudi Arabci v ZDA. Zato niso v getu. V nasprotju z mnogimi črnci v ZDA ali Arabci v Rimu.

Jasno?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Poglavitni razlog za takšno početje je revščina in slabe socialne razmere. Logično, da je večina revnega prebivalstva tujega, saj pridejo tja brez vsega in začnejo iz nule. Nekateri zlezejo ven drugi ne.

Da vse skupaj dobiva rasne in podobne prizvoke je problem v par razgretežih(kot jih najdemu tudi na tem forumu - pač dramatiziranje je nujno potrebno za pestro življenje), ki so izkoristili te razmere, da bijejo neke svoje boje, ki jih v normalnih razmerah ne bi mogli.

Kriza je pa nastala, ker je policija že iz začetka premilo ukrepala. Skratka dala je preveč manevrskega prostora tem množicam in jim dovolila, da zrastejo. Sedaj bo brez drastičnih ukrepov precej težko zajezit te stvari. Ampak vojska pomoje ne bo potrebna. Mobilizacija posebnih policijskih enot v celoti, njihova stalna prisotnost v centrih problemov ter 0 point toleranca pa bo.

Če bo pa potrebno, bo pa pač potrebno razglasit vojaško stanje. Ampak tega si verjetno nihče ne želi.

P.S.: Mi je pa žal, da folk ne sposoben videti stvari malo bolj v širšem pogledu. Pred 10 leti narodnost niti ne bi bila pomembna. Pomembno bi bilo, da se upirajo revni, neizobraženi mladostniki, ki živijo v getu. Danes... Hja danes imaš pa par pametnih buč, ki zadevo dodbra razpihajo v vsem svojem brezglavem besu in imamo đihad. Kaj češ, ekstremni norci so na eni in na drugi strani, na njihov račun trpimo pa vsi.

Kami ::

Malo off topic ampak poglejte ta in ta link.

WTF?

Na 24ur pišejo, da so zažgali več kot 1170 avtov, pa da se izgredi niso pomirli na triera.net pa da so se razmere malo pomirile?

Smeh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kami ()

jype ::

In Italy for 30 years under the Borgias they had warfare, terror, murder, and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love—they had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock.
-- Orson Welles

Thomas ::

Resnici na ljubo je treba pripomniti, da Euler je bil Švicar in da so imeli kar dovoljšen delež verskih vojn. Da je bila v švicarskem miru 100 let nazaj, narejena Relativnost.

Ta citat gospoda režiserja nima kakšne posebne vrednosti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Keyser,

Gledanje skozi tradicionalno marxistično prizmo je zgrešeno. Samo ti tega ne razumeš, kot tudi mainstream mediji in moderatorstvo Slotecha ne.

Floskule o previsoki nezaposlenosti, seveda ne držijo. Če bi, bi začeli požigati še po celi Poljski, kjer je nezaposlenost na istem nivoju, standard pa še na nižjem.

Logika matra dobrodušne marxiste, logika.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gzibret ::

> Logika matra dobrodušne marxiste, logika.

LOL... Thomas, tvoji posti me vedno nasmejijo. Zakaj? Ker so duhoviti. Zgolj to (malo offtopic) >:D
Vse je za neki dobr!

Thomas ::

Kako globoko so okuženi "liberalni mediji" s svojo neustrezno sliko?

Precej.

Sistem jim pade, s tem kar se dogaja. Že recimo s tem, da v medijih popularizirajo neumorno iz dneva v dan, kako je bila domnevna smrt dveh mladincev vzrok ... Kakšen vzrok in zakaj, more biti nesrečno lazenje po transformatorju, baje ker jih je lovila policija. WTF?

Mediji opravičujejo jezo teh band tudi s tem, da je nekaj solzilca priletelo v neko mošejo. Ali pa da jim je minister rekel hudo besedo. Zdej če bi jest zapisal "prava figa v primeri s požigom samo ene šole (ali cerkve)", bi sodu izbil dno in moderatorstvo Slotecha (en del) bi mi jokalo po zasebnih sporočilih, da mi je moralo dati naziv Persona Rudis, ker merila da bodo poslej za vse enaka. Nej se opravičim, pa bo.

Dokler so fundamentalisti požigali avtomobile v Bagdadu, češ da se borijo za svobodo, so jim Francozi večinoma ploskali. Skupaj z liberalnimi mediji so razlagali, kako "demokracija kot je vidi Zahod, ni ...."

"Demokracija kot je vidi Zahod" očitno ni všeč tudi delu "mirovnega gibanja", ki je v svojih vrstah sprehajalo tudi "te razzžaljene Arabce", ko se je šlo za Sadama. Takrat so bili "zelo za mir".

Kot je rekel Churchill Chamberlainu, bi zdaj lahko Blair zelo podobno rekel Širaku:

Da bi se izognili vojni, ste izbrali sramoto. Vojno seveda imate.

Računica paktiranja s fundamentalisti se ni izšla.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gzibret ::

Mah, mediji so itak ene ovce. Eden novinar nekaj blekne v tri krasne, drugim je to všeč in ga citirajo. Čez par ur lahko dobesedno izmišljotina postane svetovni fakt (dejstvo).

Zakaj pa je do neredov res prišlo pa sam bog ve. Jaz nimam pojma. A je to podivjana horda prepotentne mularije, ki brezposelnost le uporabljajo zato, da se smilijo mirovnikom? Lahko da je to načrtno izpeljana akcija destabilizacije Francije. Lahko da je avtomobilska industrija najela nekaj leaderjev >:D....

Možnosti je veliko.
Vse je za neki dobr!

BlackHole ::

Kami, pa si prebral vse? Na Trieri piše: V Parizu je noč minila mirneje od pričakovanj. in dalje... Skupno je bilo zažganih 1.173 vozil, poškodovani pa so bili štirje policisti. 330 protestnikov so priprli. V najhujšem valu nasilja v noči na ponedeljek je bilo zažganih 1.408 vozil, ranjenih pa 36 policistov, od tega dva huje.

Noben ne piše o pomirjanju zadev, le bolj mirno od pričakovanj. Oba vira navajata enake številke.:\
LP Marko

bili_39 ::

V tej zmedi bi bilo relativno enostavno uporabiti nekaj avtomobilov - bomb. Mislim, da se morajo Francozi pripraviti na to (upam, da ne - ampak vseeno).

kopernik ::

jype:
seznam znanih oseb v Švici

Najdeš med drugim tudi Eulerja, Jean-Jacques Rousseau-ja, Bernoulli-ja, Einstein-a, Daniken-a. Pa precej nobelovih nagrajencev. Tako da niso glih od muh, tej švicarji.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

FRANCOSKI KOLONIALIZEM

Oddelek: Problemi človeštva
72496 (2336) zee
»

Francija, predsedniške volitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
585272 (3540) Ziga Dolhar
»

Arabski memplex

Oddelek: Problemi človeštva
291937 (1448) BigWhale

Več podobnih tem