» »

Francois Hollande

Francois Hollande

Arto ::

Holland pa je v 2 mesecih naredil:
100% je ukinil vsa protokolarna vozila, jih dal na licitacijo, izkupiček pa namenil za izgradnjo infrastrukture večjih, do zdaj neurejenih predmestij. Objavil je dokument, ki vsebuje 12 alinej, kjer vsem državnim podjetjem ukinja službena vozila. Holland je prepričan, da si vsak poslovnež, ki letno zasluži 600.000€ ali več, brez težav lahko sam kupi avto. Če tega ne naredi, je škrt, nesposoben ali pokvarjen in takih ljudi državna podjetja ne potrebujejo. Pozor. S tem je prihranil 345 milijonov evrov, ki jih bo do 15. avgusta letos investiral v nove raziskovalne inštitute sodobnih tehnologij in, spet, POZOR, zaposlil 2560 mladih nezaposlenih razvojnih znanstvenih raziskovalcev.

http://www.delo.si/tuditi/tvojsvet/pism...

Kaj je res in kaj ne, kaj je populizem in kaj dejansko učinkoviti ukrepi? Je pa res, da se o Hollandu v medijih ne govori več prav dosti.

genesiss ::

Škoda da ni virov :8)

Arto ::

Hja, saj zato - gre samo za neko "pismo".

Tilen ::

Arto je izjavil:

Hja, saj zato - gre samo za neko "pismo".


Pismo za v ložo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Matako ::

"Pozor. S tem je prihranil 345 milijonov evrov, ki jih bo do 15. avgusta letos investiral v nove raziskovalne inštitute sodobnih tehnologij in, spet, POZOR, zaposlil 2560 mladih nezaposlenih razvojnih znanstvenih raziskovalcev."

Do 15. avgusta _letos_ bo zelo težko namenil karkoli od tega. Noben od teh ukrepov še ni dejansko prinesel denarja, te licitacije se sploh še niso začele. Da ne govorimo o davčnih ukrepih, ki sploh ne bo delovali letos (logično).
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Karaya 52 ::

Med drugim, se po novem v Bruselj pripelje z vlakom. Also, preden pride Hollande v Bruselj, posljejo tja letalo s celotnim osebjem, ki pripravi vse potrebno za prihod sparovnega predsednika. Poleg tega ga imam na sumu, da vlak uporablja za lazje opazovanje predmestij in detekcijo ciganskih naselij, ki jih kasneje demolira.

Skoda sicer, da clanek ne govori nic o krcenju javnega sektorja. Cloveku se utrne misel, da je avtor pisma kak uradnik, ki z veseljem zapravlja davkoplacevalski denar in z nelagodjem gleda nadrejene, ki ga zapravijo se vec.

Nissan GTR ::

2560 raziskovalcev v franciji je približno enako 80 raziskovalcem v sloveniji... sliši se lepo, vendar to je še mnogo premalo, da bi obrnil gospodarstvo na bolje in rešil problem brezposelnosti

Karaya 52 ::

Taksnih hecnih obljub je polno. Recimo obljubljen dvig minimalne place za 20€. Junija se je minimalna placa itak avtomatsko zvisala zaradi usklajevanja z inflacijo za cca 12€, do "izpolnjene obljube" je torej manjkalo se 8€. :) Hollande je prisel na oblast z minimalno razliko, dvig mininalne place pa je bil glavni cuker volilni bazi. No, 8€ na mesec. :) Zakaj slovenski mediji nic vec o njem ne pisejo? Bi rekel, da ne more biti vec "argument avtoriteta" potem ko je zbuldoziral ciganske vasi, stanovalce pa poslal v Romunijo. Ker Sarko je bil proglasen za fasista, valjda da ne bodo zdj po Hollandu kakali. Pa krcenje javnega sektorja tudi ni tisto, kar novinarji zelijo, da bi ljudje vedeli. :)

Nissan GTR ::

Hollande je prisel na oblast z minimalno razliko


če se Sarkozy ne bi imel takšnega narcisoidnega egocentričnega karakterja, bi bil tudi v drugo izvoljen, kljub razmeroma slabi gospodarski situaciji v Franciji...

Alencica ::

Ja, tele "ukrepe" so viralno postali komentatorji, bloggerji in ostala srenja, ki je odkrila internet leta 2009.

Kakšen vir bi prišel prav, Rode prisega na Le Monde, meni bo zadosti tudi kak bulvarski francoski tisk.

Wox ::

Francija kot peta največja svetovna ekonomija... Tile "ukrepi" upam, da so izmišljeni, ker sicer izpadejo kot tiste kavice, ki si jih je naš ubogi premier sam plačeval.
Commodore 64

Karaya 52 ::

Sarkoziju je karizma, podoba prej pomagala kot skodila. Kako so ga nefrancoski mediji ocenjevali, ki ne razumejo francoske kulture je druga rec, slovenski so brcali v temo kot ponavadi. Dejstvo je, da so francoski predsedniki vedno bili gospodje in da sta glamur in skandali prakticno nepogresljiva elementa francoske visoke politike. Hollandov ljubezenski trojcek je vsaj tako epic kot Sarkozyev.

Slovenski in francoski narod sta si glede tega popolnoma drugacna. Kolegu Francozu sem pred casom pokazal fotke Pahorja, predsedniskega kanditata, kako asflatira cesta ... je skoraj razpocil od smeha. V Sloveniji je pac tako, da imas vec moznosti uspeha, ce se naredis za povpreckota, posledica desetletja negativne selekcije.

Zdaj pa pomislite, koliko procentov bi dobil politik v Sloveniji na volitvah, ce bi izpeljal Sarkozyeve reforme? Izpadel bi iz DZ medtem ko je Sarko za las zgubil.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Res? Meni se zdi njegovo 'mešanje med ordinary folk' že milo rečeno smešno. Je pa res, da Zver prav nič ne zaostaja, ko se tlači med Modrijane in njihove v narodne noše napravljene navijačice letnik '36.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

Saj meni je tudi smesno, ljudem je verjetno vsec. Meni deluje kot nek trustafarian. katrcapress

djordjevic ::

Zadnjič je bil en priceless posnetek - ko se je s katrco peljal iz Mladike ali od kod že, pred njim pa smetarski avto. Take a hint, dude. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

Verjame kdo, da bo obiskal kaksno "hi-tech" podjetje? Pomoje bo proti koncu kampanije klarisam kruh dostavljal, da se bo prikupil desnim. Da spremljamo to cirkusko potovanje po Sloveniji je pa v veliki meri kriva brezveznost funckije predsednika drzave. Ce bi slo za resno stvar, bi gledali bitko programov in skandalov. Tako pa bi bil Idol Slovenije 2012 bolj zanimiv.

jype ::

Karaya 52> Verjame kdo, da bo obiskal kaksno "hi-tech" podjetje?

Kdo? Pahor? Zver? Lukšič? Janša?

Ne ga lomt, no. Kaj pa naj dela v takem podjetju? Razlaga, da "O vaših problemih pa res še nismo razmišljali." ?

Matako ::

No, če rabite kaka poljedeljska ali vrtna opravila, mogoče kje kako šajtrgo goniti - vam zna kampanja za predsednika priti prav. Sploh Pahor bo rad priskočil na pomoč.

Izkoristite, da boste saj vi imeli kaj od tega!
/\/\.K.

opeter ::

Samo hi-tech podjetje pri nas nima 1.000 zaposlenih. Oni gredo v kakšno Muro ipd. kjer je dosti folka na minimalcu in poslušajo "njihove življenske zgodbice", ter prikimavajo in obljubljajo, da v primeru, da bo on(a) zmagal(a) na volitvah, bo vse n-krat boljše.

Čeprav je pri nas funkcija predsednika države čisti larifari (razen v primeru vojne), skratka protokolarna oseba in ne moreš ti primerjat to z recimo ameriškim predsednikom.

Matako je izjavil:

No, če rabite kaka poljedeljska ali vrtna opravila, mogoče kje kako šajtrgo goniti - vam zna kampanja za predsednika priti prav. Sploh Pahor bo rad priskočil na pomoč.

Izkoristite, da boste saj vi imeli kaj od tega!


Sosed ga je že povabil v vinograd, da mu pokosi travo, zaenkrat še ni prejel odgovora iz Pahorjevega volilnega štaba.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Tear_DR0P ::

Včeraj je Gorazd Suhadolnik na SiOLu napisal, da se je potrudil s pregledom evropskih in slovenskih medijev in ni nikjer našel potrditev Hollandejevih čudežev.

Edini znani ukrep, takoj po inavguraciji francoskega predsednika in imenovanju nove vlade, je znižanje plač ministrov, premierja in predsednika za 30 odstotkov. Bilo bi radikalno, če ne bi šlo za plačo, ki si jo je Hollandov predhodnik Nicolas Sarkozy štiri leta prej zvišal za 170 odstotkov. Hollandova plača je še vedno odlična (približno 15.000 evrov
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Matako ::

Pa saj že časovno stvari ne gredo čez - noben od teh proračunskih čudežev ni izvedljiv letos - in tudi tiste licitacije ne gredo kar tako po domače, kot je opisano v "pismu bralca".
/\/\.K.

USS Liberty ::

http://www.rtvslo.si/svet/foto-francosk...

Hollande nima milosti do romov... le kaj porečejo naši levaki...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

bluefish ::

Spominja na Strojane:

Prav tako je poudarila, da bodo nezakonita romska naselja praznili le na podlagi sodnih odločb, pri čemer bodo stremeli k temu, da bodo za izseljene Rome že pred tem pripravili alternativne stanovanjske rešitve.

mtosev ::

zanimivo. v dosti državah ne marajo romov. romi bi se lahko malo zamislili nad sabo.
btw zakaj je tolk romov živi v rominiji?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

guest #44 ::

Kolikšna pa je možnost, da se cigana zaposli? Nezaupljivost do njih je že skoraj v kulturni genetiki vseh narodov sveta.

Kako bodo prišli ven iz tega začaranega kroga? Pojma nimam.

mtosev ::

jaz bi ga zaposlil, če je cigan normalen seveda:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

#000000 ::

Samo pri nas jim rečemo uradno Romi, povsod drugje so vemo kaj, francozi jim pravijo Tsiganes, Italijani Zingari itd.

Karaya 52 ::

Do leta 2025 mislijo znizati delez el. energije iz nukleark na 50% kar pomeni njihovo zapiranje. Absolutna vecina prebivalstva pa proti. Kdo bi ga razumel. Tudi zato so mu verjetno ratingi strmoglavili.

bluefish ::

Podoben preblisk, kot ga je ob siljenju ta zelenih imela Merklova. Jih bo slej ko prej spet srečala pamet, je tudi Nemce.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

FRANCOSKI KOLONIALIZEM

Oddelek: Problemi človeštva
72465 (2305) zee
»

NSA in GCHQ organizirano ciljata na proizvajalce protivirusnih programov

Oddelek: Novice / Varnost
1823701 (15191) erunno
»

DSK-ju ni pomoči

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
166142 (4039) poweroff
»

Slovenija bi lahko bila drugačna balkanska država

Oddelek: Problemi človeštva
181864 (1267) Mipe
»

Podpora Snowdnu pada

Oddelek: Novice / NWO
398405 (5879) VaeVictis

Več podobnih tem