» »

Znana znamka vs no name

Znana znamka vs no name

Ursus ::

Zanimajo me vaše izkušnje pri nakupu računalniških zadev, ki so znane znamke v primerjavi s tistimi neznanimi (usb ključi, BT adapterji, mrežne...)
  • spremenil: Ursus ()

kekz ::

Kupujem in uporabljam izključno manj ali neznane znamke.
Z znanimi imam preveč slabih izkušenj:
- slabše performanse, ker zelooo dolgo časa delajo iste modele, vmes se tehnologija 10x spremeni. Vprašanje je že, koliko časa sploh mine od razvoja do produkcije, da ni že med tem časom stvar malo zastarela.
- ko se zadeva pokvari, rabiš dražji originalni del, ki dostikrat ni na zalogi. Dobavitelji ga morajo naročiti od nevem kje. Generični ne pašejo.
- ko sem nekatere zadeve sam odprl, sem se zgrozil. Notri so bile nekatere povsem navadne komponente, ki jih originalni proizvajalci niso delali že dosti časa. Očitno očitno samo še kot sestavne dele za te znane proizvajalce (primer qlogic SCSI kontroler v Compaq računalniku). Tole itak potrjuje prvo alinejo.
- ko mi je pri znani znamki crknil disk, so na servisu namesto novega očitno dali POPRAVITI starega. Ko so mi po tednih vrnili zadevo, je na disku pisalo "factory repaired". 8-O

Sicer pa isto velja za avtomobile.
Ravno sem rabil en del za mojega japonca. Originalni stane 185€, dobavni rok 2-3 dni. Neoriginalnega (tudi made in Japan, v bistvu od istega proizvajalca le z drugim napisom) so imeli na zalogi v soboto popoldne v Lj. BTC za 90€. Neka pajzl štacuna v hali A.

Ursus ::

Pri avtomobilih je očitna razlika ali je japonec ali kaj drugega (korejec), ne da so slednji dosti slabši ampak razlika je vidna. Kar se rezervnih delov tiče je vedno isti del, le da nima avtomobilske oznake gor in je zato cenejši. Pustimo avtomobilizem.

Imamo videorekorder Funai, kateremu se je pokvaril pred leti izvrzni mehanizem katerega se seveda ne da dobiti. Sony ima popolnoma enak model, le ta mehanizem je drugačen-ker so izdelek prej veliko testirali, pa tudi nadomestne dele zagotovijo...

Ali kupim BT adapter znamke ali ne, bo verjetno razlika le v tisti nalepki... pri npr. tv-jih pa se je izkazalo da je še kako pomembno kaj piše na njej.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

replike dragih ur (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Loža
1469275879 (47477) viporologi

Volvo vs Audi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13331371 (26588) Mavrik
»

katera diver ročna ura? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15939364 (35416) GrimReaper
»

nakup rabljenega avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 )

22137359 (25536) SkIDiver
»

Ali so japonski avtomobili res boljši? (strani: 1 2 3 )

14947320 (39262) Dami

Več podobnih tem