» »

Telekom začenja z FTTH

Telekom začenja z FTTH

««
7 / 11
»»

ELEKTROLJUB ::

@miki133
Analogno po optiki me spominja na analogno čez optocoupler ...

Kakšna je pa prednost tehnologije dveh vlaken za digitalen signal pred enim vlaknom ali obratno
A so Siolova vlakna kompatibilna T-2_jevim in obratno?
LED svetloba je prihodnost...

Zgodovina sprememb…

Gapi ::

Multioptik je podizvajalec od Telekoma. Prdvidevam da prideta dva vlakna do hiše/stanovanja Shema po multioptiku Če bo tko kot piše bo enako kot Gratel za T-2

luli ::

Da, do naročnika prideta 2 vlakni!

Razlika med njima je predvsem pri rezanju vlaken in konektorjih, saj se mora pri prenosu analognega signala vlakno rezati pri kotu 75°, med tem ko je vlakno pri prenosu digitalnega signala rezano pri kotu 90°. Konektorji za analogno vlakno so tudi veliko dražji in težje dobavljivi.

Veliko ljudi ima z raznimi IPTV reciverji velike težave. Tukaj je predsem mišljeno 2 daljinca, in čakanje na t.i. key frame pri preklopu kanala.

BOCo. ::

Kot kaže je en del že končan...

http://shrani.si/?s3620011urh.png

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BOCo. ()

shock ::

Zanimivo, da t-2 ima že nekaj časa te kraje povezane z 10G. Mislilm, da je ene 2 leti skor mimo.

Matej_K ::

Danes sem klical na Telekom ko sem spraševal za možnost adslja na neki vasi(Strmica pri vrhniki) in ker so tam tudi že po tleh položili kanale za optiko sem vprašal kdaj naj bi po teh kanalih prišli kabli, pa so rekli da približno en mesec...seved ne verjamm..verjetno bo kar dalj

Mi je pa rekla da so v Ljubljani priklopili na optiko celo eno ulico.
No upam da bojo ostale ulice oziroma taam kjer so že nekaj načeli, da bo šlo to hitreje, ker pri meni je adsl centrala že "prezasedena"
... .. .

Senitel ::

Kar koli vprašaš na Telekomu, vedno bo čez en mesec. Če vprašaš kdaj bo konec sveta, boš dobil odgovor da čez en mesec. >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Senitel ()

rand ::

Danes so cel dan v nasem bloku (sallaumines trbovlje) cel dan razbijali in polagali neke kanale. Ko pridem na hodnik in vprasam delavce cemu bodo kanali sluzili, mi povedo da polagajo optiko za telekom slovenije. Na kanalih pise www.telekom.si a kablov v njih zaenkrat se ni (preverjeno :D). Soglasje za optiko smo podpisali sele prejsnji mesec.
while(1)fork();

sss ::

Pred parimi dnevi v Fužinah

//urejene slike

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jvolk ()

para! ::

SiOLova ponudba pa poseka tale T2 tko da kr poka po šivih, ~35 EUR za 12/12, brez vezave!

Na Viču Telekom že zbira soglasja po blokih, kje je T2?

lp
Death before dishonor!

steev ::

Jap to je res. Zelim si it na telekom. Samo kje pa so bili 2 leti nazaj, ko je gratel pobiral soglasja za izkop optike po Kranju?
:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: steev ()

d0rK ::

Men se ze mal sline cedijo. Telekomova ponudba optike je zelo huda. Dobre cene in brez vezave.

Ampak. A bo ta optika "taprava optika" ? Dva kablcka, itd?

SasoS ::

zeh...
naj nekdo napiše ko bo dejansko komu delalo

PaJo ::

se strinjam, ko bo nekdo imel dokaz da mu deluje ta telekomov ftth pol se naj oglasi, dokler so prazne obljube in hvala nam cene in ponudba prav nič ne pomagata
čakamo na dokaz :D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Witboy ::

Ma tile Telekomovci so eni cigani... pred mescem so mi napeljal optiko v stanvanje in rekl da v roku enega mesca poklicejo, da se dokoncajo z nekim koncnim modulom pa ne vem kaj se vse :( No, en mesc je okoli in se vedno mi kabl visi iz stene ;( Fakrji

M-XXXX ::

Pomaga če vsake 3 oziroma največ 4 minute pokličeš in težiš do nezavesti>:D

stefano ::

to so svije, meni so prejšnji teden v mariboru obljubli že pogodbo pa kmalu povezavo, ta teden me pa kličejo, pa pravjo da
šele interesente pa soglasja zbirajo,. katastrofa

Matheeew ::

nono...če te to katastrofa, kaj je šele ostalo :))

markk1 ::

stefano potem pa pocakaj na "tapravo" FTTH optiko od t-2 seveda.

lorenzo ::

Je kdo tu že dejansko priklopljen na telekomovo oz. siolovo optiko?? nisem še prav nikjer zasledil...

MEDENA ::

SiOLova ponudba pa poseka tale T2 tko da kr poka po šivih, ~35 EUR za 12/12, brez vezave!

Na Viču Telekom že zbira soglasja po blokih, kje je T2?

lp

para ne me smejat

T2 10/10 pa 31€, ki jo imamo že leta in DELA, pa verjetno bodo še kaj znižali.

Kaj ima TELEKOM?

Veron ::

MEDENA si še pozabil na 4mesece brezplačno?

Ibex ::

MEDENA si še pozabil na 4mesece brezplačno?

V tem primeru si pozabil povedati, da je vezava.

12mescov... kot da je nek problem?

Ch4N93 ::

A bo že kdaj kakšen screenshot Telekomovega FTTH interneta ali obstaja samo v kakšnem paralelnem vesolju?
Ni nam lahko...

Če ma kdo od forumašov, bo verjetno slikca, drugače pa je FTTH naročnikov po Novi Gorici veliko, potem sledi Bežigrad in Šiška.

SasoS ::

Jaz dlje od tistega pildka od Telekoma nisem videl nič. Še soglasij ni nihče prišel pobirat. Sem pa za Bežigradom :)

Ted ::

A se da kje dobiti ažurne informacije o gradnji telekomove optike po Sloveniji?
Mah...

Tiger ::

To temo smo obdelali že na enem drugem forumu, Telekom v vsako stanovanje privleče dve optični vlakni, vendar v nasprotju z Gratelom (T2) je eno vlakno namenjeno analogni kabelski tv, drugo vlakno pa za digitalne storitve (dostop do interneta, ip-tv, telefonijo) in zaradi tega posledično uporabljajo PPPoE in iskratelovo (modemsko) opremo.

Pesimist ::

Ma kaksen GOVno avto vidis tu pa tam kak se po Mbju vozi. Pa stolpnice pa par blokov visje od mene bi ze nej bili. Ce je ze postavleno sicer nevem. Tukaj pri nas pa je lih Gratel zacel kopat prejsni teden in je ze pratkicno vse okgrog pod asfaltom. Hitro napredujejo moram priznat.

Vglavnem od telekoma se pa cisto nic ne vidi. Zdaj zlagajo v svoje jashe in po blookah hisah pravtako podometno vse? Sej ce nena delajo tako te se niso cisto nic naredli lol.

Da bi kaksnemu ze zadeva delovala, se pa tudi nisem slisal.

Drugace pa te obstojece kablase okrog nas je pa tak telemah popapcal. Ta Triera je tak taksna zguba da ji ni pomoci. Drugace tak nebi mogli prezivet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

clancy ::

Danes so nam napeljali optiko do hiše. Naslednji teden pa pridejo in nas priklopijo.
V omarici so pustili enih 20 metrov kabla in povedali da morajo ta kabel napeljati do modema, ki je pri računalniku.
Doma sedaj imamo ISDN in ADSL pri Amisu in me zanima naslednje:

-a bo sedaj šel ISDN in Amisov ADSL po optiki ali kako?

-lahko modem preselim nekam drugam npr. na hodnik ali podstrešje, saj nebi rad vrtal in štemal po celi hiši?

- kako bi se potem to priklopilo in povezalo z računalnikom in Gigaset enoto, ki je tudi pri računalniku?

V račun je treba vzeti, da bomo v kratkem vzeli Siolov paket duo (telefon in internet) in Siolovo kabelsko televizijo, ki bi se seveda lahko prklopila na obstoječo napeljavo.
Prosil bi, če mi lahko kdo razloži kako je s tem. Saj bi vprašal tehnike, vendar me nikoli ni doma ko kaj delajo.
Se opravičujem za laična in mogoče neumna vprašanja, vendar res nimam pojma kako in kaj.
Hvala za odgovore!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clancy ()

sss ::

To ne bo več AMIS ampak Telekom. Imel boš optiko od telekoma. Al so bli to Gratelovci?

Ne, telekomovci oziroma GVO.

amigo_no1 ::

Lahko imaš pa seveda oboje.

Se pravi, da bo od sedaj narej vse šlo po optiki, tudi ISDN in Amisov ADSL?
Bakrene žice pa postanejo neuporabne? Pa glih ne dolgo nazaj smo renovirali stanovnje, kable napeljali kot je treba, zmontirali podometne vtičnice za telefone in računalnik...;(

madmitch ::

Ne, ne bo AMISa, bo Telekom. Optika bo do routerja?, naprej bo podometna napeljava čist prav prišla.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Optika bo do modema. Tako so povedali tehniki. Routerja pa nimamo.

Malkec ::

Kdo pravi da Telekom nerabi nič kopat? Kr idite si pogledat na Goriško (Ljubljanska) in pred policijsko postajo / lekarno v novi vasi. Mater, ko da bi atomska vdarla - vse razrito.

EDIT: gre se za Maribor.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malkec ()

Pesimist ::

Delno je tudi Gratel skopal to tak da ne pretiravaj, oz vecji del. :D

Kaj mas sploh proti telekomovi optiki? Edini pravi optiki! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Malkec ::

Gratel naredi 12cm širok kanal in ga takoj zalije z mešanico, medtem ko naš predragi Telekom veselo razkopa pol metra širok kanal in vse zemlja leži okoli in cevi štrlijo na vse okoli. Rabi kdo alkaten? :D
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Sergio ::

Hm, kako je sedaj s tem? Po optiki bo lahko edini ponudnik le Telekom?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Jan987 ::

Ja Gratel zasuje kanal s tisto mešanico in tista mešanica potem ostane toliko časa da lokalno prebivalstvo ne popizdi in ko popizdijo vse skupaj do vrha zafilajo z grobim asfaltom in če še komu ni ušeč in jim teži potem to skopljejo ven in naredijo tako kot se zagre! To lahko traja tudi mesece!

St@jler ::

Hm odvisno od lokacije očitno. Pri nas so skopali, zasuli iz zasfaltirali v enem mesecu. Dokaj lično.

Matheeew ::

@clancy:
Če prav razumem:
Trenutno imaš Amis ADSL in ISDN(od Telekoma, da ne bo pomote :)) )
Očitno Imaš možnost, da te Telekom priklopi na optiko (eden prvih?). V tem primeru, boš moral prekiniti pogodbo z Amisom in skleniti novo pogodbo s Telekomom za internet, kabelsko tv (in telefonijo?).

Tako kot je prej šla telefonska parica do modema, bi bilo logično, da gresta sedaj optični vlakni (edini pravi FTTH vlakni>:D) do novega modema. Ne vidim pa razloga, da imaš modem čim bližje računalniku (če tega ne želiš, seveda).

Mnja...kar se tiče kopanja. V Ljubljani pravzaprav že odkar se je pojavil gratel, se težko izogneš nezafilanim luknjam po cestah. Enkrat na eni drugič na drugi strani LJ.
Samo pa ne obsojam nobenega. Važno, da se FTTH vleče.

Malkec: dej kakšno sliko gor vrži.
EDIT: da vidimo kako zgleda ko fdari atomska bomba >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matheeew ()

Ejsi_Disi ::

Ohhh jani123, ne pretiravaj oz. ne širi neresnic.
Rock n' roll ain't noise pollution!

DixieFlatline ::

Tud v Kr so asfaltiral po kakem mesecu, tko da ni blo panike, pa tudi ni blo treba nič težit.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

ender ::

Nekje sem bral, da se mora tista oranžna snov sušiti 28 dni preden lahko čez zasfaltirajo.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Witboy ::

In se kar cakamo na optiko... Opticni kabli mi strlijo iz stene ze 3 mesce... obljubljenih 14 dni je ze zdavnaj konec... :( telekom sux ;((
Klicem tja, in mi rece da bo kmalu... sam da so sedaj bile pocitnice in niso priklapljal...
Cez cas poklicem spet taj... rece mi da infrastruktura se ni stestirana in do konca postavljena in da dokler ne stestirajo 100% ne bodo priklapljali uporabnikov...

in se vedno cakam... :\

[SkA] ::

Vsaj kabel že imaš. Pri nam so pobirali soglasja za polaganje kablov po bloku in od takrat ne duha ne sluha o optiki. Niti ne vem, če jim je uspelo nabrati soglasja.

Liker ::

Mnja, tudi jaz sem podpisal soglasje za Gratel že pred dvemi meseci, pa imajo najbližji jašek še vedno cca 800m stran. :(
««
7 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4359 360 361 362 )

Oddelek: Omrežja in internet
180762727315 (10541) MrStein
»

Amis internet - pogostost izpadov?

172314 (1144) ABX
»

Japonci dobili najhitrejše optične povezave do interneta za domače uporabnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
10926171 (22060) MrStein
»

t2, optika 10/10 za ceno 1/1 od 1.10.07 (strani: 1 2 3 )

13716593 (9662) Sergio

Več podobnih tem