Forum » Omrežja in internet » Odnos do tematskih domen
Odnos do tematskih domen
bluefish ::
Zanima me, kako mnenje oziroma odnos imate do tematskih domen - torej domene, ki niso nacionalne ali .com in kompanija.
Vprašanje je vezano predvsem na domene v naslovih elektronske pošte. Se vam zdijo manj zaupanja vredne? Ste kot lastniki take domene ali naslovniki imeli težave z dostavo ipd.?
Skratka, relevantne so predvsem dejanske izkušnje lastnikov, administratorjev strežnikov ipd. ali relevantni viri, ne čenče oz. "mislim da".
Vprašanje je vezano predvsem na domene v naslovih elektronske pošte. Se vam zdijo manj zaupanja vredne? Ste kot lastniki take domene ali naslovniki imeli težave z dostavo ipd.?
Skratka, relevantne so predvsem dejanske izkušnje lastnikov, administratorjev strežnikov ipd. ali relevantni viri, ne čenče oz. "mislim da".
HotBurek ::
V prvem odstavku postavlšaj vprašanje vsim, v tretjem pa lastnikom takšnih domen.
Evo ti moje mnenje.
.tk mi da asociacijo na "team kill".
puri.sm mi ni kul, (ker je del celotnega imena TLD; puri.sm namesto purism.com) in grem gledat, kam .sm TLD paše.
Načeloma imam rajši klasiko (.com, .si, ...)
avto.net je sprejemljiv.
krka.biz je že WTF, why??? in what the heck je biz?
.eu zgleda weak.
.io mi gre na lulek in jo enačim z fenci modernim sranjem prodajanje megle (io kot Input/Output ane).
.cat in podobne (te ta nove TLD) so mi moteče, ker zgleda, kot da nekaj manjka (my.cat namesto mycat.com).
A delaš raziskavo al bi rad registriral pa je že zasedeno?
Še en info; številke v domeni mi niso kul.
Evo ti moje mnenje.
.tk mi da asociacijo na "team kill".
puri.sm mi ni kul, (ker je del celotnega imena TLD; puri.sm namesto purism.com) in grem gledat, kam .sm TLD paše.
Načeloma imam rajši klasiko (.com, .si, ...)
avto.net je sprejemljiv.
krka.biz je že WTF, why??? in what the heck je biz?
.eu zgleda weak.
.io mi gre na lulek in jo enačim z fenci modernim sranjem prodajanje megle (io kot Input/Output ane).
.cat in podobne (te ta nove TLD) so mi moteče, ker zgleda, kot da nekaj manjka (my.cat namesto mycat.com).
A delaš raziskavo al bi rad registriral pa je že zasedeno?
Še en info; številke v domeni mi niso kul.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Ales ::
Kot lastnik ne morem reči, kot administrator poštnih strežnikov pa lahko potrdim, da je situacija kar se e-mailov tiče precej problematična.
Kaj hitro po nastanku teh domen so se na njih masovno pojavili spammerji. Posledično pri nas dobijo sporočila iz njih dodatne bonus točke pri klasifikaciji spama, samo zaradi vrste domene. Ravno toliko, da jih vsak nadaljnji indic porine čez rob.
Se pravi, damo šanso pošiljatelju, a ne prav veliko. Ni šlo drugače, cel kup spama prihaja s teh naslovov.
Kolikor vem, je to kar pogost pristop. Ponekod so še strožji, jih kar fliknejo v spam od prve.
Seveda pa niso vse te nove domene problematične, .io recimo pri nas ni na seznamu.
Kaj hitro po nastanku teh domen so se na njih masovno pojavili spammerji. Posledično pri nas dobijo sporočila iz njih dodatne bonus točke pri klasifikaciji spama, samo zaradi vrste domene. Ravno toliko, da jih vsak nadaljnji indic porine čez rob.
Se pravi, damo šanso pošiljatelju, a ne prav veliko. Ni šlo drugače, cel kup spama prihaja s teh naslovov.
Kolikor vem, je to kar pogost pristop. Ponekod so še strožji, jih kar fliknejo v spam od prve.
Seveda pa niso vse te nove domene problematične, .io recimo pri nas ni na seznamu.
Pimoz ::
.xyz je bil en tak spam bum. Poleg vseh drugih. Predvsem zaradi cene. Pa je recimo zanimivo, da vsi vemo kdo je lastnik abc.xyz :)
Spammerji si s temi novimi TLD kupujejo prepričljivost. Se je pa na to opozarjalo še preden so jih naredili.
Spammerji si s temi novimi TLD kupujejo prepričljivost. Se je pa na to opozarjalo še preden so jih naredili.
bluefish ::
V prvem odstavku postavlšaj vprašanje vsim, v tretjem pa lastnikom takšnih domen.V duhu odprte debate seveda lahko mnenje izrazi vsakdo (no, skoraj ), a so na koncu najbolj uporabna ravno mnenja posameznikov z izkušnjami na eni ali drugi strani parice - kot recimo sledeče.
Kot lastnik ne morem reči, kot administrator poštnih strežnikov pa lahko potrdim, da je situacija kar se e-mailov tiče precej problematična.Hvala. Me je "skrbelo" ravno to, ergo odprtje te teme, da preverim utrip.
...
Vsekakor sem do uporabe zadržan. Razmislek o možnosti registracije se je pojavil predvsem zaradi zasedenosti splošnih domen.
pffff ::
.com zmazek vse po Presernu. Nezanimivo, dolgocasno.
.io hipsterska banda, ki bi rada hitro zasluzila
.si verjetno izguba casa obiskati/brati
.net vzbuja zaupanje
.eu vsaj za silo obljublja zanimivo vsebino, ce niso sli na .com domeno jih marketing ne zanima
.biz ne vem da bo sploh kdaj dobil kaksen email.
Nove top domene, predrage, da bi jih imel kdo, ki noce zasluzit, tipicno spam.
"Tezave z dostavo", ce leti na emaile, so pa tako ali tako vedno zaradi googla in njihovih opinionated webshitov - pa je domena popolnoma "cista" in mail server po vseh predpisih, od dkima naprej. Ne spomnim se kdaj mi je kdo drug zavrnil email.
Mimogrede spamtrap (ki mi uci bayesa) + rspamd mi ze leta prakticno brez sprememb filtrira ven vso svinjarijo, ne spomnim se kdaj sem nazadnje fasal spam na email naslov, ki ni bil namenjen spamu. Le slovenski "posnel sem te da drkas" mail je bil mislim da zadnji ki je prisel skozi pred nekaj meseci.
.io hipsterska banda, ki bi rada hitro zasluzila
.si verjetno izguba casa obiskati/brati
.net vzbuja zaupanje
.eu vsaj za silo obljublja zanimivo vsebino, ce niso sli na .com domeno jih marketing ne zanima
.biz ne vem da bo sploh kdaj dobil kaksen email.
Nove top domene, predrage, da bi jih imel kdo, ki noce zasluzit, tipicno spam.
"Tezave z dostavo", ce leti na emaile, so pa tako ali tako vedno zaradi googla in njihovih opinionated webshitov - pa je domena popolnoma "cista" in mail server po vseh predpisih, od dkima naprej. Ne spomnim se kdaj mi je kdo drug zavrnil email.
Mimogrede spamtrap (ki mi uci bayesa) + rspamd mi ze leta prakticno brez sprememb filtrira ven vso svinjarijo, ne spomnim se kdaj sem nazadnje fasal spam na email naslov, ki ni bil namenjen spamu. Le slovenski "posnel sem te da drkas" mail je bil mislim da zadnji ki je prisel skozi pred nekaj meseci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pffff ()
Gagatronix ::
Takoj ko se bos nekje pojavil z nekim bolj eksoticnim TLD-jem, se bos po hitrem postopku znasel v avtomatskem spam filtru. Pa ni vazno ali gre za TLD kake drzave, ki se ne pojavlja pogosto, ali pa za nek random izbran TLD.
Lep primer je .su, TLD za Sovjetsko Zvezo, ki je navkljub razpadu SZ se vedno v uporabi in je trenutno registriranih okrog 100k domen.
Lep primer je .su, TLD za Sovjetsko Zvezo, ki je navkljub razpadu SZ se vedno v uporabi in je trenutno registriranih okrog 100k domen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Založniki grozijo ICANN-u zaradi domene .musicOddelek: Novice / Omrežja / internet | 14779 (12875) | BlueRunner |
» | ICANN v Nairobiju o novih domenahOddelek: Novice / Omrežja / internet | 3385 (2972) | Bor H |
» | DNS: .si tld, register, registrarji in postopki (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5438 (5438) | jype |
» | Spremembe tudi pri domenah .siOddelek: Novice / Omrežja / internet | 6418 (4722) | BlueRunner |
» | Postfix MX lookupOddelek: Omrežja in internet | 2302 (1901) | Bakunin |