Forum » Zvok in slika » Kvaliteta zvoka med DVD/DviX predvajalniki?
Kvaliteta zvoka med DVD/DviX predvajalniki?
Matrix ::
Se kvaliteta zvoka med predvajalniki denimo Yamaha,Pioneer in Kiss kaj razlikuje in če se ali je razlika očitna in zakaj(boljša elektronika,materiali,....).Koliko vpliva na zvok Audio D/A Converter 192kHz/24-bit ??
Ma Lurido!!!
KleBac ::
Jaz sem verje, da je digitalno digitalno....pa ni tako.....
Imel Quadro 705 (aka yamada aka scott aka xoro......) in na Yamaha receiverju ter Infinity Beta zvočnikih je zvok Audio CD-ja porazen. Takoj iskal nekaj malo boljšega
in še vedno vse v enem - malo zaradi prostora. Kupil Yamaha DVD player 657 in RAZLIKA JE OČITNA. Tako na digitalnem (PCM STEREO) kot tudi na Analognem L+R CD AUDIO izhodu.
Poleg tega pa Yamah podpira še CD-Audio upsampling in pa DVD-A ter SACD.
Pa nisem nek audiofil. Sem pa prej imel tega Quadrota priključenega na en Sony Stolp 5.1 - in sem mislil, da je to to. Bolje itak ne gre.... :-) Pa ni res.
Sicer je Quadro čist soliden kot DVD/DivX predvajalnik (podnapisi pa tko - pa MP3/WMA zna čez več folderjev igrat) sam kaj no ni nobede globine...dinamike zvoka. Še PlayStation 2 ma boljš zvok. Opazno boljš.
Ajd !
Imel Quadro 705 (aka yamada aka scott aka xoro......) in na Yamaha receiverju ter Infinity Beta zvočnikih je zvok Audio CD-ja porazen. Takoj iskal nekaj malo boljšega
in še vedno vse v enem - malo zaradi prostora. Kupil Yamaha DVD player 657 in RAZLIKA JE OČITNA. Tako na digitalnem (PCM STEREO) kot tudi na Analognem L+R CD AUDIO izhodu.
Poleg tega pa Yamah podpira še CD-Audio upsampling in pa DVD-A ter SACD.
Pa nisem nek audiofil. Sem pa prej imel tega Quadrota priključenega na en Sony Stolp 5.1 - in sem mislil, da je to to. Bolje itak ne gre.... :-) Pa ni res.
Sicer je Quadro čist soliden kot DVD/DivX predvajalnik (podnapisi pa tko - pa MP3/WMA zna čez več folderjev igrat) sam kaj no ni nobede globine...dinamike zvoka. Še PlayStation 2 ma boljš zvok. Opazno boljš.
Ajd !
In my life....I should do what I could !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27709 (7241) | monaco |
» | ZVOK-Dolby TrueHD,DTS-HD Master Audio,DTS HD High ResolutionOddelek: Zvok in slika | 4429 (4025) | OK.d |
» | [Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 34801 (17572) | josko674 |
» | [Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 11217 (8613) | Quikee |
» | [Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 14770 (11207) | Trancedeejay |