» »

Menjava ponudnika?

Menjava ponudnika?

matjash ::

1. Te dni bo 2 leti od kar sem naročil ISDN + ADSL od SiOLA zanima me če ve kdo kakšni so stroški če bi recimo preklopil k Volji in vzel paket z ip telefonijo (v bistvu se znebil ISDNJA)

2. V primeru da bi spet Telekom preveč zaslužil na račun preklopa me zanima če ponovno sklenem paket Solo pri siolu ali moram spet plačati odklop/priklop (ker sedaj plačujem za 1024/256 okrog 8k).
... bolje pozno kot nikoli.

KandazaR ::

Vklop ti ponavadi zaračuna kar končni ponudnik (volja,siol,...). Pa novo opremo bi rabil. In to je to. Telekomu ne bi rabil plačati nič.
BTW: pa je možn pri tepi razvezan dostop??

matjash ::

Ne vem če je možen saj sem na strani od volje Zasledil da naj bi za "povsem razvezan dostop" volja odkupila celotno frekvenčno območje od telekoma ampak nikjer ne najdem cenika za to. V akcijah pa imajo napisane cene za "sodostop" kar v bistvu pomeni da moramo imeti PSTN ali ISDN od telekoma. Ampak še vedno ne razumem zakaj je tam dvojni cenik za Voljatel omrežje in Telekom omrežje če v bistvu vse laufa preko telekoma.
... bolje pozno kot nikoli.

KandazaR ::

Ni res. Volja ima nek del svoje omrežje (ne preko telekoma). Poglej tukaj če tvoja centrala podpira popolni razvez.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

Matheeew ::

@Matjash

Volja ima cca. 10 central, kjer ti nudi razvezan dostop. Če imaš možnost dostopa preko teh central se ti splača naredit spremembo.
V primeru, da nimaš te možnosti pa bo verjetno kar bolje, da ostaneš na Siolu. Za par centov mesečno se pomoje ne splača menjati ponudnika.

matjash ::

sem porabil že preveč časa s siolom zaradi previsokih računov, še ta vikend sem jih dvakrat klical ker mi zaračunavajo 2 mbit paket ki sem ga pred mesecom in pol zmanjšal na 1 mbit, zamerim jim tudi 21k sit ki sem jih moral poravnati da sem prenesel router iz prejšnjega stanovanja v novo hišo. Je tisti priklop na centralo vreden 21k SIT? Že 8 let sem pri njih in mi zaračunavajo 8k sit za 1mbit paket! Da ne štejem dvojnega priklopa ISDN prvi me je stal 80k SIT ker loleki takrat niso znali priklopit ADSLja na PSTN linijo prav tako v času ko sem se preselil ni bilo možno met ADSLja na navadni liniji pa sem mogel spet ISDN vzet -> Da plačujem 3.5k mesečne naročnine in imam na mesec manj kot 10 minut pogovora po stacionarnih zvezah od tega 8 minut z njihovimi uslužbenci. Če je le možno grem proč od njih pa čeprav prihranim le 1€.

Zanima me samo če lahko po 2 letih kolikor me je vezal aneks pogodbe o ISDNJU in ADSLju prekinem ISDN linijo in vzamem navadno brez da bi plačeval kakšne "odškodnine" ubogim monopolistom ter dostopam do interneta preko volje/amis/hrček interneta.

PS: A pa pozabu sem še ene cvetko omenit ko sem kakšno leto informativno spraševal za trio paket, potem po pošti dobil tv tuner za tem račun za ta tuner brez da bi podpisal kakršnokoli pogodbo. Pa v tistem času sploh Trio paket na moji postaji sploh ni bil možen!
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

Matheeew ::

To kako si preplaču ISDN in plačeval preklop na drugo lokacijo so precej znane zgodbe in tukaj po mojem mnenju nima smisla nekih zamer vlečt naprej. Lahko ti tudi objasnim to razmišljanje, če te zanima.

Vse ostalo pa nima opravičila, tako da v tem primeru več kot razumem zakaj izbrati drug ISP.

Glede odklopa ISDN. V primeru, da ti bodoči ISP ponudi razvezan dostop, lahko ISDN odjaviš.
Če ti ne more imaš 2 možnosti:
- obdržiš ISDN
- zamenjaš ISDN za PSTN. V tem primeru plačaš Telekomu cca. 50 €.

amigo_no1 ::

TK ima res fino politiko.
Najprej plačaš 80.000 sit za isdn (priklop+telefon) , nato pa še 11.500 sit za odklop :\
Res so caRji ;(

niso znali priklopit ADSLja na PSTN linijo
Niso hoteli :O Kaj bi pa drugače Iskra delala ;( ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Medica ::

Pa zakaj jemljete ISDN telefone:\ ok takrat ko je bil ISDN telefon pogoj za ADSL že razumem, samo zdaj ne razumem zakaj jih jemljete če so navadni telefoni toliko cenejši in toliko bolj priročni saj ni treba menjati telefone ob IP telefoniji, razen če maš dovolj debele denarnice za vmesnik, ki stane juhuhu €

ISDN je največja bedarija Telekoma :\

matjash ::

2 leti nazaj ji bil ISDN še zmeraj pogoj za ADSL. Vsaj pri meni.

Centrala ni na seznamu za razvezan dostop tako da bi v bistvu rad PSTN + volja.
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036420 (15827) Primoz78
»

Modri ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
12619099 (8542) Nejc Pintar
»

`razvezana lokalna zanka' my ass

Oddelek: Omrežja in internet
132518 (2249) ppp
»

ADSL brez ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
132294 (1939) Gwanaroth
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216705 (11332) Tr0n

Več podobnih tem