» »

ADSL brez ISDN

ADSL brez ISDN

tt2 ::

Zdaj ko prebiram vse te teme sem zelo zmeden!!! Zanima me, kje je najbolj ugodno vzeti ADSL brez ISDN-ja. Sem malo pogledal in našel, da je volja najcenejša, siol je za 2k dražji (1024/256). A morda kdo ve, če je pri volji dobro vzeti, a ima kdo izkušnje pri njih, kako je povezava, ping...

serpentes ::

Tomaž: jaz sem kak teden nazaj narocil ADSL Z ISDN-jem... zakaj?
1. tistih 1200SIT bom dajal vec za telefon ( kar je OK saj rabim CLIP in podobne zadeve ki jih omogoca ISDN, ce pa bi pri telekomu narocil CLIP bi me prislo 700SIT na mesec+ baje, to bi moral se enkrat preverit na Telekom, vendar se mi neda.
2. cena interneta v tem primeru adslja preb isdnja bo skoraj 100% drazja kot pa adsl z isdnjem.
3. adsl ti ponuja sedaj solo paket ki je kar udoben... ( glede na ostale ISPje ) 1mbit te pride 6600sit+isdn 2mbit te pride 1500SIT vec kot 1 mbit in pa 4mbiti te pridejo 3000SIT vec kot 1mbit torej 9600SIT kar ni tako zelo drago ( okej sedaj ima telemach oz. bo imel neke ugodnosti in bo ponujal 5mbitov za ceno 9900sit vendar op. jaz sem imel telemach 2 leti in ti ga ne priporocam! Ce bi sel se enkat na telemach in jih vprasal koliko klicel so dobili od mene v dveh letih in ce bi rekli okoli 90 bi se zlagali ker sem moral klicarit tja 3x na teden pomoc narocnikom oz. nekaksen "help desk" usaj tako naj bi se temu reklo, ceprav ljudje tam nimajo nevem kok zelo veliko pojma... vrjetno tam delajo večinoma študentje ali pa sem samo jaz na njih naletel vedno ko sem klical na telemach uglavnem bistvo je da TELEMACH mi je crknu min. 2x na teden pa magar za 20s, je linija padla pa tja do 3 dni da ni delal. no temu sem rekel konec in sel na ADSL to bom imel 2 leti kot pred tem telemach nato pa novim zmagam na proti, saj je internet napredna zadeva prav tako se ISPji menjajo ko bomo imeli vec denarja se bo splacalo kar pri sofnetu kaj narediti... tam imamo mi v firmi internet... se pravi optika+wireless ce koga zanimajo hitrosti imam screen shote nekje na notebooku.. so pa hitrosti tam do 12mb/s komot :P uglavnm Tomaž priporočam ti da se sam pozanimas kaj bi rad imel pokličeš okol povprašaš folk k to ma... vendar jaz ti odsvetujem cable internet... ( telemach ) je pa res da ima vsak svoj okus.
lp, serpentes

tt2 ::

serpentes, verjetno me nisi razumel, vendar jaz ne iščem cable internet, ampak ADSL brez ISDN-ja in me zanima kako je kaj povezava pri Volji, ker je njihova varijanta najcenejša (siolova je dražja) kolikor jaz vem .

serpentes ::

Sem te razumel! :) am jah tko je jaz se neki malega spoznam na to vendar na volja adsl pa oprosti prav nic, se zmeraj ti predlagam da poisces nekoga ki ima volja adsl samo to vrjetno ne bos lahko nasel. ceneje vrjetno je in to mas prav ( ce ze je ceneje je za kakega tisočaka, več dvomim da je ) je pa potem to kar si ze ti na zacetku opisal da se pozanimi z njenim signalom kaksen je tisti ping nima kake strasne veze tukaj. Vazno je kaksen signal bos ti imel doma potem ko bos imel volja adsl... ce je signal slab se ti zna zgoditi da ti bo internet crkvou po domače povedano ( linija bo padala in se postavljala ) po tem po mojih izskusnah vodi Telemach.
lp
lp, serpentes

mitja_i ::

Pa res noben nima VoljADSL? Ne morem verjet. Zdaj sem naročil VoljADSL (1Mb, brez ISDN, 6990 SIT). Sporočim kako je z povezavo, ping, ko mi pridejo inštalirat septembra.

Matty ::

mitja_i... si moral odpovedati sedanjo analogno stevilko? Sprasujem za mojo punco, ki je podnajemnica pa bi tudi imela ADSL brez ISDNja (bo pa v tem stanovanju se kaki dve leti)... Samo lastnik se ne bi rad odpovedal stari stevilki, hkrati pa noce ISDNja...

Jest razumem to tako, da ce vzames ADSL brez ISDNja odpoves narocnino telekomu, pa preko internet ponudnika vzames IP telefonijo in dobis v njegovem sistemu stevilko... Kar pomeni, da je v pat poziciji... Pri kablu pa nekaj zafrkavajo saj ima kao blok se staro napeljavo in bi bile potrebne prevelike investicije ;((

mitja_i ::

Odklop telefona zahteva samo SiOL. ;( AMIS in Volja pa ne. PSTN ostane nedotaknjen. Sem preveril po mailu, so mi na amisu takoj odgovorili:
Po priklopu ADSL na navadno analogno linijo ostane PSTN linija nedotaknjena. Torej lahko analogni telefon uporabljate še naprej.

Prepričan sem, da ma Volja isto. Bom pa vsak čas izvedu. Sem raje izbral Voljo, ker ma pač 700SIT/mesec ceneje. Infrastruktura je pa itak od Telekoma.

samoj ::

ADSL na POTS ni razvezava... to ponuja Telekom in pogoji bodo povsod enaki - Amis, Volja, Siol...
Samo Amis oglašuje, kot da je nekaj posebnega...

Torej, paketi, ki so daneš še na ISDN, bodo čez nekaj dni lahko na ISDN ALI POTS - ne glede na ponudnika.

mitja_i ::

Trenutno SiOL ponuja le dve možnosti: 9.900 SIT 8-O (Volja 6990, Amis 7790) za 1M (za razvezan dostop - prek razvezane lokalne zanke, pri čemer boste namesto fiksne ISDN telefonske številke dobili številko v SiOL-ovem omrežju) 7.700 SIT (za naročnike ISDN). Torej ne omogoča ADSL na navadno PSTN linijo.;((
Torej ne vsi ponudniki. ;) Vsaj ne še zdaj.:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitja_i ()

Jan987 ::

kakšne so pa kej siol-ove številke in kako je z ceno klicev?

samoj ::

OK, najprej je res, da Siol tega ne ponuja, ampak tudi Amis ne (še). Razlika je le v tem, da Siol ne oglašuje, kar še ne more ponuditi.

Primerjava cen ni pravilna - Siolova je z razvezavo (še enkrat, razvezava je, da se telefonijo ČISTO skensla pri Telekomu), kar BTW ponuja samo Siol, ostali ceni sta z vezavo (zaenkrat na ISDN, čez nekaj dni na ISDN oz. POTS).

Ko bo Amis ponudil ADSL na POTS, ga bodo ponudili tudi vsi drugi (ker bo to ponudil telekom); ampak to še vedno NE BO razvezava, zato bo recimo pri Siolu to stalo 7200 in ne 9900.

To je recimo tako, kot če bi Renault začel oglaševati nove super akcije avtomobilov, ki se lahko sedaj vozijo čez Trojanski tunel. Če tega ne oglašuje Peugeot, še ne pomeni, da se s znjim ne boš mogel voziti čez predor... Hočem reči, da Amis nima nič pri tem, da bo ADSL na POTS. Paketi bodo povsod enaki (tudi cene), kot so sedaj na ISDN.

mitja_i ::

OK, najprej je res, da Siol tega ne ponuja, ampak tudi Amis ne (še)

Ponujata že oba, Volja in Amis, ker vesta, da bo možno.
Siol ne oglašuje, kar še ne more ponuditi

Žal ne morem vedeti, kaj bo ponudil SiOL. Verjetno bo res 7200. Ampak Volja in Amis že ponujata ADSL na navaden PSTN.

Kdor prej pride, prej melje!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitja_i ()

lm44 ::

To, kar bo Siol ponudil septembra: ADSL brez ISDN-ja, a to pomeni, da v tem primeru v času surfanja po netu ne boš mogel uporabljati navadnega analognega telefona?

Gwanaroth ::

Zagotovo boš lahko, ker ADSL uporablja drugačne frekvence podatkovne poti kot telefon in zato telefon ostane nedotaknjen.
Lights often keep secret hypnosis..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

`razvezana lokalna zanka' my ass

Oddelek: Omrežja in internet
132517 (2248) ppp
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216697 (11324) Tr0n
»

Sosedje ja, mi pa ne (ADSL brez ISDN namreč)

Oddelek: Omrežja in internet
261838 (1441) Mavrik
»

ADSL brez ISDNja ???

Oddelek: Omrežja in internet
413039 (1710) shock
»

Je kdo slišal za ADSL brez ISDNja drugo leto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
545645 (3933) shock

Več podobnih tem