» »

Kdo laže?

Kdo laže?

«
1
2

Stajerc ::

Šparev grizko:

Dokazi

ZPS

Dokazi (levo klinite 2 povezavi podražitve 6-10 in podražitve 10+)

Meni je tako samoumevno da bodo cene šle gor pa da nič pri tem ne morem ampak dejansko ti vlki trgovci bi lahko bili tiho in na nek higieničen (ta izraz zaj že vsako tele uporablja pa bom ga še jaz) način to izvedli.

A ne Špar oglašuje na svoji internetni strani, na jumbo plakatih in po tv da oni pač niso taki in nikoli ne bi dvignili cen na nepošten način saj oni so tu za nas in za našo dobrobit in mi smo njim na prevem mestu.

Ampak ne samo da podo povišali cene zato so tudi lažnivci. Med vsemi temi vlkimi trgovci pač najcečji.

Moj point: ti vlki trgovski centri mislijo da smo neumni ali pa je zavajanje že tako običajna praksa da to nikogar več ne moti? Mene moti in jih zato obsojam bolj kot druge velike trgovce.
Have a nice day.

Double_J ::

Niso zvišali cen zaradi uvedbe eura. Ampak so podražili par artiklov, ker je proizvajalec dvignil ceno, kar je vsakodnevni pojav.

Stajerc ::

Ja to pravijo oni. Jaz trdim da so načrtno zviševali cene ali pa jih še bodo in da je to reklamiranje njihovo laž.

ZPS pa se tudi nebi izpostavila za nič.

Jaz trdim da lažejo kljub temu da nebom tega dokazoval. Prepričam sem da so že ali pa še bodo šle cene gor v spašru izključno kot posledica prevzema evra in taktiziranja in živi bog me ne prepriča drugače.

Moti me le da so lažnivci z svojimi reklamami.
Have a nice day.

elasto_mania ::

verjetno so cene zavkrožli malo preveč navzgor

Fizikalko ::

Ah, dej no mir. Paničariš, IMHO. Ja, glih samo krompirček so podražil, zlo pametno. Če bi bili pametni, bi skoraj vs epočasi dražili, in to po malo. Zelo, zelo počasi, že celo leto. Seveda ob dogovoru z drugimi ttrgovci. Zaradi konkurence to očitno ni šlo, kar je dokaz, da je vse ok.

Za trgovce s hrano me še najmanj skrbi, ker je konkurenca res prehuda.

Raje naj te skrbijo storitve.

Mr.Ecko ::

Kaj pa mercator ? VSi so podražali in lepo razložili. Saj lahko bojkotiraš spar, mercator, tuš, hardi.Nobeden te ne sili kupovat pri njih. Jaz sem in bom kupoval kjer je najcenejše.

Stajerc ::

Če bi dobro prebral kaj me žuli je točno to:

DA SPAR OGLAŠUJE IN OBLJUBLJA DA TEGA NEBO POČEL, OSTALI PA SO TIHO PA SI MISLIJO SVOJE. VSAJ NE DAJEJO OBLJUB KI VEJO DA JIH NEBODO DRĆŽALI.

Zato me najbolj moti špar. Ker so lažnivci. Samo zato.
Have a nice day.

Stajerc ::

Ne ne paničarim pač obljubljajo laž. In to mene moti.

Pa ne gre za krompirček in tunino... to je pač en dokaz da nisem praznih rok.

Cene bodo šle tudi v šparu gor samo in izključno zaradi evra.

In edino oni oglašujejo po tv, jumbo plakatih in spletu da tega nebodo delali.

Torej lažejo odkrito in koliko le morejo.

EDIT: IN LAŽI IN ZAVAJANJA SE MI NE ZDIJO SPREJEMLJIVA. Če se vam je pa to vaš problem.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

Mr.Ecko ::

Kaj ne obljubljajo da nebodo podražili po novem letu ? Kaj pa ko ti bodo podražili komunalne storitve ?

elasto_mania ::

Stajerc če te to tolko moti in imaš dovolj denarja toži jih ampak se nič ne bo spremenilo.

Stajerc ::

Ja bodo podražli ampak še enkrat ni to point.

Podražli bodo čisto vsi imn vse in to vem in ko grem v avtopralnico pa je 200 sit več ko pijem kavo pa je par deset tolarjev več, ko plačam park plac pa je več vse vidim in obsojam ampak dobeden od teh ne ohglašuje da tega nebo počel.

Špar pa.
Have a nice day.

Stajerc ::

Zakaj bi jaz mogel tožit? jaz pač nebom šel v špar pa naj si nategujejo mater doma. To je.

Oni nebodo jokali za mano jaz pa ne za njimi.
Have a nice day.

Stajerc ::

Zanimalo me je samo če vam je všeč da vas nategujejo preko tv, jumbo plakatov in interneta in vam lažejo odkrito v oči in vas zavajajo.

Pa vidim da vas to ne moti.

Pač ljudje smo si različni zgleda.
Have a nice day.

Steinkauz ::

Zdej lahko dvignejo k se kao ne dvignejo zarad evra. Ja nategujejo pač, kolkrat si nategnen v življenju pa še veš ne :)
Hofer drugač tut to oglašuje. Znižal cen ne boš :) , brezveze se razburjat, če te tolk ne moti ne kupuj v šparu :) . Welcome to the great capitalism :)

Stajerc ::

jaz tak vem kak je saj nisem norec ampak to je LAŽ. Odkrita in dobesedna laž črno na belem in ljudem se jebe.

To pa me moti.

Edit. Zakaj ne dvignejo cen preprosto tako kot vsi drugi v Sloveniji in so tiho kot vse druge barabe. Preprosto grejo zraven tega še lagat pa ne z kakimi reklamnimi letaki ampak jumbo plakati tv oglasi...

Zame je to pač VELIKA LAŽ.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

Fizikalko ::

Lej, Štajerc. Hočem ti povedat, da enega kurčevega krompirčka sigurno niso podražili zaradi evra. To, da so na neki listi, ne pomeni nič - ta lista je narejena popolnoma brez vsakršnih znanstvenih metod. Niti tega niso povedali, po katerem kriteriju so določali, katere izdelke in storitve katerih podjetij bodo gledali. Nič ne rečem, vsekakor je bila ideja dobra, izvedba pa obupna. Tričetrt jih je gor neuporavičeno, IMHO.

Če so se že šli to delat, bi morali pristopit bolj profesionalno. In tudi raziskat razlog podražitve. Krompirček se je, BTW, podražil na splošno. So pač šli gledat le v Spar. Ampak se je podražil povsod - zaradi slabe letine v EU.

Kot sem rekel - nihče ni tako neumen, da bo zaradi evra, če že hoče nategovat, podražil samo en klinčev krompirček. In to za 54%. Ali pa je bedak. In, brez skrbi, da ta glavni pri katerem koli trgovcu niso bedaki.

MEDENA ::

ko bi plače šle tko gor. :\

Stajerc ::

Jaz sem hotel povedati nekaj ( črna lista je bila linkana samo za dokaz da nekaj je na tem ker drugega nimam in ZPS mora nekaj napisati in izpostaviti kar jo moti in če je krompirček je pač krompirček stvar ki povzame lepo bistvo spora. Zdaj to o letini krompirja je pa spet vprašanje kaj je res in kaj ne ker v vsakem primeru bi trgovec imel odgovor na neko početje. Pravilen ali lažen.) da bodo zagotovo VSI veliki trgovci vsaj v nekem delu ali so že ali bodo tik pred zdajci ali pa bodo čez 4 mesece recimo dvignili cene nekoliko če ne že pri zaokroževanju.

In to jaz vem in to oni vedo in lahko se človek samo sekira narediti tako en more nič. Jaz se ne sekiram ampak moti me pa eno:

Da SPAR edini (vsaj v takem obsegu) reklamira po TV, JUMBO PLAKATIH, REKLAMAH NA DOM, INTERNETU, ČASOPISIH, LETAKIH... (to potem zavzema vsa področja kar jih je kaj se tiče oglaševanja) da ONI NE BODO dvignili cen kot posledica ovedbe evra in da bodo cene ostale zabetonirane in točno take kot so sedaj. Da so take že vsaj pol leta da bodo za novo leto in da bodo še vsaj 6 mesecev in da zaradi prehoda na evro nebo nič dražje.

In to je laž. Če vsi trgovci taktizirajo in to delajo pol oni edini v Sloveniji naj nebi tega naredili? Zame je to debela laž in zavajanje. Ker tudi Špar je to počel počne in bo počel vsaj toliko kot drugi.

Edit: In zakaj ravno me toliko SPAR moti ne pa drugi? Zat ker oni na veliki zvon EDINI v takem obsegu obesajo da tega ne bodo delali. Pa se primer. Te cene s epostopoma višajo že dalj časa in to je taktiziranje ki se lahko pripiše ravno uvedbi evra ne pa ekonomskim faktorjem. Tako sem že pred 3 meseci nekje šel v avtopralnico kamor redno zahajam in je čez noč cena poskočila za določen način pranja iz 1200 sit na 1400 sit. In jaz vem in on ve da to dela zaradi evra ker pač sedaj to vsi delajo in kaj mu naj? Ampak ta isti človek nima potem zraven cenika jumbo plakata z napisom MI PA ŽE NE BOMO VIŠALI CEN ZARADI UVEDBE EVRA. pa tudi če vsi vemo da gre točno za to. A špar pa dela točno to in pravi na veliko okrog da tega ne počne in nebo počel.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

Nejc Pintar ::

Poglej Stajerc.
Če nočeš zastopit nikoli ne boš, spar pač ne prodaja le krompirja, ampak je krompir eden izmed n izdelkov ki jih prodajajo. In ta podražitev se ni zgodila zaradi evra, ker na krompirju IMHO ne bodo nevemkaj pridobili. Če bodo podražili po novem letu bomo pa še videli. :\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Fizikalko ::

>>tudi če vsi vemo da gre točno za to

IMHO to trobezljaš (in to brez argumentov) le ti.

Matev ::

tudi mobitel je podražil za cca 10% naročnine

to je veliko huje kot tist pomfri ki ga itak lahko bojkotiraš
in kupiš kartofel kar na tržnici in ga pripraviš v vodi ter poješ kuhanega

sniffo ::

ta črna lista je največja bedarija kar jih obstaja. redko, redko katera stvar s te liste je dokazljiva

Matev ::

jaz za Mobitel sploh ne plačujem 10% več ker imam mobi na kartico

za kino pa ne plačujem več ker snamem iz neta kar želim

Slo-One ::

Po dolgem razmisleku sem ugotovil, da SPAR ne laže. :)

Ali se bodo cene zaradi uvedbe evra zvišale? NE


Se so se že >:D tako da je to v prenesenem pomenu in ne lažejo. :|
Čeprav mi grejo te podražitve zelo naživce.

darkolord ::

redko katera stvar s te liste je dokazljiva

nasprotno, prav vse so dokazljive... Pogledaš reklamo/katalog izpred pol leta in trenutnega in izračunaš razliko

Stajerc ::

Jaz že vem kaj vi mi hočete povedati ampak vi ne veste kaj hočem jaz vam povedati.

Krompir gor ali dol v SPARU se bodo določeni artikli zaradi uvedbe evra PODRAŽILI.

Ali so se že par mesecev nazaj ali se bodo ob prehodu na evro ali se pa bodo v roku par mesecev.

In če nočete tega sprejeti pa vstrajati na svojem potem je to vaš problem ampak jaz nikoli nebom rekel da imate prav in da jaz ne razumem in ne omenjajte mi več tega krompirja ker to sploh ni bistvo. Tudi če krompir ni bil namernoi podražen pa bo karfiola al tweaks ali kava a razumete?

Če vsa sloveniaj to počne kot sem že dal primere n vsi veliki trgovci potem pa vi meni da SPAR pa tega nebo delal?

In kaj je bistvo problema? Bom se enkrat napisal. Drugi to delajo potihem pa se ne izpostavljajo. SPAR pa za moje pojme z daleč najvecjo oglasevalsko akcijo v Sloveniji med vsemi temi trgovci pravi da tega ne bo počel in da ni počel.

In potem si ja z mislim glej kak lahko dedeke pa babice šopajo z lažmi a pol pa pridem na slo-tech forum pa vidim da niso le dedeki in babice tisti ki so naivni.

Nevem no očitno smo na dveh bregovih in naj tako ostane pa bomo oboji zadovoljni.

Jaz se nebom več o krompirčku pa karfioli prepiral ker očitno sem osamljen primer človeka ki ga to moti. Predvsem laži.
Have a nice day.

Matev ::

trgovci so lažnjivci in agresivneži
ki celo tožijo kutinovo ker jih je razkrinkala

zanimivo da določeni osebki kar ne verjamejo da se podražitve res dogajajo in da bi morali potrošđniki tožiti njih ne trgovci potrošnike (zvezo potrošnikov)

Fizikalko ::

Ti si mi pa res patron... Torej ti bi tožil nekoga, ker je podražil? Cene, če še ne veš, določa trg. Ne pa sodišče... Kakšne mate nekateri, da se včasih človek lahko samo za glavo drži.

Matev ::

podražitve sprožijo inflacijo ter dvig cen in s tem znižanje konkurenčnosti izvoznikov

ja take bi bilo treba tožiti ker uničujejo gospodarstvo in državo

mchaber ::

Točno tako, država bi morala določevati cene za vsako stvar.>:D >:D
.

darkolord ::

Potem bi blo tako:

Mobitel Študentski paket: 40€ / mesec
Mobitel paket Politik: 1€cent / mesec

:D

siska ::

Stajerc, a bi rad povedu da te moti marketing spara? Men se zdi da vec al manj vsi ki reklamirajo lazejo.
Ariel ima največjo belino, Pril ima naj večjo svežino, Amis ima dobrodelnjo akcijo 8-O 8-O 8-O
Podražil se bo itak vse, plača bo pa ista
Hehe, to bo dan ko bodo politiki primerjali Slovenijo z evropsko unijo, po plači mislm
To si lahko obetamo ko bo v EU vstopil Kazahstan >:D

Tear_DR0P ::

naj nekdo preračuna cene, ki jih piše mobitel na svojem sajtu
0,09 evra pravijo da je 21 SIT
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gzibret ::

> Točno tako, država bi morala določevati cene za vsako stvar.

In uvesti plansko gospodarstvo (petletke in podobno). Odlično ja.....
Vse je za neki dobr!

Fizikalko ::

Štajerc, vse bolj se smešiš na tem forumu. Odpiraš pa itak teme na isto lajno. Država je kriva, po tvoje (glede na tvoje pisanje v različnih temah), da:

- imaš bedno službo
- živiš v MB
- nimaš višje ali visoke izobrazbe
- imaš premalo denarje oz plače
- je SPAR podražil krompirček

Niti 1% ne štekaš, kaj pomeni beseda TRG. In to je tvoj problem na prav vse nivojih, na katerih bentiš in lajnaš eno in isto. Problem je pa samo v trgu (hrane, znanja, ljudi, služb, mest, izobrazbe, ...).

Te morda boli to, da se na trgu premalo vreden in se tolažiš s takimi cmeravimi izpadi?

jype ::

gzibret> In uvesti plansko gospodarstvo (petletke in podobno). Odlično ja.....

No, sej, resnici na ljubo, EU nekaj podobnega že ima :)

WarpedGone ::

Naredte si uslugo in si mal razpucajte kako deluje trg.

Za pomoč: Free to choose
Zbogom in hvala za vse ribe

Stajerc ::

24 ur popolnoma ista problematika snoči:

Gost na skrajni desni (imena ne vem) zastopa trgovce: Njegove besede (moje mišljenje)

1.) Trgovci niso oderuhi le zadnji člen v verigi (zakaj potem marža kruha ki stane 600 sit v nekaterih trgovskih centrih znese 300 sit)

2.) On ne trdi da ni prišlo do zvišanja nekterih izdelkov zaradi uvedbe evra. To je možno in se dogaja tudi v SPARU!

3.) Vsi pravijo da do marca nebodo nič spreminjali (potem bodo pac po marcu. Nekaj kar stane 1.11 evra bo pac po marcu 1.2 evra ali nekaj kar 1.7 potem 2 - to ne rabiš biti ekonomist da veš oziroma dejansko t nima nič z ekonomijo ampak pač priložnost ob menjavi denarja)

Pa še pomisleki:

4.) Zakaj zaradi slabe letine hofer zvisa ceno krompircka 20 % a spar 50 % ce vendrle imamo trzno gospodarstvo in konkurenco tudi med proizvajalci krompirrja... (to nebom komentiral več ker o krompirju imam dovolj)

5.) Zakaj če se že tistim ki pecejo burek podražijo zaradi pritiskov dobaviteljev dvigne cena olja in moke kako se potem ne bo Sparu?

6.) Cene bodo šle gor v dolocenih primerih prav povsod, zagotovo pa tudi v Sparu izključno kot posledica uvedbe evra.


In zakaj potem Spar na veliko ne oglašuje da nebo dvignil svojih MARŽ če jih res ne namerava ne pa da nebo dvignil svojih CEN? Ker to je velika razlika. CENA izdelkov bo pa kot posledica uvedbe evra večja kar oni trdijo da ne bo! pa naj bo pritisk proizvajalca ali povečanje marže CENE bodo večje oni pa trdijo da nebodo.
Have a nice day.

Fizikalko ::

In zakaj ne greš potem v Hofer po krompirček?

Stajerc ::

Gre se zato da Špar laže in mene to moti to je bistvo teme.

Da je danes samoumevno da ti nekdo nekaj reče (trgovec recimo) in da je to resnica.

In da ljudje ne ločijo več med resnico in lažjo oziroma celo neumestno se je vprašati dan danes če ti lažejo ali ne?

Zato je to pomebno. Tako kot dimnikarji, zavarovalnice, komunala, trgovski centri... vsi so z dneva v dan dražji plače so fiksne potem pa gredo še na veliko lagat in ko da smo čisti norci že in ker oni ne zvišujejo cen da bomo drli k njim.

In kje se to konča? Tako kot na madžarskem?

Ko politiki začnejo otkrito lagati in govoriti nekaj kaj vejo da ni res in ljudje bi jim naj vrjeli in to sprejeli.

Ko bodo že vsi lagali in zavajali in neboš vedel več kje si pa naj grem iz Slovenije?


Pa to je zdaj širši obseg bil in tega vsega ne pripisujem Šparu in nič nimam proti njim osebno moti me le to da vem da bodo prav vsi dvignili cene a le edini Špar si je upal lagat in reči da ne bo tega počel. Z jumbo plakati, tv oglasi, reklamami domov... prav z vsem kaj je imel je udaril po nas z to lažjo. in to je preprosto laž.
Have a nice day.

_marko ::

->ako kot dimnikarji, zavarovalnice, komunala, trgovski centri... vsi so z dneva v dan dražji plače so fiksne potem pa gredo še na veliko lagat in ko da smo čisti norci že in ker oni ne zvišujejo cen da bomo drli k njim.

Ti si enak, ti tudi lažeš. Plače niso fiksne. :\
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

OldSkul ::

Štajerc, mam fotra, ki ma čez market program v Mercatorju in tiste cene, ki so se povišale je posledica zvišanja cene surovin na svetovnem trgu, posledično so cene povišali dobavitelji.

Imam doma celo dopise Kotanyja, kjer je lepo razloženo, da višajo cene, zaradi zvišanja cene popra na svetovnem trgu. Lep primer. Tako, da lepo nehat bučke trosit okol.

Pa še nekaj, nimajo vsi istega dobavitelja in lahko da je Šparu dobavitelj bolj zvišal ceno kot pa Hoferju. Precej logično kajne? Tudi Šparov direktor je napovedal, da bojo prekinili pogodbo s tem dobaviteljem in poiskali cenejši krompi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Roadkill ::

Zanimivo bi blo vidt, koliko cen se je/bo SPUSTILO zaradi evra. To bi bilo šele vredno tem na slo-techu! :)

Drugače pa res en klinčev krompirček nima veze. Največ bo povedala inflacija konec januarja in pa sprememba cen "košarice nujnih potrebščin". Obe ti dve zadevi sta namenjena točno takim zadevam, ki jih kot posamične artikle niti teoretično ne moreš nadzorovat.

Če bodo pa te zadeve pokazale, da se je košarica v šparu res podražila, potem bo pa lahko kdo jezen na "lažnive prasice". Do takrat pa le pazite, da vam kovančki ne bodo padali iz žepa in da ne boste po nesreči dajali prevelikih napitnin.
Ü

Stepni Volk ::

Štajerc - če te moti Spar, bi te moral tudi Actimel, ki trdi, da njihovi precenjeni jogurtki zvišujejo odpornost. Kar je seveda čista reklamna laž.
Motiti bi te morali tudi:
Vsi pralni in čistilni praški, ki čudežno odstanjujejo madeže.
Vsi sesalci, ki posrkajo tudi črno luknjo, če bi bilo potrebno.

In nenazadnje vsi politiki.

Reklama, politika = nateg. Že v osnovi. Pretirano poudarjanje lastnosti in namerno zamolčanje konkurence, ter molčanje o neprijetnih stvareh. Laž v preobleki. Zaužijemo jo vsak dan, vede in nevede.
Gre samo zato, da večkrat ponovljen stavek postane resnica. Deluje v politiki, kot v reklami.
neobjavljeno.blogspot.com

Matev ::

mene moti nategovanje
ja

nateg v smislu kupite ta prašek in bo vaše življenje veliko boljše

ali pa kupite orbidrek in v treh minutah na dan boste postali podobni ljudem na slikah

nateg je nateg - če je pričakovan ali ne

moti me podcenjevanje ki ga nateg izkazuje

Stajerc ::

kdo pa je rekel da me ne moti komercialna laž?

Prvi sem ki podpišem da morajoza zavajanje in za laž ki ni dokazana plačati kazen.

na tržnici si kaznovan če prodajaš rdečo peso pa napišeš da pomaga pri prebavnih motnjah zraven.

Nevem zakaj nebi potem to zavajanje in laži bilo potrebno kaznovati tudi trgovcev kot so mercator, actimel ... spar...

Špar sem izpostavil edino zato ker sem že omenil zakaj pa nebom se ponavljal. So pa trgovski centri ki jih bistveno majn cenim kot špar pri nas.

In cene bodo šle gor kar špar trdi da ne ( tudi če je kriv pritisk dobavitelja in on zvišuje neupravičeno cene) Špar nebi lagal in zavajal če bi reklamiral da nebo povišal marž. A on trdi da nebo povišal cen kaj je laž.


Še enkrat in zadnjič sem ponovil. Pa nebom več. In da tudi drugi vrjetno to oglašujejo a ne z TV oglasi, jumbo plakati, internetom in reklamami na dom...
Have a nice day.

OldSkul ::

Jst si njihovo reklamo razlagam tako, da je pač pravi, da zaradi EVRA ne bo višjih cen. Če prav vidm je na jumbo plakatu tisti modr evrček. Ne vidim tle povezave z povišanjem cen zaradi višjih cen surovin, to se itak dogaja vsako leto. Je pa res, da je Špar malo zajeb s to reklamo, ker se vedno najdejo taki kot ti, ki pizdijo, da so se cene podražile...takoj ko vidijo en dražji artikel.

Fizikalko ::

Bil ravnokar v Sparu in nabavil cel voziček. Vsaj za stvari, ki jih kupujem, lahko mirno rečem, da se niso podražile niti za tolar.

Matev ::

cene so bile v tolarjih lepe okrogle in v evrih neke čudne

počakajmo po novem letu

cene bodo v evrih lepe okrogle in voziček bo krepko dražji kot je sedaj

če pri vsakem artiklu za pol evra podražijo...

Fizikalko ::

No, kot zanimivost: danes v Sparu so bile cene večinoma (na policah) že v evrih! To IMHO pomeni, da so se očitno res odločili, da dražili NE bodo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolk poprecno porabite v trgovini? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7012117 (9007) kalko
»

Banke dražijo storitve! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14413036 (9519) dimko
»

Nove cene študentskih bonov (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29022264 (13804) nobodyelse
»

Euro in podrazitve

Oddelek: Problemi človeštva
353775 (2044) grex
»

EURO

Oddelek: Problemi človeštva
191934 (1405) Tear_DR0P

Več podobnih tem