» »

Kolk poprecno porabite v trgovini?

Kolk poprecno porabite v trgovini?

«
1
2

mtosev ::

Mi poprecno 60eur. V cet pa smo porabili 94,xxEur v ELECLERCu mb. bilo je 51 artiklov. :)

Koliko vi poprecno porabite?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Tr0n ::

15-20 EUR

d0rK ::

Za hrano -> 80-95€ na teden. Za eno osebo --mene.

BigWhale ::

Na 14 dni v trgovino v povprecju okrog 80-90EUR. Stiri clanska druzina. Zgodi se se kak obcasen nakup sem ter tja, kruh recimo.

dela ::

50-60 - tričlanska družina, malo redkeje kot tedensko, ponavadi spar. Se mi pa zdi kar veliko robe vsakič. Kupujemo pa ponavadi najcenejše stvari.

Yohan del Sud ::

Ej, to je pa čisto odvisno od življenskega sloga in prihodkov. Par, samec (samica), študent(ka), družina z dece devet... Pa tudi s temi podatki je odvisno ali hodiš v štacuno dnevno, tedensko ali mesečno... Se pozna pri računu...
www.strancar.com

ivanuscha ::

@BW

Se pravi da na mesec za 4 člane porabite 200€? 8-O Kaj imate doma kmetijo - od tod vsa hrana? Jst sam če še tako kupujem najcenejše izdelke in res full šparam in malo kupujem zapravim minimalno 150€ na mesec.

mtosev ::

@BW

Se pravi da na mesec za 4 člane porabite 200€? 8-O Kaj imate doma kmetijo - od tod vsa hrana? Jst sam če še tako kupujem najcenejše izdelke in res full šparam in malo kupujem zapravim minimalno 150€ na mesec.


BW je kite. :)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

strictom ::

2,20€. Približno na vsake dva dni.

Mrbit kaka kokakola zraven kdaj. Takrat dodam še 0,59€
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

d0rK ::

Ok, WTF?! Kako vam uspe tako malo porabiti?


Porabte tok kot jz pa celo druzino nahrante s tem. Pa sej ne kupujem kaviarja alpa sampanjca.

Utk ::

Mah, nekaterim tudi 2,0 mašine s 300 konji kurijo okoli 4 litre na 100km. Ampak samo z linuxom.

BigWhale ::

Glede na to, da sta otroka stara 3 in 4, ne pojesta ravno dosti. :) Vecino stvari kupujem v vecjih kolicinah. Na mesec pa ponucamo maksimalno 300-350 EUR za hrano. Vecja nakupa sta pa v povprecju dva na mesec, za 80-90 EUR tako kot sem napisal. Zmrznjena zelenjava v Hoferju je smesno poceni. Mesa kupujemo ravno za vzorec. Perutnina in ribe. Ostalega mesa nisem kupil ze zilijon let. :) Makaroni so poceni, ceprav niso najcenejsi. Nekaj svezega sadja vsake tolk casa. Sezonsko sadje je spet smesno poceni. Pijaca? Hoferjev 100% jabolcni sok, ker to tamaladva najraje pijeta in voda v plastenki. Vsake toliko casa se kak ledeni caj ali pa Multi Sola.

Hrana se je v bistvu precej podrazila. Prej smo ponucali kake 200 EUR na mesec. :)

BigWhale ::

Evo se nekaj primerjav cen. V Hoferju stane 180g tune v lastnem soku 0.99EUR, ce primerjam z najcenejso tuno v lastnem soku iz Spara ali Mercatorja je to Calvo ali pa Rio Mare, ki sta oba vec kot 2 EUR! Jabolcni sok, 100% v Hoferju spet vsaj 30% cenejsi v Hoferju kot tisti iz Spara. Okus je isti pri obeh. Oba sta narejena iz koncentrata. Tako kot Fructalov "Premium" 100% jabolcni sok. Pa je slednji 100% drazji. Premium my ass. Mleko? Pri nas ga gre skoraj 10 litrov na teden. Vcasih celo dva litra na dan. Mleko z 0.5% mlecne mascobe je v Hoferju ceneje kot 1EUR. Alpsko? Nevem, nazadje sem gledal je bila cena 1.2EUR ali nekaj podobnega. Kruh je v Hoferju cenejsi kot tisti v Sparu ali Mercatorju. Poleg tega v Hoferju vedno dobim rzen kruh, katerega sestavo vidis ze na pakiranju. Zadnjic sem kupil 'domac crn kruh' v Sparu, pa sem dobil skoraj snezno bel hlebec. Ce bi kupil bel hlebec, bi bil verjetno ze self-luminating... ;>

Potem polnozrnati makaroni. Vcasih tudi po tri EUR v Sparu/Mercatorju, v Hoferju komaj nekaj nad 1 EUR. Ce bi hotel biti fancy, potem bi kupil Barilla makarone, ki so se drazji od ostalih. Se je pa vcasih splacalo kupiti Barilla 1kg skatlo makaronov.

Samo eno pravilo je treba upostevati. Najpomembnejsa je cena na enoto in ne cena, ki jo kupec najprej vidi. Ce gledas ceno na enoto, potem vedno kupis tisto stvar, ki stane manj na enoto. Ponavadi to pomeni, da namesto pol kile riza domov prineses eno kilo ali pa dve kili ampak to samo pomeni, da bos moral kasneje v stacuno.

Drugo pravilo pa pravi, manjkrat gres v stacuno manj zapravis! Razen ce se striktno ne drzis svojega nakupovalnega seznama. :)

ivanuscha ::

Ja čaki kaj pa kruh in salame, paštete, kej za gor dat? Pa mleko, jogurti... Najbrž bolj skromno jeste. :)

ivanuscha ::

Ok si mi ze vnaprej odgovoril :) Jst pravim hvala Bogu, da je prišel Hofer v Slo., ker tele cene od Merkatorja in Interšpara so taka nategancija da glava boli. V Nemčiji naprimer so zelo razširjene štacune REWE - kot Merkator, in so cene v veliki večini do 3x nižje. Za 20€ dobiš res nabito polno veliko vrečo stvari. In to v Nemčiji, kjer majo 3x večje plače. Edino kruh pa ne dobiš v Hoferju preveč dober, napram konkurenci, ker ga imajo samo pakiranega.

BigWhale ::

Pastet pojemo zlo zlo mal. Jogurti so peanuts, Razni sirni namazi, eden traja vsaj en teden. V bistvu sploh ne jemo nevem kako skromno. Res pa je, da ne kuhamo tipicnih nedeljskih kosil, z govejo juho in svinjsko pecenko. :)

Otroka jesta v vrtcu. Doma jesta zajtrk, ponavadi kake kosmice in cokolino (cokolino stane 10 EUR in traja vsaj en mesec), ko prideta iz vrtca pojesta se popoldansko kosilo. Taka kosila ponavadi bazirajo na rizu in testeninah s precej zelenjave in kakem kosu mesa (piscanec, ribe). Ali pa kaki strocnici recimo. Vcasih kaka soja namesto mesa. Vcasih sploh ni mesa zraven. Za vecerjo so jajca, smorn, palacinke, skute, jogurti...

Jaz jem stirikrat, do petkrat na dan. Dvakrat skoraj obvezno ovseni kosmici z mlekom, potem so tukaj se tuna, piscanec, jajca, piscancja prsa v ovitku (tole je ena izmed drazjih zadev, ki jih kupujem. Ampak spet. V sparu imas tista od Jate, Perutnine Ptuj, ki so res draga! Potem imas pa se Sparov izdelek, ki je od Pivke in je polovico cenejsi)

BigWhale ::

Live, no ne kupujem vecino casa v Hoferju. Precej pa. V Merkatorju prakticno nic, zgolj po pomoti, ce sem slucajno tam. Kombinacija Spar + Hofer se kar obnese.

hamax ::

Do sedaj sem najvec kupoval v bliznjem mercatorju in intersparu, ki sta mi v dosegu nog.
Glede na to kaj tu berem, se bom pa verjetno ze jutri odpeljal tri postaje do hoferja(saj je odprt v nedeljo?).

edit. Ocitno ni odprt ob nedeljah. No, bom pa jutri se ostanke pojedel :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hamax ()

Zeberdee ::

Povprečno na maso ali nakup?
Postavil si zelo čudno vprašanje.
Če bi štel vse nakupe bi average padel na okoli 20 € / nakup. Torek, petek... Če sem dobre volje v Mercatorju lahko nakupim tud za sto evrov - prebranec, zelenjava v pakungah, omake take ali drugacne, testenine, salamca (ta vlka poli, kuhan prsut...), sir (zdenka+ jost), jogurti, kruh, francoska...

Opazil sem, da kljub temu, da jem sam (+draga, kadar se ji zljubi), nabavim malo nad 30 evrov. Pod to ne morem, odkar sem sam (beri "zivim sam"), pa tudi ne morem čez 50. Povprečje je pa okoli 30,20, s tem da moras vedeti, da zrem povsod naokoli, da zrem v gospodinjstvu sam in da tedensko zapravim cirka 40-50 € teden za taksne in drugacne pripomocke.

Će bi štel vse stroške življenja (hrana, stanovanje + njegovi stroški, avto in njegovo zavarovanje...) bi dosegel povprečno plačo (ok, na men se "šverca" gospodična) in ne vem, kako se ljudje, ki imajo 2 ali 3 otroke preživijo. Poleg tega ne vem, kako bi si s svojo izobrazbo (ki jo bom dosegel v 2 letih - diplomiran ekonomist v turistični smeri (marketing, PR, turizem kar tako, TQM,, manager turizem ali kartako) sploh lahko zasluzil placo, ki bi bila vredna tega, da v tem okolju vzrejam sebe, ali svojo seme...

BigWhale ::

Hm, kako prezivijo? Tako da ne kupujejo Poli salame ampak kupijo recimo taisto od Pivke. Ki sicer ni Poli je pa vsaj zame precej dober priblizek. Je pa pol cenejsa.

#000000 ::

50-60 evrov vsake 2-3 dni

Jest sem bil samo enkrat v Hofer-ju in me ne vid več, če dlje časa ješ tam nabavljeno hrano, znaš resno zbolet, ker kokr vidm prodajajo same smeti, res pa je zelo poceni.

Djuro ::

Glede na to, da kupujemo vse v merkatorju in dobimo položnico konec meseca, 400€ za 4 člansko familijo (midva, otroci 1 in 4). Je pa res, da tamali poje za odraslega človeka, kupujemo pa v glavnem zgolj bio izdelke (v kolikor so sploh kaj bio). Mesa za vzorec, zelenjavo skoraj vso pridelamo doma, veliko gre za sadje, od mleka zgolj riževo (mamo alergije), salame nič, ker spet jemo domače, kruh pečemo že nekaj let doma, pa doma skuhamo šabeso...
Sicer ne mormem primerjat, ker nas je sedaj več, ampak pred cca. letom smo zapravili 250€. Po občutku, se je hrana mastno podražila zadnje čase.
Vem, da bi lahko zmanjšali strošek, ampak gledamo na to da jemo kvalitetno hrano (kar najcenejša hrana žal ni), s čim manj brezveznimi dodatki, raznimi sumljivimi E-ji, ipd. Dokler si to še lahko privoščimo. Dejstvo je, da z vrtom sicer ne privarčuješ (v ekonomskem smislu), ampak vsaj veš kaj daješ v usta.

Spajky ::

Živim sam, najmanj 3/4 v EuroSpin-u nabavljam; mesečno 200e ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Ted ::

Če mislite da je hrana Spar/Mercator/Tuš bolj kvalitetna kot hrana v Hoferju se motite. Možno da kak izdelek, v splošnem pa ima Hofer boljšo kvaliteto. Poreklo Hoferjevih izdelkov je v 90% avstrija/nemčija, medtem ko je v sparu iz tujine praktično vse poljska/slovaška/poljubna vzhodna evropa.
Mah...

Djuro ::

No, nisem trdil, da je hrana v Hoferju slabša in Mercatorju boljša. Sodeč po napisanem na deklaracijah, pa je v poceni hrani bistveno več 'brezvezne' kemije, kot dražji hrani. Ni pa to nujno.
V našem kraju nimamo Hoferja, zato Mercator. Se mi ne spača peljat samo zaradi štacune v 30km oddaljeno najbližje mesto, ker je škoda bencina, predvsem pa časa. Se mi zdi, da že tako ali tako porabimo vse preveč časa v trgovinah.

ronaldo ::

S punco na mesec porabimo okrog 80-150eu, narocimo za 60eu pri merkatorju, osnovne stvari, pasta, krompir, riz, mleko in zamrznjena zelenjava, drugo pa kupimo v tusu. Kruh ne kupujemo, ampak moj brat ki dela v pekarni prinese vsak dan svez kruh domov. Ce pa sam skrbim zase, pa porabim manj kot 90eu na mesec. To je vse odvisno od tega kako je kdo navajen in koliko si zeli privosciti. Moja mama ko gre enkrat na teden v trgovino porabi vsaj 50eu, ker pac je meso (ki ga jaz ne jem) pa druge stvari katere jaz ne povoham.

WarpedGone ::

in voda v plastenki.


Ne mislim ti pameti solit ampak če ti ne teče ravno gnojnica iz pipe, se ti precej bolj splača kak Britta vodni filter in vodovodna voda. Kvaliteta vode zna bit na koncu precej višja kot pa iz plastenk pa še odpadkov maš precej manj.
Zbogom in hvala za vse ribe

c3p0 ::

Okoli 150 €/mesec, 3 članska družina.

Tim Burton ::

400-500€, 6-članska družina. En cel piščanc in 2 kg krompirja + 2 veliki skledi solate za samo 1 kosilo =)

mtosev ::

sn pozabil da se pes rabi hrano. 14kg je 53eur. :)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

gzibret ::

20-30€ / 2-3 dni hrane. Je pa res, da pri hrani nikoli ne šparam. Kupim točno to, kar mi je všeč, neglede na ceno.

Recimo - grška solata, ker je sedaj sezona zelenjave.

Paradajz, kumare in papriko (za 2 kosila) kupim pri lokalnem Albancu, ker je 100x boljša, zraven pa še malo sadja (breskve, hruške) - 10 e. Rabiš še feta sir (ne oni fetaki, ki se kar sam od sebe utekočini), in ta je kar malo drag (4 e), pa origano, olivno olje (1 l je za 4 takšne solate) - 5 e in tabasco (ta traja malo dlje), pa še polnozrnati (graham) kruh, ki tudi ni poceni (ne vem, v čem je fora, saj dajo noter otrobe oz. odpad, ti bi morali zbiti ceno in ne dvigniti le-te), 2e / pol kile.

Pol nabavim še kefir za zjutraj, malo kave, kakšne čike in pir in to je to.

Tako mi uspe pojest 30e v dveh dneh ;( Pa sploh nisem debel ;)

Se mi pa res zdi, da je Merkator absolutno predrag. Samo kaj.... Kjer jaz živim, obstaja le merkator, avta pa nimam, da bi se fural v 5 km oddaljeni Špar ali Hofer. Včasih sem za 5000 SIT kupil dve polni vreči hrane za cel teden, danes pa bi za enako količino dal 50e. Pa še to je fora - ker kupujem samo zase, vedno kupim majhne embalaže, da se zadeva ne pokvari. Recimo ketchup, majonezo, margarino, sir za mazanje... in to je dražje.

Sem pa ravno včeraj prišel iz Makedonije. Oni pridelajo cca 5 kg sadja in zelenjave / dan / prebivalca. Zelenjava je smešno poceni. 1 kg paprik 0.7e, 1 kg paradižnika 0.3 e, 10 kg lubenica = 1e, breskve 0.3 e / kg, kumare 0.2 e / kg...... Da o okusu ne govorim. Se sploh ne more primerjat s tem, kar mi jemo.

Sem pa domov privlekel eno veliko lubenico. Njamsi. Jo bom imel kar 2x za kosilo. Ko probaš nekaj takega, kar pridelajo tam, te tukajšnje sploh ne mikajo več.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

NoBody- ::

Smo 4 članska družina in mesečno porabimo za hrano cca. 300 - 400€

lp

BigWhale ::

in voda v plastenki.


Ne mislim ti pameti solit ampak če ti ne teče ravno gnojnica iz pipe, se ti precej bolj splača kak Britta vodni filter in vodovodna voda. Kvaliteta vode zna bit na koncu precej višja kot pa iz plastenk pa še odpadkov maš precej manj.


Sem ze razmisljal o tem. Vodni filter imamo centralni, ki je vgrajen tam kjer voda pride v hiso, tako da je filtrirana celotna voda. Filter je zgolj mehanski. Glavni problem je v tem, da je voda pri nas precej mehka (vcasih celo tako, da skoraj povsem izgubi prevodnost), drug problem je pa to, da je hisa v kateri zivimo novogradnja in se po kakem letu redne uporabe vodovoda cevi se vedno niso precistile. :)

BigWhale ::

50-60 evrov vsake 2-3 dni

Jest sem bil samo enkrat v Hofer-ju in me ne vid več, če dlje časa ješ tam nabavljeno hrano, znaš resno zbolet, ker kokr vidm prodajajo same smeti, res pa je zelo poceni.


Imas kak klinicen primer nekoga, ki je zbolel, ker se je hranil s Hofer hrano? Ali samo nabijas v tri dni?

Zeberdee ::

Pri meni pa ne gre samo za kvaliteto. Preprosto kruh za en evro ali za pol evra - nekje more biti razlika. Če je hrana iz zahoda so stroški dela tam realno višji, torej se špara pri sestavinah, ker pri Hofer firmah za kakšne velike popuste, količinske rabate, ne gre, ker niso tako močni kupci.

Poleg tega pa raje kupujem v trgovini v lasti slo. kapitala slovenske izdelke, ker s tem dajem službo Lojzki, Marti, Andreju in posredno tudi sebi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zeberdee ()

djordjevic ::

Evo se nekaj primerjav cen. V Hoferju stane 180g tune v lastnem soku 0.99EUR, ce primerjam z najcenejso tuno v lastnem soku iz Spara ali Mercatorja je to Calvo ali pa Rio Mare, ki sta oba vec kot 2 EUR!

Sem ravno zadnjič v Sparu ali Mercatorju (se ne spomnim točno) nabavil 240 g calvo tune v olivnem volju za 1,99. Jako ugodna cena. Zlasti, če pomislim, da sem, sicer za prav nič slabšo, delamarisovo, še v času tolarjev dajal po 600 naprej.
Jabolcni sok, 100% v Hoferju spet vsaj 30% cenejsi v Hoferju kot tisti iz Spara. Okus je isti pri obeh. Oba sta narejena iz koncentrata.

Tu ti dam prav, s tem, da sem jaz pil pomarančni sok.
Mleko? Alpsko? Nevem, nazadje sem gledal je bila cena 1.2EUR ali nekaj podobnega.
Ne vem sicer, zakaj bi človek moral pit samo alpsko - je recimo pomursko trajno prav tako dobro in stane 76 centov v Tušu (na kupon), prav tako pa se splača vsake toliko časa zavit v Leclerca. Z dekletom resda pijeva mleko bolj ali manj v kavi, zato nama plato precej časa zdrži, ampak moram priznat, da ne vem, kdaj sem nazadnje zapravil več kot 80 centov za liter mleka (0,5%, 1,6% ali 3,5% maščobe).
Kruh je v Hoferju cenejsi kot tisti v Sparu ali Mercatorju.

Po kruh ga mahnem kar v mini trgovinico blizu bloka, ki ima večino artiklov sicer precej dražje kot večji trgovci, polovičko belega ali črnega kruh pa dobim za 55 centov in lahko jem za ta denar mirne duše vsak dan svežega. Je pa treba priznat, da so v poplavi raznoraznih budget žemljic pri čisto vseh trgovcih še vedno najboljše friško pečene iz Mercatorja. Vsaj za moj okus. Da so dražje, mi je čisto jasno.
Potem polnozrnati makaroni.

Testenine se splača kupiti v akciji, ker so precej nepokvarljiva roba oz. zagotovo poidejo prej, ko bi jim potekel rok trajnosti. Sva pred časom kupovala kilske barilline špagete. So bili gledano na maso silno poceni. Pa tudi tako je, da če se malce zavzameš, ugotoviš, da je večina pečjakovih in mlinotestovih testenin dražjih od barille. Pa saj ne, da je barilla superiorna - zakaj bi kupil proizvod, ki je 30% dražji aka mlinotest, a ni primerjalno toliko kakvostnejši?
Se je pa vcasih splacalo kupiti Barilla 1kg skatlo makaronov.

Hehe, we're on the same page here.
Samo eno pravilo je treba upostevati. Najpomembnejsa je cena na enoto in ne cena, ki jo kupec najprej vidi. Ce gledas ceno na enoto, potem vedno kupis tisto stvar, ki stane manj na enoto. Ponavadi to pomeni, da namesto pol kile riza domov prineses eno kilo ali pa dve kili ampak to samo pomeni, da bos moral kasneje v stacuno.

Itak.
Razen ce se striktno ne drzis svojega nakupovalnega seznama. :)

To je še najboljša metoda. :) Aja, pa upam, da kupujete 5-litrske plastenke vode in nato ločujete odpadke. ;)

Vikking ::

Sodeč po napisanem na deklaracijah, pa je v poceni hrani bistveno več 'brezvezne' kemije, kot dražji hrani. Ni pa to nujno

Kje so že prodajal tiste hruške, slovenskega neoporečnega proizvajalca? aja v intersparu če se ne motim.

Spar se je prav lepo ustrašil hofer-ja in lidl-a. Zato tudi tako močna oglaševalska kampanja, ter močno poudarjanje, da edino kvalitetna hrana je v sparu, medtem ko boste pri uživanju hrane Iz Hoferja ter Lidla najverjetneje "pocrkal".
Pa to sploh ni res. Saj se dobro ve da višja cena hrane ne pomeni kvalitetnejše prehrane, hrano draži znamka IN NE KVALITETA. Kadar se pogovarjamo o hrani ki ni BIO pridelana...

Lahko pa rečem, da so v Hoferju in Lidl-u: sokovi, jogurti, sadje, sploh pa mleko, večinoma celo boljše kot pa v sparu in mercatorju. Da ne govorim o občutnih razlikah v ceni.

djordjevic ::

Spar se je ustrašil Leclerca. :) Hence the centovski drobiž v obliki bonusa, ki ga lahko takoj (oh, goodie) porabiš.

#000000 ::

50-60 evrov vsake 2-3 dni

Jest sem bil samo enkrat v Hofer-ju in me ne vid več, če dlje časa ješ tam nabavljeno hrano, znaš resno zbolet, ker kokr vidm prodajajo same smeti, res pa je zelo poceni.


Imas kak klinicen primer nekoga, ki je zbolel, ker se je hranil s Hofer hrano? Ali samo nabijas v tri dni?



Nimam linka al primera oz. zadnjič je bilo nekaj narobe ravno z večino posebnih salam glede ostalega je stanje verjetno podobno ali hujše. Kokr imam jest občutek je večina teh trgovin založena z robo kjer ni poudarka na kvaliteti ampak na kvantiteti, plus sedaj smo v EU kjer za večino predelane hrane veljajo manj stoga pravila kot pred vstopom v EU, no verjetno ne za vse izdelke ampak za večino pa.

Zero One ::

po kvaliteti in ne-nategavanju mi je še najbližji mercator, porabim pa ca. €25 na teden (sam, študent)

IceIceBaby ::

Pri meni pa ne gre samo za kvaliteto. Preprosto kruh za en evro ali za pol evra - nekje more biti razlika. Če je hrana iz zahoda so stroški dela tam realno višji, torej se špara pri sestavinah, ker pri Hofer firmah za kakšne velike popuste, količinske rabate, ne gre, ker niso tako močni kupci.


Hoffer je ZELO velik kupec. Namesto na številu različnih produktov delajo ravno na ogromnih količinah in zato so lahko poceni, kljub zelo dobrem nadzoru nad kvaliteto. Povprečno imajo v trgovini cca 700 izdelkov kar je 15 do 20x manj od klasičnih "supermarketov". Iz tega pridejo nižji stroški upravljanja in posledično nižje cene artiklov.


Poleg tega pa raje kupujem v trgovini v lasti slo. kapitala slovenske izdelke, ker s tem dajem službo Lojzki, Marti, Andreju in posredno tudi sebi.


Sicer je to stvar osebne odločitve, ampak pri meni je na prvem mestu kakovost in lastno zadovoljstvo, potem pa razmišljam o drugih. Če nekje dobim bolj kakovostno blago za 50% manj denarja me ne zanima kdo je lastnik. Rad kupim slovenski proizvod, ampak samo če je konkurenčen (po ceni ali kakovosti).

Poleg tega pa so v Hoferju ravno tako zaposlene Jožice, Lojzeti in Marte. Pa še nadpovprečno visoke plače imajo.

Ted ::

Tudi v Hoferju so slovenski proizvodi, res pa da bolj ali manj manjših živilskopredelovalnih podjetjij. Ne vem če je res, sem pa nekje prebral da so slovenski trgovci zagrozili svojim glavnim dobaviteljem, da njihovih izdelkov ne bodo več prodajali v kolikor bi ti začeli dobavljati Hoferju - razumljivo bi bile cene enakih izdelkov v Hoferju precej nižje. Predvsem zato je večina izdelkov v Hoferju iz avstrije/nemčije. Kruh denimo pa je slovenski. Tudi slovenska vina pa še kaj se najde.
Mah...

Zeberdee ::

kst: verjetno se pri nabavi pol proizvodov (vmesnih proizvodov) v svojih obratih ne more primerjati z Barillo pri odkupu recimo pšenice. Kakor jaz vem (vsaj tako je predaval neki profesor) gre pri Hoferju za celotno verigo - od proizvodnje do dostave in prodaje.
Na tem sem baziral tisto kar sem napisal.
kst 2: Ravno o tem sem pa poslušal eno izredno zanimivo teorijo, sicer iz druge roke. Gre za isto zadevo, kot selitev proizvodnje (recimo alpine) in opuščanje delovnih mest. Teorija gre nekako tako - če opuščaš domačo proizvodnjo se ti to na dolgi rok vrne kot bumerang. Službe nudiš drugje, kjer je ceneje - njihova kupna moč se poveča. Povečano agregatno povpraševanje vodi v višje cene, med drugim njihov višji standard vodi tudi v to, da realno težje konkuriraš in si moraš dobrine deliti tudi z drugimi "novimi" regijami.
Hkrati mi pa noben ne bo rekel, da slovenska roba ni kvalitetna. Takih salam, kot jih dobiš v vsakem Mercatorju dobiš le v redkih "maximarketih (tukaj mislim res direktno na Maximarket, fensi delikatesa). Noben Spar v avstriji ni tako urejen kot so bili (res, mercator se kvari) Mercatorjevi centri. Zelo malo kje je taka izbira izdelkov, kot je pri nas in toliko blagovnih znamk. V Pevcu, malo čez mejo pojma nimajo o Sosedovem kruhu (primer, recimo da je 30% manjša izbira). Trgovine na Krku so od 13.00 do 15.00 brez kruha. Da bi se kaj takega zgodilo v lokalnem Mercatorju ne pomnem.
Niso zaman hodili k Zoranu takrat trgovci iz vsega sveta na oglede centrov in Drobnjakove predavanja o filozofiji Mercatorja.
Pa tukaj mislim tudi na Špar. Špar je, razen verjetno cenovno in higienično tukaj bolj zrihtan kakor v Splitu ali Celovcu. Za nivo Tuša pač ne vem, sem bil dvakrat notri.
To pač plačaš. Marže so višje, ker so stroški višji.
To je nekako tako kot alakarte restavracija in restavracija all u can eat. Tega ne moreš primerjati. Diskontov in trgovin namreč. V alakarte ti bodo naredili, če so dobri karkoli boš hotel. Četudi ni na jedilniku. V allucaneat restavraciji pa pač dobiš robo in še kečapa ne dobiš, če ga na mizi ni.

IceIceBaby ::

Zeberdee, Hofer večinoma prodaja blago od dobaviteljev. Možno, da imajo za kakšne produkte tudi svojo proizvodnjo, ampak večinoma gre samo za trgovino. Je pa res, da imaš podjetja, ki proizvajajo izključno za Hofer.

Kar se pa tiče založenosti se pa strinjam, Hofer se tukaj ne more primerjat. Oni imajo pač drugo filozofijo. Imajo 1 vrsto piva, 1 vrsto moke, 1 vrsto sladoleda itd, med tem ko ima Mercator vsega po 100.

Ali je vredno za tisto izbiro plačati ali ne bo vsak sam vedel. Jaz imam tudi rad veliko izbiro, cene mi pa tudi ne pomenijo toliko zato večinoma kupujem v Mercatorju (v našem kraju se mi zdi, da imajo največjo izbiro).

Ampak Hofer mi je všeč, ker imajo res odlično strategijo poslovanja. Do nedavnega sem imel precej negativno mnenje o njih, potem pa sem prebral par stvari o njihovi filozofiji in so mi takoj postali všeč. Namesto na kakovosti pač šparajo na vsem ostalem, nimajo polic, imajo malo produktov, poslovanje je zoptimizirano do konca...

No, pa še malo on-topic. S punco na mesec zapraviva cca 400 do 500€ za hrano. To je zadnje področje kjer bom začel šparat :)

Karaya 52 ::

Zakaj se pa ne zapeljete na podeželje? Na leto kupimo celega prašica, jato perutnine, razrežemo in damo v zmrzovalnik. Kupiš par kil marelic, breskev, višenj in iz njih narediš kompote, marmelade. Bezeg je zastonj, tako da imamo soka dovolj za celo leto. Papriko, zelje, rdečo peso, kumarce prav tako kupiš na podeželju, vse to pa vložiš. Solata, fižol, paradižnik in začimbe so na vrtu. V trgovinah kupujemo bolj malo, kakšni posebni namazi za izbrične v družini, mlečne izdelke, testenine, riž...

DimmniBurek ::

Študent, ne jem na bone, 5-6zelo kvalitetnih obrokov na dan, veliko mesa, porabim okrog 150€ na mesec. Kupujem v mercatorju ker mi je najbližje, na zalogo si kupim sir v Evrošpinu(nemasten), kake velike konzerve tune in lososa ki so smešno poceni v Hoferju ali Leclercu. V Hoferju imajo veliko light stvar in še poceni.
There Is No Stronger Drug Than Reality

Good Guy ::

7-članska familija preko 600€+(dost stvari doma pridelamo:zelenjava,meso,..)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

BigWhale ::

Pri meni pa ne gre samo za kvaliteto. Preprosto kruh za en evro ali za pol evra - nekje more biti razlika. Če je hrana iz zahoda so stroški dela tam realno višji, torej se špara pri sestavinah, ker pri Hofer firmah za kakšne velike popuste, količinske rabate, ne gre, ker niso tako močni kupci.


Emm, kruh je v vecini po dva evra, ce ne kar tri, ce kupis kako polnozrnato varianto. V Hoverju je povprecni rzeni kruh s semeni polovico cenejsi.

strictom ::

2€? Kako sem pa jaz zadnjic kupil struco belga za 59c? In to v Mercatorju. Ni bil nek cheap kruh ampak čisto navaden, običen bel kruh :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Keyser Soze ::

Sem ze razmisljal o tem. Vodni filter imamo centralni, ki je vgrajen tam kjer voda pride v hiso, tako da je filtrirana celotna voda. Filter je zgolj mehanski. Glavni problem je v tem, da je voda pri nas precej mehka (vcasih celo tako, da skoraj povsem izgubi prevodnost), drug problem je pa to, da je hisa v kateri zivimo novogradnja in se po kakem letu redne uporabe vodovoda cevi se vedno niso precistile. :)

Hvala, enako. Glede novogradnje. Voda smrdi in ni užitna. Iz začetka sem kupoval vodo, a je naravnost tečno vseskozi prenašat tiste plastenke, plus smeti se nabere cel kup.
Zato sem enkrat odcolal 50€ in kupil Phillipsov vodni filter, ki se preprosto našraufa na pipo in to je to. Lahko preklapljaš med nefiltriranim vodnim curkom, tušem ali pa filtriranim tušem.

Voda je lepo sfiltrirana, užitna. Na dolgi rok pa se bo filter najverjetneje iizkazal kot bolj ekonomična izbira, napram kupovanju ustekleničene vode.
OM, F, G!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
347103808 (40266) zmaugy
»

Kje kupujem in zakaj

Oddelek: Kaj kupiti
434628 (3908) fosil
»

Mercator - zaračunavanje za nazaj

Oddelek: Loža
313987 (2756) BigWhale

Več podobnih tem