» »

Banke dražijo storitve!

Banke dražijo storitve!

«
1
2 3

Volk| ::

Danes videl na bankanetu(NKBM) da se z 1.11. začne računati storitev bankaneta. Prej je bilo zastojn. Kaki 2 meseca nazaj so na isti banki začeli zaračunavat direktne bremenitve, kar je bilo prej tudi brezplačno.
Grem stavit da bo z 1.11 se dvignilo mesečno nadomestilo za vodenje računa. Torej, na mesec me bo vse skup stalo nekaj € več.
In to zato da imajo moj denar tam.

Aja, nadomestilo za vodenje računa tudi dvigujejo na A-banki in to krepko čez 100%
Do zdaj sem plačeval 0,42 €, sedaj pa bo 0,85€.
Storitev ki jo imam na A-banki je Abanet in electron visa.

Lepo so si to oni postlali, lopovi.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

AndreAS ::

Tudi sam sem danes to videl. Zgleda jih bo treba zapustiti in oditi tja, kjer MANJ kradejo !!!

Lp ,Andrej

thramos ::

Lahko greš na kakšno drugo banko ... lahko hraniš denar v nogavici ... kdo ti brani ...

imagodei ::

Jah, če boste komintenti v večini požrli, bodo seveda dražili.

Če pa boste poiskali bolj ugodno banko, pa množično odšli, bodo pa že razmislili. Če pa ne, boste pa vi na boljšem, ker boste pri banki, ki vas ne lupi, ane.

Ah, ja, krasna tale konkurenca, ne da?
- Hoc est qui sumus -

black ice ::

No fantje, pri katerih bankah imate odprte račune? Kdo se vam trenutno zdi najbolj ugoden?
Imam račun pri NLB in račun pri Abanki (za Viso electron), vendar bom v kratkem oba računa zaprl in odšel k Sparkasse. Sploh ker imajo zastonj spletno banko in možnost pridobitve master carda za 6EUR.

Volk| ::

Koliko je meni znano je NLB še večji požeruh.
Moj brat je na oni deželni banki....mislim da je tista trenutno najcenejša.
Vsi pa počasi dvigujejo cene tako da kamorkoli greš....te bodo olupali...za to da jim posojas denar, ti kradejo.
Mene to spominja na našo.....državo.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Gregor P ::

Meni je največji absurd, da ti nekatere banke celo zaračunajo, če fizično torej osebno naložiš denar na svoj račun;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

zee ::

Tako banko bi jaz zamenjal takoj, brez vprasanj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Pyr0Beast ::

Očitno ukinitev osebnega računa niti ni bila tako zgrešena stvar :\
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

fosil ::

Mene pa najbolj moti to, da prašiči sploh nočejo objavit novih cenikov.

Povsod piše da bodo novi ceniki objavljeni, vendar zaenkrat nič, verjetno bo šele prvega.

Kar seveda ne pomeni nič dobrega.
Tako je!

black ice ::

Meni je največji absurd, da ti nekatere banke celo zaračunajo, če fizično torej osebno naložiš denar na svoj račun;((

Katere banke so to, če ni skrivnost?

T0RN4D0 ::

Eh jst sem na SKB, jih mam poln k* ker mam limit za dvig z bankomata 70€. Kaj hudiča nj počnem s 70€, a morm res za vsako malenkost 3x na bankomat al pa čakat na banki |O

Noja, zapret računa se mi pa tud ne da. Zapret pa odpret pa en trajnik pa drug trajnik pa visa pa... Pa vsi so bolj al manj isto pokvarjeni. Tisti ki še majo kej zastonj pa počasi uvajajo plačila. Narobe svet.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

kogledom ::

Zakaj ne zaprosiš za zvišanje limita? Da se to tudi urediti preko skb.net-a.

joze67 ::

Prenos računa iz ene banke na drugo naredita banki (članici ZBS) sami, ti samo v novi banki/hranilnici podpišeš zahtevo. Potem v najkasneje 40 delovnih dneh (2 meseca torej) preuredita vse trajnike/direktne bremenitve. Vse, kar ti ostane je, da malo spremljaš, kaj je ta dva meseca plačano (ne bi smelo biti težav, če pa bojo, bodo padle nate).

krneki0001 ::

Ne dražijo banke storitev zato, ker so požrešne, ampak zato ker ste sami hoteli v evropo. In evropska direktiva je da se za vsako transakcijo zacola. Kamorkoli boste šli, na katerokoli banko, bodo zaračunavali direktne odobritve (plače), direktne bremenitve(trajniki) in vse ostale zadeve vključno z vodenjem računa.

Tisti ki sedaj malo čudno gledate - ja tudi ko vaš delodajalec nakaže plače, se mu to zaračuna, tudi ko firma prinese drobiž (kovance) v banko, se ji to zaračuna. Tako delajo v evropi in tako moramo delat mi, ker smo del EU.

ZATO PA TRDIM, DA GREMO 20 LET NAZAJ OD TISTEGA KJER SMO MI Z NAŠIMI BANKAMI BILI!
Mi smo bili premija tako po varnosti(bom malo naprej razložil), kot po učinku dela za evropo, sedaj nas pa nazaj peljejo. Prej si prišel pa nakazal denar v tujino in je šel denar isti ali drugi dan naprej, kako je delala banka v tujini, tako hitro si denar dobil. Sedaj mora 2 dni stat pri nas, potem 3 dni v banki v tujini, tako da čakaš vsaj 5 dni na denar. Patetično!

Varnost - pri nas smo imeli centralni register vseh računov, ki ga je vodila banka slovenije. Ko si hotel nakazat, se ti skoraj ni moglo zgoditi, da bi nakazal na napačen račun. Danes so to ukinili (zaradi evropskih zakonov, da ena banka ne sme videt številk računa (ne zneskov ali imena ali naslova, ampak ŠTEVILK računa, ki jih itak ko ti nekdo nakazuje vidijo) računa druge banke), lahko nakažeš na katere cifre hočeš, samo da se ujema s kontrolno številko. Torej če se zmotiš v dveh cifrah, lahko nekomu denar nakažeš, katerega ne boš nikoli več videl. Pa zato ni odgovorna banka. Pritožit se pa tudi nikamor ne moreš.

Uglavnem treba bo vedno bolj pazit in vedno bolj šparat. Še vedno pa sem mnenja, da bolje biti komitent velike banke, kot pa majhne. Majhna namreč zelo hitro lahko propade, še posebej v teh časih, velika pa ponavadi sicer stagnira, če pride do problemov, vendar propadla ne bo, ker mora država tudi zadaj stat.

MaterVola ::

No, ja. O velikosti banke in njeni varnosti se da debatirat ;)

Vanquish ::

no ni cisto tako nebivedu.

Torej zakaj se drazijo storitve v domacem placilnem prometu. Zato, ker v vecini slovenskih bank, mednarodna placila predstavljajo placila v evrih v evropi 60% taksnih placil, ki pa so se po evropski regulativi morala izenaciti s tarifo domacega placilnega prometa.

Tako naprimer za isti znesek preko SEPA nakazes v nemcijo, portugalsko, ljubljano ali pa na sosednjo banko. Praviloma ta znesek pride tudi v danu dveh na tujo banko. Cena cezmejnih placil so tako sla konkretno dol, posledica pa se pac cuti v domacem placilnem prometu in stroskih.

Tudi to, da banka drzi sredstva 2 dni in prejemnica 3 dni nebo drzalo vode. Po novem zakonu Zplass je tocno predpisano koliko casa sme transakcija ostat pri banki in v kolikem casu mora iti dalje.

Tako ni malo bank, ki bo EUR placila sprocesirala z datumom D+1, kar pomeni, da ce boste nalog oddali do dolocenega casa, bo denar ze drugi dan na banki prejemnici. Tukaj ni nobenih problemov, saj se denar posilja preko STEP2 placilnega sistema oziroma TARGER v primeru nujnih nalogov ali nalogov nad dolocenimi zneski.

Vecji problem so mednarodna placila, kjer se denar lahko pretaka po razlicnih bankah, da pride do koncnega prejemnika - nekaj taksnega kot routing pri mrezah

aja mogoce se to - Banka SLO in nas domac placilni sistem je na nivoju, ki je kar nekaj visji kot so ga vajeni v tujini.

Mi imamo na dan 5 presekov, kjer bo vase nakazilo prislo na drugo banko - tujina o tem samo sanja.

Ker pa ima vsaka drzava neke svoje specifike omogocajo novi placilni sistemi - v tem primeru SEPA (single european payment area), da le to drzave ohranijo, pri cemer pa se vedno upostevajo dogovorjene standarde in sicer z AOS opcijami

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanquish ()

imagodei ::

Saj bi rekel, da je čudno, pa v resnici ni: namreč, logika narekuje, da po vstopu na skupni monetarni sistem pač odpadejo dodatni stroški. Če Slo lahko posluje z večino evropskih držav v evrih, bi to moralo znižati stroške poslovanja. In dejansko tudi jih. Ampak, kdo je pa že kdaj videl, da cene padajo?

Saj je isto pri mleku in kruhu: če gre cena moke dol, kruh drži ceno, ali pa gre le-ta samo malo gor. Če se pa moka podraži, je pa to spet izgovor, da se mora kruh tudi podražit.
- Hoc est qui sumus -

Vanquish ::

imagodei no tukaj te morem popravit - cene za cezmejna placila so ze padle in so enake domacem placilnem prometu - res pa je, da se to ni zgodilo vceraj ampak ze kar nekaj casa nazaj.

Sedaj pac nov zakon zplass spet odreja spremembe, ki jih banke nekje morajo spraviti noter. Tako naprimer vec ne gre narediti placilo v evropsko unijo, ce je valuta nakazila valuta ene izmed clanic evropske unije z OUR ali BEN opcijo - kar pomeni, da stroske v celoti krije nalogodajalec ali prejemnik, temvec je edina mozna valuta SHA - shared.

Pa da nebo pomote, novi zakon gre na roko uporabnikov - banke vec ne smejo zmanjsevat zneskov nakazila, prav tako morajo cisto vse podatke o placniku/prejemniku posredovati uporabnikom. Prav tako mora biti razviden tecaj v kolikor je prislo do konverzije.
V koncni fazi, tudi pri prenosu sredstev preko banke prejemnice si ta ne sme vzeti svoje provizije od uporabnika, temvec jo mora terjat od banke in se to max. 0,15c.

Prav tako ima sedaj uporabnik do mislim da 13 mescev casa, da se pritozi zaradi napacne transakcije - banka pa je dolzna sama ne le na zahteva, vzpostaviti pravilno stanje, kot da te transakcije nebi bilo in pripisati tudi obresti, ki bi uporabniku pripadale.

Skratka, zplass je izrazito naklonjen uporabniku in transparentnosti - to pa seveda dvigne nekatere stroske bank, ki posledicno vpliva na drazitev storitev

krneki0001 ::

no ni cisto tako nebivedu.

Torej zakaj se drazijo storitve v domacem placilnem prometu. Zato, ker v vecini slovenskih bank, mednarodna placila predstavljajo placila v evrih v evropi 60% taksnih placil, ki pa so se po evropski regulativi morala izenaciti s tarifo domacega placilnega prometa.

Tako naprimer za isti znesek preko SEPA nakazes v nemcijo, portugalsko, ljubljano ali pa na sosednjo banko. Praviloma ta znesek pride tudi v danu dveh na tujo banko. Cena cezmejnih placil so tako sla konkretno dol, posledica pa se pac cuti v domacem placilnem prometu in stroskih.

To je že res, ampak mi smo imeli cenejše storitve, kot jih ima tujina in zato gredo vse cene gor (tidi nemški domači promet je cenovno v višjem rangu kot slovenski, zato ga morajo pri nas podražiti.


Tudi to, da banka drzi sredstva 2 dni in prejemnica 3 dni nebo drzalo vode. Po novem zakonu Zplass je tocno predpisano koliko casa sme transakcija ostat pri banki in v kolikem casu mora iti dalje.

Tako ni malo bank, ki bo EUR placila sprocesirala z datumom D+1, kar pomeni, da ce boste nalog oddali do dolocenega casa, bo denar ze drugi dan na banki prejemnici. Tukaj ni nobenih problemov, saj se denar posilja preko STEP2 placilnega sistema oziroma TARGER v primeru nujnih nalogov ali nalogov nad dolocenimi zneski.

Vecji problem so mednarodna placila, kjer se denar lahko pretaka po razlicnih bankah, da pride do koncnega prejemnika - nekaj taksnega kot routing pri mrezah

aja mogoce se to - Banka SLO in nas domac placilni sistem je na nivoju, ki je kar nekaj visji kot so ga vajeni v tujini.

Ja, preveri koliko časa moraš držati transakcijo (D+1). Torej danes nakažeš, ponoči se obdela, en dan stoji. Torej čez 2 dni gre naprej. Banka, ki sprejme, mora prvo en dan držat zadeve, potem preverja, če ni prišlo do ugovora in tretji dan da transakcijo naprej. Torej je to 5 dni.


Mi imamo na dan 5 presekov, kjer bo vase nakazilo prislo na drugo banko - tujina o tem samo sanja.

Cela slovenija (vse banke) imamo na dan njamanj 5 presekov. So predpisani iz banke slovenije, ker gre vse preko nje.


Ker pa ima vsaka drzava neke svoje specifike omogocajo novi placilni sistemi - v tem primeru SEPA (single european payment area), da le to drzave ohranijo, pri cemer pa se vedno upostevajo dogovorjene standarde in sicer z AOS opcijami

No zto ni čisto res. Počasi bo šlo vse na sepo in domači promet tudi.

kopernik ::

Ne dražijo banke storitev zato, ker so požrešne, ampak zato ker ste sami hoteli v evropo. In evropska direktiva je da se za vsako transakcijo zacola. Kamorkoli boste šli, na katerokoli banko, bodo zaračunavali direktne odobritve (plače), direktne bremenitve(trajniki) in vse ostale zadeve vključno z vodenjem računa.



S tem se pa ne strinjam, da evropa narekuje cenike. Zadnjič je bila objavljena neka primerjava stroškov za komitente, pri kateri je bila vključena tudi Slovenija in ugani, kdo plačuje največ za bančne storitve ? Seveda Slovenci. Najmanj pa, če se prav spomnim, Nizozemci.

Vanquish ::

no sej pravim - zaradi direktive EU, da se morajo cezmejna placila izenaciti z domacim placil, so je dvignila cena domacih, znizala pa cena cezmejnih.

mi naloge spravimi po potrebi se isti dan ne dalje ampak na racun stranke druge banke, placil ne zadrzujemo. Velika vecina nalogov se STP obdela, tako da nalogov sploh ne vidimo, ce so le dovolj dobre kvalitete podatki

Domac placilni promet ze poteka preko sepa in target. Specifike bodo ostale, ker ravno sepa za AOS predvideva posebnosti

aja sepa za dpp, ki se uporablja se imenuje simp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanquish ()

kopernik ::

Zakaj bi ta direktiva povzročila dvig domačih cen ? Lahko se tuj promet izenači tudi tako, da se pač zniža samo ceno tujega prometa. Ni potrebno nič doma dvigniti.

Kar pa še vedno nima posebne veze pri dejstvu, da imamo Slovenci najdražje bančne storitve med primerjanimi državami. Kako ima lahko Nizozemec s 3x višjo plačo cenejše banke ? Ja, saj vem, prosti trg in konkurenca ... ni pa nobene potrebe, da krivimo EU zaradi tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Vanquish ::

kopernik ker je banka izgubila del prihodka - zato

to glede cene bancnih storitev pa je spet tako - po eni strani je razumljivo. Dolzni smo sprejemat vse regulatevi najvecjih, pri cemer aplikativne dogradnje niso nic manjse. Kar pomeni da imamo operativne stroske dosti visje.

Da pa si lahko banke v tujini privoscijo nizje provizije pa imajo dosti zahvalit svojemu zakladnistvu - naprimer poljaki so znali v 3 mescih naredit v zakladnistvu toliko prometa, kot so ga imeli predvidevanega za celo leto. To pa zato, ker se toliko investira v Poljsko tujega kapitala, da se opravi toliko konverzij in vsega. Mi smo se zmerom kr zaprti trg za tuje nalozbe, zato tudi banke nimajo toliko denarja v obtoku.

Dosti bank pri nas, ki ima mocne mutlinacionalne komitente, se njihov kapital preko njihovih mam in cash management storitev cpra v njihove maticne banke in tako spet kljub mocni stranki pri nas nimamo njihovega denarja za obracanje.

kopernik ::

Se opravičujem, sem spet našel članek in smo osmi najdražji med 27. primerjanimi državami. Ko gledam lestvico, ne vidim neke logike ... Italija in VB sta recimo veliki državi, a imata še dražje storitve, Nemčija podobno kot mi, Švedska, Luksemburg, Nizozemska pa dosti ceneje. Ampak, kakorkoli, glede na BDP smo obupno dragi.

krneki0001 ::

Ja smo dragi. Ko se bomo odprli, da bo več tujega kapitala pri nas, bomo mogoče cenejši. Če nas ne bodo naši "ablastniki" prej prodali tujcem. Potem bomo imeli pa še višje cene in nič svojega.

Prihodnost je recimo banka koper. Sicer so lastniki italjani, vendar vedo kako se zadevam streže. Letos so delavcem izplačali, poleg normalnih plač, že 3x polno 100% plačo zraven navadne. Torej zadovoljni delavci dobro delajo in šefi jih pač plačujejo, ker vedo da dobro plačan delavec dobro dela. Na žalost pa v drugih bankah zmnanjšujejo stroške do onemoglosti in kaj kmalu se zna zgodit, da se bo kaka banka malo zamajala, ker bodo delavci mal zaštrajkal in kak dan ne bo mogoč promet v tej banki.

Upam samo da to ne bo pri nas, ker potem gre cugrund še kej več kot samo banka.

Bellzmet ::

Hmm Banka Koper trenutno sploh ni vključena v sistem E-bank od Halcoma, tako da je kot poslovni račun, kar se tega tiče, daleč za drugimi bankami.

jype ::

nebivedu> Potem bomo imeli pa še višje cene in nič svojega.

Tujega nočemo, svojega ne damo!

krneki0001 ::

bellzmet
Vseeno, pobirajo stranke vsem ostalim bankam na veliko. Ogromno ljudi je šaltalo na njihovo banko, ljub višjim cenam storitev.

Jype
Narobe razmišljaš. Pri nas bi tujci kupili banko ter jo zaprli (kar pomeni 3500 ljudi na cesti), da bi s tem omogočili prihod svoje banke na tržišče. To pa ni rešitev za naše že tako majhno polje delovanja.
Bi bilo dobro, ko bi se odprli za razvoj, napredek, itd, ne pa kot prodajo premoženja in zapiranje firm. Na žalost pa naša "ablast" ne zna drugega kot uničit firm in jih poceni prodat (pod ceno), pa nam nabit davke, ker naslednje leto ni več dohodkov od uničenih firm.
Enako bi se zgodilo, če NLB prodajo. Trenutno bi prišel prihodek, potem pa ga nebi bilo več. Tako vsako leto pade od nlb okoli 5% proračuna, ko bi jo prodali, bi pa enkrat proračun nafilal, potem pa konec - prihodka nobenega več iz tega naslova. Samo tega se zavedajo, upoštevat pa nočejo, ker jim gre samo za trenutno polnjenje proračuna. Noben ne gleda za več kot 4 leta naprej. Toliko da si nakradejo, potem jih pa itak zamenja nova kopica lopovov.

BadB0y ::

Vanquish
Lopovi ste tak al pa drugače :)


BlaY0 ::

Ampak glejte foro... banke so po novem zakonu zdaj dolžne komitente (torej svoje pogodbene partnerje) obvestiti o spremembah pogojev vsaj 2 meseca vnaprej. No in zdaj te obvestijo dvameseca vnaprej da bodo čez dva meseca spremenili pogoje. In to je za njih to!!! Nič te ne obvestijo o tem kako se bodo ti pogoji spremenili.

Primer NKBM.... dobim v začetku oktobra (pisno) obvestilo, da s 1.11. spreminjajo pogoje poslovanja in tarife, da pa bodo ti pogoji poslovanja in nove tarife dostopne prek njihovih spletnih strani najkasneje 1.11.2009. To je nekako tako kot če bi mene država obvestila, da bo naslednje leto spremenila davčno politiko, nič pa mi ne bi povedala kateri davki se bodo kako spremenili. Amapak bi s 1.1.2010 lepo začela od mene pobirati kar en nov davek, na oglasno desko ministrstva za finance pa bi prav tako 1.1.2010 zapisali, da od danes dalje vsi plačujemo dodaten davek na neumnost v zneski 3% svojih prejemkov.

Še večja fora je pa da ko dajo banke na svoje spletne strani nove pogoje poslovanja in nove tarife, starih ni več! S čim naj zdaj moja stara mama primerja nove pogoje/tarife, če stari niso več na voljo?

Tody ::

NLB
2 eura za vodenje računa (hmm včasih sem to še kupil, kaj hudiča delajo zdaj, ko je vse avtomatizirano?)

0,65 za NLB KLIK hmm again wtf ?

0,30 al je že več... za vsako transakcijo (zato da more to čakat delovni dan da je sporvedena :S)

krat nevem koliko tisoč uporabnikov... banke so polne denarja, kje so šele vsi krediti in posojila od katerih resnično živijo.

imagodei ::

Vanquish> "imagodei no tukaj te morem popravit - cene za cezmejna placila so ze padle in so enake domacem placilnem prometu - res pa je, da se to ni zgodilo vceraj ampak ze kar nekaj casa nazaj."

Narobe sva se razumela :) Jaz se strinjam, da so cene padle. Ampak končnega potrošnika pa na koncu še bolj obremenimo, magari na dolgi rok. IOW, čeprav so stroški poslovanja bank padli, so banke začele zaračunavat provizijo za dvig denarja na bankomatih tujih bank, storitev vodenja računa, ipd...
- Hoc est qui sumus -

krneki0001 ::

NLB
2 eura za vodenje računa (hmm včasih sem to še kupil, kaj hudiča delajo zdaj, ko je vse avtomatizirano?)

0,65 za NLB KLIK hmm again wtf ?

0,30 al je že več... za vsako transakcijo (zato da more to čakat delovni dan da je sporvedena :S)

krat nevem koliko tisoč uporabnikov... banke so polne denarja, kje so šele vsi krediti in posojila od katerih resnično živijo.


Banke niso polne denarja - če je banka državna, vse pobere država in vodstvo banke. V nlb 80% žensk na šalterji dobiva 100% otroški dodatek (tok slabe plače imajo). Torej se je treba bolj vprašat, kako vodstvo in država delata. Sami delavci tu niso nič krivi.

Tody ::

Sej noben ni krivil žensk za šalterji, dejstvo je da dobijo OGROMNO denarja (sploh od podjetji, ki jim za vsako transakcijo računajo provizijo in teh transakciji dnevno je še pa še) za relativno nič dela. Torej tudi nekih velikih stroškov nimajo, zdej ne moreš me prepričat da je vzpostavitev sistema bila tako draga da ga bodo še moji vnuki plačeval...

BlaY0 ::

Meni gre pa na živce da se ne držijo svojih pogojev poslovanja. NLB je še posebej aktivna pri tem. Ne štejem več kolikokrat so šele po uvedbi/spremembi nečesa to objavili pri novicah v Kliku. Zgledalo je pa nekako takole:

datum objavljene novice: 9.7.2008
besedilo novice: S 1.7.2008 smo spremenili pogoje. Spremenjeni pogoji so dosegljivi prek naših spletnih strani http://www.nlb.si

To je zame preprosto norčevanje iz komitentov. Kot prvo jim pogoji poslovanja (ki so jih sami napisali) narekujejo, da me morajo o vsaki spremembi predhodno "pravočasno" obvestiti, potem mi pa še napišejo naj si te pogoje poiščem nekje na njihovih spletnih straneh. Še dobro da mi niso napisali, da so novi pogoji objavljeni nekje v Sloveniji in naj jih kar poiščem, če jih hočem videti...

No in s to objavo so meni že pobrali 9 dni in imam samo še 6 dni za pritožbo oziroma prekinitev pogodbe brez posledic. Se je pa dogajalo tudi to, da je bila novica obljavljena celo 20 dni po uvedbi/spremembi nečesa, s čimer so mene kot "enakopravno" pogodbeno stranko popolnoma izigrali, saj imam po "njihovih" pogojih poslovanja časa za odstop od pogodbe 15 dni od spremembe pogojev.

Banda ciganska, lena, pokvarjena... ne vem kateri prilastek naj tu še uporabim;(

BlaY0 ::

Še ena zadeva... večina bank ukinja pošiljanje mesečnih izpiskov v papirni obliki. Papirni izpiski so za moje pojme razen stroškov dela največji sprotni strošek banke! Nisem pa še zasledil banke pri nas, da bi zaradi ukinitve papirnih izpiskov pocenila mesečne stroške vodenja računov.

Uvajanje mesečnih tarif za uporabo spletne banke je zame nesprejemljivo! Zakaj potem ne uvedejo za neuporabnike spletne banke mesečno tarifo na odpiranje vrat fizičnih poslovalnic? In mesečno tarifo za guljenje šalterja v fizični poslovalnici???

Še enkrat... BANDA!

Invictus ::

Banke niso neumne. Nekako tako je šlo v zadnjih letih ...

1. Ukinili so bančne knjižice in dali vsakemu kartico. kar so seveda zaračunali, česar v časih bančnih kartic ni bilo. kakšni stroški vodenja računa.
2. Nabili so provizijo pri plačevanju položnic, zato da bi se bolj uveljavile spletne banke. Precej uspešna poteza, kar se bank tiče.
3. Zdaj pa nabijajo še provizije pri plačevanju preko spleta. kot uporabnik lahko banko izvzameš, ampak posledično plačaš več. gorenjska banka ti za plačilo položnice zaračuna 2 EUR. Pošta ni kaj boljša. Pa si računaj.

Edino kar je še zastonj, je bonus račun pri sparkasse. Zaenkrta tam ne računajo nič, ampak tudi nič nimaš. Ne spleta, ne kartice. Samo denar ti hranijo kot včasih pri knjižicah.

LP I.

bazo ::

jao jao, kera banka je potle po vasem mnenju "najbolsa". Kam boste migriral?

Adrijan0 ::

Domou ne bodo pošiljali več izpiskov (banka si zmanjša stroške), bodo pa še bolj podražali storitev nkbm. Kje je logika?

ahac ::

Logika:
Slovenci nočejo menjat bank. Torej lahko naredimo kar hočemo pa bodo še vedno veselo pri nas.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Bellzmet ::

Hja to definitvno velja za NLB, ki ima največ komitentov. Za druge banke, ki pa željo povečati število komitentov pa je to zgrešena logika.

bazo ::

Ce kje obstaja boljsa ponudba od moje nlb, grem takoj drugam.

zee ::

Unicredit, Sparkasse...

Kakopak je treba prej definirat, kaj je "boljsa ponudba od moje nlb"...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BlaY0 ::

bazo: Ni najboljše... banke so: najslabša, druga najslabša in tako dalje.

Trenutno najman slaba, kar se pogojev za moj profil komitenta tiče, je po moje Sparkasse. Edini njen problem je pa ta, da ni v ZBS.

Adrijan0: bodo kar morali, če ne boš želel elektronskega bančništva.

Pa še tole iz obvestila NKBM:
V Novi KBM bomo z določbami novega zakona uskladili tudi splošne in posebne pogoje za določene dodatne storitve, ki so predmet novega zakona (npr. uporaba elektronske banke, kartično poslovanje).

...in oni zaradi nove zakonodaje, ki niti v enem členu ne omenja "elektronske banke", uvedejo mesečno nadomestilo za uporabo spletne banke. WTF!

krneki0001 ::

Banke niso neumne. Nekako tako je šlo v zadnjih letih ...

1. Ukinili so bančne knjižice in dali vsakemu kartico. kar so seveda zaračunali, česar v časih bančnih kartic ni bilo. kakšni stroški vodenja računa.

To je bil projekt države in banke slovenije - ukiniti APP (ZDK) in uvesti enoten transakcijski račun po vzoru nemcev, ker je vsaka banka imela svoje označevanje računov. Zato so ukinili vse ostalo in uvedli kartice (pa še bolj priročne so).


2. Nabili so provizijo pri plačevanju položnic, zato da bi se bolj uveljavile spletne banke. Precej uspešna poteza, kar se bank tiče.

Posledica draženja storitev pošte. Tam si in še plačuješ preveliko provizijo, da bi se oni tega znebili (nočejo imet poslovanja s položnicami), pa jim nekako ne rata.


3. Zdaj pa nabijajo še provizije pri plačevanju preko spleta. kot uporabnik lahko banko izvzameš, ampak posledično plačaš več. gorenjska banka ti za plačilo položnice zaračuna 2 EUR. Pošta ni kaj boljša. Pa si računaj.

Ja to pa , na vsako storitev hočejo obesit provizijo. In še nekako jim ratuje, ker ovce itak vse požrejo.


Edino kar je še zastonj, je bonus račun pri sparkasse. Zaenkrta tam ne računajo nič, ampak tudi nič nimaš. Ne spleta, ne kartice. Samo denar ti hranijo kot včasih pri knjižicah.

LP I.

Nič nimaš od tega če imaš gotovinski transakcijski račun, ker nanj niti obresti ne dobivaš - imaš samo denar na njem, ki izgublja vrednost.

Vanquish ::

mores vedet kaj pricakujes od banke.
Naprimer kar nekaj bank se vedno ponuja zastojn dvige na bankomatih. Celo tako je, da lahko dvigujes po celi evropi, kjer je domaca valuta EUR zastojn isto kot v sloveniji.

drugace, nekatere banke imajo se vedno zelo nizke cene za trajnike, kar pomeni, da s poloznicami prakticno nimas stroskov. Nekatere imajo poceni placevanje poloznic preko EB.

V tem trenutku mogoce lahko izbirate glede na ponudbo na EB, kaj ti najbolj ugaja - na koncu pa boste pristali pri tisti banki, ki vam bo dala najcenejsi kredit pod pogojem, da postanete njihov komitent :D

krneki0001 ::

mores vedet kaj pricakujes od banke.
Naprimer kar nekaj bank se vedno ponuja zastojn dvige na bankomatih. Celo tako je, da lahko dvigujes po celi evropi, kjer je domaca valuta EUR zastojn isto kot v sloveniji.

NLB ima ravno tako zastonj dvige na bankomatih. U bistvu imajo vse banke zastonj dvige na bankomatih. Dokler dvigaš na bankomatih, ki jih imajo te banke v najemu. Ko dvigneš na bankomatu druge banke, mora ta banka plačat drugi banki provizijo. In to pa zaračunajo tebi, da se oni znebijo tega.

imagodei ::

BTW...
Kako hudiča funkcionirajo tile trajniki...? Sam sem se jih izogibal, zato se nisem nikoli poglabljal vanje. Npr., zanima me, kako vraga banka ve, koliko denarja mora kak mesec trgat iz tvojega računa za GSM? Za položnice, na katerih so bolj ali manj fiksni zneski, mi je še nekako jasno...
- Hoc est qui sumus -

logout ::

@imagodei:
Ena položnica tebi, druga na banko.

L.p., Kloko
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delavska hranilnica (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
837184292 (4717) V-i-p
»

NLB paketi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19844523 (20133) harvey
»

Izbira banke (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19452126 (28861) MrStein
»

Dobra izbira banke za spletno bančništvo

Oddelek: Loža
4615668 (13522) ...:TOMI:...

Več podobnih tem