Forum » Kaj kupiti » Sestava HTPC
Sestava HTPC
dualband ::
Pozdravljeni
Ima kdo izkušne z temle ohišjem
Zanima me predvesm koliko je glasnost vgrajenega napajalnika.Piše da ima priložen daljinec, ali je tudi sprejemnik za njega najbrš zravn in vrtljiv gumb za glasnost, ali je kej važna kakša je plata da podpira daljinec in gumb za glasnot?
Ali kdo pozna kakšno microATX matično plato, ki bi mela vgrajeno, grafično z tv-outom?
Našel sem eno MSI MS K9NGM2-FID ali je za kej?
Koliko so minimalne zahteve za windows media center?
Ali obstaja kakšen dodatek da bi lohka predvajal ipTV od siola?
Hvala
Lep pozdrav
Ima kdo izkušne z temle ohišjem
Zanima me predvesm koliko je glasnost vgrajenega napajalnika.Piše da ima priložen daljinec, ali je tudi sprejemnik za njega najbrš zravn in vrtljiv gumb za glasnost, ali je kej važna kakša je plata da podpira daljinec in gumb za glasnot?
Ali kdo pozna kakšno microATX matično plato, ki bi mela vgrajeno, grafično z tv-outom?
Našel sem eno MSI MS K9NGM2-FID ali je za kej?
Koliko so minimalne zahteve za windows media center?
Ali obstaja kakšen dodatek da bi lohka predvajal ipTV od siola?
Hvala
Lep pozdrav
tvich ::
To ohišje je pomojem precej novo, ker ga prvič vidim in tud na googlu nisem našel nobenih testov tak, da verjetno ni še velik izkušenj z njim, samo ker sem zadne čase gledal ful ohišij, ti povem da za ta denar ponuja res velik. Sam izkušenj s tem ohišjem pa nimam:( Link
Napajalnik je oem od Macron-a (nikoli slišal), link, ma 80mm ventilator, kar ni najbolj, samo glede na to da iščeš plato z integrirano grafiko se nebi tok mučil z napajalnikom.
IR sprejemnik je vgrajen na prvi pogled zraven VFD-ja. Oboje se priklopi na notranji usb priključek, ki ga ima vsaka plata.
Kar se pa plate tiče mi pa povej kakšen procesor boš gor dal. Optimalno bi sedel kakšen yonah (core duo), ampak to morš pa ti povedat.
Windows media center ma minimalne zahteve 256rama, 1gh procesor (govorim na pamet samo ziher niso večje).
Dodatku se reče VLC in malce truda. Mislim da sta o tem že dve temi na forumu.
LP
Napajalnik je oem od Macron-a (nikoli slišal), link, ma 80mm ventilator, kar ni najbolj, samo glede na to da iščeš plato z integrirano grafiko se nebi tok mučil z napajalnikom.
IR sprejemnik je vgrajen na prvi pogled zraven VFD-ja. Oboje se priklopi na notranji usb priključek, ki ga ima vsaka plata.
Kar se pa plate tiče mi pa povej kakšen procesor boš gor dal. Optimalno bi sedel kakšen yonah (core duo), ampak to morš pa ti povedat.
Windows media center ma minimalne zahteve 256rama, 1gh procesor (govorim na pamet samo ziher niso večje).
Dodatku se reče VLC in malce truda. Mislim da sta o tem že dve temi na forumu.
LP
And AC said, ''LET THERE BE LIGHT!''
And there was light--
And there was light--
Dal bi procesor sthlon64 3000+ na am2. Lohka pa tudi kej druzga. Predvsem mi je pomembno da bo tiho vse skup. Tko da bi najraj dal kakšen pasivni hladillnik na procesor če bi se le dal, sam ker v tem ohišju ni veliko prostora za kakšen velik hladilnik.
Pomojem bi bila integrirana grafika zadosti, ker igrc ne mislim igrati, samo predvajanje dvd-jev, divx, mp3, internet radio, bi pa tako osnovno plato da ima še prosto razširitveno mesto za grafično, če bi se kdaj pozneje izkazalo da bi rabil kej več.
lp
Pomojem bi bila integrirana grafika zadosti, ker igrc ne mislim igrati, samo predvajanje dvd-jev, divx, mp3, internet radio, bi pa tako osnovno plato da ima še prosto razširitveno mesto za grafično, če bi se kdaj pozneje izkazalo da bi rabil kej več.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dualband ()
Kekec ::
Mene moti velikost tega ohišja, sam trenutno uporabljam kar XBOX-a ki fantastično opravlja svojo nalogo kot HTPC, počasi pa bo potrebno kaj zamenjat in ker novega xbox-a še niso uspeli "zlomiti" bo očitno potrabno kaj drugega našel sem sicer zelo zanimivo ohišje MP945-VXR ki ima daljinca vendar ga nisem zasledil kje blizu nas da bi to nabavail, druga ideja pa je dobiti kje kakšnega mini maca naložiti gor windowse in nato še Medi portal pri nas so cene mini mac-ov nekoliko visoke ampak na ebay-u že dobiš ugodneje!
SimplTech ::
Za HTPC je dobra AM2 plošča ASUS M2NPV-VM - cena 20k ( info & nakup)
Plošča ima integrirano grafiko, VGA, DVI in TV out izhod. Po moje je stvar več kot dobra za HTPC.
Za spremljanje SIOL IPTV-ja pa poleg VLC playerja poglej še malo Aditeyo ( link), ki ti omogoča snemanje programa...
Plošča ima integrirano grafiko, VGA, DVI in TV out izhod. Po moje je stvar več kot dobra za HTPC.
Za spremljanje SIOL IPTV-ja pa poleg VLC playerja poglej še malo Aditeyo ( link), ki ti omogoča snemanje programa...
Mi lahko kdo predlaga kakšen hladilnik za procesor, čim tišji (brez ventilatorja bi bil najbolš če je možn) in pa da bi šel v to ohišje, ki je visoko slabih 10cm
lp
lp
SimplTech ::
Tudi mene zanima, če ima kdo idejo za kakšno dobro HTPC ohišje (po možnosti dobavljivo v Sloveniji).
Če si kdo lasti kakšno HTPC ohišje, naj malo komentira
Če si kdo lasti kakšno HTPC ohišje, naj malo komentira
billy ::
Da si malo sposodim temo...
Tudi sam razmišljam o izgradnji domačega sistema za multimedijo, zaradi HD videa.
tudi sam sem naletel na tole GMC ohišje in se mi zdi zelo dober nakup, če vsaj napajalnik preživi.
sem tudi našel tisto plato od asusa, ki kao celo podpira HDTV in 720p ter 1080i resolucije...zelo dobro.
ampak..prvi problem...plata ima en "bracket" ki bi se naj zmontirat na ohišje..tale GCM je pa low profile, kar pomeni da bi moral sam nekaj čarati..ampak to se da preživeti :)...drugi problem, pomoje malce večji, je požrežnost novega codeca (mkv format oz x264) kateri je zelo požrešen...celo moj "centrino" 1.86 švicne. Kar ne bi bil problem, če bi bilo ohišje fajn prezračeno, kar pa pomeni dosti ventilatorjev kar pa pomeni hrup :(
kar pomeni, da bi verjetno moral nabaviti "mobilni" procesor, za katerega pa ne najdem primerne plate, še posebaj takšne z HDTV ali DVI izhodom...
morda sem zakompliciral in obstaja zelo elegantna rešitev, ampak mogoče stojim pred drevesom in ne vidim gozda :)
Tudi sam razmišljam o izgradnji domačega sistema za multimedijo, zaradi HD videa.
tudi sam sem naletel na tole GMC ohišje in se mi zdi zelo dober nakup, če vsaj napajalnik preživi.
sem tudi našel tisto plato od asusa, ki kao celo podpira HDTV in 720p ter 1080i resolucije...zelo dobro.
ampak..prvi problem...plata ima en "bracket" ki bi se naj zmontirat na ohišje..tale GCM je pa low profile, kar pomeni da bi moral sam nekaj čarati..ampak to se da preživeti :)...drugi problem, pomoje malce večji, je požrežnost novega codeca (mkv format oz x264) kateri je zelo požrešen...celo moj "centrino" 1.86 švicne. Kar ne bi bil problem, če bi bilo ohišje fajn prezračeno, kar pa pomeni dosti ventilatorjev kar pa pomeni hrup :(
kar pomeni, da bi verjetno moral nabaviti "mobilni" procesor, za katerega pa ne najdem primerne plate, še posebaj takšne z HDTV ali DVI izhodom...
morda sem zakompliciral in obstaja zelo elegantna rešitev, ampak mogoče stojim pred drevesom in ne vidim gozda :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 60575 (22641) | umexteacher |
» | HTPC ohišjaOddelek: Zvok in slika | 4840 (3609) | oolh |
» | iscem zelo LEP racunalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3496 (2051) | Bethrezen |
» | Smer pihanja zrakaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1673 (1216) | stock |
» | Kateri hladilnik za CPU na ASRock 939Dual-Sata2Oddelek: Kaj kupiti | 1212 (1001) | neres |