» »

Dell e520 - vreden nakupa?

Dell e520 - vreden nakupa?

Posvetu ::

Pozdravljeni!

Kupujem računalnik za svoje starše, sestro in nečakinjo, staro 7 let, ki nja bi zdržal kar nekaj let. Ker se mi ne da sestavljati po komponentah (pa tudi malo sem že iz prakse), gledam nekaj za do 200.000, vključno z original Windowsi (nočem, da jim kaj nagaja pri updateih). Zanimiv se mi zdi ta model v Big Bangu DELL e520, cena 199.990.
specifikacije:
cpu : 1.86GHz, E6300, Intel Core2 Duo
ram : 2x512MB, 533MHz, DDR2
hdd : 250GB, SATA, vrt.7200min-1
vga : NV GF7600GS 256MB
pom : DVD±RW DL zap., čit.kart.
dod : Windows XP Home
i/o : Tv-out, USB 2.0
gar : 1 leto


Hvala za vse odgovore

seljo ::

ne kupuj v bofu...poglej na www.funtech.com bos dobi ltak comp za 170k...
u zivotu sve se vraca sve se placa

Loksorr ::

ne bom reku da je poceni, sam je pa ok. Dobiš vse kar nucaš. Procesor je good, grafa povprečna sam ka ni nobenega, ki bi jo uporabljal. (Ne poznam tvoje sestre pa staršev, sam če kej spomne na mojo familijo je še ta 6000 neizkoriščena. Seveda je pa mogoče da tvoj fotr uživa v izdelavi računalniških 3D modelov, mati obdeluje filme in slike, sestra in nečakinja pa sta mahneni FPS.... Vse je mogoče. V tem primeru raje poglej za kako bl hudo grafiko, pa mogoče še kakim dodatnim kompom.) Rami good, če gre za naložbo v prihodnost je boli mal več kot mal man. Disk good. Zdaj ne vem kako se bodo spreminjali standardi legalnih filmov iz alternativnih virov. Lahko da bo čez 3 leta to neuporabno, lahko da bo pa če se ne bo glih čist vsega obdržalo več kot dovolj še čez 10 let.
Ma sicer verjetno 3 leta garancije, kar je uporabno, če te ni doma da bi rihtal vsake pol leta mašino. Za Dell laptope vem, da imajo zelo prijazno uštimano te popravila windowsov. Tako da če jim boš razložu bodo verjetno tut sami znal probat mal porihtat kako simpl zadevo.

Zdaj jaz bi na tvojem mestu razmišljal nekoliko drugače, in kupu rajši malo bl švoh mašino in prihranil nekaj zlatnikov. Ker bodimo pošteni, ne rabjo glih high end procesorja, filmi, word, internet pa niso glih stvar, ki bi rabila glih nevem kak procesor pa grafično.
Mislim, da se dobijo tudi desktopi z integrirano grafično.
Če prav zastopim se Core 2 predcej manj grejejo kakor prejšni, kar je dobro, saj je manj hrupa, pa manj je treba pucat notranjost. Sam pregrevanje itak ni problem sestavljenih kišt ponavad.

Pa mogoče razmisli o tem, če se ne splača kupit raj česa ki ima zraven še zaslon pa zvočnike in ostalo kramo, če tega še ni pri hiši.
Živi in pusti umreti

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loksorr ()

Loksorr ::

Pri dellu se vsaj za Laptope da garancijo podalšat na 3 leta za doplačilo. Pozanimi se, ker to je v bistvu zelo fajn za komp.
Živi in pusti umreti

Posvetu ::

Hvala za odgovore. Zaslon že imajo, zvočnike bom dokupil (kakšen predlog za kakšne cenovno ugodne?), z Loksorrjem se strinjam, da je trenutno to premočna mašina, a je potrebno upoštevati, da naj bi na njej nekoč v prihodnosti tekla tudi Vista. Sam sem doma le vsakih nekaj mesecev in zato hočem, da vse laufa bez kakršnih koli težav tudi v vmesnem času. Ni mi nujno, da je firma, če mi kdo najde drug podoben model vsaj 10.000 ceneje, mu bom zelo hvaležen. Funtech je kar ista cena, če se prištejejo še Windowsi.

Calligula ::

Tukajle dobis vec, ceneje, z racunom in garancijo (po komponentah kar je najboljse), tip je zelo vredu, racunalnik dobro skonfiguriran,... Tudi ohisje je kvalitetno... skratka tole je optimalni nakup. Lahko reces za se slabso graficno pa je se ceneje ali pa za boljso, ce misli kdo hude igre nabijat.

Cena 165.000 SIT

Sistem vsebuje:
-Procesor INTEL DVOJEDRNI:
CORE 2 DUO E6300,2MB,1066MHz,LGA775 BOX
-Delovni pomnilnik:
1GB-1024mb (2 X 512MB RAM DDR2 DUAL CHANNEL)
-Matična plošča:
ASUS P5LD2SE/Conroe,LGA775/1066,PCI-e,
zvočna,mrežna kartica,Sata....
-Trdi disk :
250GB,7200Rpm,Sata2
-Grafična kartica:
NV GeForce 7600GS,256MB TVO,DVI,PCI-e
-Optični pogon:
DVD-RW NEC 16x(dvoslojni zapisovalnik DVD,CD itd)
-črno srebrno ohišje,USB/AUDIO spredaj....
-gonilniki,navodila,garancija do 36 mesecev

Skratka tole se najbolj splaca. Tam pise, da ima Dell samo 1 leto garancije.

Zgodovina sprememb…

Posvetu ::

Tole zgleda OK, torej se da dobiti tudi z računom, ker jaz bom vzel na firmo (DDV zavezanec)? Se da pri njem dobiti tudi Windowse?

Witboy ::

Ce te zanima Dell, poglej na FMC, k je zastopnik zanj.

Calligula ::

Dobi se z racunom, glede windowsov ga vprasaj, ne bi smelo bit tezav,.. skratka poklici in postavi vprasanja. Prijatelj je z takim racunalnikom le da z 7600GT graficno izjemno zadovoljen.

Posvetu ::

sem pogledal še druge ponudbe od tega prodajalca in mi je padla v oči naslednja:

AM2 DUAL CORE X2 4200+,1GB-102Mb,GF 7600GT,DVD-RW
Sistem vsebuje:
-Procesor :
AMD AM2 ATHLON DUAL CORE X2 4200+,BOX
-Delovni pomnilnik:
1024mb DDR2
-Matična plošča:
Alive NF4G-DVI NForce,
8ch.zvočna,mrežna kartica,pcie-16x,SATA,RAID,itd.......
http://www.asrock.com/product/ALiveNF4G...
-Trdi disk :
250GB,7200Rpm,Sata-2
-Grafična kartica:
NVidia GeForce 7600GT,256Mb,DVI...
-Optični pogon:
DVD-RW NEC 16x(dvoslojni zapisovalnik DVD,CD itd)
-črno srebrno ohišje,USB spredaj....
-gonilniki,navodila,garancija do 36 mesecev

cena 159.990 SIT

Kaj se vam zdi?

Calligula ::

Za tak denar boljse zadeve verjetno ne bos nikjer dobil. Tudi garancija je odprtega tipa in lahko kadarkoli sam dodajas ali menjas komponente, racunalnik ze dobis skonfiguriran in testiran, tudi ohisje je kvalitetno skratka kot pravim, tudi sam sem bil prijetno presenecen.

Po drugi strani, ce kupujes za familijo mogoce ni narobe, ce kupis tudi cenejsega z enojedrnim procesorjem ker je vprasanje kaj bi tvoja mama ali ata pocela z hudim dvojedrnim procesorjem. Sestra se zna kdaj kako igro zaigrat, ki bo v naslednjih letih rabila kvalitetno graficno in 7600GT bo se par let kar uporabna.

Posvetu ::

Jaz tudi nisem našel ugodnejše ponudbe, če se bom uspešno dogovoril vse tehnične stvari bo očitno to to. Trenutno je za njih to seveda premočno, a res hočem, da bo lepo deloval kar nekaj časa. Računalnik je neke vrste moje novoletno darilo (financiram sam), ker so mi v zadnjem letu veliko pomagali na drugih področjih, zato se jim hočem lepo oddolžiti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

oprostite, računalnik do 900 evrov

Oddelek: Kaj kupiti
191972 (1267) mmaestro
»

sistem intel/amd

Oddelek: Kaj kupiti
91368 (1177) Carmack
»

komp za ~750eur

Oddelek: Kaj kupiti
5946 (838) Čmrlj
»

Komp do 150k (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1376903 (5767) asus
»

Računalnik 120K??? NUJNO

Oddelek: Kaj kupiti
6941 (856) domzi

Več podobnih tem