» »

Splav bo plačljiv

Splav bo plačljiv

1 2 3
4
5

Barakuda1 ::

Ne pa niso. Ni vse z zakonom zajeto. To je odvisno od družbe, ki rabi nek okvir. Okvir, ki omogoča sožitje večine.


Ne trmari po otročje.
V tej družbi smo se dogovorili za takšne okvire.
Tebi niso všeč. O.k., ti pač niso, a veljajo tudi zate. Nobena izjema nisi.

Daedalus ::

Saj sem rekel. da je vse odvisno od kdaj je človek človek. Zame je od spočetja, za druge komaj dvoletna beba. Najmanjši skupni imenovalec smo našli v rojstvu.

Tole pa ni tako preprosto. Dvem celicam boš zelo težko rekel človek. Se lahko hitro izrodijo v kaj ne preveč človeškega. Dve leti po drugi strani je pač pretirano, seveda. IMO, če bi jaz postavljal mejo, bi ta znašala kvečjemu nekaj tednov. Pol pač mogoče v res izrednem primeru, ko bi ali na zarodku odkrili res hude napake, ali pa bi bilo ogroženo življenje nosečnice. Sem pa odločno proti splavu "iz športnih" razlogov, kot je recimo redni sex brez zaščite in želje po imetju otroka. Samo to regulirat pač direktno niti ne gre. Se pa da marsikaj postoriti z ustreznim pristopom na področju izobraževanja.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Dr Evil ::

Kdo trmari, če si priznal, da imam prav?

Naslednjič ko se že pogovarjamo o takšnih zadevah, se prosim spomnimo, da zakoni niso prav nič od Boga ali kakšne druge absolutne inštance dani in se dajo ti spremenit. In če bo družba tako hotela, tudi ustavo. Zato je vsako ideološko sklicevanje na državo odveč. Država smo mi.

BigWhale ::

Stepni,

> naj država raje ostro kazensko preganja podjetja, ki ženske prisili v podpis bianco
> odstopa z delovnega mesta, ki ga potem uporabijo v primeru nosečnosti.

Taka pogodba je v bistvu neveljavna in tudi ce jo podpises, ima podjetje tezave pri izvajanju tega. Precej podobno je z enostranskimi konkurencnimi klavzulami.

Tak clen je lahko v pogodbi, pod pogojem, da ti dolocen cas izplacujejo denarno nadomestilo v visini tvoje place.

Barakuda1 ::

Kdo trmari, če si priznal, da imam prav?


8-O

Na podlagi česa si pa ti prišel do takšnega zaključka?

Dr Evil ::

Ne pa niso. Ni vse z zakonom zajeto. To je odvisno od družbe, ki rabi nek okvir. Okvir, ki omogoča sožitje večine


V tej družbi smo se dogovorili za takšne okvire.

Barakuda1 ::

No, in???

V tej družbi smo se dogovorili za drugačne okvire, kot bi jih rad ti.
In seveda takšni drugačni "okvirji" veljajo tudi zate.

Kaj ti pol ni jasno?

Dr Evil ::

Da si priznal, da so le zakoni le okvir in nič več. Me zanima, če jih boš zagovarjal ko ne bodo tebi po godu.

Barakuda1 ::

Me zanima, če jih boš zagovarjal ko ne bodo tebi po godu.


Marsikak zakon mi tudi pod razno ni ne všeč, ne po godu, pa tud posebaj smotrn se mi ne zdi.

A ker vrjamem v demokracijo, predvsem pa v pravno državo (torej vladavino prava), je to pač "cena", ki jo z veseljem "plačam"

Nekateri pa so, kao za demokracijo, a so v svojem bistvo ultra desni anarhisti. Oni bi spoštovali in zagovarjali samo tiste zakone in zakonske določbe, ki so njim po volji.

Hja, takšni so največji sovražniki tako demokracije kot pravne države, pa čeprav so jih polna usta, kako pa so oni demokrati in v vsakem grmu, ki jim ni všeč, vidijo levičrsko-strpniško in zelno-kumunjazarsko zaroto.

Zakaj neki že?

Aaaa...že vem. Mislijo, da bodo vsi nasedli tistmu starmu triku o lopovu, ki beži in vpije..."držte ga"

Hja, sej včasih celo rata, a ne? Sam, ne zmeraj ;)

Vidiš, v tem je razlika med nama.

Dr Evil ::

ultra desni anarhisti


Hahaha, kakšna neumnost. Anarhist je lahko le levak. Desničar je lahko k večjemu fašist, kar je nasprotje anarhije.

Barakuda1 ::

:)
Dr,

Nebi midva več.

Brez zamere, ampak ti še veliko manjaka, da bi midva nadaljevala v vsaj kolk tolk enakovrednem dialogu.

Tko, da nehajva. O.K.


P.S.


Se opravičujem drugim opurabnikom, ker je teh nekaj postov (tud po moji krivdi) šlo malce off.

Se ne bo ponovilo.

urban99 ::

Sijajen avtogol, Dr Evil. Res bolje, da se debata konča :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

Mehmed ::

NE. Splavi, katerih vzrok je neodgovornost pri spolnih odnish niso poseg, ki mora imeti prednost pred stvarmi, ki rešujejo življenja. Če ga kdo hoče delati je to njegova lastna etična odločitev (in prav je tako), a naj si ga sam plača. Če gre za zdravstvene razloge ali posledice kaznivih dejanj, pa bodo splavi še vedno brezplačni.


Uf, pa se nekateri tukaj zavedate, da se da zanositi tudi zaradi neizkušenosti? Lahko si tudi povsem odgovoren, ampak imaš pač smolo, kajti edina metoda ki zagotavlja 100% varnost je spolna vzdržnost. Diskriminirate tudi ljudi, ki se recimo polomijo zaradi lastne neumnosti/neizkušenosti?

Res je, da tukaj ne gre za prepoved splava. Vsekakor pa gre za sila neokusen poskus omejevanja. Glede na to, da smo glede zmanjšanja števila splavov presegli pričakovanja vseh (razen vatikana bržkone), rodnost pa še vedno pada, je vsakomur jasno, da splavi niso krivi za trenutno stanje.
Je pa ironično po drugi strani; iz tega denarja od splavov bi se nabralo ravno prav za kak referendum. Kot je bil tisti o umetni oploditvi žensk recimo. Namesto da pustimo otroke ženskam ki si jih želijo, pejmo udarit po žepu in jih vsilit tistim, ki si jih ne.

Daedalus ::

To je eno tako abotno računanje, kot je tisto od raznih antipiratskih združenj. Kjer štejejo vsako piratizirano kopijo kot prodano, če ne bi bilo možnosti piratiziranja. Tu pa si naš presvitli minister obeta 6k več otrok letno, če omeji pravico do splava. And pigs fly. Bo pa folk hodil v tujino al pa k kakim domačim mazačem. Čeprav bojo verjetno ti "mazači" kr kaki prijazni dohtarji, ki bojo splav opravili skonto. V glavnem - dosegel bo točno samo nič. Kvečjemu premik v ilegalo, kaj več pač ne. In to je tisto, kar je pri tej vladi zaskrbljujoče - čarajo na kup neke predloge in mnenja brez kakršnekoli pametne podlage.

Kot je tisti na temo pretesnih hlač, ki da zmanjšujejo rodnost deklet. Al pa polsintetičnih tangic, ki imajo bojda iste zlobne namene. Iz taistega dokumenta je to, seveda.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

perci ::

Tudi jaz nisem čisto proti plačljivosti splava. Pa ne toliko zaradi tega, da bi se natekal denar v blagajno, ampak bolj zaradi tega, ker se mi zdi, da neodgovorno ravnanje z zarodki nima kaj iskati v naši družbi. Kolikor je morning pill še zelo nedolžna stvar, pa se mi splav, če ni potreben, ne zdi smiselen. Seveda ne oporekam žensk pravice do splava, mislim pa, da ni nič narobe, če se par ob splavu vsaj malo zamisli, ko izpljune nekaj deset tisočakov. Mogoče bo naslednjič bolj pazil. Nesprejemljivo pa se mi zdi, da imajo nekatere ženske v svoji karieri narejenih po več deset splavov.

Glede prepovedi splava pa tole. Tudi, če bi se državi sfecljalo in bi ji nekako ratalo prepovedati splav, bi to pomenilo zgolj prepoved pomoči pri splavu. Ženska bi sama sebi še vedno povsem legalno lahko naredila splav. Pletilke oz. kake še bolj idiotske metode. Povsem legalna stvar, da ne bo kdo v zmoti.

bili_39 ::

Debata kaže, da je tema bistveno bolj resna (in občutljiva), kot dokument, ki jo je sprožil. Resnost dokumenta kažejo razen abotnosti, ki jo je prej omenil Dedalus:

Kot je tisti na temo pretesnih hlač, ki da zmanjšujejo rodnost deklet. Al pa polsintetičnih tangic, ki imajo bojda iste zlobne namene. Iz taistega dokumenta je to, seveda
,

tudi trditve, da so za premalo otrok krive ženske zaradi previsoke izobraženosti.
Tudi vzgojiteljice v vrtcih so preveč izobražene (iz istega dokumenta) in tako krive, da je otrok premalo.

Pri ocenjevanju primernosti plačila za splav pa ne pozabit, da se ženske (in očetje) že tako zelooo zamislijo ob tem dejanju - ni treba še plačila. Tisti, ki se pa ne, pa se tudi ob plačilu ne bodo.

Keyser Soze ::

Sicer pa...

Kako daleč pa je že zadeva. Saj me je kar malo sram, da sem bil tako slabo obveščen o teh zadevah. Pa vseeno. Zadeva je še čisto neresna. Je samo osnutek strategije. In sploh še ni resorsko usklajena. Kar pomeni, da je bolj kot ne vredna enako kot babje čenče ob zbiranju mleka.

Nekdo se je hotel maščevati Drobniču in je spustil v javnost info o tem, kako se razmišlja o plačevanju splava.
OM, F, G!

_marko ::

evil:
a maš kak argument da se ti združitev spermija pa jajčne celice že zdi kot nov človek?
ali se ti tako pač zdi?

No, IMO si popolnoma zgrešil. Čakam na argumente.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Dr Evil ::

marko. Združitev celic je začetek človeka ja. Malo pogooglaj za terminom MITOZA!

edit: pobrisan offtopic

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

frudi ::

a bi lahko poskusili vsaj ene teme ne zasvinjati z vašim levo-desno sranjem? skoraj vsaka resnejša tema se izrodi v brezvezno obmetavanje s političnimi oznakami, ki nimajo nikakršne veze s vsebino teme.
če se še nekateri moderatorji ne morete vzdržati sodelovanja, potem naj se aktivirajo ostali in poskusijo preprečiti take izpade...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

jype ::

Kot pravi frudi, dovolj bo.

Back on-topic. Debata o tem, kdaj spolni celici postaneta nov človek, so zelo na meji v tej temi, obstaja pa ustrezna tema, v kateri lahko razpravljate tudi o tem.

Daedalus ::

Nekdo se je hotel maščevati Drobniču in je spustil v javnost info o tem, kako se razmišlja o plačevanju splava.

Ja in? Se ti ne zdi to dokaj "vroča" tema, če je pa primerna po tvojem celo za maščevanje? Al je kaj narobe s tem, da se javnost (iz takih in onakih razlogov) obvešča o tem, kaj naklepajo/o čem razmišljajo naši oblastniki? Je lažje takoj na začetku izfiltrirat neprimerne predloge, kot pa pol, ko je strategija že sprejeta, to počet. In glede na to, da govorimo o ustavnih kategorijah...ja, res je mlečna tema. Who cares...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

suntrace1 ::

Vse bolj se mi dozdeva da gre za premišljeno provokacijo in da nikoli ni bilo resnega namena sprejeti take umske abotnosti, temveč samo podžgati domači kurnik, da se frekvence zafilajo še z drugimi novicami, ki so običajno mašilo.

_marko ::

->Malo pogooglaj za terminom MITOZA!

Daj Evil ne šali se lepo te prosim... :\
Se mi zdi, da tebi ni jasno kaj je mitoza...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Super Sonic ::

Minister za delo Janez Drobnič je razburil javnost s strategijo za dvig rodnosti v Sloveniji. Preberite si nekaj najbolj zanimivih točk.

Življenje se začne s spočetjem
Kot glavno smernico strategije so zapisali, da je temeljno stališče vlade, da je življenje od trenutka spočetja do naravne smrti vrednota. Gre za zanimivo stališče, ki odpira filozofsko vprašanje, kdaj se začne življenje. Po slovenski zakonodaji človek postane pravni subjekt z rojstvom, sicer pa filozofijo, da se življenje začne z rojstvom, zagovarjajo bolj liberalne teorije. Stališče, da se življenje začne s spočetjem, na primer trdno zagovarja Cerkev. Zanimivo, predviden je tudi predmet v šoli, pri katerem bi poučevali, da je potrebno spoštovati življenje od spočetja do smrti.

Številne ugodnosti, a brez zagotovil
Strategije predivdeva številne ugodnosti za mlade družine, ženske, ki bodo rodile pred 26. ali 24. letom, nižja plačila za vrtec za tretjega in vsakega nadaljnjega otroka, nižje cene šolskih potrebščin, subvencije za šolsko prehrano in šolo v naravi, uvedbo družinskega stanovanja, vzpodbude podjetjem in še kaj. Vndar pa v očeh povprečnega bralca strategija učinkuje neresno, ko npr. navajajo ugotovitve raziskav, da se pari, ki živijo v trdnih in trajnih partnerskih skupnostih, lažje odločajo za večje število otrok, pri tem pa ne navedejo, katere raziskave so brali. Tudi trg nepremičnih (zemljišč in stanovanj), ki je sicer ena najbolj perečih problematik mladih družin, odpravijo v dveh vrsticah: "Pristojni organ poskrbi za zagotovitev trga zemljišč in stanovanj (tudi neprofitnih). Tako se omogoči, da cena stanovanj začne bistveno padati."

Splav dvignil največ prahu
Na koncu nam ostane še splav. Ginekolog naj bi nosečnico oskrbel z vsemi potrebnimi informacijami in naj je ne bi napeljeval k splavu, a ta točka sploh ni sporna, oziroma se politika in stroka nanjo sploh nista "obesili". Še več, stroka celo meni, da je pozitivna vloga medicine pri nosečnosti zelo dobrodošla in nujna in da se že izvaja. Naslednji ukrep naj bi bilo t. i. obdobje razmisleka, ki bi trajalo en teden, in obisk obvezne posvetovalnice pred dokončno odločitvijo o nujnosti umetne prekinitve nosečnosti.

Namesto splava v rejništvo
Poostrili naj bi merila zdravniške komisije glede obravnavanih splavov, država pa bi krila stroške splava samo v primeru, da je ta po oceni zdravniške komisije nujen za zdravje nosečnice, sicer pa bi stroške krila nosečnica sama. Kot rešitev in v izogib prekinitvi nosečnosti v naslednji točki strategije predvidevajo vzpostavitev sistema, s katerim bi vzpodbujali večje in hitrejše možnosti za posvojitev in rejništvo.

O tem, kako naj se oblačimo
Veliko prahu in jasnih zanikanj resničnosti teh navedb stroke pa je povzročil tudi odstavek, kjer so se vladni strategi razpisali o oblačilih in slog oblačenja - brez utemeljitve, od kod podatek, da je sledenje modnim smernicam zdravju škodljivo in nepremišljeno. Menijo še, da sta značilnostI mode minljivost in hitra menjava trendov, ki se ne ozirajo na posledice; pri tem pa se jim je zdelo potrebno omeniti predvsem pretirano uporabo umetnih materialov, zlasti kar zadeva intimni del garderobe. Kot nevarno so označili tudi dolgotrajno uporabo preozkih oblačil v predelu pasu in bokov ter izpostavljanje nepokritih delov okoli pasu, predvsem pri dekletih, saj na bi to povzročilo huda vnetja rodil in posledično neplodnost.

V šoli bodo spodbujali pri dveh predmetih
Sprožili bodo še dolgoročno kampanjo, s katero bodo na vseh področjih javnega življenja promovirali vrednote, kot so veselje do življenja, pomembnost družinskega okolja ter bogastvo, ki ga za narod predstavljajo otroci. Verjetno spadata sem, čeprav sta v strategiji ločena, tudi predmeta v šoli. Eden naj bi poučeval etične norme in splošne civilizacijske vrednote, med katere spada tudi omenjeno vprašanje, kdaj se začne življenje (sodeč po strategiji, s spočetjem), drugi pa bi obravnaval demografske teme s poudarkom na stanju v Sloveniji.

Mediji dobili zaušnico
Svoj prostor smo dobili tudi mediji. Vlada, sodeč po strategiji, meni, da je med mladimi zaslediti mnenje o nesmiselnosti rojevanja otrok v ta nasilni, nepravični in onesnaženi svet. Rešitev za to? Vlada se bo zavzela za manj senzacionalistično in bolj realno poročanje medijev ter bo vzpodbujala poročanje o pozitivni, lepi in vzpodbudni realnosti. Kakšni bodo prijemi, pa ni opisano.

Vir.

he he...

Jaz bi enostavno vse pare - brez otrok, obdavčil ko zmaje pa bi rodnost hitro poskočila :D .
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Daedalus ::

Kot glavno smernico strategije so zapisali, da je temeljno stališče vlade, da je življenje od trenutka spočetja do naravne smrti vrednota.

Zanimivo. Stališča vlade so nad zakonodajo? Od kdaj?

:\

Zelo preprosto - Drobnič MORA it. Čimprej, tembolje.

Še en biser:

Osnovno vodilo pri odločanju za vpeljavo ukrepov za zvišanje rodnosti v RS je
predpostavka, da današnja organizacija sistema prebivalstvenega obnavljanja ni
zgolj privatna zadeva dvojice, oz. njune družine, ampak je tudi javna zadeva. To
pomeni, da je potrebno odpraviti miselnost, po kateri je družina v teh zadevah
sposobna povsem sama poskrbeti zase. Družina je prva institucija, ki se ukvarja s
kompleksnostjo in tveganji obnavljanja celotnega prebivalstva. Vendar tega bremena
ni sposobna v celoti nositi sama, še posebej v določenih življenjskih obdobjih ne.


Očitno ni več v pristojnosti posameznika odločati o družini. Sej pol ono nakladanje o plačanem splavu dobi smisel, ja. Takega, ki ga ne maram. Namreč, vpikovanje države v zasebno oziroma intimno sfero. Država hoče skrbeti za nas...brr, me že mrazi:|
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

nevone ::

>Po slovenski zakonodaji človek postane pravni subjekt z rojstvom, sicer pa filozofijo, da se življenje začne z rojstvom, zagovarjajo bolj liberalne teorije. Stališče, da se življenje začne s spočetjem, na primer trdno zagovarja Cerkev.

Jest bi rekla, da človeško življenje se začne s spočetjem. Sicer je človek najprej zarodek ampak to človeški zarodek. Človek postane človek, ko se začne izvajati program Človek. To pa je ob spočetju.

Seveda ne bi spreminjala tega, da človek postane pravni subjekt po rojstvu. Za to sicer nimam kakšnega posebnega argumenta, ampak se mi pač to zdi dobra definicija.

Se pa absolutno ne strinjam, da bi zdaj preko terminologije kdaj človek postane človek poskušali preprečiti splave. Z raznim krepom o svetosti življenja. V 21. stoletju bi pa že moralo biti jasno, da golo preživetje ni edina vrhovna vrednota, ampak je pomembna tudi kvaliteta življenja.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

miko 55 ::

tole kdaj se začne življenje, se mi zdi, da eni hočejo Cerkvi v rit lest, k kej tazga napiše. ja v včerajšnjem delu sem prebal, da je Cerkev in njeno gibanje za življenje zelo naklonjeno 1 točki super sonic-ovega posta.

2 točka je takšna, kot nam že 15 let trobijo. počutim se kot da bi me žejnega peljali po soči v italijo.

3 točka. večkrat napisano in omenjeno v tujino, pa zrihtaš.

4 točka rejništvo. da ali ne? ne, zato ker to ni poklic in ne moreš dobit kredita. da, če si nezaposlen in rabiš keš. pazi - tečaj je tu obvezen.

5 točka oblačimo se tako kot hočemo. pa naj reče tale naš minister, da mu pogled ne uide na kakšno postavno mldenko, ki je oblečen, tako kot je napisal. pa kakšna tajnica takole oblečena, mu paše ko cele dneve buli v knjige in papir. naj ne trobezla.

6 točka - predmeta katera bosta sta itak brez veze, ker noben ne posluša, prfoksi pa ne težijo da naj folk posluša, samo da imajo ljubi mir

7 točka - me spominja na kitajski medijski prostor
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

username ::

U jebote, tukaj je popolnoma brezveze filozofirati o "svetosti življenja", pa kdaj postane zarodek človek itd... Pravica do splava mora ostati. Pika.

AMPAK, glede vprašanja, kdo naj nosi stroške:
Zakaj bi pa denar za sam postopek moral priti iz (tudi) mojega žepa?
Če je problem "nezaželenih otrok" v njihovem finančnem vzdrževanju, potem lahko na račun za splav gledamo kot na investicijo, s katero se starši izognejo stroškom vzdrževanja neželenega otroka. Oziroma kot strošek za sanacijo težave, ki so si jo sami zakuhali (zamočili stvar - dobesedno).

Seveda mora splav ostati brezplačen v primeru posilstva, ugotovljenih prirojenih bolezni otroka, vsekakor v primeru ogrožanja zdravja nosečnice, pa morda tudi za mladoletne nosečnice - nepolnoletni ne morejo v polni meri odgovarjati za svoja dejanja. Polnoletni pa morajo.

Naj ostane kemična kontracepcija brezplačna (morda bi tudi kondome ooprostili DDV-ja, če že niso), od tu naprej naj pa vsaj uporablja svojo glavo in posledice svojih odločitev nosi sam.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Tarzan ::

Malo pogooglaj za terminom MITOZA


Ojej, ojej, ojej! Bolj biksniti pa ne bi mogel, mitoza, mejoza, oploditev to je vse eno in isto.. To je kot da bi jaz rekel, da si ti nastal iz potaknjenca. Celo spolne celice ne nastanejo z mitozo, tako da je bil to kiks na celi valovni dolžini. Mitoza se začne šele kasneje, ko se ima kaj deliti.

pirat ::

@ username

Praviš, da mora pravica do splava ostati.
Jaz te pa sprašujem zakaj?

Pa ne zajebavam, niti da bi bil zelo proti temu, ampak čisto resno - zakaj ne argumentiraš zakaj je do pravice do splava sploh prišlo ampak napišeš le PIKA (baje zato ker imajo ženske pravico delati s svojim telesom kar hočejo - hecno ampak zarodek/otrok/embrij kakorkoli že skladno z osebnim prepričanjem to imenujete pa ni samo ženska stvar. Konec konec je posledica dveh - moškega in ženske. Kaj pa v primerih, ko si moški (oče) otroka zelo želi, ženska pa se kasneje odloči za splav ??

Pravica do splava naj ostane. Se strinjam. Ampak to naj ne bo brezplačna pravica. Naj stane vsaj ranga ene povprečne plače.....
Vse ženske imajo v končni fazi (tudi po ustavi) pravico do 'človeka primernega bivališča' in ja, tudi ta stane. Kdor ne verjame, naj preneha plačevati najemnino...

Pšenični ::

Drobnič gre iz vlade , po zadnjih novicah ga bodo nagnal iz vlade.Heh, še zmeraj bolš kot pa kakš hišni pripor.Zdaj se vsaj ve kdo ma prav.

Tarzan ::

Po raziskavi narejeni v kliničnem centru število splavov še naprej upada, po isti raziskavi bi se od vseh žensk, ki so se odločile za splav, otroka donositi odločilo okoli 40%, če bi država finančno bolje poskrbela za družino z malim otrokom (ali več le teh). Izgovarjanje na nartaliteto niti slučajno ni na mestu, če jim je toliko do slovenske nartalitete, naj "potweakajo" proces reprodukcije nekje drugje.

Ali je OK, da je splav plačljiv, mlade ženske, pa bi potem iskale pomoč pri različnih mazačih, oziroma iskale nasvete preko interneta... Baje se lahko splav povzroči z veliko količino C vitamina, če pravočasno uporabiš veliko dozo peteršilja zarodek kaj klavrno konča. To se ponekod dogaja in to je potem razlog, če že ne pride do odmretja nastajajočega zarodka, pride vsekakor do hudih poškodb na le temu, in na ta način se lahko pridela namesto splava resno telesno in duševno motene otroke. Mislim, da je nekdo že omenil zgoraj, kaj je bolje, da ženska ima možnost narediti splav, ali da v trenutku, psihične nestabilnosti celo sama sebi naredi kaj žalega - recimo samomor. Za razliko od splavov, smo pri samomorih precej višje na lestvicah, lahko bi poskusili tega zmanjšati?

Stepni Volk ::

pirat - in zakaj bi moral splav stati več, kot dejansko stane? Za slovensko povprečno plačo dobiš 2-3 splava. Poglej nazaj za ceno splavov.

Je že tako, da moški najraje določamo cene ze ženske... tudi mamografija naj stane nekaj povprečnih slovenskih plač... se bodo ženske saj pustile šlatat.

Vse, VSE kulture tega sveta črpajo moč iz izkoriščanja žensk, s tem, da moške postavlja nad njih. Toliko bolj, če to počne institucionalno (vse oblike religij). Vedno se začne in konča z žensko seksualnostjo.... tako eni ženska telesa zakrivajo, drugi jih FGM - Female Genital Mutilation, tretji le ne dopuščajo kontracepcije... vse z namenom nadzirati žensko seksualnost. In če je bilo to iz vidika patriarhata, kot tudi sigurnosti potomcev nekako nujno, danes to tehnološko ni več potrebno. Vsak se lahko hitro prepriča ali je dejansko otrok njegov. Ženske tako vedo, da je njihov (če jim ga v porodnišnici, po nesreči ne zamenjajo, kar se tudi dogaja).
Moški izgubljamo. To je dejstvo. Ženske so v povprečju bolj izobražene... in tovrstni kozenrvativni poiskusi, zamaskirani v puritanstvo... so le zadnji kriki patriarhalne družbe. Če se bo vse skupaj prelevilo nazaj v matriarhalno, bo spet narobe... namesto, da ženskam mečemo polena pod kolena... se raje izobražujmo, bodimo vsaj enaki... kolikor se da.
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Sedanja vlada ima špeckahle na pravem mestu... ko je naš presvetli kardinal našemu premieru naročil katero podjetje mora biti izbrano za gradnjo avtocest, je pisemce "ponesreči" padlo na mizo novinarjem.
Podobne stvari se zgodijo vsem, ki se drznejo karkoli narediti, brez odobritve velike bwane, sedanjega povodnega moža... tako je tudi Drobnič s kar nekaj samoinicijativnimi predlogi in ukrepi postal tarča za odstrel... in seveda potem tudi do pobeglih nakan o splavu in povečani rodnosti ni bilo daleč.

Mi vsi pa mislimo, da smo rešeni... Ne, samo neposlušni bo očitno odstranjen. To je vse. Včasih so to naredili bolj dolgotrajno: zastrupitev... Putin to še vedno obvlada :)
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Pwned. Edino pravilno, s takimi "strategijami" in "predlogi" Janša niti ne rabi opozicije. Ga bo kr pozicija vrgla z oblasti>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

username ::

zakaj ne argumentiraš zakaj je do pravice do splava sploh prišlo
?? zakaj pa bi? To bilo OT, debata ne teče o pravici o splava, ampak o financiranju posega.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

username ::

Ali je OK, da je splav plačljiv, mlade ženske, pa bi potem iskale pomoč pri različnih mazačih, oziroma iskale nasvete preko interneta.
In kaj potem?
Dokler imajo na voljo brezplačno kontracepcijo, so si povsem same krive, če nenačrtovano zanosijo. Naj ne pričakujejo, da bomo ostali plačevali za njihove neumnosti.

(preden bo kdo začel dlakocepiti: tudi tabletke lahko zatajijo, to je res - ampak ni problem, taki primeri so lahko dodatna izjema, ko je splav brezplačen)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

username ::

Pravica do splava naj ostane. Se strinjam. Ampak to naj ne bo brezplačna pravica. Naj stane vsaj ranga ene povprečne plače.....
Čaki čaki, to pa ne. Stane naj toliko, kot so dejanski stroški posega (v zasebni kliniki pa toliko, kot taka klinika pač postavi ceno).
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Dr Evil ::

Dr Evil

Če si kdo tukaj določbo ustave napak predstavlja, si to TI zagotovo, pa še kdo bi se našel.


Drobnič vam je v trenjih lepo razložil ustavo. Lepo je podkrepil moje tolmačenje. Vaše je iz trte zvito. Pojma nimate.|O

edit: brisan offtopic

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Keyser Soze ::

Drobnič pa res ni nikakršna referenca za interpretacijo ustave. Oprosti, ampak zgleda da ga ne poznaš, če to misliš.

Vseeno pa mi je precej smešno navdušenje vseh, ki so proti Drobniču, češ kako jim je uspelo, da so ga spodnesli (če bo odšel?!). Pa je vse skupaj zgolj in samo volja Janše. Ker ga že od vsega začetka ni maral. Me pa čudi, glede na to kako dobra kolega sta bila, da ni Hajdi popolnoma nič vplival na Janševo ljubezen do Janeza.
OM, F, G!

urban99 ::

Nisem gledal Trenj, ampak naj uganem, kako "ustavni strokovnjak" Drobnič razlaga Ustavo - 55. člen ne obstaja, 17. pa se ne nanaša na smrtno kazen? :\

Pšenični ::

Ne vem zakaj nekateri jokate za Drobničem, k fant nima pojma, nima pojma kako se živi z 100.000 tolarji na mesec(pa tukaj na forumu je tudi par takšnih) , drgač nebi takih ven metal.Prav je da gre, prej naj pa še pove kdaj bomo imel evropske plače.

Daedalus ::

Drobnič vam je v trenjih lepo razložil ustavo. Lepo je podkrepil moje tolmačenje. Vaše je iz trte zvito. Pojma nimate.

Ja, to bo. Dr. Evil in Drobnič - strokovnjaka za ustavno pravo:D

Poglej malo pravno prakso. Pa pol povej, kdo nima pojma.

Vseeno pa mi je precej smešno navdušenje vseh, ki so proti Drobniču, češ kako jim je uspelo, da so ga spodnesli (če bo odšel?!). Pa je vse skupaj zgolj in samo volja Janše. Ker ga že od vsega začetka ni maral.

Itak da je volja Janše. Pa kaj? Meni se zdi čisto lepo, da odleti glava, ki v vladi že od samega začetka nima kaj iskati. Itak je rahlo zamudil JJ s tole "ponudbo" Drobniču. Ampak OK. En fundi manj. Se pravi da bomo mogoče v prihodnje brali strategije, ki to bojo, ne pa nekih konzervativnih manifestov, ki zgledajo, ko da so jih pisali par desetletij nazaj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Keyser Soze ::

Se pravi da bomo mogoče v prihodnje brali strategije, ki to bojo, ne pa nekih konzervativnih manifestov, ki zgledajo, ko da so jih pisali par desetletij nazaj.


Smeh.:D

Če vrjameš. Ljudje, ki so pisali dotično strategijo ostajajo. Torej... Mentaliteta, ki stoji za tem dokumentom bo še naprej oblikovala obstoječo zakonodajo. Big deal če gre Drobnič nazaj v parlament, kjer bo delal sive lase vsem, ki so mu sedaj obrnili hrbet. Novi minister (mrbit tudi ministrica) pa sigurno ne bo prevetril tega dela.

Če bi bil Drobnič pameten, bi rekel, da je strategija neusklajen dokument, ki potrebuje še veliko dela. In da je ušel v javnost po pomoti brez njegovega dovoljenja oz. z namenom. Samo je njegov PR preveč "razgledan" (tako kot njihovi kolegi, ki na trenjih nekaj bluzijo baje o zaščitenih ikrah in nezaščitenih zarodkih???), da bi mu kaj takega svetoval.
OM, F, G!

BigWhale ::

username je v bistvu lepo povedal in se ne morem ne strinjati z njim.

pirat ::

@telbanc

Kdaj bomo imeli evropske plače?

Moj odgovor je da takrat, ko bomo povzeli evropsko miselnost, kar v 'evropskem' pomenu pomeni tudi in predvsem odgovornost do dela, ki ga opravljaš in temu primeren pristop. zakaj 'evropskem' v narekovajih - zato ker je raznim nemcem, francozom ipd. v zadnjih letih uspelo evropski pristop že kar precej modificirati v t.i. jugoslovanski pristop do dela (kar pomeni, da se delat ne splača, saj nekdo drug poskrbi zate).

za slovenijo konkretno pa to pomeni evropske plače takrat:
- ko bodo tovornjakarji nehali za vsako figo blokirati ceste in delati probleme vsem ostalim ter dejansko spoznali, da se v evropi ne more voziti na kurilno olje, brez rednih zdravstvenih pregledov in 18 ur dnevno
- ko bodo delavci tudi v tovarnah pričeli razmišljati o tem, da morajo ustvarjati profit lastnikom ker bodo sicer lastniki svoje tovarne peljali drugam: dokler je nacionalni šport št. 1 zabavljati čez lastnike češ 'lej prasca, koliko je zaslužu, zanalašč bom delal manj in bom še malo na bolniški....' toliko časa evropskih plač ne bo
- ko bomo vsi končno odgovorni za svoje delo, kar pomeni: če zdravnik naredi napako iz velike malomarnosti naj za vedno izgubi licenco; če revizor s svojim mnenjem zavaja lastnike podjetja naj končno materialno odgovarja in ne zgolj na papirju; če računalničar pripravlja software po naročilu podjetja naj stvar vsaj okvirno pogleda preden jo pošlje naročniku, ne pa da skrpuca nekaj kode in izjavi 'testiratje', pa niti nimaš kaj testirat, ker hudiča pol stvari ne deluje.....

... no takrat bomo pa verjetno zreli za evropske plače in jih bomo na svetovnem trgu verjetno tudi dosegli...

pa čist smo offtopic...

mikko ::

Kaj je sedaj s splavom, je plačljiv ali ne ?
Kaj se zgodi v primeru, če je punca mladoletna, fant polnoleten, ona še ni imela splava do sedaj ?
Se kaj plača ali ne ?
Ali pri njej starši izvejo za splav ?

Keyser Soze ::

Mora en probat.

Fantje, kdo se javi?:D
OM, F, G!

mikena ::

>mikko: Kaj je sedaj s splavom, je plačljiv ali ne ?
Kaj se zgodi v primeru, če je punca mladoletna, fant polnoleten, ona še ni imela splava do sedaj ? Se kaj plača ali ne?
Ali pri njej starši izvejo za splav ?

A si v škripcih? :D

1. Kolikor sem jst na tekočem splav še ni plačljiv.
2. Če je punca mladoletna ima vseeno pravico do splava. Ob prvem splavu (recimo da še ni bila nikoli noseča oz. da še nima otrok) obstaja le nevarnost, da v prihodnje ne bo mogla več zanositi. Se pravi prve nosečnosti ni dobro it splavit.
3. Ne, starši tega nikoli ne zvejo. Razen če jim punca sama ne pove. Po moje, ti misliš na to, če bi zdravniki sporočili domov??? Ne, tega zdravnik v nobenem primeru ne sme narest.
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Splav (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26421289 (17173) jype
»

Splav (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15112073 (9701) kuglvinkl

Več podobnih tem