Forum » Omrežja in internet » ADSL - preverjanje povezave uporabnik-centrala
ADSL - preverjanje povezave uporabnik-centrala
osti1 ::
Ne, ni speedtest tema, ampak kakršnikoli program, ki mi omogoči preveriti kapaciteto (največjo možno hitrost (ne dejansko hitrost)), ki jo lahko na svoji lajtngi dosežem.
Mel sm SiOL, in mi je povezava 4MB/786kB delovala optimalno, zdej mam pa VoljaADSL pa mi 8/1MB deluje kot 1MB/1MB.
Pozna kdo kak program, ki bi preverjal stanje uporabnik-centrala? Telekom mi skoz teži, da ni na njihovo strani nič narobe, pa ISDN vedno kadar kličem ali pa kdo pokliče, vrže ADSL ven. Mam pa skupni razvezani (Telekom ISDN, Volja ADSL).
LP
osti
Mel sm SiOL, in mi je povezava 4MB/786kB delovala optimalno, zdej mam pa VoljaADSL pa mi 8/1MB deluje kot 1MB/1MB.
Pozna kdo kak program, ki bi preverjal stanje uporabnik-centrala? Telekom mi skoz teži, da ni na njihovo strani nič narobe, pa ISDN vedno kadar kličem ali pa kdo pokliče, vrže ADSL ven. Mam pa skupni razvezani (Telekom ISDN, Volja ADSL).
LP
osti
Če polžu ukradejo hišico, ... a je nag ali brezdomec?
osti1 ::
Did that, rekli so, naj se obrnem na Telekom, 116 služba za prijavo motenj. Pride telekomuc, pregleda ISDN, telefon, vezo, gre na centralo, pokliče nazaj "smo nekaj spremenili", "takih motenj še nihče ni prijavil", "spremljajte stanje, in sporočite, če bodo še težave". To je blo pred mescem, med tem časom se ni nič spremenil, težave sm sporoču že trikrat. Vsakič ist komentar "ni nič narobe na naši strani, pokličte Telekom/Voljo".
Tko da me zdej zanima, al lahk sam preverm s kakim programom, ker baje Telekom ima tako možnost preverjanja optimalne povezave centrala-uporabnik. Sam mi nočjo povedat.
LP
osti
Tko da me zdej zanima, al lahk sam preverm s kakim programom, ker baje Telekom ima tako možnost preverjanja optimalne povezave centrala-uporabnik. Sam mi nočjo povedat.
LP
osti
Če polžu ukradejo hišico, ... a je nag ali brezdomec?
Senitel ::
Hitrost pri DSL povezavah ti diktira DSLAM oziroma centrala, ne pa tvoj modem. Tako da s tvoje strani tega ne mores testirat.
amigo_no1 ::
Downloadaj si "Free download manger"
in naj potegni dol sledeči fajl:
ftp://ftp.arnes.si/packages/OpenOffice.org/stable/2.0.4/OOo_2.0.4_Solarisx86_install_wJRE.tar.gz
(140MB)
počakaj do konca prenosa , nato pa poglej hitrost prenosa, ki je napisana v ustrezem stolpcu.
Pred&med prenosom zapri vse p2p programe in messengerja ter ostalo online šaro.
in naj potegni dol sledeči fajl:
ftp://ftp.arnes.si/packages/OpenOffice.org/stable/2.0.4/OOo_2.0.4_Solarisx86_install_wJRE.tar.gz
(140MB)
počakaj do konca prenosa , nato pa poglej hitrost prenosa, ki je napisana v ustrezem stolpcu.
Pred&med prenosom zapri vse p2p programe in messengerja ter ostalo online šaro.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 xDSL (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Omrežja in internet | 162413 (14280) | kixs |
» | Telekom brezplačno povečuje hitrost DSL dostopa do interneta (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 56984 (45543) | Senitel |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 36960 (20906) | Bug |
⊘ | T-2 (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Omrežja in internet | 88752 (46472) | T-2 Info |
» | Adsl in oddaljenost od centraleOddelek: Omrežja in internet | 3825 (2786) | PROTOTIP |