» »

T-2 ali Amis

T-2 ali Amis

mare92 ::

Lep pozdrav!
Odločil sem se presedlati na hitrejši internet(siol sux), in ne vem ali bi izbral Amis(10/768) ali T-2(8/1)?Oboje bi delovalo z polno močjo, saj sem blizu centrale. Slišal pa sem dosti kritik, ter tudi pohval za t-2, amisa pa ne poznam. Kakšen je tisti wireless modem pri Amisu? Se splača? In pa Amis ima neke varnostne sisteme... Imaš to lahko izklopljeno kot pri T2? Za študentski paket samo pošljem potrdilo o šolanju in to je to? Če tema ne spada sem, naj me admin popravi!

Klenobo ::

Pri Amis-u je malo drugačen varnostni sistem kot pri T-2. Pri Amis-u je s tem mišljeno, da dobiš neomejeno licenco za protivirusni sistem f-secure z požarnih zidom in ostalimi podatki. več si lahko prebereš na http://www.amis.net/home/zasebni_1_3_1....
Jaz sem pri njih in sem zelo zadovljen z njimi. Od tiskega časa, ko mi je Telekom porihtal linijo in vse kar pripada, nisem imel niti enega izpada več in to je že več kot pol leta. Pa tudi podporo uporabnikom preko telefona je odlična. Toliko o mojih izkušnjah z Amis-om.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)

mare92 ::

Hvala Klenobo!:D

Fatboyslim ::

Podpora pri amisu je kr dobra, enkrat se spomnem ko cel dan ni bilo interneta pr nas v Velenju, pa so sporočali to po radiu in lokalni televiziji. Sam tega nisem opazil, pa sem poklical k njim, pa mi je delavec lepo razložil kaj se je zgodilo in kdaj bo internet nazaj.

Prav tako so 1x neki "mojstri" pokvarili omarico za kabelsko TV, tako da je vsem v bloku delal TV in internet, le meni ne. Po tem ko sem jih poklical, je takoj naslednji dan zjutraj prišel njihov serviser in zadevo popravil (seveda brezplačno)

Do sedaj imam dobre izkušnje z njimi in bom zato ravno naslednji mesec prešaltal na 10/786 povezavo :)

Tisti ki pa imajo T2 so pa po večini zadovoljni z njim, zato priporočam da se odločiš za tistega ki nudli več za svoj denar

Nagi Bator ::

Sam sem na T-2 in ga lahko le priporocam, ce si blizu centrale kot jaz (300m po kablu). Res pa se mi zdi da jamrajo bolj ljudje v centrih mest (po moje stara infrastruktura) in oni ki so dalec stran od centrale. Je pa zgleda pri T-2 tako da cim bolj kompliciras pri tem kar vse nameravas vzeti, dlje traja da te priklopijo! Sam sem vzel le internet (amalogni telefon ostal pri T1) pa so me priklopli v mescu dni (Maribor) Z delovanjem sem zadovoljen bolj kot s Siolom, ki sem ga imel priloznost uporabljati na drugih lokacijah! Me pa do zdaj se noben ISP ni preprical bolj kot Triera, tako da sem pri T-2 samo zaradi Trierinega prckanja okrog dvoletne vezave! Triera sama kriva:D
Aja, T-2 helpdesk:\ ...zelo svoh, ceprav se da dosecti marsikaj, ce imas pravi pristop in jih koj ne naderes, kot verjetno pocne vecina kiddijev, ki pol jamrajo po forumih.

alienalien ::

Smešno vprašanje :D Valda vzameš T2 a boš zakoličen na 768 uplaoda? T2 vzemi sploh česi tako blizu centrale.

St@jler ::

majhen upload še ni razlog, da ne vzameš paketa. če ne boš imel strežnika, potem ni nobene potrebe za velik upload. Izberi tistega, ki ti nudi več za nižjo ceno.

mare92 ::

Ja oba sta za isto ceno(razvezan dostop,6500sit)! Aja, od centrale za T2 sem oddaljen 600 m zračne linije, vendar so mi rekli da bi moralo delovati brezhibno! Ne, ne rabim serverja in velikega uploada. Zdaj se bolj nagibam za Amis(večji download, 4 mesece gratis), vendar mi ni všeč to da moraš podpisati pogodbo za 18 mesecov. Kako je z tistim wireless modemom? Sam sem začetnik na tem področju, zato me zanima ali to seva, izgublja na povezavi, in pa koliko računalnikov imam lahko povezanih na ta modem? Hvala za vse odgovore!

alienalien ::

mare92 te lahko samo vprašam zakj pa potem rabiš velik download?

BlaY0 ::

Jaz ti svetujem da si WiFi router nabaviš sam, ker bo potem tvoj. Amis ti da router v najem! Tudi ko plačaš tistih 8 prešernov še vedno ni tvoj.

mare92 ::

Velik download...p2p programi, downloadanje podatkov...Koliko pa stane WiFi router? Vem da ostane Amisov. Vseeno me zanima ali se izplača. Ne razumem, zakaj bi rabil SVOJ router, če imam lahko tega?

alienalien ::

mare92 no to sem hotel od tebe slišati p2p. No da te še podučim pri p2p je tako več imaš uploada bolj boš zaželjen. No vidiš pa boš le rabil uplaod samo tega sedaj še ne veš.:D Zato ti pravim odloči se za opcijo, kjer ni upload omejen na maksimum 768.

Zgodovina sprememb…

mare92 ::

Hehe vem, vem! Vendar 765Kbps ali 1Mbps ni tako velika razlika! Zdaj res ne vem za kaj se odločiti:\ :D Hvala vseeno!

mare92 ::

Še vedno me zanimajo wireless modemi... Sevanje,izgubljanje povezave, najdaljša oddaljenost...?

alienalien ::

mare92 na oko ni velika a na dan znese 2Gb podatkov. Pa sej ni panika v tem, da je razlika velika samo pri T2 imaš ti po potrebi možnost dvigniti ta upload na Amisu pa tega ne bo in boš obsojen na 768 pa še vezan zraven.

DeletedUser ::

na amisu je max 1mb, obstaja pa tud 1/1 paket

mare92 ::

ja sam 10/1 ni na študentski paket...

klemen22 ::

Ma pejt na T2 sej zgubit nimaš kej. Še cenej bo + vezan nisi na tistih 18 mesecev kot pri konkurenci. Če ti pa ne bo odgovarjal pa denimo po 2 mesecih odjavi. Bid deal
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

mare92 ::

Jah Klemen22... T-2 cenejši? Amis je cenejši(ista cena, sam da ma Amis še 4 mesce zastonj). Eni hvalijo T-2, drugi Amis, tako da se moram še odločiti!:)

PaJo ::

Kakor so ti povedali je pri T2 vecja moznost nadgradnje uploada, cesar amis zankrat se nima in verjetno se ne bo hitro imel, razen ce bo presel na vdsl, kar bo pa verjetno se trajalo. Res pa je, da ti dajo tukaj 4 mesece for free ampak se vezes na njih za 18 mesecev, cesar pri T2 ni. Kaj se bos odlocil pa je pri tebi, pac kaj ti bolj prevaga, osebno bi vzel T2, ze zaredi tega ker vdsl na krajse razdalje omogoca dosti vec kakor adsl.
Kar se pa tice zanesljivosti enega in drugeg, so pa tako vsi priblizno enaki, recimo osebno imam poslovni amisov-a adsl v firmi in imam na case dolocene probleme, ceprav linija kvaliteta in instalacija tako kakor mora bit, dozivljam na case kratke 1 min izpade, zakaj tako mi zankrat se niso znali ugotovit, zal;(. T2 pa pa direkt v praksi se nisem uspel sprobat, ker mi ga nocejo priklopit, ceprav bom to poiskusal sedaj forsirat kolikor se le da.
Pa da ne bo kdo misliv da so ostali operaterji lepo pridni, tudi najeti vod na optiki in preko Siola ni 100% zanesljiv link, zal;(
Tako kakor sem ze rekel, nihce ne dela 100% brez problemov, ce hoces kaj takega bos tudi primerno vec placal, zal:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

mare92 ::

Najlepša hvala PaJo! Kaj pa če plačam pri Amisu 30k za brezčasovno vezavo(4mesece x 6500 = 26k)? Še vedno ne vem nič o brezžičnih modemih...:\

PaJo ::

Brezzicni modem jaz osebno ne bi vzel, bi raje vzel kaksen linksys wlan roter, res da je okoli 20k ampak zagotovo pri njem clovek ve, da dobro dela za p2p programe, tale amis-ova zadeva pa ni nevem kako preizkusena.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

BlaY0 ::

Velik download...p2p programi, downloadanje podatkov...Koliko pa stane WiFi router? Vem da ostane Amisov. Vseeno me zanima ali se izplača. Ne razumem, zakaj bi rabil SVOJ router, če imam lahko tega?


Plačaš 8.000 SIT zato da ga imaš v najemu. To je praktično pol cene solidnega WiFi routerja. Je pa to (ne vem če soliden) modem, router, switch, VoIP-PSTN konverter v eni škatli. Odločitev je pa tvoja...

Oxford ::

@PaJo: Kaj se bos odlocil pa je pri tebi, pac kaj ti bolj prevaga, osebno bi vzel T2, ze zaredi tega ker vdsl na krajse razdalje omogoca dosti vec kakor adsl.

Zanima me, koliko je to 'na krajše razdalje'? Od centrale sem oddaljen 750 m (kabla). Kaj to pomeni pri T2? Je to že na meji maksimalnega downloada, ali je že čez?

Sam sem (trenutno) obsojen na SiOL, ker T2 še dolgo ne bo zašel v naše kraje. Upam, da se bo to kmalu spremenilo. ;(

BlaY0 ::

O tem je bilo tu že napisanega ohoho. Pogooglaj za VDSL in našel boš en graf oziroma krivuljo teoretičnih max. prenosov v odvisnosti od razdalje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

laguna ::

Kakšno mnenje pa imate kaj o VOLJA internetu. Glede cene so še ugodnejši od Amisa in T-2. Seveda ni povsod na voljo, a vseeno, tam kjer je a se splača???

LP
lagunaaaa

BlaY0 ::

Kje si pa to videl, da so ugodnejši? Njihove polovične cene veljajo do novega leta, od novega leta boš pa polno ceno plačeval do konca vezave (2 leti).

borutz ::

volja nima vec casovne vezave ce uporabljas njihovo omrezje
velja tam kjer ima volja svoje centrale

lp

BlaY0 ::

Ja, to je pa ravno v 5ih večjih slovenskih krajih. V končni fazi je pa polovična cena še vedno samo do novega leta.

amigo_no1 ::

modem Thomson 780i WL (firma je SpeedTouch)

SpeedTouch 780 (WL) Installation and Setup Guide
http://tinyurl.com/l79d5
(1.2 MB)

http://www.speedtouch.com/support.htm

forum (v nemščini):
http://www.speedtouchforum.de/
http://www.speedtouchforum.de/viewtopic...

firmware:
http://www.speedtouchforum.de/Daten/FW/...

Je pa problem če ugotoviš da nimaš signala v določenem prostoru in moraš potem dokupiti še AP ,tako da se mi zdi bolje da kupiš wifi router Linksys WRT54GL (za 20499 sit)

link na ceneje.si
http://tinyurl.com/p4p5s

mare92 ::

Tudi tebi hvala, jeje997! Če se odločim za ta router, potem rabim tudi wireless mrežno kartico kajne(15.000sit)? Mogoče bom pa le napeljal kable po celi hiši:D Še kdo kakšno mnenje glede T-2 ali Amisa?

N-E-O ::

Voljin cenik

Če imaš možnost Volje preko njenih central, jo vzemi!
Follow the white rabbit.

mare92 ::

ja te cene so na volji samo do konca leta;(( usaj zdi se mi...:\no, tut če so to normalne cene, mam useeno amis, isto povezavo 500sit ceneje;) Zdaj se nagibam za T2 in mislim, da ga bom ju3 oddal pogodbo! Vam potem sporočim kako je:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mare92 ()

N-E-O ::

To so normalne cene.
Follow the white rabbit.

miki76 ::

Jaz pa mam eno vprašanje. Sem sal poizvedbo na AMIS in danes sem dobil klic, kjer mi povejo, da sem oddaljen 1,7km od centrale (MB-Rotovž). Vprašal sem za hitrosti in mi je rekla, da mi garantirajo do 20Mb. Tu sem se začudil, ker sem imel pred dnevi telekomovca doma, ki mi je zmeril in pogledal na modem, da je prehod max 7,9Mb in torej SiolTV ni možen. Dejala ja, da pri njih je ker imajo lastno centralo. Sedaj pa me zanima, če je to res in če je možna taka razlika v hitrosti.

N-E-O ::

Js sem oddaljen 2,2 km po zraku in sem dobil ponudbo s hitrostmi do 20mb. Samo to je na papirju.
Follow the white rabbit.

miki76 ::

Kolko pa imaš dejansko?

N-E-O ::

Jah zdj sem še na siolu 1mbit. Na siolu so mi zagotovili max 4mbit, na amisu pa dobim na papirju 20mbit. Sj po moje ni izvedljivo, ali pač?
Follow the white rabbit.

mare92 ::

Jaz dvomim, da imaš možnost take hitrosti na tej razdalji:\ 8-O Jah, če so poslali pogodbo in je tam gor tudi 20Mb , je njihov problem da ti zrihtajo hitrost, ki jo hočeš. Oddaj pogodbo, pa boš videl;)

amigo_no1 ::

@mare92
Ne ga srat z wireless mrežno kartico za 15 jurjev.

Canyon CN-WF511 (pci izvedba) je vse kar potrebuješ (cena okoli 5 jurjev).

mare92 ::

Sm si kr mau oddahnu:Dtenx za info8-)

amigo_no1 ::

Ta router je podn od podna (SpeedTouch 780)
Meniji so grozni (kot pri kakšnem siemens gsm-u) , wpa1&2 kodiranja mi nikakor ne uspe usposobiti (da bi se potem na drugem računalniku potem povezal na wi-fi omrežje) , domet wi-fi je slab , pa še firmware-a ne moreš upgrejdat kot privzet uporabnik (user)
Bo treba geslo za admina ugotoviti :D

Eru ::

alienalien:No da te še podučim pri p2p je tako več imaš uploada bolj boš zaželjen.

Jaz nič ne uploadam, ves upload uporabim za iskanje sourcov. Dela mi pa čist ok, max download. Samo pravi program moraš met in dobro nastavljen =)

alienalien ::

Eru seveda lahko z goljufanjem tudi nekaj časa "dihaš" samo slej kot prej te bodo dobili in boš "letel". No pa poglej v drugi smeri če bi vsi tako delali kot ti kakšne bi bile potem hitrosti 1kB/s ali celo manj. Zato pravim če jemleš še vrni ne pa samo jemati in gledati na svojo rit tako kot ti delaš in taki kot si ti so ne zaželeni v p2p sceni lahko pa se šunjate kolkor pač se boste lahko to je pa res.

Zgodovina sprememb…

Eru ::

Ma kako goljufanje... Kaj pa ti downloadas? freeware? Pač leecham, me prav nič ne zanima če to drugim ni všeč. Če bi imel dosti uploada bi pa tudi uploadu... Aja pa tako downlaodam že par let in nobenih problemov...

alienalien ::

Eru super si :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1879562722 (976) MrStein
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159595 (11462) kixs
»

ADSL ali VDSL?

Oddelek: Omrežja in internet
285908 (5309) dolenska
»

T2 vs AMIS

Oddelek: Omrežja in internet
444569 (3361) snoopy20
»

amis (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11212210 (8395) EvilDare

Več podobnih tem