» »

Sem skuril GRAFO?

Sem skuril GRAFO?

BBKing ::

Pozdravljeni, mam tezavo verjetno po moji krivdi me pa vseeno zanima kaj je šlo v franže na moji 7900gt.
prejšni teden sem si 'dovolil' dvigniti performance moje grafe za 10%. Takt sem dvigoval postopoma po korakih po 5 in vsakič zagnal 3dmark05 da vidim če so nastavitve pretirane. Tako sem prišel brez kakršnih koli problemov do 500/715. Temperatura na CPU grafe mi ni presegla 60'C. Za hlajenje sem uporabil dva venta in jih usmeril proti grafi (za zacetek - po tem sem imel namen nabaviti Zalmana). To 'frizuro' grafe sem stestiral tudi na igrah in bil navdušen nad rezultati - to je delovalo samo en teden (med tem nikaršnih znakov/artifaktov da je kej narobe) in včeraj sredi igre mi grafika počepne.....slika zamrzne in na ekranu se pokazejo kvadratki -črtice po celem ekranu. To isto sem mi sedaj zgodi tudi na tovarniških nastavitvah takta v 3d marku in prav tako v igri. Kaj pravte kaj je šlo?

TNX BBKing

TOP ::

Od katerega proizvajalca maš grafo.grafo znmi ven drajverje dol pa še enkrat jo inštaliraj

BBKing ::

LADTEKOVO , vse to sem naredil in nič boljše :(

TOP ::

pa vent na grafi se vrti

BBKing ::

da

miko 55 ::

če mal notr smrdi si naredu posel proizvajalcu grafikulj. preglej jo pa če je kje črn flek, mal s palčko obriš, pa povohej ( ne liži ker je strupeno ).

poročaj

zee ::

se kvadratki pojavljajo tudi med zagonom masine? lahko da stik med GPUjem in in hladilniki ni optimalen.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BBKing ::

grafo sem dal ven in nisem opazil nič nenavadnega-črnega-napihnjenega pa tusi smrdel ni nič, ne kvadratki so sam ko zazenem nekaj 3D zahtevnega, najprej mal vijolčastih artifactov nato zamrzne in slika polna malih nazobčanih kvadratkov.

bossta ::

.....kot nalašč, pri meni podoben problem sam ,da jaz svoje nisem nič navijal in se mi je čez noč svet sesu- grafa zmrznila s podobnimi simptomi in gre nazaj v trgovina/reklamacija. Sem se pa malo pozanimal med kolegi, ki stvar obvladajo, in so rekli (za moj primer) da so se verjetno pregrel RAMI. Drugače ti pa kaj več nemorem pomagati, ker nisem techGuru in te zadeve prepuščam tistim ki znajo. Ja navijanje je na lastno odgovornost - riziko ni kej.

zee ::

uveljavljaj garancijo pa ne omenjaj, da si jo navijal.

kvadratki so se pojvaljali tudi meni, ko sem nna takratni 9600XT zamenjal tovarniski hladilnik za Zalmanovega in sem uporabil eno cudno termalno pasto. izkazalo se je, da je ta pasta prevajala elektricni tok, zato GPU ni delal. problem sem resil tako, da se GPU povsem ocistil s kombinacijo alkohola in acetona. ja, po tem posegu je graficna delala bp.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BBKing ::

a da bi ? sam jest mislim, da v servisu kaj hitro ugotovijo, da je to od navijanaj pol bom pa:8) zardel k me bojo na laži dobil. Res, presneto nerodna zadeva-nimam kaj probat ni greh. Hvala za odgovore fantje!!

Vision ::

BBKing, si ti iz marsa al kaj, za 7900GT je sploh značilno da rade crkujejo, tud brez posebnega razloga in mislim da nobeden serviser v sloveniji ni sposoben ugotoviti samo iz kartice ali je bila navita ali ne.

BBKing ::

ne iz LJ. he-he , ja kaj pa veš mogoče so pa oni pa majo kakšne hi-tech divajse za odkrivanje overclockarjev ;) . Ok pol bom pa tko naredil, hvala za nasvet.

Mavrik ::

Ja, na 7900GT se na zadnji strani rado pregreva nekaj čipov ki potem crknejo.
The truth is rarely pure and never simple.

denis ::

mogoče si skuril vodilo (AGP, PCI-e), probaj z grafično kartico na PCI vodilu. Probaj grafiko na kakem drugem PC-ju pa boš videl, če dela

cole-22 ::

Ma ne pretiravite no. Splošno znano je, da 7900GT serija rada crkne brez razloga! Ti nes nazaj na servis kartico in ti bodo dal drugo.

BBKing ::

.....kartico so mi zamenjali z novo (že z novim - modrim hladilnikom):) , takoj sem namontiral gor ZALMANA 900 Cu, in ugotavljam naslednje;
-kartico sem usepel navit b.p. (562/792) do 9000 pik v 3Dmark 05, temperatura CPU na grafi je max 61°c - samo kaj mi pomagajo te pike ..... če igra (GRAW -Ghost Recon Advanced Warfighter ) ne dela tako tekoče kot pri prejšnji (isti LEADTEK 7900gt 256) kartici pri navitju 500/715. Probal sem vse po 1% korakih do 562/792, V 3D Marku so se pike dvigovale:), sama igra pa ni pridobivala kaj dosti na performancah - imam občutek da pri višejem taktu dela še slabše:( , Kaj pravite ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BBKing ()

igor0203 ::

Čisto možno, da te potem CPU omejuje. To sem tudi sam ugotovil, ko sem imel A64 3000+@2.7GHz in 7900GT@700/1600 in me je CPU omejeval.
Možno pa je tudi, da se grafo preveč navil in zato dela slabše.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje 7900GS

Oddelek: Navijanje
412407 (1253) xabre
»

7900GTO (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1037679 (4653) Čmrlj
»

Sapphire Radeon X1900XT 256MB na testu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
19710842 (6865) tiborrr
»

7900GT v aciji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Navijanje
44329050 (14128) Primoz78
»

leadtek 7900gt in navijanje

Oddelek: Navijanje
51042 (917) BBKing

Več podobnih tem