» »

Peticija zaradi zbijanja vrednosti šole

Peticija zaradi zbijanja vrednosti šole

veliki4 ::

WarpedOne jaz sem da ti povem doštudiral VS program in to ekonomijo, verjetno bom še kaj šel naprej, sem zaposlen in zadovoljen, vendar ni poante da ti kratijo pravice in res nevem kaj bluziš. Glej tako. Vzemi motiko v roke pa pejt na njivo delat, eni delajo po tej vročini pa dobijo po 70 000 plače, pa boš videl kaj je življenje a ne da tukaj bluziš brez podlage.
če se nočeš obnašati tako, kot drugi hočejo, imaš težave z njimi. Če se obnašaš po njihovem, imaš težave sam s seboj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: veliki4 ()

dela ::

Sem UNI študent, se pa ne strinjam z izvajanjem sprememb na tak način. Pustimo zdaj to, čemu so bliže visokošolski programi in če so spremembe potrebne ali ne. Mogoče se bodo delodajalci prilagodili novim stopnjam, mogoče pa tudi ne (pri nas precej verjetno IMO; izbire imajo delodajalci vsekakor dovolj). Če se nekaj spreminja, se ne spreminja brez razloga in četudi tista šestica in sedmica delujeta precej simbolično, pa vsi vemo, da delodajalci pri nas ne mislijo tako. Zakaj zdaj naenkrat riskirati prihodnost tistih, ki so se za študijski program že odločili (in ga celo že opravili)? A je tako težko določiti datum vpisa na faks, od katerega dalje bo to novo vrednotenje veljalo? Zdaj je pa treba kar takoj, pa še za nazaj!? Enako, kot so se pred kratkim spomnili na državljane, ki so delali v tujini, da morajo sedaj plačati davke za nazaj - za takrat, ko to še ni bilo potrebno. "Zdaj ste nam pa dolžni milijonček in pol za nazaj, ker smo spremenili zakon."

Ne moti me, če bo kdo zaslužil le 40 tisočakov manj od mene, namesto 80, če mu je bilo tako prikazano pri odločitvi za vpis in se je na podlagi tega odločil za program, celo moti me, da zadeve spreminjajo praktično za nazaj. Vem, da tudi meni zdaj sredi univerzitetnega študija ne bi bilo nič kaj všeč, če bi spreminjali vrednotenje le-tega.

Ko dobim ta list v roke - I`ll sign the sh*t out of it!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

Vajenc ::

FaLcOn3y3, pošteno!

Se pa zadnje dni sprašujem, koliko takih "kiksov" (davki za nazaj) je država že ušpičila, pa so bili verjetno oškodovanci v taki manjšini, da jih ni noben slišal.

Pšenični ::

Točno tko je ,pošteno povedano. Zgleda tudi da se zadeva premika z mrtve točke ,vidim da poteka debata na več forumih in da je kr zanimivo.Vidim tud to da nas folk u glavnem razume in podpira .Upam da bo tko še naprej ...

OChack ::

se strinjam, država enostavno neve kaj bi z nami nardila da bi nas obrala, najraj bi kr celo plačo uzela , pa še tist kar mamo
Int€l inside, IDIOT Outside

OChack ::

če še kdo ne ve bi radi še zmanjšal pravice delavcov, da bi s tem se kao lažje zaposlil (če emen uprašaš bi ih laži vn pometal)
isto serjejo po šolstvu, se kao trudjo da se bo mn cajta na fax hodil pa da bomo vsi izobraženi, kao d nam manka kadra, a lej kaj delajo ravno kontra, zbijajo stopno, da ne morš dobt zaposlitve, oziroma te prsiljo v nadalni študij.
Int€l inside, IDIOT Outside

Jawohl! ::

Nekaterim vam sploh ni jasno, v čem je bistvo problema: meni (imam končano VSŠ in delam), je čisto vseeno, ali imam enako ali nižjo stopnjo izorazbe kot UNI; če sem pa čist pošten, se mi zdi pravično, da je UNI ena stopnja višje, ker je bila tam zahtevnost študija vseeno nekoliko višja, kot pri nas... In kje je problem? Da do zdaj ni bilo NOBENEGA zakonskega akta, ki bi formalno opredeljeval stopnje izobrazbe. Kar pomeni, da bodo delodajalci imeli ravno ta izgovor, ko (nam) bodo znižali plače za eno stopnjo (v mojem primeru je to po kolektvni pogodbi 40 jurjev)... Sitnica, ne? Z novim Zakonom o visokem šolstvu neposredno oz. vsebinsko ni nič narobe, posredno bo pa dal proste roke delodajalcem in javnem sektorju proste roke, da bodo lepo vsem VSŠjevcem znižali plačo za eno stopnjo. V tem je problem.

OChack ::

končno en k je dojev, res je da u enih levih fermah niso delal razlik med VSS in UNI, nekatere delajo veliko razliko in VSS ne vzamejo (neki postov gor sm napisov)
vsi so seveda veseli, ker bodolahko zmanšal plače na račun stopne, reforem ki bi to kmpenzirala oziroma onemeogočla pa ne bo...proste roke firm pač
Int€l inside, IDIOT Outside

Vajenc ::

Ochack, po zakonu o sistemu plač tukaj (8.člen), smo VSŠ spadali v isti tarifni razred (VII), kot UNI, verjetno zaradi st. izobrazbe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

suntrace1 ::

Me sploh ne zanima, kaj Slovenija namerava in kaj ne. Ko v kratkem dobim diplomo začnem aktivno iskati zaposlitev v tujini, enako velja za mojo drago. S tem bodo izgubili vsaj 10 delovnih mest, ki jih nekdo kot sem jaz zagarantira, torej 10 družin bo težje shajalo v Sloveniji. Pa naj pišejo stopnje gor ali dol. Enako velja za davke - lahko si obrišejo kar pod nosom in stiskajo navadno rajo z raznimi nalepkami na avtih in podobnimi umotvori. Kar pa se ministra tiče, mi je takoj jasno ko sem zagledal svtovalca. g. Janeza Možino, ki je bil moj profesor na strojni. Tipo nam je dajal za prevajat razne angleške učbenike in potem na koncu leta zahteval da jih kupimo vsaj 50 knjig na razred, cene pa okoli 25k - lepo sem mu povedal da je ne nameravam, ker je tak strošek zame nesprejemnljiv (sam služim svoj denar med študijem) in me je kasneje zajebaval na izpitu. Ostali ''kupci'' lastnega dela so naredili izpit zlahka, ne da bi razumeli osnovnih Newtnovih zakonov.

Če mislijo naši poslanci služiti svoje plače po milijon minimum na mojem trdem delu se močno motijo. Temu jaz pravim demotivacija in naj se ne čudijo, ko bodo priče begu možganov. Podobnega mnenja kot jaz je še mnogo mojih prijateljev, katerih kar nekaj že dela v Italiji in Avstriji.

Ch4N93 ::

kot sem že napisal: meni še zdaj ni jasno, kako lahko delajo primerjave med starimi in novimi študijskimi programi, če pa novi še ne obstajajo (govorim za FERI). Potem ko bo bolonjska dejansko zalavfala, pa bodo spet nekaj spremenili. ;((
Ni nam lahko...

OChack ::

ja sam mislm da UNI vseen dobijo neki več, nevem pa kako in kje ej to določen, pomoje kšna kolektivna pogodba......
kokr sm vidu programe bolonske na fakultetah ki ih že lavfajo, se mi zdi da je zadeva še lažja od VSS, mi na elektro-telekomunikacijah smo mel bl zajebano ekonomojo k na ekonomskm faxu, mi ni jasn zakaj ns tok jebejo, nobenih napotkov opornih točk za seminarske nččč, sam nared tko k znaš (valda smo pol eni dobl že narjene, drugi so se matral)
hec je da si zdej več al mn sami izbirajo predmete, in recimo ekonomisti nimajo odvodov in intergralov, kar po en stran tud vredu.
Int€l inside, IDIOT Outside

Witboy ::

Pr ns v firmi jim je vseen ce je VSŠ al UNI... spadajo v isti plačilni razred... Najbolj pomemben jim je kok znas za kar so te pac vzeli in od tukaj dalje se ti viša pač plača.

To da znizajo VSŠ stopnjo izobrazbe je po moeje idijotizem... Za nas UNIjevce se tak ve da je študij bol usmerjen v to moznost da bi pac nadaljevali studij in da ni tok "prakticen" kot VSŠ. Ve se tudi da je pac malce bolj teoreticni in da tist k je sel na VSŠ je sel zato da bi v krajsem casu koncal nek strokovni studij in zacel delat...
Sam da bi zarad tega delal tako velke razlike v stopnjah... je res numno, da zdej izenacijo visjesolski sistem... u bistvu ce to naredijo, so samo ponovno odprli visjesolski sistem z drugim poimenovanjem... pa tako so se matrali da ga bi povsem zaprli. :\
Ja, nasa vlada je najboljsa :'(

klemen22 ::

OK vlada MORA prilagoditi naš sistem z Evropskim. Pa vi bistri vele3umi povejte kako bi stlačili vse te dosedanje smeri v tri razrede, brez da nekomu nekaj odvzamete?:\

Veliki4: no comment, če boste tako prepričevali folk za podpise potem jih ne boste zbrali. Prec ko nekdo napiše NEK utemeljen argument si proti in izlivaš svoj žolč na tega osebka. :\

Se mi zdi da so najbolj glasni tukaj tisti ki cikajo na državne službe kjer se dela pol manj kot v kakšnih privatnih ZA NE RAVNO DOSTI MANJ DENARJA!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Pšenični ::

Jaz vem da bi visokošolskega spravu u 7stopnjo, in ga tud bomo ker gremo na referendum.Glejte zdele tist Zupan vse obljublja sam da bi bli tih ,pol se pa ve ,k bo nekej časa mimo pride bridka resnica . potem pa čaez par let ...Ja kaj bi pa radi sej ste 1. bolonjska 6stopnja.Pa nisem v džavni službi tolk da veste.Sam jeb...se pa ne bom pustu.Aja pa še tole upam da folk ne bo nasedu ,k je ministr spet nekej prbijov da je važna diploma ne stopnja.Sej pol bi nas pa lahko dal v 8. stopnjo.Kva so bedni, kva je tale oblast bedna ..

klemen22 ::

telbanc: minister nima dost maneverskega prostora. Pač na voljo je precej omejen prostor (3 stopnje) kamor spraviti vse te podstopnje ki smo jih imeli do sedaj. Pač če je tako v večini evropskih držav se bo treba prilagodit.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Pšenični ::

Sej pravim visokošolski bo 7.stopnja, nisem jaz hodu brez veze na faks.Če hočjo pa zanami experimentirat pa nej.Kaj bojo dobil en kup inžinirjev ki ne bodo znal toliko kot bi mogli.Pa dejte že enkrat zastopit , da me ne zanima ministrov maneverski prostor(saj zdaj pred lokalnimi volitvami se zna čudežno povečat) ampak moj cajt in dnar ki sem ga vložu v študij.Čez par let se bo en spomnu nevem kakšn nov kva jaz vem dunajski študij pa bomo sedanji visokošolci med srednješolci.

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

Sej pravim visokošolski bo 7.stopnja, nisem jaz hodu brez veze na faks.


Hočeš rečt da si že naredu VSŠ? Ko berem tvoje poste (pa še parih osebkov) mam močne probleme to verjet...
Zbogom in hvala za vse ribe

veliki4 ::

Folk bodimo proti temu da se nam pravice izničijo oz. d anam odvzamejo napravljeno in konec. ne bom komentiral ene osebke tlele ki se nekako delajo pametne, pač naj se.

Kar smo naredili nam ne morejo izničit, to naj vsak ve. Bodimo proti temu, d anam kratijo pravice in konec. UNI-jevci pa če mislijo, da si to ne zaslužimo ok, samo da tudi njih kaj ne prizadane pa bodo rabli našo pomoč.
če se nočeš obnašati tako, kot drugi hočejo, imaš težave z njimi. Če se obnašaš po njihovem, imaš težave sam s seboj!

Pšenični ::

Samo tole bi napisal unmu gor ,ki bi rad da bi debata prišla na raven osebnega žaljenja, da mu to ne bo ratal in da bom jaz kljub temu bral njegove poste ,heh kratkovidni stari ,kratkovidno spet nas podcenjujete..heh,heh

veliki4 ::

Unmu zgoraj bi sporočil naj kar bere poste in nevem kdo koga žali slabo bereš post da tako meniš, jao jao.
če se nočeš obnašati tako, kot drugi hočejo, imaš težave z njimi. Če se obnašaš po njihovem, imaš težave sam s seboj!

klemen22 ::

Unmu zgoraj bi sporočil naj kar bere poste in nevem kdo koga žali slabo bereš post da tako meniš, jao jao.

In to reče osebek ki ljudi zmerja z idioti:\ :\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Vajenc ::

Klemen22 moj predlog:
-višje šole VI st. - 1. bolonjska
-VSŠ VII/s in UNI VII - 2.bolonjska
-mag. in dr. (meni in verjetno njim je vseeno za staro st. ker so itak top of the top) - 3. bolonjska

Nove programe pa naj uskladijo tako, da bodo pasali nekam v zgornjo razpredelnico.

p.s. veliki4 ne vem, če je telbanc res tebe mislil. Dejmo pa se vseeno malo zadrževat, da ne pride slučajno do kakih groženj za zaklep teme.

klemen22 ::

-višje šole VI st. - 1. bolonjska

LOL pa ti to resno? Se nam bodo v EU smejali na veliko. Neki minimalni standard je pa ja določen ne pa višja šola ki je na ravni manj kot 4 letne srednje. Dober predlog res. Dej kandidiraj za predsednika pa te volim:\ :\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Vajenc ::

Nekam je treba vtaknit tudi VŠ, katere predstavniki so v večini starejše generacije, katerim se ne bo dalo več študirat za napredovanje v vsaj 1. st.. Predstavljaj si eno 55 letno trgovko (vodja blagajničark npr.). Če smo imeli prej omogočen tak študij, ki je trajal 2 leti in je veljal za stopnjo više kot srednja šola, potem naj tako ostane tudi po novem usklajevanju.

Pa Klemen22, tudi jaz nisem zaposlen v javnem sektorju, podajam pa primerjave z njem zato, ker je večina VSŠ zaposlena tam (visoka šola za javno upravo...).

dex123 ::

Vajenc:
Ne samo, da vam 7. stopnja ni dovolj, še 2. bolonjsko bi radi? No, mogoče ne vsi, verjamem pa da kar nekaj.

Nekaj dejstev zakaj to ne gre:
- Druga bolonjska stopnja bo trajala 5 let. Tvoj predlog je, da se triletni študij enači s petletnim.
- Enačil bi UNI in VŠ program, kar ponovno ne gre, saj nista enaka ne po obsegu, ne po težavnosti in ne po globini.
- Glede na snov, obseg in globino bo prvi prvi bolonjski stopnji verjetno najbolj soroden stari VS, drugi pa UNI.

Se mi pa zdi, da nekateri napihujete problem, ker so v ozadju drugi interesi. Dejstvo je, da se je spremenil samo šifrant in to ne samo VS, ampak tudi UNI, MAG in DR. So pa VSjevci edini glasni.

dex123 ::

BTW.. stari (pred sedanjim) VŠ programi so bolj podobni sedanjim VS, kot pa novim VŠ. Slednji so kot podaljšek srednje šole in ne vem kako lahko taka šola producira ing. kadr. Je pa niti po obsegu, niti po dolžini ne moreš uvrstiti v 1. stopnjo.

Naj me kdo popravi, če se motim, vendar ali niso stare VŠjevce (programi pred 1994) enačili z VSji in jih povzdignili v 7. stopnjo?

Pšenični ::

WarpedOne

Prej sem mislu tegale,da ne bo pomote

Se mi pa zdi, da nekateri napihujete problem, ker so v ozadju drugi interesi. Dejstvo je, da se je spremenil samo šifrant in to ne samo VS, ampak tudi UNI, MAG in DR. So pa VSjevci edini glasni.


Gospodu ki je to napisal bi pa tole ,k bi njemu kej kradl bi tud pihal

Zgodovina sprememb…

klemen22 ::

Slednji so kot podaljšek srednje šole in ne vem kako lahko taka šola producira ing. kadr.

Mah sedanje višje šole so podlajšek srednje (čeprav so lažje) in namenjene le temu da to naredijo nekateri kadri v javni upravi da jih ne vržejo na cesto in imajo kao nek hud naziv. In da bi takim priznali 1. bolonjsko. Yea right. Že to kar je sedaj je podarjeno 6 stopnja.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Vajenc ::

dex123, podal sem le svoje mnjenje. V bistvu pa me moti pri novem zakonu to, da smo do sedaj bili nekje v istem tarifnem razredu z UNI, sedaj pa bomo celo stopnjo niže.

In ne vem, če sem te pravilno zastopil, vendar a niso bili visokošolski programi le po letu 1994.

dex123 ::

Pa vseeno najverjetneje ne bo velike razlike v plači, saj na to navadno vplivajo še drugi dejavniki, kot so uspešnost, znanje,.. Tiste razlike, ki pa bodo, so pa marsikje že in, če smo pošteni, je za tiste z višjo izobrazbo nekako prav, da imajo višjo osnovo.

Poglej tabelo novih razporeditev. Pod opombo so omenjeni študiji pred 1994.

zdravc ::

Še moj pogled na ta problem:

Sam sem pred leti z rednim študijem pridobil 6. stopnjo.
Nato sem ob delu vpisal 3. letnik, ker mi je univerza ponudila možnost pridobitve 7. stopnje na takšen način. Izključno iz tega razloga sem torej vpisal 3. letnik, da si pridobim 7. stopnjo. Šolanje mi je plačalo podjetje. Študija še nisem dokončal.

Če bo torej prišlo do tega, da bom izgubil 7. stopnjo, potem sploh ni imelo smisla študirati.
In še problem vračila šolnine podjetju, saj ne bom mogel pridobiti 7. stopnje tudi, če nadaljujem s študijem. Glede na to, zakaj sem se odločil za ta študij, torej nima smisla nadaljevati s študijem.

In še drug problem. Podjetje bo zahtevalo vračilo šolnine, ker nisem pridobil 7. stopnje in to ne po lasni krivdi, temveč po krivdi države ali univerze. Pri tem tudi univerza ni nedolžna, saj je komaj čakala na možnost za zaslužek z dodatnimi izrednimi študenti.

Mislim, da sama peticija nima smisla, saj bo do te spremembe vsekakor prišlo in prav je tako. Že sama možnost takšnega študija je bila že od začetka sporna, vendar, če ti jo ponudijo, jo pač izkoristiš. Verjetno je predlog za tak študij prišel iz državnih krogov, da bi lahko obdržali visoke položaje tisti, ki so imeli samo 6. stopnjo.

Druga stvar pa je, da sem zaradi tega oškodovan in mislim, da imam praviso do odškodnine - vračilo šolnine podjetju in meni drugih dodatnih stroškov povezanih z izrednim študijem.

Sam bom sicer glasoval za peticijo, vendar bi predlagal, da se to poskuša rašiti po pravni poti z množično tožbo vseh nas, ki smo na tak način oškodovani.
Tako apeliram na predstavnike študentske organizacije, da poskušajo tudi v tej smeri rešiti problem. Potencialna množična tožba vseh oškodovancev proti državi, bi gotovo imela svojo težo pri celi stvari.
kdor zna pa žih

Vajenc ::

Potencialna množična tožba vseh oškodovancev proti državi, bi gotovo imela svojo težo pri celi stvari.

To bi bil res šok za državo, najprej izbrisani potem pa še vpisani VŠ. Pomojem je lažje uskladiti stare programe tako, da ne bo noben degrediran. Novi programi pa naj bodo takšnji, kot v večini Evrope. Zakaj so dajale šole 3 letne programe za VII st., res ne vem, pa tudi ne zastopim države (min. za šolstvo), ki je brez zakonske podlage to odobrila. Jaz in še kdo se ni pred vpisom posvetoval z pravnikom ali je ta študij legitimen. Zato menim, da če je tak študij obstajal in bil kar dobro obiskan, naj se prizna pridobljena st. izobrazbe, od sedaj naprej pa naj uveljavljajo spremembe, ki bodo garantirale tako st. izobrazbe, kakršno pač bodo.

klemen22 ::

Ah prosim vas. Vse napake glede teh stopenj je naredila že Drnovškova vlada ker je jasno kakšni so bili cilji le teg povišanj in podobno (in raje tukaj ne bom govoril). Tako da zdej mora ta oblast zakrpati kar so levičnjaki storili.
In če enega ne moreš degradirat prav tako drugemu ne moreš povišati stopnje.
In če bi bilo tako da bi uni na višjih šolah (razni univerzumi) pridobili 1. bolonjsko stopnjo je to sramota in precej razvrednoti sam UNI in tudi VSŠ študij. Takrat bi pa jaz šel protestirat!!
Tako da je najboljša varianta ta kot je sedaj predlagana s tem da se bodo pač stopnje uskladile na delovnih mestih. IN bi bil prag tako 6.2 stopnja in ne 7. To bi bilo najbolj fer in do vseh pošteno.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Vajenc ::

Če so eni degredirani, potem ni do vseh pošteno.

klemen22 ::

Če so eni degredirani, potem ni do vseh pošteno.

Ok samo če tako pogledaš tudi do sedaj ni bilo pošteno da smo UNIjevci krvavi pot potili 1.5 let več od VSŠja za isto stopnjo.
Sej pravim: ČE SE BO USKLADILO ZA ISTA DELOVNA MESTA KOT DO SEDAJ TUDI STOPNJE (recimo ne bo več potrebna 7 ampak 6.2a) potem nimate dost za jokat.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

WarpedGone ::

klemen, nima smisla, zgubljaš čas s temi ...
Zbogom in hvala za vse ribe

Vajenc ::

Zakaj pa 1 leto in pol več, a ne traja UNI 4 leta + diploma ? In če uskladijo tako, da boš lahko dobil službo z 6/2, tudi tam kjer se zahteva 7. st., potem je res vseeno če smo v 1. bolonjski.

WarpedOne, dej kaj konkretnega napiši, ne pa da se želiš paktat z nekom.

klemen22 ::

Zakaj pa 1 leto in pol več, a ne traja UNI 4 leta + diploma ? In če uskladijo tako, da boš lahko dobil službo z 6/2, tudi tam kjer se zahteva 7. st., potem je res vseeno če smo v 1. bolonjski.

Na FRIju je študij (bil) dolg 9 semestrov -> 5 letnikov + diploma
Sej to mislim, če boš lahko dobil službo isto oz. podobno kot sedaj s 7 tudi z 6.2 potem ni nobene degradacije. V nasprotnem primeru je pa zadeva precej kočljiva.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

OChack ::

kokrkol ns bodo nategnil tko k so kamjonarje, dogovril so se, k so pa na list spisal ,je blo pa use neki spremenjen in nedopustno, res ne morš tem norcom 0 več vrjet, treba ih sam za vrat :)
če mi pa kdo od unih k tok navijajo za 6, stopno itd zrihta službo, jo pa z veseljem sprejmem, sam d ane bo to neki lapanje za 150 jurjov

pa še ena stavr je z temi višjimi 2 letnimi šolami
oni majo 2 let vss je pa 3 leta in pov (s prakso, 2 letni programi VS majo ravno tak prakos konec vsakega letnika) kako pol ns lahko tlačjo v isti koš?
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()

klemen22 ::

če mi pa kdo od unih k tok navijajo za 6, stopno itd zrihta službo, jo pa z veseljem sprejmem, sam d ane bo to neki lapanje za 150 jurjov

Za delo v javni upravi je super 150k sit. Kok pa dela folk?:\ Pol manj kakor v enem resnem privat podjetju. Pa kok bi vi radi meli plače na začetku?:\ Tudi jaz nisem ko sem se zaposliv začel ravno z 300k sit. Za delo v javni upravi si pa več kot 150k sit ne zaslužite na začetku in že to je več ali manj šenkano. Pol pa slišim od kolegov ko delajo za kakšno ministrstvo da 3 ure na dan porabjo za zajebancijo, vsak dan so na kavici itd itd. Vse bolj se mi zdi da kričijo tukaj ravno tisti ki se zanašajo samo na stopnjo in NE na svoje znanje ki je najpomembnejše in pot do uspeha.

oni majo 2 let vss je pa 3 leta in pov (s prakso, 2 letni programi VS majo ravno tak prakos konec vsakega letnika) kako pol ns lahko tlačjo v isti koš?

Imeli boste 1. bolonjsko, višja pač ne. Kdo tukaj tlači v isti koš?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

OChack ::

še najbol bi blo da tisti ki so upisani na VSŠ programe da obdržijo stopno, obenm se pa ukine te programe in se vse usmeri v bolonski program, katerga pa fakultete nimajo prpravlenga, kar pomen d abi se VSS in UNI programa za nadaln upis zaprla , seved aje potem zmeda predavat bolonsko sranje ter UNi in VSS ker so kr naenkrat 3 je tipi poučevanja, je pa to varjanta če nebi delal prevelke razlike


klemen22: jst nebi u javni upravi delov, kje drgje mi spedeni da patente uveljavm :)
lahk ti sam povem da se da skor (teoretično ) podvojit hitrosti VDSL in ADSL >:D

Imeli boste 1. bolonjsko, višja pač ne. Kdo tukaj tlači v isti koš?

a to ti je pa kul da mam isto k un dvoletno, un k se je na UNI trudu 4,5 let je pa bog u primerjavi z mano k sm VSS, a tist je pa ajoj?
dej mal pomisl no, ti si UNI in se ti zdi krivično da smo VSS 7. stopna
jst kot VSS se mi zdi krivično da sm na istm kot kekci z 2 letno VS
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()

klemen22 ::

dej mal pomisl no, ti si UNI in se ti zdi krivično da smo VSS 7. stopna

Poglej, mene to ne moti. Itak pa zame višja šola si ne zasluži 6 stopnjo! Tisto je bolj v stilu 5.2. Samo oni itak niso 1. bolonjska. Itak ste nad njimi. Pač upam da se vam zadeve (to z pogoji za službo) prilagodijo kar bi bilo edino fer.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Witboy ::

Kleman22: ja na friju je BIL 5 letni program za uni... ampak ni vec. Sedaj je 4 letni. Hm... Kaj zdej pa misls da si kej vec ce si naredu 5.letni uni kot pa oni prav tako na FRI, ki je naredil 4 letni UNI?!? Bos sel protestirat, ker mi na 4 letnem mamo eno leto manj in imamo isto stopnjo?!?

klemen22 ::

Kleman22: ja na friju je BIL 5 letni program za uni... ampak ni vec. Sedaj je 4 letni. Hm... Kaj zdej pa misls da si kej vec ce si naredu 5.letni uni kot pa oni prav tako na FRI, ki je naredil 4 letni UNI?!? Bos sel protestirat, ker mi na 4 letnem mamo eno leto manj in imamo isto stopnjo?!?

Ne da se mi sploh odgovarjat ker je nesmisel. Preberi si malo o čem se je šla debata.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

OChack ::

ja klemen jst sm vsš pa mam 4 leta (3 pouka 1/2 prakse , 1/2 diploma) pa še mal potegnem pa sva na istm >:D a je pol fer :D
Int€l inside, IDIOT Outside

klemen22 ::

No potem si nekateri talenti na VSŠ ki študirajo ene 10 let že po defaultu zaslužijo vsaj 8 stopnjo>:D 0:)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Pšenični ::

Ja klemen valda da si ,sej ni važna stopnja ampak diploma. Heh.Jaz bi osmo pol ker uzel sam mi manjka pol še kkšnih šest let ,dej klemen pomagi ,ti maš dons pohn idej kako zamorit visokošolce.Uni zgleda da je napol božji program ,pol dol cajta nič ,pol kkšni srednješolci pol pa mi. Dejte no......

klemen22 ::

Ah prosim te no. Prosim te. Tisti post zgoraj je bil mišljen sarkastično. Isto kot post od Ochacka.;)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

OChack ::

razlika med 2 letnim VS in 3.5 letnim VSŠ je večja kot med VSŠ in UNI dost večja, tej 2 letni programi so prlagojeni unim iz 3 letnih srednih, mi sošolc govoru kako chuck noris ponavla ene in iste vaje k smo ih u 4 letni sredni mel in uni sam debel gledajo, pač nizk nivo.
Na VSS so izpiti ravno tko teški, da pa se mal bl golfat al pa prfoksi mal bl skoz prste pogledajo, je pa problem da eni niti ne znajo predavat in je treba učasih it na predavanja od UNI da kj zveš, ker enostavno ni pravga nivoja in odnosa.
tko da bi blo pol edin pošten da se vrže 2 letne VS na 5 stopno, uglavnm da se vse zamakne
pa nj bo pol 8. letna osnovna 1. stopnja itd
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Degradiranje diplomantov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
18338459 (3320) tomwischner
»

višješolski program

Oddelek: Šola
204530 (3599) marko181914
»

Studiranje iz VI na magisterij

Oddelek: Šola
209104 (8462) Isotropic
»

Zaposlitev kot inženir oz. dipl. inženir (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5215596 (15596) BluPhenix
»

Podpis peticije proti zakonu o VŠ kar od doma!

Oddelek: Šola
423037 (2365) klemen22

Več podobnih tem