» »

Peticija zaradi zbijanja vrednosti šole

Peticija zaradi zbijanja vrednosti šole

««
7 / 7
»
»»

klemen22 ::

O tem odločajo pristojni. Tako kot je povedal Daedalus, po domače ne more iti.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Stajerc ::

Saj to ni po domače. Razen če je zate Ustavno sodišče kmetija?

Ustavno sodišče je odločlo da je zakon protiustaven in to mislim da je zadostna pravna podlaga da se izpodbija marsikaj.

Povprašajte kakega pravnika. Kdo bi zmagal če gre to na sodišče? (primer izbrisani je lahko tudi do neke mere kot prikaz stanja uporabljen tukaj)

Situacija je pa slaba ker marsikdo domov dobiva visoke položnice za šolnino ni pa deležen ničesar. Od kvalitete študija do delovnega mesta po končanem študiju. Do tega da si že imel neko izobt+razbo sedaj so ti jo odvzeli in če jo hočeš moraš plačati.

In podobne stvari. Ne da se mi zdaj v detajle it pa prepirat nekaj spet mam bolj pametno delo.
Have a nice day.

Ch4N93 ::

@ swen: kateri faks ti je poslal ponudbo za specializacijo, ter za kateri program?
Ni nam lahko...

Pšenični ::

V času boja za referendum sem naredil še zadnji izpit in sedaj se počasi pripravljam na diplomo, ampak vse skupaj ima grenak priokus.Zgleda da ko bom v prihajajočih mesecih diplomiral, bom ostal hkrati še prevaran za eno stopnjo.Seveda imam možnost, da grem na uni vendar bo to stalo okoli 700.000 sit.Samo šolnina pa je bila do sedaj okoli miljona ...... Ne me narobe razumet ,saj sem pripravljen narediti še tistih 12 izpitov,samo naj mi jih plača država.

Glede samega zbiranja podpisov sem zelo razočaran nad študentsko organizacijo, ki je k temu pristopila nonšalantno ,neprofesionalno in samozadostno.Ko bi vključila pravi čas bi bilo vse drugače,tko pa je volk sit ,koza pa cela ,saj oni so le kao pristopili k zbiranju.Bedno in kratkovidno.Jih ne podpiram več.So le podalšana roka neke čudne evropskolizniške politike.

klemen22 ::

Situacija je pa slaba ker marsikdo domov dobiva visoke položnice za šolnino ni pa deležen ničesar. Od kvalitete študija do delovnega mesta po končanem študiju.

Ja pa ljubi bog dej povej mi katera fakulteta na svetu ti zagotavlja delovno mesto? Dejte sprevidet da tako ne gre več.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Pšenični ::

Izobrazba še nikoli ni pomenila avtomatsko dobre službe ,to najbolj vem jaz ,ki delam tri izmensko delo in študiram.Izobrazba ti da možnost da konkuriraš na trgu delovne sile.Kakor vsi ne dokončajo študija ,tudi vsi z fakulteto niso direktorji uspešnih ali neuspešnih firm.To je pač selekcija ,pravična ali nepravična.pač ni pravilo ,da nekdo naredi fax z 10 tkami in je avtomtsko najbolj sposoben na določenem delovnem področju.

Daedalus ::

Ustavno sodišče je odločlo da je zakon protiustaven in to mislim da je zadostna pravna podlaga da se izpodbija marsikaj.

Lahko "izpodbijajo." Ampak - tud izpodbijanje ne bo legaliziralo neoverjenih podpisov. Ker pač ni možno preveriti, če pripadajo dejanskim ali fiktivnim osebam.

Kako pa lahko podpišeš če si v bolnici, ali pa mogoče v zaporu, ali pa bi betežna babica rada pomagala vnuku, pa mora ležati ?

Pokličeš notarja na dom, mu plačaš in imaš overjen podpis. Sam očitno je večina onih, ki so pošilali od doma neoverjene zadeve, preveč stiskaška>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

swen ::

@Ch4N93

http://www.fe.uni-lj.si/~zare/ElSis/ElSis.htm

lp

edit (dodano):
To so po mojem pošiljali študentom, ki smo nedolgo nazaj diplomirali ter se zaradi te degradacije najbolj sekiramo in smo pač potencialni "odjemalci" tovrstnega študija.
Problem pa je v tem, da smo se tovrstni diplomanti pred kratkim zaposlili; plača je še na minimumu, življenski cilji pa se od iskanja čimboljših žurov obrnejo v popolnoma drugo smer, pri kateri težko najdeš čas in predvsem denar za študij. Tko da je 900.000 odločno preveč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: swen ()

Pšenični ::

Evo, se spomnite ko smo debatirali o stopnjah izobrazbe. Kot sem govoril sem odšel naprej takoj ko sem diplomiral in danes končal. Tako da imam strokovni mag. Stalo me je okoli 6000 evrov samo šolnina. Evo tojk o tem. Zanima me če je še kdo naredil tako kot jaz.

detroit ::

čestitke, si nam ki počasi capljamo inspiracija:)
Skero
««
7 / 7
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Degradiranje diplomantov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
18338554 (3415) tomwischner
»

višješolski program

Oddelek: Šola
204576 (3645) marko181914
»

Studiranje iz VI na magisterij

Oddelek: Šola
209218 (8576) Isotropic
»

Zaposlitev kot inženir oz. dipl. inženir (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5215651 (15651) BluPhenix
»

Podpis peticije proti zakonu o VŠ kar od doma!

Oddelek: Šola
423067 (2395) klemen22

Več podobnih tem