» »

težave z routerom?

težave z routerom?

darko40 ::

imam naslednjo težavo:
imam router netgear in ko prižgem program utorrent mi takoj zabije internet...ko ugasnem utorrent dela net ko blisk..
internet mi dela tako počasi da po pol minute čakam da mi odpre kakšno stran..
imam internet od T2.--8mbps/1mbps..lahko kdo kaj pomaga ???lp
  • spremenil: darko40 ()

jan01 ::

1. a si že patchov tcpip.sys?
zloadej si EvID4226Patch223d-en.zip -če imaš nod32 bo zatežil, a ni nobenega virusa. Začasno ga isklopni.

2. Za nastavitve uploada lahko uporabiš kar speed guide(pritisni ctrl+g oz options->speed guide). Izbral boš 1Mbit.
Kasneje sam malo probavaj koliko je najbolša nastavitev zate. Pri utorrentu(govorim za najnovešo verzijo, 1.6!) pod preferences-> connection obklukaj alternative upload rate in ga nastavitve.
Tisti utorrentov speedguide je bolj konzervativen, priporočam tele http://ut-settings.go.pl/-vpiši hitrost v kb/s. V tvojem primeru download 8192 upload 1024. Razen pri net.max_halfopen ni treba. da je toliko velik- daj raje polovico tistega, ki ti ga izračuna.

Še o routerju: tvoj router je mogoče preslab(premalo zmogljiv) in povzroča težave ob veliki hitrosti in št povezav. Če imaš še vedno težave po nastavljaju iz prejšnih točk, v utorrentu izklopni dht, zmanšaj net.max_halfopen na privzeto, zmanjšaj maksimalno št povezav. A to ni to!
->kupi si drug router(prej povprašej poznavalce na forumu kateri je dober)!

darko40 ::

imam router netgear rp614 v3,star 3 mesece..
bom probo zdaj to naradit kaj si mi napiso..hvala lp

jan01 ::

Sem pogledal po netu, pa stane okoli 10k, kar pameni router je žal zanič... Drugače poskusi priključiti internet brez routerja, pa boš hitro videl, kaj je s tem. A slučajno imaš samo en računalnik priklopjen na net, pa iaš router a)ker ga imajo drugi/sliši se dobro b.)požarni zid
Za drugo, firewall lahko povem, da imajo vsi cenejši routerji(pri 30k ni nič bolši!) bolj osnoven firewall... Za to rabiš kakega za 100 in še veliko več.
Kupil bi si raje router za 20k in problemov ne bi bilo(asusov wl500gP(p-premium), linksys wrt54gL, buffalo WHR-G54S /WHR-HP-G54).

TESKAn ::

Ni nujno, da je router zanič. Nadgradi najprej firmware, pa omeji upload.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1896487330 (37466) Rias Gremory
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372341103 (41559) ignats
»

cene ruterjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556907 (5663) gameby
»

pocasnost brskanja pri uporabi utorrent

Oddelek: Pomoč in nasveti
142397 (2168) mmaestro
»

Problem ki mi ni jasen!!!