» »

Sadjarski nasveti in fascinante tržnice prepovedanega sadeža

Sadjarski nasveti in fascinante tržnice prepovedanega sadeža

Gizmodo - Prepovedani sadež je najslajše utrgati, pravijo, zato so pri Orbicule spravili skupaj zelo zanimiv, skriven programček. Ta na vsakih 6 minut v spletni bazi podatkov preverja, če vaš najljubši sadež, z jablane ni bil utrgan. V primeru, da Jabolko izve, da je bilo odtujeno, bo takoj začelo s serijo ukrepov: poslalo bo klic na pomoč, s trenutno ISP številko, slikalo tatu (v primeru, da je računalo opremljeno z iSightom) in pričelo simulirati okvaro ekrana. Predhodnik konkurence je bil malce neroden, onesposobila ga je že odstranitev baterije iz premičnika.

Za zanesenjake Vojne zvezd je tu še koristen programček, ki izkoristi senzorje premikanja vašega premičnika, ki ob premikanju proizvaja glasove svetlobnega meča Jedijev. Zna biti drago, če vas stvari zanesejo predaleč. Za nekoliko "kvizlinško" razpoložene, je tu še jabolčni gonilnik za Xbox 360 upravljalnik.

Že dosedanje jabolčne tržnice so bile impozantne. Najnovejša, iz velemesta Velikega jabolka*, se nahaja pod stekleno kocko, ki bo odprta ves čas. Panoramski posnetki so dosegljivi tukaj. Seveda so se pred odprtjem pred vhodom utaborili največji privrženci iz vseh delov ZDA.

Slovenci za popestritev turistične sezone, namesto oglasov na CNN-u, potrebujemo odprtje takšne Jabolčne tržnice.

*New York

41 komentarjev

christooss ::

Hud naslov. Zelo zelo vredu skupej dano

Huda novica. Zelo zelo vredu skupej dano :8)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

ank ::

Mam pa že raje "hruške".

Jernej L ::

Ta novica je zanič, slenga je več kot 70%, in šele ko sem prebral pol novice sem pogruntal da gre za pri SADEŽIH!!! za applove kalkulatorje, potem pa naj človek premišljuje ali so izumili varnostni sistem proti rabutanju jablan al kaj?

prosim če lahko nekdo doda v slotech sistem nastavitve da mi ne prikazuje novic ki jih je napisala oseba z IQ-jem manjšim kot sobna temperature v celzijevi skali ali pa kdorkoli ki uživa v branju joker-ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jernej L ()

Looooooka ::

jokerizem je itak ze zdavni pozrl slo-tech.
ampak ok...dokler ne zacnete windowsev klicat malomehka okna...

Z-lot ::

OK, newsflash za vse računalniško otopele: edina sadjarska asociacija, ki jo lahko dobite v svetu softvera, je APPLE. Prove me wrong. Hruška? Ananas? Na-a.

64202 ::

> dokler ne zacnete windowsev klicat malomehka okna...

Zanimivo je, da ang. govoreci recejo winsem prav "malomehka okna" in applu "jabolko". Kako jokersko od njih :D
I am NaN, I am a free man!

opeter ::

//Off-Topic

Saj, vsi skupej smo en velki Jokerji :D ... "jokerizem" je epidemija, bolezen rač. zanesenjakov, ki se širi v nedogled. Pa oblasti (aka Slo-Tech) vseeno nič ne ukrepajo proti tem. Glavno pa je, da nekater uživamo.

Veste, zakaj je Joker tako zelo bran? Ne zaradi na-bruh-mi-greh for od L. (na to mesto si vstavite besedo, katera vam pride na pamet v naslednjih 2 sekundah, lahko pa prej) Febota ali pa Snete Sekire, niti ne močvirskega naglasa Lunija, kaj šele zaradi jokanja Agressorja zaradi novih brezveznih WWII iger. Ne, ampak zaradi širokega spektra in pogleda na svet, ki se utelešijo v najrazličnejših člankih nadmočne skupine JCT™ (sorry, ne reklamiram jih, samo mi je tak ušlo). Kot veste je revija "računalniški zabavnik", oz. kakor se pač oni sebe imenujejo. Ker zakaj je uspešna? Zato, ker ti ne piše, koliko mega-gigabajtov in mega-gigahercev rabiš pri neki igri (saj si to lahko itak preberete na spletu na spletni strani dotične igre), ampak ker koncentrirajo vse svoje misli na tiste zadeve, na katere so ostali igro-reporterji pozabili: na bistvo igre - torej igralnost. Kritizirajo precej objektivno, kar je zelo v redu. Pa zaradi ogromnega števila člankov - recenzije filmov, knjig ipd.

//On-Topic

Stepni volk, čestitam, novica je super. Le z ogromnim IQ-jem talentirani "ćloveški" primerki tipa Delfinček ne razumejo bistvo takih novic, niti možnosti nimajo, da bi sadež olupiti do bistva in uživali v njenem okusu. Hvala, da sem se lahko razpisal.

Best regards,
your blackpoint
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

keber ::

A mi lahko kdo razloži, zakaj se gre tukaj? Ker novice normalen človek ne razume :\

opeter ::

Saj, novica v zvezi s podjetjem Apple je napisana za nadnormalne ljudi :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

CWIZO ::

Mi lahko nekdo razloži kaj je narobe z besedo "prenosnik" in zakaj je treba jo nadomeščat s "premičnik"-om? Mislim bolj bedne nadomestne besede pa že dolg nisem videl.
Človek res rabi 3x prebrat novico pa linke vse poklikat, da vidi zakaj se sploh gre.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Bass0 ::

Znano je, da se podarjenemu konju ne gleda v zobe, oz. jasneje, če si vzamem sekundo, da pomislim, da je avtor spisal članek prostovoljno in z dobrim namenom obveščati, potem mu gre predvsem zahvala. Sram bi me bilo priti na plan samo s kritiko...

...ki jo sicer imam: Stepni Volk, včasih postaneš malo moteče pristranski s svojimi komentarji pod novico. Novica sama je čisto v redu; na tak način kot si napisal zadnjo, mi je čisto všeč. Toda recimo, da me zanima sama informacija in bi rad tvoje mnenje zvedel šele ob kliku na komentarje. Lahko napišeš komentar št. 1, ampak v članku bi prav prišla objektivnost.

Predstavljaj si, da nekdo čez 5 let ob iskanju starih člankov po Slo-Techu (včasih pridejo prav) naleti na tvoje članke. Komentarji so stvar sedanjosti, skozi čas pa naj se ohrani objektivni del članka.

Da ne bo pomote, hvala za članek. Kot jabolčni sladkosned jim rad sledim. Pa ne bom se sekiral, če boš še naprej pisal novice tako kot jih do sedaj. Če imaš razlog za to, potem že veš.

No, to je bil primer poskusa konstruktivne kritike. ;) Ki je s prejšnjimi komentarji očitno postala "on topic". :P

BigWhale ::

Meni pa ni vsec novica. Nevem zakaj ne. Novice so, hm, kolikor toliko resna zadeva.

keber ::

Saj ne rečem, da se avtor ni potrudil ...

Ampak tudi sam kdaj pa kdaj napišem novico, ampak takle zmazek napisat, kot je zgoraj, to mi pa ni ratalo. :\

Shinobi ::

Za moje pojme je članek skrajno neberljiv in je avtor pretiraval preko vseh meja. Ali dobro, svobdona država konec koncev. Škoda, da ni pisal v cirilici. Vidi se, da se bi naj šlo za Apple, notesnike in zaščito proti kraji. Prozorna kišta bi lahko bila ohišje ali kaj v tem smislu. Komu se da ubadat z dešifriranjem?

Glede jokerja je pa tako, da so isto kot avtor dotičnega članka, včasih do takšne mere nerazumljivi in neiteresantni, da člankov nihče ne bere. Recimo Luni, kot je opisal v njegovem bistrem članku, da je Raptor najhitrejši potrošniški SATA disk (kot da vsi tega že ne vemo?) in so imeli celo opis zvočne kartice, ki premore dolby digital s priključki za normalen ojačevalec, pa tega sploh niče ni vedel, ker so članki tako pretirano nališpani ali pa dolgočasni.

So pa vsekakor tudi dobri članki v Jokerju, tu ni kaj rečt. Ampak včasih porabijo 2x A4 stran za igro, kjer se 75% prve A4 strani samo zajebavajo in sploh ne pridejo do bistva. Potem pa se hvalijo, da so obseg revije povečali za 5 dodatnih strani!

keber ::

>>> Saj, novica v zvezi s podjetjem Apple je napisana za nadnormalne ljudi

Najbrž, ja ... :\

Če v forum napišeš komentar v stilu te novice, imaš velike možnosti, da bo pobrisan. Ampak, hecno, kot novica je pa to blebetanje čisto sprejemljivo.

Izi ::

Daj no delfi, a lahko iz sebe narediš še večjega kretena kot si v resnici?

Saj nisno na sadjarski strani.
Če se tu omenja jabolko je jasno, da gre za jabolčne računalnike ne pa za sadež.

Kaj so to associacije, aforizmi in podobne zadeve ni tukaj nikomur jasno in je takoj vse nerazumljivo.
Jaz imam že od nekdaj občutek, da IQ komentatorjev tukaj na Slo-Tech ne presega številke 50.

Članek je odlično napisan, čeprav jaz osebno na jabolčno tržnico ne hodim kupovati.

Glede Jokerja in njegovih kritikov je pa škoda izgubljati besede.
Gre se samo za tipično slovensko fovšijo, ker dotična revija daleč prekaša vsakovrstna podobna skrpucala.
Prodajanost Jokerja govori sama zase.

In mogim tukaj bi vsekakor koristilo njega branje, ker besedni zaklad na Slo-Tech straneh je porazen. Povprečen uporabnik Slo-Techa ne pozna več kot 300 slovenskih besed.
Kjub temu, da je Slovenščina precej reven jezik napram ostalim Evropskim jezikom imamo veeno okoli 100.000 različnih besed.
Čim pa se kjerkoli zasledi ena, ki ni izned tistih 300 uporabljanih v vsakdanjem pogovornem jeziku, pa je takoj zraven omenjen Joker.

Če bi vsi tukaj prebirali Jokerja, bi bilo verjetno pol manj neumnih vprašanj na forumu med "pomoč in nasveti".

keber ::

Ti se pa znaš hecat. Še na slashdotu nimajo takih afnarij, da ne omenjam kakih bolj priznanih strani. :\

Saj boš tudi ti enkrat odrasel. ;)

muzičar ::

Deloma ti dam prav Izi. Prav ti dam del ko ni omenjen Joker. Joker pa ne glih.

Stepni Volk dobro napisana novica. Take rad berem. Če je pa nekaterim težko se malo potrudit in razumet potem pa raje naj ne bere.

Vajenc ::

Sicer nisem uporabnik Apple=Jabolko, vendar se mi zdi informacija=novica koristna, oz. da vidim možnost, da se tatičem lahko stopi na prste.
Btw: BW ne zastopim tvoje skrbi nad resnostjo. Včasim preberem tvoj blog ravno zaradi uporabljenega humorističnega sarkazma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Jernej L ::

tako bi morala biti ta novica napisana:

Novosti iz Apple scene

Macbooki so priljubljena tarča tatov, ki si jih mimogrede prisvojijo, zato so pri Orbicule razvili poseben zaščitni program, ki vsakih 6 minut v spletni bazi podatkov preverja, če vaš računalnik ni bil ukraden. V primeru, da program izve, da je bil računalnik odtujen, bo takoj začel s serijo ukrepov: poslalo bo klic na pomoč, s trenutno ISP številko, sliko tatu (v primeru, da je računalo opremljeno z iSightom). zna pa tudi simulirati okvaro ekrana. Prejšna verzija programa konkurence je bila malce nerodna, namreč onesposobila ga je že odstranitev baterije iz premičnika.

Za zanesenjake Vojne zvezd je tu še koristen programček, ki izkoristi senzorje premikanja vašega notesnika, ki ob premikanju proizvaja glasove svetlobnega meča Jedijev. Zna biti drago, če vas stvari zanesejo predaleč. Za nekoliko "kvizlinško" razpoložene, je tu še jabolčni gonilnik za Xbox 360 upravljalnik.

Že dosedanje apple-jeve tržnice so bile impozantne. Najnovejša, v New Yorku se nahaja pod stekleno kocko, ki bo odprta ves čas. Panoramski posnetki so dosegljivi tukaj. Seveda so se pred odprtjem pred vhodom utaborili največji privrženci iz vseh delov ZDA.


in nisem jokerju ne nobenem fouš, nimam nič proti jokerju, komur se dopade ga naj bere, samo jas in še marsikdo drug ne mara sloga jokerjevih piscov ki pretiravajo z primerjavami in si sproti izmišljujejo izraze, in so zato nekem laiku ki ne bere jokerja odkar je shodil popolnoma neuporabni.

muzičar ::

Prvo kot prvo imaš notri slovnične napake (očitno ti sklanjatve ne grejo dobro od rok) drugo kot drugo zakaj je pa nisi ti napisal?

Vajenc ::

Delfi, če bi prebral "tvojo" novico mi še na linke ne bi bilo treba klikat ;) in s tem bi zamudil vajo iz Ang.

Matevžk ::

Ne vem, no ... js sm ves zjeban novico bral ob 2h ponoči, pa sem brez problema vse dojel. Tehnično usmerjenim očitno kdaj manjka kakšen kanjček splošne in družboslovne izobrazbe -- če stvar ni napisana v obliki tehničnega načrta, potem kar naenkrat sploh ni uporabna in berljiva ... :\
lp, Matevžk

Shinobi ::

A dajte no mir. Tako samo po sebi umevnen tale šund tudi ni, tako da ni treba jackassov pičit. Če bi bil tako preprost in razumljiv, menda nebi imel tako dolgega topica?

Nisem rekel, da je vsebina nezanimiva, daleč od tega, ali slog je totalno zgrešen.

A veste na kaj me spominja?

Na Offspring: Pretty fly - Wangsta. Wanna Be Joker.

keber ::

>>> Ta na vsakih 6 minut v spletni bazi podatkov preverja, če vaš najljubši sadež, z jablane ni bil utrgan.

Tale stavek (mimogrede, druga vejica je odveč) se da razlagati na precej več načinov, kot pa samo, da je bil prenosnik ukraden (kar sem dojel šele po drugem branju). Tak stil pisanja naredi branje sicer bolj zanimivo, a precej bolj nejasno. Sicer se nekateri usajate, da je ta novica ful kul in oh in sploh, a dejansko še na forum ne paše, kaj šele na stran z novicami.

muzičar ::

Hm ja druga vejica je res odveč. In kako si lahko to še razlagaš?

Roadkill ::

>> Btw: BW ne zastopim tvoje skrbi nad resnostjo. Včasim preberem tvoj blog ravno zaradi uporabljenega humorističnega sarkazma.

Zato sem jaz Stepnemu že enkrat predlagal, da naj za take novice naredi blog in jih piše tja gor. Predvsem je to letelo na njegove kurzivne komentarje k novici.
Ü

Tear_DR0P ::

Stepni way to go - folk bo še ves teden govoril o tvoji novici :) aja nekateri ki majo dost visok IQ bodo govoril o članku, ker novica ni za prebrat.

Komaj čakam da še kdaj napišeš kaj o mačjem parku, ki ga imajo pri jabolčnikih, morda nas celo popelješ na safari.

Slovenci pa zadrti kot so, naj pričnejo oponašat drage nam američane in odjebejo jabolko - saj imamo slovenske računalnike s slovenskimi imeni, ki pa so resda izbrana iz ubornega domačega besednjaka :)))

jst mam pa rajš hruške in rožice kot japke, sam je novica vseen zanimiva.

pa joker rulez, tolk ko so oni naredl na področju uvajanja računalniških besed v slovenščino, še noben ni, da ne omenjam nadbistrosti in uspešnosti jokerjevega tima - čeprav jih že pa dolgo nisem bral, hvala za opomnik.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Piranha ::

Novica je bila dobro napisana. Me veseli, da je avtor prebil rutino in napisal besedilo bolj barvito. Ko sem sam prebiral novico sem že po 3 stavku vedel, da se gre v resnici za Apple računalnike. Kar se pa tiče revije Joker. Priznajmo, brati računalniške revije je dramatično dolgočasno. Joker pri temu izstopa, saj z svojim načinom pisanja ne prinaša zgolj informacije ampak tudi smeh (v večini primerov).

Žalosti me tudi to, da se ljudje vedno vpikujejo v eno stvar... primer, noben sploh ni komentiral vsebine novice ampak ste vsi (večina) komentirali zgolj način pisanja.

Moram reči, da je ideja o tem, da je mogoče MacBook na tak način varovati pred tatvino revolucionarna. Zakaj tega ne naredijo na PC prenosnikih? Ali ni ironično? Imamo najtanjše mini superduper telefone z digitalnimi kamerami, a se do sedaj razen Appla ni noben spomnil, da bi dal tako kamero v laptop nad ekran. Po vzgledu zadnje stavka lahko sodim, da nas je na Slo-techu večina uporabnikov PC računalnikov, če gledamo komentiranje novic. Tako kot izdelujejo PC-je tako tudi vi komentirate novice le na en te isti utečen način, nezmožen inovacije.

Evo vam šamar.
Piranha

BigWhale ::

> Btw: BW ne zastopim tvoje skrbi nad resnostjo. Včasim preberem tvoj blog ravno zaradi
> uporabljenega humorističnega sarkazma.

Ja, samo tisto je moj blog! :)

Vajenc ::

Mislil sem samo berljivost. Res da so to novice, če pa so poleg tega napisane zabavno in slovnično čisto ok, ne vidim razloga za preplah.

gzibret ::

Delfi> potem pa naj človek premišljuje ali so izumili varnostni sistem proti rabutanju jablan al kaj?

Hehehe, jaz sem prvo tudi mislil, da gre za sistem proti robutanju jabolk :D Tistih tapravih, ne silikonskih. Resno!
Vse je za neki dobr!

wacko ::

Kaj pa ima sadje veze s tehnologijo?

Matevžk ::

Sistem proti rabutanju jabolk bi imel zvezo :D. Ampak vseeno je bilo očitno, da gre za Jabolka in je za jabolka ...
lp, Matevžk

BluPhenix ::

Eh toliko vsi nekaj kritizirate, potem pa še sami delate iste napake...

izi:
- > Kaj so to associacije, aforizmi in podobne zadeve ni tukaj nikomur jasno in je takoj vse nerazumljivo.
- > Članek je odlično napisan, čeprav jaz osebno na jabolčno tržnico ne hodim kupovati.
Drugim očitaš, da ne vedo kaj so asociacije (ja z enim sjem), aforizmi in podobne zadeve... sam pa ne ločiš med člankom in novico.

muzičar:
- > Prvo kot prvo imaš notri slovnične napake (očitno ti sklanjatve ne grejo dobro od rok) drugo kot drugo zakaj je pa nisi ti napisal?
Tebi je pa vejice pes pojedel al kako?


Fanj bi bilo, če bi se nehali zmerjat med sabo in če bi padel kakšen komentar tudi na vsebino novice, ne le na obliko. Pač enim je všeč tak stil pisanja, drugim ne in vsekakor ne eno ne drugo ni pogojeno s stopnji IQja ali čim podobnim. Pač vsakemu svoje, meni je pač tudi "leposlovno balastna" novica in mi ni všeč, samo ne bom zaradi tega vlekel debate o kakšnih IQjih in podobno.

Ja jaz sem tudi ob prvem preletu uvodne vrstice mislil da gre za zaščito sadovnjaka oz. kaj podobnega. Saj svoje pisalne mize ne smatram za jablano, da bi lahko z nje kdo odtrgal jabolko.

Kaj pa ima sadje veze s tehnologijo?
Sadje ima s tehnologijo lahko zelo veliko. Lahko bi naprimer kdo sestavil varnostni sistem proti robutanju, ki bi bil povezan v svetovni splet in sledil dogajanju. To bi bila tudi zanimiva novica, v njej pa sta povezana sadje in tehnologija.

Sicer pa itak je bil apple vedno v prednosti pri takšnih "bonbončkih" kot pa drugi proizvajalci prenosnikov.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

Nekateri očitno ne ločijo med umetnostnim in neumetnostnim besedilom. Novice berem za to da izvem kaj je novega. Če se hočem zabavat grem v ložo.:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Izi ::

Novice berem za to da izvem kaj je novega.

Dragi Nejc Pintar, potem pa nisi na pravi strani.
Slo-Tech deluje tako, da ti drugje prebereš novico in nato tukaj napišeš taisto novico po svojih besedah in v Slovenščini.
Tukaj ni nihče plačan za to, da piše novice.
Novice na Slo-Tech so samo povzetki in prevodi novic iz pravih novičarskih strani, kjer so ljudje zaposleni in plačani za pisanje novic.
Ko se nekdo odloči, da bo to novico prevedel in po svojih besedah naredil čim bolj zanimivo, ponavadi mine že precej časa od originalne novice.
Tako, da tukaj v bistvi beremo članke in ne novice.
Hkrati sem odgovoril še BluPhenixu glede člakov in novic.

Moj predlog, da lahko komentirajo novice samo tisti, ki so že kdaj poslali kakšno novico pa je naletel na gluha ušesa. :(
Ker po moje še vedno velja, da le čevlje sodi naj kopitar.
Če pa sodbo daje kar vsa neuka raja vsepovprek potem pa vidimo kam to pripelje.

R33D3M33R ::

Novico sem na hitro preletel in prvo kar mi je padlo na pamet je, da so prepovedani sadeži nelegalna programska oprema. Zakaj pa ne? Saj se na slo-techu ves čas govori o nekem trganju rožic, tu pa bi lahko to bilo trganje jabolk:
Ta na vsakih 6 minut v spletni bazi podatkov preverja, če vaš najljubši sadež, z jablane ni bil utrgan.

Seveda se mi je zadeva zdela malo sumljiva in šele, ko sem pozorno prebral novico, sem videl, da se v resnici gre za Apple prenosnike.
Stil mi je všeč, ampak novica je pa malo preveč dvoumna...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Stepni Volk ::

Za večino vaših komentarjev že imamo temi:
[+/-]Kritika NOVIC
Slovenščina

Čeprav so odgovori v omenjenih dveh temah že zapisani, vam bom tam z veseljem ponovno odgovoril.

Zgodovina sprememb…

Jernej L ::

a se do sedaj razen Appla ni noben spomnil, da bi dal tako kamero v laptop nad ekran.


so se, prvi je bil dejansko sony z svojim vaio laptopom, za mobitele pa so tudi za nokio serije 60 na voljo programčki ki intervalno slikajo in pošiljajo slike na emajl...

Stepni Volk ::

Še en tak uporaben proizvod je SmackBook. Namizje na jabolku zamenjaš tako, da ga malo "smack-neš".


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung povečal kapaciteto NAND flash čipa na 32 GiB

Oddelek: Novice / Grafične kartice
163670 (3121) CaqKa
»

Microsoft na dveh frontah. Bo spustil ceno Xboxu360?

Oddelek: Novice / Konzole
123607 (2951) klemen22
»

Jabolka niso toliko dražja in premična utripajo v Intelovem taktu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
737986 (6020) Adrijan0
»

Večji LCD TV zasloni in nov dvojni analogni pogreb

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
166587 (5233) Saladin
»

Sony pokopal Aiba

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
324836 (4043) Looooooka

Več podobnih tem