» »

Microsoft na dveh frontah. Bo spustil ceno Xboxu360?

Microsoft na dveh frontah. Bo spustil ceno Xboxu360?

DigiTimes - Po Tajvanu se šušlja, da Microsoft zbija cene dobaviteljem sestavnih komponent za XboX360. Vse zaradi prihajajočega Sony PS3-ja, ki bo z 20 GB stal 499 in s 60 GB 599 dolarjev (obe verziji bosta opremljeni tudi z Blu-ray enoto). Za PS3 trenutno celo napovedujejo, da bo imel boljšo startno pozicijo, kot jo je imel Xbox360. Microsoft bi tako rad ponudil Xbox360 Pro, z zunanjim trdim diskom, za dosedanjo ceno 399 dolarjev. Tako naj bi sama konzola postala za 100 dolarjev cenejša.

Cenovna vojna bo za oba velikana še dolga. Sony je že začel "krvaveti", a mu gre v celoti še dobro. Microsoft se po drugi strani pripravlja tudi na dolgo vojno z dvema velikima Appleovima i-jema: iPod in iTunes. Obe trgovski vojni se tudi srečujeta: Zune naj bi bil povezljiv tudi z Xboxom360.

12 komentarjev

klemen22 ::

Recimo da pustimo sedaj ob strani Nintendo Wii in se osredotočimo na PS3 in Xbox360!

Mislim da si je tukaj MS nabral precej rezerve in strateške prednosti. Prodanih je že na milijone Xboxov medtem ko ima Sony kar naprej ene težave z razvojem PS3.
Ne dvomim da bo zmagovalec te generacije Sonyev PS3. Vendar se bo pozitivna razlika do konkurenta precej precej zmanjšala! In Xbox ni več to kar je bil v času vladavine PS2ice. Recimo za nov Xbox je že kar nekaj konkretnih igric. Koliko časa bo porabil Sony da ga bo ujel? Verjetno se ob lansiranju konzole nadejamo kakšne ekskluzive v smislu Metal Gear Solid 4 in nov GT vendar ima nasprotni tabor (MS) tudi precej smele načrte -> Halo 3, morda nov Ninja Gaiden(8-) ) in druge. S tem da bo Sony rabil precej časa da bo po kakovosti naslovov ujel Xbox saj je le ta pač na trgu že kmalu eno leto in to je precejšnja prednost.
Kar hočem povedati je: to rundo bo po mojem mnenju (kljub velikim problemov Sonyevcev) dobil Sonyev PS3. Vendar pa za naslednjo generacijo, ki bo verjetno prišla ven nekje leta 2012 pa že skoraj verjamem da jim bo Xbox podkuril tla pod nogami. Nenazadnje ima MS pač precej denarnih rezerv za pokritje slabše prodaje -> gledajo v bodoče in mislim da ni daleč čas ko jim bo začel Xbox prinašati velike dobičke ter bodo postali glavni igralec na trgu konzol.

Seveda ne odpišimo tudi Nintenda Wiija, ki je zagotovo zadnji Njev poskus na trgu sobnih konzol. Še enega spodrsljaja si pač ne morejo več privoščiti!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

mtosev ::

I love my XBOX. Upam da bo tudi 360 tako uspešen, ker xbox 1 je super stvar.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Matrin ::

Po mojem imata tako M$ kot Sony dovolj denarja in dobička iz drugih dejavnosti, da pokrijeta izgube in razlike pri konzolah. Oba sta zmožna večjih polomij kot Nintendo in Sega. Sego sta ubili dve generaciji (Saturn pa Dreamcast se mi zdi), Nintendo je bil skoraj pokopan po N64, Gamecube se je tudi komaj držal. V primeru da je Wii res popolna izguba je Nintendo izpadel (če ima podoben uspeh kot GCN še lahko spacajo eno konzolo skupaj, ki pa nikakor ne bo konkurenča ničemur). Sony in M$ pa lahko ta boj precej potegneta.

Navijam za Wii. Če ga bom kupil, naj se ima kaj dobrih špilov. :D

macgajver ::

drgac sej kokr je govorena sta xbox360 in ps3 prblizn isti smorn vazn da je konkurenca pa da se cene zbijajo
tenstan krompir je pa zakon

Evil mind ::

mtosev: ni ti treba upat da bo xbox 360 upešn, ker je že :D

CWIZO ::

Tele govorice o zbijanju cen so brezveze. Par dni nazaj sem nekje bral en članek, da je Microsoft najavil da NE bo nizal cen to leto.
Da so se cene spustiel bom verjel, ko se dejansko bodo prej pa ne.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

antonija ::

MS naj bi po napovedih zacel leta 2008 delat dobicek od xbox360. Do tam pa sama izguba. In xbox360 je uspesen na omejenem geografskem obmocju (severna amerika), drugje je povprecen (evropa) oz. polomija (japonska).
In ne, 360ka in PS3 nista isti smorn. Pa razlika ni samo ime in izdelovalec, tud notranjost in namembnost (poleg igranja iger).

Cene bojo pa ziher sle dol pred bozicem (akcije) in pred izdajo PS3.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

macgajver ::

360ka in PS3 nista isti smorn. Pa razlika ni samo ime in izdelovalec, tud notranjost in namembnost (poleg igranja iger)

folk bo to itak meu sam za igre igrt zelo mal bo takih ki bojo zadevo res ornk iskoristl na konc ce tko gledas bos se zmer na obeh lahko igrou
recimo oblivion poj po pa od tebe odvisn a na 360 al ps3 isti smorn.....
tenstan krompir je pa zakon

antonija ::

xboxa (1ko) vecina ne nabavlja samo za igre, ker se ga da prepricat v marsikaj drugega. Je pa takale situacija: MS prodaja 360ko kot igralno konzolno z stranskimi funkcijami. PS3ko naj bi (ker je pac se ne) prodajali kot multimedijsko sredisce dnevne sobe, ki omogoca tudi igranje iger. Da govoric o sodelovanju PS3 in homebrew scene ne omenjamo.

Pa seveda imata tako PS kot MS svoje ekskluzive na konzolah, meni osebno so tiste od PSja bolj vsek kot MSjeve prvoosebne streljacine...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Gandalfar ::

Problem pri sodelovanju z homebrew sceno je, da ce Sony prevec sodeluje z njo potem nihce ne bo hotel placevati licencnin za izdajo iger pod uradno licenco. Vsaj manjsi ne.

mercutio ::

Kot plus XBox-u 360 se mi zdi korektno omeniti tudi servis XBox Live, ki ga uporablja vse več ljudi in Sony bo imel na tem področju polne roke dela, če ga bo hotel dohiteti.

klemen22 ::

Tudi Sony bo ponudil podoben servis.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 vs. XBOX 360 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Konzole
110993283 (40026) XsenO
»

Predstavitvene konzole PS3 načrtno zmrzujejo

Oddelek: Novice / Konzole
304176 (2983) bigfut
»

Prvi rezultati boja konzol

Oddelek: Novice / Konzole
454894 (3134) G-man
»

PS3 dogaja(nja) in Sonyjeve izgube pri tem (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Igre
16714780 (11466) Pesimist
»

Xbox 360 in PlayStation 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
5013175 (10738) korenje_ver2

Več podobnih tem