»

V Franciji je sabljanje s svetlobnimi meči uraden šport

vir: AP News
AP News - Francoska sabljaška zveza je replike svetlobnih mečev iz Vojne zvezd priznala kot uradne pripomočke na svojih tekmovanjih in za takšne dvoboje pripravila posebna pravila.

Medtem ko skušajo mnogi klubi v klasičnih športnih panogah mlajšo generacijo privabiti z ustanavljanjem lastnih ešportnih ekip, so se v Francoski sabljaški zvezi izziva lotili malce drugače. Meču, sablji in floretu, ki so standardna orožja v profesionalnem sabljanju, so uradno pridružili svetlobni meč iz filmske franšize Vojne zvezd. Seveda gre za plastične replike in ne prava plazemska orožja - ker slednja pač še ne obstajajo in bi bila v praksi verjetno precej nevarna.

Ker so okoli tega zasnovali čisto prava tekmovanja, ima...

13 komentarjev

Sadjarski nasveti in fascinante tržnice prepovedanega sadeža

Gizmodo - Prepovedani sadež je najslajše utrgati, pravijo, zato so pri Orbicule spravili skupaj zelo zanimiv, skriven programček. Ta na vsakih 6 minut v spletni bazi podatkov preverja, če vaš najljubši sadež, z jablane ni bil utrgan. V primeru, da Jabolko izve, da je bilo odtujeno, bo takoj začelo s serijo ukrepov: poslalo bo klic na pomoč, s trenutno ISP številko, slikalo tatu (v primeru, da je računalo opremljeno z iSightom) in pričelo simulirati okvaro ekrana. Predhodnik konkurence je bil malce neroden, onesposobila ga je že odstranitev baterije iz premičnika.

Za zanesenjake Vojne zvezd je tu še koristen programček, ki izkoristi senzorje premikanja vašega premičnika, ki ob premikanju proizvaja glasove svetlobnega meča Jedijev. Zna biti drago, če vas stvari zanesejo predaleč. Za nekoliko "kvizlinško" razpoložene, je tu še jabolčni gonilnik za Xbox 360 upravljalnik.

Že dosedanje jabolčne tržnice so bile impozantne. Najnovejša, iz velemesta Velikega jabolka*, se nahaja pod stekleno...

41 komentarjev

Največje (in najdražje) "ohišje" za iPod Nano

engadget - Mitsubishi je, žal le za domače tržišče, predstavil eno največjih in potencialno najdražjih ohišij za iPod Nano. A nedvomno tudi najbolj uporabno: mali prikupen avtomobilček, ki sliši na ime i - fonetično brano v angleščini: oko.



Pravzaprav gre za omejeno serijo "i Play edition", ki si jo lahko omislite v iPod beli in črni barvi za doplačilo. Avtomobilček že ima vgrajen 30Gb trdi disk. Seveda so tu, za jabolčno modno osveščene, še popolnoma nepomembni podatki: vozilce je lahko gnano na dvoje ali vsa štiri kolesa, z motorjem prostornine nekoliko manjše od buteljke vina, 64 konjičkov je skritih v prtljažniku (tako kot SMART), šest zvočnikov, navigacija... Test brezipodnega vozilca, HDTV filmček in slike so dostopne na japonski strani Nihon Car, v angleščini....

10 komentarjev

Jabolka niso toliko dražja in premična utripajo v Intelovem taktu

vir: CNet
CNet - Nedavna Wall Streetova raziskava ameriškega tržišča osebnih računal je pokazala, da Jabolka niso toliko dražja od ostalih sadežev na tržišču. Tako so Jabolka v nepremični izvedbi le 13% dražja, v premični le 10%. Pomembno je predvsem primerjati enako z enakim.

To je sedaj izdatno olajšal prestop k Intelu. Ravno pred dnevi so prenovili še zadnjo serijo premičnikov: MacBook.



Šibkejši različici sta na voljo v beli barvi, najmočnejši v črni. Osebno mi je najbolj všeč FrontRow daljinec, ki ga najdemo tudi pri ostalih lepotcih. Več o sami drobovini si oglejte na njihovi strani. Vesela novica za Američane je bila ta, da je bilo moč premičnike takoj kupiti.

Nekaj novih objektov...

73 komentarjev

Kratka fotozgodovina trdih diskov

News.com - Na news.com so nam pripravili kratko slikovno zgodovino razvoja trdih diskov. Od prvega diska IBM 305 v letu 1956, ki je vseboval 50 24 palčnih ploščkov in je lahko shranil 5MB podatkov, pa do današnjih "Microdrive" diskov kot jih najdemo v iPodih, ki merijo le 0.85 palca in lahko shranijo več kot 5 GB podatkov. Pravijo tudi, da proizvajalci ne nameravajo več zmanjševati velikosti diskov, ampak se bodo potrudili povečati zanesljivost in kapaciteto teh malih zverinic.

15 komentarjev