» »

Crysis

Crysis

««
41 / 53
»»

suntrace1 ::

Moj PC ni zmožen igrati Crysis na high, zato sem za hec naložil FarCry. Pred leti je bilo s tem špilom enako kot Crysis, ni delal niti slučajno na high s 9800pro, tako da sem igral na medium nastavitvah.
Danes mi dela špil na very high + HDR + 6AA + 8 AF pri resoluciji 1920x1200 brez zatikanja in je preprosto fenomenalen, tako grafično kot igralno!

Crysis pa naj še malo počaka vsaj za high, čez 3 leta bo moj sistem zrel zanj.

iLichu ::

a obstaja coop mod za far cry kjer lahko gres s prijatlom čez cel sp ??

destroyer2k ::

simnov ::

Moj PC ni zmožen igrati Crysis na high, zato sem za hec naložil FarCry. Pred leti je bilo s tem špilom enako kot Crysis, ni delal niti slučajno na high s 9800pro, tako da sem igral na medium nastavitvah.
Danes mi dela špil na very high + HDR + 6AA + 8 AF pri resoluciji 1920x1200 brez zatikanja in je preprosto fenomenalen, tako grafično kot igralno!

Crysis pa naj še malo počaka vsaj za high, čez 3 leta bo moj sistem zrel zanj.

pa vklopi v gonilnikih 16qx

jst sm tud dons nalozu gor far cry in mam use na very high pa to ni to,po igranju crysisa mi ni nubena igra tok lepa :D

Jst ::

>po igranju crysisa mi ni nubena igra tok lepa :D

Crysis sindrom.

Ljudje zgleda že trpimo za tem sindromom. Čakam na kakšen mod za crysis, kjer ni alienov, je pa kakšna zgodba in misije, ki bi trajale vsaj kakšno uro.

Priporočate ali pozante kaj takšnega?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Imam 24'' lcd in problem je resolucija - 1920x1200 v Crysis ne gresta skupaj. Če znižam na 1280x900 še gre high vendar me skrbi, če s tem škodujem monitorju :8) ?

Meizu ::

Če spustiš resolucijo, škoduješ monitorju?? Lool, the best izjava ever :)

Sicer pa ja, imam 22'' na resoluciji 1680x1050, igram pa na 1280x720, na very high, kar je ravno dovolj za 35FPSjev, če je manjši prostor mogoče 40...

Kar ni nativna resolucija LCDja zgleda crap. V mojem primeru je to 1680x1050. Opazil sem, da resolucija ne vpliva kaj dosti pri tej igri. Vsaj na moji konfiguraciji: q6600@3.0, 4gb, 88gts512, xp. Vse na high, *razen* Shadows, Shaders, Water Quality na Medium. Z rivatuner statistics serverjem sem meril med igranjem, podatki so za 55min:
FPS: min 0, avg 55.16, max 99.41;
CPU0 avg 9.08; CPU1 44.79; CPU2 69.76; CPU3 23.55;
Videomemory usage: avg 353.38.

Zaradi Videomemory Usage mislim, da meni resolucija toliko ne vpliva.

Sem testiral tudi v Visti, samo nimam ali pa ne najdem podatkov. Vem pa, da so bili AVG FPSji manjši - okoli 40, kar je 10fps manj ali 20% manj - in kar je še najbolj čudno: CPU Usage bil *zelo* manjši (2 core-a sta skoraj idlala (nekaj odstotkov), druga dva pa delala z okoli 50%), čeprav sem špil laufal v *direct3d 9.* Če bi v Direct3d 10, bi še nekako razumel *malenkost* manjši usage, ker je dx10 API bolj clean, in ne potrebuje toliko api klicev, ki kurijo cpu. Tako pa... se ne spomnim enega razloga za takšno obnašanje.

Heh, čim daš shaderje na medium, igra izgubi vso lepoto. Namreč ravno shaderji dajo Crysisu tisto barvno lepoto, občutek razdalje, ipd. Jst mam naštelano tko, da imam čisto vse na very high (32-bit Vista), razen Teksture in objects quality na High, saj ni neke razlike. Če se pa s shaderji igraš se pa zelo pozna. Sam če je shader nižji od high, je že brezveze. Ne igrat Crysisa potem :P

Midva imava očitno drugačno filozofijo. Jaz pa ne morem igrati pod 50fps. Rajši ne igram, ker se mi zdi že avg40 čisto mučenje. Ni občutka gladkosti, igra se mora odzivati na moje ukaze, moje premike rok, miške, pritisknje tipk, takoj, kot svila, ki jo teče skozi prste in dlani, ko jo primeš v roke. Zato mi kakšni hickupi, tudi če igra laufa na 60 konstantno, brez padcev, in se redno, na kakšno minuto igranja pojavi hickup, uničijo feeling, ne morem se vživeti. Hickupi me stalno opominjajo, da nisem svoboden, pa čeprav gre za iluzijo, igro. Da bi moral igro igro končati, pod prisilo, na avg35, bi se mi igra tako zagaabila, da je ne bi nukoli več povohal in imel o njej najslabše mnenje. Tako sem demo odigral na 7900gs in prav v tej temi "klel" o programerjih, ki da niso optimizirali igre, ker mi vse na low "šteka" pri 50-55 (ali koliko fpsjev je bilo) in kar me je najbolj jezilo, so bili hickupi, ki so se dogajali brez kakršnega pametnega razloga. Je nekje v tej temi. Ko je prišel final sem kupil igro, ampak je nisem igral, dokler nisem kupil 88gts512. Tako se ljudje med samo razlikujejo in jaz, če nekdo hoče igrati na 35fps, naj igra, če mu to kvalitetno krajša čas. Meni ne bi, meni bi ga pokvarilo.

Hja, z mojo 9800GTX Igram na 1280x720 s povprečnimi fpsji 45FPSjev, ponavadi gre tudi čez 50. Tko al tko je vse na 30FPS v crysisu zaradi vsega tega blura gladko kot svila, bi ti rekel. Aja, vsi ditejli na very high, razen objekti in texture na high. In šiba zadeva kot nora.

jst sm mel predvceri en problem pr igranju crysisa,sm prsu do tiste misije kjer mors resit eno punco ki dela za ena malega kitajcka k mam tud nano suit,dubl so me u jami in pol sm moru njega ubit brez orozja,no to sm naredu sam pol k sm sou u dvigalo in k se je una punca resla so men rekl da se morm sam znajdet,no pol sm fasu cel ekran crn in sm moru restartat(zvok se je usen slisu),a mogoce kdo ve kaj bi lahko bi problem ???

imam pa Intel E6550,2GB in ATI 3850

PINki ::

Pregrevanje?

evo zdj sm sou se enkrat ta level in normalno dela,sm kr u enem gravitacijskem polju in me eni sluzi napadjo in morm vn peit,ful beda :'(

mesoreznica ::

evo zdj sm sou se enkrat ta level in normalno dela,sm kr u enem gravitacijskem polju in me eni sluzi napadjo in morm vn peit,ful beda :'(

Hahaha ja in bo kr trajalo tole. Boš mogo malo bluzit okoli. Oni sluzi so pa čisto dolgočasni, šibrovka jim zmelje ono prozorno drobovje. :)

Drugače pa ja je tako. Nekaterim je 35 fps polna kapa, nekaterim pa živce para. Mojmemu kolegu je 60fps minimum, pravi da se vse neki čudno obnaša. Jaz pa debelo gledam zraven, češ meni je vse ok. Jaz pa sem pripravljen žrtvovati fps-je za boljšo grafiko, seveda do določene meje. Če hočeš 50 fps minimum pol vse na high ne bo šlo.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

ma sj mi lavfa na 35 fps na high tko da mi čist ql ^^

reply uporabniku, ki ni bil zadovoljen z grafiko v Far Cry:

Vklopi HDR renderiranje v konzoli, ukaz je \r_hdrrendering 7; vrednost 0 je izklop HDR, vrednosti so 1-11, 7 je najboljša, meni osebno je dovolj 3.

Mesoreznica - nazadnje ko sm obrnu crysis, sem za level "Core" porabil 30 minut.

reply uporabniku, ki ni bil zadovoljen z grafiko v Far Cry:

Vklopi HDR renderiranje v konzoli, ukaz je \r_hdrrendering 7; vrednost 0 je izklop HDR, vrednosti so 1-11, 7 je najboljša, meni osebno je dovolj 3.

a rabm met patch 1.3 da mi dela hdr ucinek ??? k mi nezna komando :'(

Dr_M ::

a 1.3 patch je ze?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

a 1.3 patch je ze?

V bistvu je najnovejši 1.4. Govorijo o Far Cry ne o Crysis.

LP

Tuki lahko pogledate mojo primerjavo med Far Cryom in Crysisom :))

http://www.konzole-slovenija.com/forum/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iLichu ()

Govorijo o Far Cry ne o Crysis.

AHHH... Tema je o CRYSIS. :\

ja če bi prebral mal visje kaj o cemu smo pisal bi vedu da govorimo o far cry

Normalno razlika med crysis in farcry je ogromna.

LP

iLichu: a si ti prebral naslov teme?!

far cry ? :P

Kul primerjava med Crysis in FarCry iLichu, saj gre za dve zelo zelo podobni igri.

strictom ::

Kako pa ta slika prikaže uber lepo grafiko... Da me že boli da mam preslabo grafično za Very High nastavitve.

Kako pa ta slika prikaže uber lepo grafiko... Da me že boli da mam preslabo grafično za Very High nastavitve.

"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Ejsam nekida vprašam - kaj sploh naredi tale AA?? Jst ga vklapljam, najprej 0x, potem grem poskusit 2x, pa 4x itd... Razlike pa kar ni? Glajenje robov? Še zmerej imam enake robove, nič bolj glajeni niso. Pa bi mogli bit...

Senitel ::

AA mehča robove poligonov. Teh imaš na zgornji sliki naprimer ene 12, vsi na desnem delu. :)

ja sj sm dodal zdj se primerjavo med humerji pa eksploziji,bom pa se dodal za orozje pa vojake ;)

Senitel: Aha, se mi je zdelo, sam ta razlika je skrajno neopazna? No, vsaj jst ne opazim razlike in vedno igram z izklopljenim AA... Mogoče se pozna pri višjih stopnjah AA, ampak pri 2x in 4xAA razen FPS dropa nisem opazil ničesar. To pojasnjuje tudi moje vprašanje. Sicer vem kaj je to AA, pa vendar pri Crysisu ni nekako opazen. Vsaj zame.

Senitel ::

Razlika ni nujno ravno neopazna... Je pa res, da vse skupaj zelo zavisi od igre in če misliš da je pri Crysis neopazno, bi moral videt UT3.

ja jst tud ne opazim razlike med 0xAA al pa 4xAA(edin da so skale bl gladke,sam kaj mi bo to :D),tko da dons k pridem iz sole bom probu dat na 1280x768 resolucijo da vidm če dela lepo :D

Kaj za eno grafo pa imaš?

ati hd 3850,mi dela na high 4xAA pa vsync on,pa dobim eno 35 fpsjov.

PS: djte mi pomagat za blood mod
http://www.crymod.com/filebase.php?file... navodila so bedna :D

dukenukem ::

v sync sklop,mal več resolucijo daš in nerabš met glajenja robov :D

a mi lahko poveste kako nastimam da mam blood,k jst ne znam po teh navodilih nc narest :D

ok spet jst,a nuben ne zna pomagat za blood mod ???

kristko ::

kako daš sliko na forum? tnx
kristko

Rock_star ::

Mene pa zanima,kak lahko v igerci pogledaš kolko fps imaš,
LP,sašo

the_game ::

r_displayinfo 1 to napiši v konzolo
ASUS M2N-SLI DELUXE|AMD Athlon X2 6000|HD3870 512MB|PATRIOT 2x1GB 800Mhz CL.4|

Rock_star ::

hvala

Iz www.crymod.com sem si potegnil nekaj sp map. Na strani, kjer so download linki piše, da lahko uporabim (oz. priporočajo uporabo) CryTools.

Vendar jaz pojma nimam, kako uporabljati CryTools, da bi igral tiste mape, ki sem jih dl.

Vesel bi bil kakršnekoli pomoči.

men se zdi da te mape lahko igras u SandBoxu,mene pa zanima a se da nekak preskociti tisto misijo k vozis letalo,k mi tok bedna .

tisto misijo z letalom nardiš v 10 min, tko da malce potrpi pa je ;)

Baje da ne bojo naredl druzga dela :(

dj a se res ne da peskocit tega levela,k me skos neki zamrzne in pol eksplodiram in je konc 8-O
««
41 / 53
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
23845203 (28349) kajetan
»

Far cry 2 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

564129128 (82940) Assass1n
»

Radeon 4870 in Crysis

Oddelek: Strojna oprema
482383 (1710) SebaR
»

Februarja že GeForce 9? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
1009069 (9065) Senitel
»

DX 9 vs. DX 10 (strani: 1 2 )

927203 (6241) kobilica

Več podobnih tem