» »

Crysis

Crysis

««
35 / 53
»»

mesoreznica ::

Po tem ko sem igral COD4 (odlično optimizirano in odlična grafika, in sem šel naprej igrat Crysis sem bil kr malo razočaran nad Crysisom. Dejansko če ne gledaš vsakega detajla v igri izpade COD4 lepša igra kot Crysis in je sistemsko manj požrešna. Tako da bi lahko Crytek malo zategno pas in boljše optimiziral zadevo.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

destroyer2k ::

mesoreznica

Verjemi raj v tole crysis, še vedno bolj zaoptimiziran od vsake druge igre, mislim cryengine 2 ima veliko več teh stvari katere poganjajo od vseh iger in je že to čudeš da ni toliko bolk požrešna. Sam če bi jaz lahko naredil eno stvar glede crytek bi bila to da bi valve in crytek skupaj naredila pogon. Valve veliko bolje zna narediti multithreading in še z crytek znanjem za inovacij, bi po mojem mnenju takšen pogon bil daleč spredaj od vseh ostalih.

PlayTheGame ::

Že res, da ima crysis več teh grafičnih "bonbončkov" kot npr. COD4, Bioshock itd. Ampak po drugi strani razlike na oko niso tako velike, razen če se seveda ustaviš in en čas opazuješ okolico. Sploh ste pa dobri tisti, ki opazite razliko med high in very high (razen senčenja mogoče). In menim, da bi se vseeno dal pogon še toliko z-optimizirat, da ne bi fps-ji vsaj na najhitrejših sistemih ta hip padali pod 20. Vprašanje pa je, če jim je to v interesu, ker vemo da so bili razvijalci sw vedno povezani s proizvajalci hw. In tako si bil vedno primoran kupovat še boljšo strojno opremo, samo da je bil zaslužek.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

m.i.h.a. ::

ne bom se spuščal v debate o grafiki med COD4 in Crysis, ker se mi zdijo primitivne, vsake oči imajo svojega malarja.....ampak kdor na spodnjih primerih ne vidi razlike (med high in v. high) naj hitro klikne na TALE link, preden bo prepozno

...verjetno mi ni potrebno pisat kaj je high in kaj v. high, ne?
z ustreznim tweakom se da very high grafiko vklopiti tudi na winXP in razlike so potem minimalne, performance pa občutno boljši v winXP oz v visti preko dx9, ampak s patchom in novimi driverji se tudi ta razlika zmanjša

sam pa uporabljam tweak, ki je bil že omenjen v tej temi:

pa še dva screena iz COD4 (grafika vse na max!):

....ne delam primerjave, ampak če je že govora o teh dveh špilih in grafiki naj se vidi kaj lahko ponudi COD4

z zadnjima stavkoma se pa strinjam....le kdo bo folk prisilil v nakup novega hardwera, konkretno grafe, če to ne bodo igre. To je samoumevno in kdor hoče vse napredne fičrje bo to tudi plačal.

PS: zakaj ni možno tukaj na forumu dveh slik postaviti eno OB drugo in ne, da ti jih avtomatsko postavlja eno NAD drugo?....če se ne motim, je bilo včasih to možno.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Mavrik ()

T-Majo ::

Men osebno je valve pogon najbolši. Sicer ma vsak svoj okus ampak ok!

Zdej bom pa povedu dejstva:

pogon je lep (mogoče danes ne več ampak ok)
dela skoraj na vsakem sistemu
izkoristi tudi cpu ne samo gpu

Volta ::

M.i.h.a.

Kljub temu, da še COD4 in Crysisa nisem igral, je razlika ogromna v prid Crysisa in se igri po grafiki enostavno ne moreta primerjati. Tudi razlika med High in V. High je očitna, če le malo bolje pogledaš. Vsekakor se splača kupiti dober comp zaradi nekaj teh iger, ki so res nekaj posebnega in čisto svojevrstno doživetje :) To je vsaj moje laično mnenje.

Urc ::

Pri igranju Crysis-a sem opazil zanimivo stvar:

Bug after patch?! Ohhhh no :'( :D

Drugače pa špila je res vredna igranja...:)

//popravi linke - mod

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: Tilen ()

Voltaspeeder, ko igraš razlika med Crysisom in COD4 zbledi. Ja če se ustaviš in opazuješ detajle potem opaziš posebnosti od Crysisa. Med igranjem pa ne. No saj boš probal obe igri in boš videl kaj mislim.

LP

Res je. Ko si v igri se ne obremenjuješ z malenkostmi v detajlih. Ampak za screenshote je pa fino >:D

macgajver ::

Na da vam bo jasno zakaj toliko bolj zahteven špil. Ni vse samo izgled na prvi pogled. LINK
Cod4 - grafika je pa upgrejdan quake3 engin z nekaj novimi futuri ki jih nudi dx9. sej ne rečem sploh ne izgleda slabo.

Point zahtevnosti igre je ravno v teh detajlih ki zaenkrat ubijajo grafične ko bo hardware dovolj močan bodo normalno v vsaki novi igri in bodo na sceni že nove stvari.
Recimo oni so zadevo prenesli korak naprej detajli, senčenja, interaktivnost na very high nastavitvah ko je treba vse to zrisat zelo daleč pa itak vsak sedajšnji hardware počepne.
Je že kdo od vas pognal editor(sandbox) in se na high nastavitvah zapeljal nad oblake cel otok ki ga engin izrisuje je toliko velik kot cel cod4 špil. Zadeva izrisuje pokrajino baje nevem koliko kilometrov daleč si sploh predstavljate koliko je to ničel in enic.

Samo svaka čast devoucm da jim je uspelo v tej meri optimizirat igro.

Si predstavljate RPG s tem enginom kakšen gothic4 ali kaj podobnega. Jas si raje ne predstavljam ker potem takoj oslinim ves ekran.

NO TUKAJ PA ŠE NEKAJ SLIK ZA PREDSTAVO VELIKOSTI IN RESPECT TE IGRE.

tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Mavrik ()

macgajver

Če še ne veš RPG igra, bo narejena na cryengine 2. Ne spominjam se katera firma bo izdelala rpg na tem pogono, aja pa še to crytek izdeluje eno igro za konzolo katera ni fps in mogoče celo rpg (če je samo za konzolo pa ne vem).

strictom ::

Kje si ti vido Q3 engine v COD4? Toj tko kot da bi rekel, da je Vista upgrejdan DOS z nekaj dodatki.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Mavrik ::

Če še ne veš RPG igra, bo narejena na cryengine 2. Ne spominjam se katera firma bo izdelala rpg na tem pogono, aja pa še to crytek izdeluje eno igro za konzolo katera ni fps in mogoče celo rpg (če je samo za konzolo pa ne vem).

To boš pa moral polinkat pa dat dejanska imena špilov. Ker vsi napovedani RPGji za katere vem, bodo ali tekli na lastnem ali pa na UE3 pogonu.
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik

Dobro če pa res tako morem poiskati in sem tudi našel nahitro, ampak ena stran ni v angleščini.
mmo rpg
mmo (ni znano čisto kakšne vrste izdelujejo)

Gre za MMO igro imenovano The Day ( Reloaded Studios)
Developers Korean Reloaded Studios just announced officially The Day, their draft MMO in the third person who apparently will focus on the PvP. Un scénario immersif sera quand même intégré pour le plaisir des joueurs, qui visiteront deux mondes parallèles et voyageront dans le temps afin de sauver l'humanité pour changer. An immersive scenario will still be included for the sake of the players who will visit two parallel worlds, and travel through time to save humanity for a change. Bien qu'aucune véritable image du titre n'ait été dévoilée pour l'instant, The Day devrait quand même flatter la rétine puisque ses créateurs se sont offerts le CryENGINE 2 de Crytek pour l'occasion. Although no true image of title has been revealed for the time being, The Day should still flatter the retina because its creators have offered the CryENGINE 2 of Crytek for the occasion. Une poignée d' artworks a, par contre, été diffusée, histoire de patienter doucement jusqu'à la prochaine salve de visuels pour ce titre que l'on ne verra pas avant 2010. A handful of artworks has, however, been published, history quietly wait until the next batch of video for this title that we will not before 2010.

Edit: no destroyer je bil hitrejši....spet:D

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

m.i.h.a.

Sam to ni edina igra kolikor se spominjam 3-je mmo-ji bojo delal na cryengine 2.

jp....Entropia Universe je recimo še ena, ostale so pa vse bolj skope z informacijami in tudi release date teh špilov še ni dorečen, sicer pa to ravno ne bi bil massive MP game,če bi bil izdan sedaj, ko 3/4 folka nima compov za zadovoljivo poganjanje Crysisa, kaj šele MMO :D

kotnikd3 ::

in vse s podre in začne na novo.....!!!
CRYSIS NA PS3 !!! LINKo

macgajver ::

strictom
Si igral cod ali coduo q3 engin
CoD2 does NOT use a brand new engine. End of story. It is based on Quake 3 engine, or rather RTCW which in its own time is based on Quake 3 engine.
se pravi cod2 upgrejdan engin iz cod ki uporablja q3 engin
cod4 še malo upgrejdan engin cod2 se pravi osnova je q3 v dx9 z vsemi bombončki zato izjave o grafiki primerljivi s crysis niso na mestu.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

kotnikd3

To ni res crysis ne delajo na ps3, ta stran veliko nabija v prazno.

Rutex ::

jst sem na svojmu kompu sprobu in testiru malo LOW, MEDIUM in HIGH in sem prišel do dejstva da se crysis in cod ne moreta primerjati ker crysis sesuje coda, cod mi dela na high in je beden medtem na mojih performancah dela crysis medium oz. high v razmerju 50%-50%, največjo razloko da Pixel shader ki požre tudi največ rama zato imam to konstantno na medium. Hmmm prek neta pa izgleda grafika še boljša in če imaš grafično ki uleče na low to igro si najeba* saj vem primer(moj bratranc je kupu igro in mu na GF7600GS uleče na low in nima senc jaz jih pa na multiju imam in potem greva učasih igrat 1/1 MP način in jaz njega vkljub njegovi nevidnosti vidim saj se kaže pod njim senca, v obratnem primeru pa on mene nebi opazil).

btw a kdo ve zakaj ko odprem konzolo, zakaj toliko errorjev med loadanjem

Tilen ::

Danes sem pa še jaz malo probal Crysis s popravkom 1.1.

Konfiguracija v podpisu -> 1920x1200 -> high - 25fps.
Zadnji Omega + 8800GT - 700/1750/2100

Sem pa opazil eno "zanimivost" :

Crysis pri tej ločljivosti porabi 2GB sistemskega pomnilika pa še 1.6GB pagefile [Skupno 3.6GB8-O ]. Sem naročil dodatna 2GB rama, ko so že tak smešno poceni ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

Engineer_SLO ::

jaz sem pa prišel do problema v stopnji core,namreč nikakor ne najdem izhoda ,pridem čez vse tunele,tudi čez tistega ko te z veliko hitrostjo privede naprej,nato pa iz ene velike jame nikakor ne morem priti ven....

a mi lahko kdo pomaga...

;(
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW

PINki ::

A mi lahko kdo nekam uploada CVAR cfg-je prosim. Ker sem probaval tisto dx10 v XP pa mi preveč dropa:8)

aodius ::

@ Engineer_SLO click
http://www.gregorsalobir.si/

dzinks63 ::

sem se nakako rešu tiste luknje...

tnx...

:\

moram pa reči da je igranje z 8800gts-512MB čisto nekaj drugega kakor z 7950gt... :D

Zgodovina sprememb…

real_ist ::

Kje dobim na ladji ta tac canon gun?

Spodaj v Armory. Tam ko te je ona baba pregledovala, ko se moraš vsest na stol pa te priklopijo na naprave. No levo od stola je v omarci na steni TAC canon.

LP

Zgodovina sprememb…

real_ist ::

u sit... to pa morm kar nekaj epizod nazaj it...nisn vedo da morm tam vzet.hehe.ful ti HVALA

Ne, ne ne rabiš it par epizod nazaj. Takrat ko sediš na stolu ga ne moreš vzet. Kasneje ko si na krovu in ti rečejo, idi iskat TAC cannon, pičiš dol v Armory in ga vzameš.

LP

pozzo ::

Da mal dam na debato temo, ki je že mogoče bla obravnavana, ampak po kakšni uri branja in listanja je nisem našu. :)
Namreč Crossfire.
Ta vikend sem se odloču stestirat cf 2x 3870 in v tej naši Krizi mi nikakor ne uspe zalaufat zadeve.
COMP:
ASUS P5k, E6750 @ 3,5G / 2G ocz reaper ram, omenjeni grafiki.
8.1 CAT, 1.1 patch

Zadeva je sledeča:
Vista 32 DX10 1280*1024 high no AA: 1 grafa nekje 16-17FPS, ko vklopim CF sicer dela kao, in z "r_displayinfo 1" mi kaže nekje med 30-35 FPS ampak... igra deluje kot da bi bla na speedu vmes pa, da ji je speeda zmankal in se komaj premika - totalno neigralno!!
XP 64 iste nastavitve: 1 grafa tam nekje 20FPS, ko vklopim CF katastrofa - okrog 10-13 šteka pa štrika ko stara mama.
pri xp 32 bit podobno.

Naredil sem un system.cfg (z r_MultiGPU = 1) in potem v xp pod "r_displayinfo 1" napiše MGPU ampak čist isti klinc kot če tega ne bi blo.

Videl pa sem teste na katerih bi naj bli lepi pridobitki s CF.

Je kdo, ki je imel podobno sestavo in ugotavljal podobno, in celo mogoče po pomoti našel rešitev?
Ne znam tipkat brez tipkovnice...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pozzo ()

Ok, za visto sem pogruntu, da je treba met en hotfix za crossfire in SLI, pa v catalyst-u treba dat catalyst AI na advanced, tk da je v visti zdj nekje 35-40 FPS 1280*1024 very high :D ,
ampak še vedno nekje prisoten občutek, da framesi niso čisto realni.
Za xp pa baje SP3 kr lepo pomaga, to pa stestiram ko bo čas.
Je pa tudi v xp pomagala nastavitev catayst AI na advanced, sem prilezu do sam nekje 2-3 frame manj kot single kartica. :\

Mater, bogi tist povprečen računalničar z bolj slabim znanjem angleščine, ki prinese domov frišn računalnik s crossfire. Ne zavidam mu. :))

Bo pomoje to Ati čez čas porihtal :D A si poskusil z najnovejšimi driverji ? Mislim, da so jih izdali par dni nazaj.

Ja, Catalyst 8.1 sm inštaliru na vse OS. Ja seveda bo ati, mami ziher ne, se ne ukvarja z računali.

Huda >:D

Sm pozabu prej smeškota dodat :D (da ne bo kake zamere ) ;)

No zdj stestirano na XP SP3 in zadeva res deluje. GPU benchmark na 1280*1024 vse high no AA: 1 grafa 32,3 FPS, Crossfire 41,7 FPS
No pa še to, sm potem še XP SP2 dal za hec 1x čez in glej hudiča (iste nastavitve): 30 FPS, CF 39???!?!!!?!?

No res da sem prej ko sm tesetiru mel stweakano DX9. Mislim pa, da je tisto nastavlanje v catalistu najbolj pomagalo.
V glavnem zaenkrat mam dost, mogoč še visto 64 bit probam mal za hec. :\

Ve kdo kako naprej tule? SIcer se neki stvor po zraku okoli mnene vsake toliko sprehaja samo se mi zdi kot da se ga ne da spokat... Pa tudi metkov mi zmanjkuje. :8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

tilen: crysis

isti problem sem imel tudi jaz in verjetno še mnogo drugih in so mi pomagali par postov nazaj....

:8) :8)

isti problem sem imel tudi jaz in verjetno še mnogo drugih in so mi pomagali par postov nazaj....

Zdaj si me pa dobil, da nisem spremljal teme popolnoma. [:8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Jst ::

Modov za crysis je že kar nekaj (večinoma butaste fore), ampak a je kakšen z kakšno zgodbo in misijami?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst

Ne še bodo pa kmalu. Jaz bi rad dobil tistega kateri je na jurski park temo in zgodbo narejen.

Dr_M ::

Pa tale Crysis sploh ni tok pocasen, ko enkrat ugotovis kako zadeva dela.
Naredil sem podoben test, kot sem ga ze nekaj casa nazaj, ko sem primerjal 1.0 in 1.1 verzijo.
vse nastavitve so enake, samo AA in AF sta tokrat 0x.

TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 47.88s, Average FPS: 41.77
Min FPS: 19.71 at frame 154, Max FPS: 54.38 at frame 981
Average Tri/Sec: 42277080, Tri/Frame: 1012157
Recorded/Played Tris ratio: 0.91
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 42.15s, Average FPS: 47.45
Min FPS: 19.71 at frame 154, Max FPS: 57.19 at frame 1008
Average Tri/Sec: 48498660, Tri/Frame: 1022108
Recorded/Played Tris ratio: 0.90
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 42.20s, Average FPS: 47.40
Min FPS: 19.71 at frame 154, Max FPS: 57.26 at frame 1015
Average Tri/Sec: 48470220, Tri/Frame: 1022622
!TimeDemo Run 3 Finished.
Play Time: 42.17s, Average FPS: 47.42
Min FPS: 19.71 at frame 154, Max FPS: 57.26 at frame 1015
Average Tri/Sec: 48474692, Tri/Frame: 1022187
TimeDemo Play Ended, (4 Runs Performed)

Tole je pa ze kr spodobna hitrost za uzitek ob igrajnu :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M, si še testiral kaj med raznimi različicami gonilnikov? Btw, na kateri resoluciji je bil gnan ta test?

Ne razlicnih gonilnikov nismtestiru, trenutno mam 169.21 whql.
Locljivost je pa 1280x1024.

Ja, na teh fps-jih pa se že uživa, ne več samo igra :D

Ce koga zanimajo rezultati Forceware 171.16 beta...

TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 46.62s, Average FPS: 42.90
Min FPS: 28.32 at frame 166, Max FPS: 53.36 at frame 963
Average Tri/Sec: 43390636, Tri/Frame: 1011507
Recorded/Played Tris ratio: 0.91
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 41.73s, Average FPS: 47.92
Min FPS: 28.32 at frame 166, Max FPS: 58.53 at frame 1010
Average Tri/Sec: 48957660, Tri/Frame: 1021608
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 41.68s, Average FPS: 47.99
Average Tri/Sec: 49044768, Tri/Frame: 1021984
!TimeDemo Run 3 Finished.
Play Time: 41.65s, Average FPS: 48.02
Average Tri/Sec: 49111796, Tri/Frame: 1022690
TimeDemo Play Ended, (4 Runs Performed)

Dr_M. Lepo, lepo :) To imaš 8800GT zverino ?

uuu...krasno, če imaš to iste nastavitve kot pri testu zgoraj bi morala biti razlika opazna.....sicer se povprečni in max fps niso veliko spremenili, ampak poglejte MIN.....pospešitev skoraj za 10fps 8-O

ko bi le kmalu kakšni whql 17x.xx prišli....c'mon nvidia:D
««
35 / 53
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
23845362 (28508) kajetan
»

Far cry 2 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

564129191 (83003) Assass1n
»

Radeon 4870 in Crysis

Oddelek: Strojna oprema
482384 (1711) SebaR
»

Februarja že GeForce 9? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
1009097 (9093) Senitel
»

DX 9 vs. DX 10 (strani: 1 2 )

927217 (6255) kobilica

Več podobnih tem