» »

Problem z TV-OUT-om!!

Problem z TV-OUT-om!!

Phantom20 ::

Torej moj problem je naslednji:

Imam grafično kartico ATI Radeon X700 in si želim sliko prenesti na TV zaradi gledanja filmov. Ampak je težava v tem, da mi TV-ja kot drugi ekran sploh ne zazna in nemorem preklopiti. Ko odklukam možnost "Force detection of my TV" mi sicer televizijo zazna, ko pa želim preklopit pa ne dela. Problem po mojem nebi smel biti v kablih, ker so ravno ti kabli že bili uporabljeni na drugem računačniku in tudi z ATI-jevo grafično (Radeon 9600). Z televizijo pa tudi ne, ker je tudi že delalo, ampak pač na starejši grafični kartici GeForce 2. Probal sem tudi z vsemi programčki in ostalim na www.ati.com ampak tudi nič ne pomaga.

Zato bi lepo prosil za pomoč če mi zna kdo pomagat, bil bi zelo hvaležen:)

LP, in hvala za odgovore
  • zaklenil: podtalje ()

No name21 ::

Se bom še jaz priklopil tej temi. Upam, da ne zameriš, pa tudu podoben problem imava.Problem je pa sledeči:
Kupil sem nov računalnik v katerem imam GeForce 7600GT in ob prvem priklopu računalnika na Tv mi je preko scart priključka pokazalo črno-belo sliko, zato sem nabavil pretvornik iz s-video v cinch, pa mi sploh ne zazna Tv-ja. Ko sem pregledal to temo sem ugotovil, da imam napačne nastavitve, problem je pa, da mi sedaj niti prek scarta ne pokaže več slike. TV mi zazna, ko dam na clone ali katerokoli drugo opcijo, mi na računalniku spremeni, na televiziji pa ostane črna slika. Na cinch priklučku pa še TV-ja ne zazna.Ne pomaga nič, ne nastavitve, ne sprememba resolucije, naložil sem tudi najnovejši driver in ne pomaga. S TV-jem je vse v redu, na GeForce 2 je delal vse brez problema, na tej pa nikakor noče. Kaj mi lahko kdo pomaga prosim, ker res ne vem na koga naj se obrnem. S kablom predvidevam, da je vse ok, če mi TV zazna, sam slike ne pokaže.
Hvala za pomoč.

Phantom20 ::

No pri tebi vsaj TV zazna, jas pa niti do tega na pridem :(
Probaj si naložit TV Tool - vredu programček za to zadevo, je pa žal samo za nVidia kartice. Tudi jas sedm imel z GeForce 2 najprej težave (črno-bela slika in podobno), z tem programčkom pa sem vse to odpravil in je delalo kot je treba. Probaj to, mogoče ti bo kaj koristilo 8-)
Ali obstaja tut kak podoben programček za ATI-jove grafilčne ? 8-O Anyone ??
Namreč nimam pojma kaj bi lahko to mene jezilo. Probal sem preko scarta, direktno na Video cinch, bilokak, nič ne gre :|

LP

podtalje ::

Za ta vprašanje je namenjena tema PC na TV - splošni nasveti. Zaklepam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962585447 (24776) Dominator
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458526 (7921) opeter
»

Gforce ni nviewa

Oddelek: Zvok in slika
251753 (1430) BetMaN
»

tv out= čb slika