» »

Dlančnik namesto avtoradia???

Dlančnik namesto avtoradia???

sonyboy ::

Zdravo!!!

Hmmm imam sledeč problem. Kupujem avtoradio in nisem zasledil nič pametnega... Sedaj pa me zanima če ima kdo izkušnj oz karkoli ve o tem, da bi npr namesto radia mi v avtomobilu predvajal glasbo dlančnik? Kaj bi rabil?

Najlepša hvala za vsak odgovor...

LP
SonyBoy

Phoebus ::

In kaj bo ojačalo signal za na zvočnike? :\
Jaz imam JVC KD-DV6101 in sem ultrazadovoljen. Igra MP3 iz doma posnetih DVDjev, igra DVD filme (rabiš še LCD), ni da ni.

Phoebus ::

Aja, dodati moram edino da je uvoznik zelo len in mi v pol leta ni uvozil adapterja za original komande na volanu za reno... samo radio ni kriv nič tu

mdublin ::

Jaz imam v avtu radio na kasetofon in v radio vstavim kaseto z žico, ki je na drugi strani vhod za slušalke in tega vtaknem v dlančnik, iz katerega poganjam glasbo, ali če v avtu gledam film na dlančniku, poslušam zvok preko zvočnikov v avtu. To kaseto ali "car kit" se da kupit tudi v Big Bangu ali kje drugje.

lp

Nejc Pintar ::

CarPC?
Stroškov maš isto, res pa je da ni prenosen.
Lahko je biti prvi, če si edini!

totimato ::

Če ne želiš avtoradia, je potrebno (poleg zvočnikov) imeti avto ojačevalec, ki ima line in. Večina avtoojačevalcev ima močnostne vhode, saj avtoradiji ne vedo, da je za njimi ojačevalec in dajo od sebe od 25 do 45 W. Nekateri avtoojačevalci pa imajo tudi line in, ki je namenjen NF signalu. Tja lahko priklopiš PDA, discmana ali walkmana.

Samo, ponavadi avtoojačevalci stanejo več kot cenejši avtoradiji. Danes pa ima že vsak drugi mp3 možnost, pa predvajanje cdrw, pa usb port... Če ciljaš na predvajanje videoposnetkov in gps, se splača, drugače pa ga ni čez radio.

lp

gumby ::

precej enostavna varianta je tudi adapter-kaseta, ce imas taksen radio ze not
my brain hurts

krneki0001 ::

Jst bom počasi dal dlančnika v avto in nanj priklopil GPS preko USB-ja.V ta namen sem si naredil 2X25W ojačevalec z vhodom za slušalke in ga bom montiral namesto radia, gps bo na strehi, dlančnik bo pa montiran pred sovoznikom da bo lahko gledal še karte.

Zdej pa mene neki zanima - ali obstaja kakšen dlančnik da ima več portov za usb - ali pa da podpira več enot na usb-ju, ker bi dal razdelilec in še usb ključ 2Gb zraven s kartami za GPS?

mile ::

Keri dlancniki poleg Fujitsu-Siemensov pa sploh se imajo USB host vgrajen?

strictom ::

Problem je mogoče da dlančnik nebi imel dovolj dobrega signala (ne preslabega ampak preveč motenj) in zvok nebi bil lep. Mogoče ampak ne mi verjet. Jaz si to isto predstavljam kot da bi poskušal predvajati muziko na zvočnike z kakšnega Flash MP3 playerja oz. s telefona. Meni MP3 player (Creative MuVo) da lep zvok na hišni feršterker ampak ni čisto tako kot bi moral bit :)

Za dlačnike ne vem če je isto. Mogoče. :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DominusSLO ::

kaj ti bo usb ključ... daš sd ali cf kartico, pa je.

mile ::

usb kluc je res brezveze, drugo je pa 80GB portable disk :D

krneki0001 ::

Ko se voziš nekje po puščavi je najbolje usb ključ z posameznimi mapami. Zdej so ti ključi že tok pocen da daš doma gor za vsako državo posebej karte v velikem merilu in se ne zajebavaš preveč.

Disk zna pa ob rukanju avta na sipinah crknit, drugače bi imel v avtu namesto dlančnika kar prenosnika, ki pa bi ob vožnji po ribežnu gotovo crknil.

mile ::

ok , to je res...

samo vseeno me zanima v ker dlancnik mislis tlacit USB kljuc

strictom ::

Mislil sem prek USB ključa na avtoradio. Ne prek dlančnika vmes. Zanima me če ima dlačnik dovolj kvaliteten signal.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DominusSLO ::

nebivedu
sd kartice so še malenkost cenejše in predvsem manjše ;)

krneki0001 ::

Evo padla je odločitev. Poleg bo šel kar prenosnik compaq evo N600C z 1066MHz procom in 256Mb rama, ki ne bo imel diska, ampak se bo bootal kar iz usb ključa. Imam razdelilec iz 1 na 4 usb in tko bom imel 5 priklopov usb-ja. Na enem bo GPS, na enem fotoaparat za prenos slik in 3 komade usb ključev z po 4Gb placa.
Ta zadeva bo najboljša, pa še slika bo na 15 colskem ekranu mnogo boljša kot na malem dlančniku.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Avtoradia

Oddelek: Zvok in slika
483393 (1055) Twixz
»

Tablični računalnik v avtu z fm rds radijem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5310157 (7936) UganiKdo
»

Kateri avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6712691 (7889) undertacker
»

Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412347 (9037) AtaStrumf
»

Car Cassete Adapter

Oddelek: Zvok in slika
151850 (1669) SimplTech

Več podobnih tem