» »

pes - cepljenje - nagobčnik

pes - cepljenje - nagobčnik

Tear_DR0P ::

Simpl vprašanje - a mora pes, ko ga pelješ k veterinarju ali na množično cepljenje imet nagobčnik?
jst sicer mislim da, nisem pa ziher, pa ne da se mi ga it kupovat.
mal težje vprašanje - kaj moram izmerit, da bom kupil nagobčnik prave velikosti?

pa ne zanimajo me mišljenja kaj/kdo je pametno/neumno. samo fakti - to in to pravilo/zakon določa obvezno uporabo - ali pa takšna regulacije ne obstoji.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Nejc Pintar ::

Glede na to da pri raznih oddajah o živalih pri veterinarju nikoli nimajo nagobčnika mislim da ne.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Tody ::

Namesto da sprašuješ geeke za pse telefon v roke in poklicat eno kliniko za male živali, pomoje bodo znal najbolje svetovat...

Tear_DR0P ::

eh tolk ko je blo kurčenja tle na račun psov in tolk ko so mel v temi o napadih vsi za povedat o psih, sm mislu da kdo kej ve. bom pa čez ene 30 minut jst vedu in bom napisal.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Vikking ::

Itak da ni treba, če pa ne moreš/ne znaš kontrolirati svojega psa, ko je med drugimi živali in ljudmi, potem pa mu ga daš gor. Ampak vsak pes se strašno upira nagobčniku in ga zelo moti.

sinko999 ::

Pri nas ko je bilo cepljenje je bi bil nagočnik napisan kot obvezen ko pa sem prišel tja z mojim pa ga je moj imel kot edini pa potem sem mu ga tudi po hitrem postopku dol dal. Poglej na plakat za cepljenje oz. kot je bilo rečeno pokliči pa ti bodo povedali.

LP
Ni? ni ve?no !

Tear_DR0P ::

nah sem poklical in so rekl da ne rabim
sam ker pes ni moj in mu ne zaupam ga bo ziher dobil - aja a zakaj ga peljem na cepljenje, zato ker me je lastnik prosu če lahko to namesto njega naredim.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Vice ::

Po zakonu morajo imeti vsi psi nagobčnik (urbana naselja, gužva...), razen psi vodiči... Vendar imaš s tem probleme šele, če ti pes napade pač kogarkoli in te napadeni ali oškodovani prijavi policiji - in plačaš (v najboljšem primeru) samo kazen 50.000 sit

Tear_DR0P ::

no tkole je blo (Vice je kr lepo napisal).
Veterinar je reku, da ni potrebe da ma pes nagobčnik, razen če vem da je napadalen. Zakaj. Noben izmed psov, ki so tam bili, ga ni imel in je lepo če daš svojemu psu možnost da se brani, v primeru da je napaden. Seveda sem moral psa med samim cepljenjem in čipiranjem prijet za glavo, zato, da se ni mogu obrnat in v šusu kej čavsnat - ala veterinarja za roko. Po zakonu, pa bi moral na takšni zadevi (množično cepljenje) vsi psi met nagobčnike.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

jype ::

Po zakonu morajo met nagobcnik samo na sredstvih javnega prevoza in ce so vpisani v evidenco nevarnih zivali (ki so ze kdaj napadale, to se zapise ko prvi prijavi ugriz oz. poskodbo).

Sicer pa ja, psa moras obvladat, obicajno ga primes za gavo, un mu pa v vrat zapici injekcijo. Odvisno od psa, kako reagira, ampak ker imajo psi zelo visok prag bolecine praviloma ne delajo zdrahe zaradi cepljenja, bolj zaradi drugih zivali v blizini...

Tear_DR0P ::

ja pri čipiranju je trznu in zacvilu
drgač pa je pizdarijo zganju, ko sm hotu plačat - je glih ena psička pršla mim in se polulala, sm mogla takoj in povohat
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

krneki0001 ::

Po zakonu(sprejela ga je mestna občina ljubljana) morajo biti vsi psi v Ljubljani in njeni okolici na vrvici in po možnosti imeti nagobčnik, pa tega noben ne upošteva.

Pri veterinarju pa je tako kot se sam zmeniš - jst sm vozil 75 kilsko rotvajlerko na cepljenja, pa se za injekcijo sploh zmenila ni, bl se je hotla crkljat pri vterinarju, tko da so veterinarji prov čudno gledal. So potem ko so se jo veterinarji navadli kr rekl, da jo lahko tut iz vrvice spustim, ker ne dela problemov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroški psa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
779960 (7259) jype
»

Kako se braniti pred psi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9614906 (9212) Vice
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37955967 (45814) Massacra
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10922351 (20600) krneki0001

Napad psov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20114357 (10880) Tody

Več podobnih tem