» »

Izrael vs. Palestina

Izrael vs. Palestina

««
13 / 18
»»

kunigunda ::

donfelipe :)

Kva pa je rekel Mel Gibson, ker zdejle ene par dni mal zabusavam pa ne gledam dosti okoli razen mejla pa slotecha.

kunigunda ::

Aja, k si ze ruzak omenu. Par dni po napadu v Londonu sem bil tam, pa ruzak na rami, pa ruzak ma kao da lahko se z roko za pas opres, pa sem
tako cel teden hodu okol. Pa me noben polcaj ni cudn gledal. Sej ne da bi izzivu, sam sem imel laptopa pa kup opreme notr, pa mi je blo fajn tko nost.
Mogoce bi mogu brado met :) pol bi me pa po tleh ruknl. Se pa spomnm, da so enga arabca (v razdalji 20m sta bla izraelski in palestinski stant,
pa vsak mikrofon v roki, pa po soje gonit svojo politiko) kar enih 5-6 bobijev drzali pol ure na tleh, on je pa se kar kricu.

kunigunda ::

Pa da ne bomo tako resni, se malo za salo.

Tuki

donfilipo ::

>>Kva pa je rekel Mel Gibson, ker zdejle ene par dni mal zabusavam pa ne gledam dosti okoli razen mejla pa slotecha.

Na cestu sta ustavila miličnika ga dva. Hinavca ju je vprašal, če sta žida kar oba. Ker so židje krivi za vse vojne...in potem se je pokazalo, da je le eden bil....pa ne žid ampak policaj:D No Mel ima slabe izkušnje s Holywoodskimi producenti, ki kot verjetno veš po večini niso arabci. Hm hec je da tudi evropskega porekla niso, sonce jih ne zakuri na brown or black in ko snemajo ne nosijo perjanic. In ko so ga olupili parkrat ko magarca, se mu je zbudil stereotip, ki biva globoko v vseh nas. So pa eni prepričani, da ta ni več moderen in je čist mem in že smo ga po večini nadomestili s tistim iz spota s tvojega linka. Was that a mistakea to makea? :8)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Z-lot ::

En sam link nedavne novice kot odgovor na kunigundino negiranje obstoja medijske kampanje protiizraelske strani.

Za vse, ki tako zvesto omenjate Mela Gibsona pa še enkrat: celotna zadeva je potekala v sumljivih okoliščinah, vse skupaj smrdi po premišljeni režiji novice (morda tudi dogajanja).

kunigunda ::

Zlot, sej ne negiram tega. Oboji so krvavi pod kozo, torej imajo oboji podobne ideje. Govoril sem pa o tem videoklipu ki je prilozen, da je cuden.

Sicer pa dandanes v svetu interneta in medijskega zasicenja ni problem manipulirati z novicami. Vsasih so tudi razne dezinformacije, ko jih dajo
ven, pa kasneje zaradi svojih koristi ne popravijo.

Tudi pri raznih potresih je v zacetku "vsaj 1000 ljudi", cez teden dni "povzpelo cez 3000" itd. Je pa res da tuki cifra narasca,
v tvojem linku pa pada :)

kunigunda ::

Je pa tale link ki si ga dal zanimiv zaradi tega, ker v zelooooo malih primerih pisejo imena in priimke ljudi, ki so umrli. Medtem ko izraelci
za vsakega umrlega civilista skora dokumentarc naredijo.

TESKAn ::

Zanimiv tistile posnetek 'pogreba'. Predvsem:
- to, da 'truplo' samo zleze na nosila
- in to, da 'truplo' ne kaže nobenih znakov poškodbe
- plus še to, da se nobenemu nikamor ne mudi

Torej zaključki:
- možakar na nosilih ni ne mrtev, ne poškodovan
- noben ne strelja nanje
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

kunigunda ::

Zanimivo je tudi, kako komentator pravi "They claimed that the massacre...." in da je bila preiskava o masakru v Jeninu zaustavljena s strani izraelske
vlade. Nekaj teksta in slikic ljudi, ki niso umrli od starosti je Tukaj. Priporocam pred jedjo.

Trubadur ::

Kunigunda, pejt na ogrish.com pa se naglej takih slikc.
Berite Thomasa!

kunigunda ::

Ne hodim tja, ker nimam takega fetisa.

nevone ::

Program Palestina ima preveč bugov. Poleg tega so Palestinci za Izrael tko, kot slaba data za dober program. Skoz se neku usajajo pa sesipajo program Izrael, namesto da bi se upgradali.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

kunigunda ::

Program Palestina ima preveč bugov. Poleg tega so Palestinci za Izrael tko, kot slaba data za dober program. Skoz se neku usajajo pa sesipajo program Izrael, namesto da bi se upgradali.

Slaba data za dober program ? Ti pa nimas rasciscenih pojmov glede programiranja. Eno je program, drugo so podatki.
Slaba data sesipa dober program ? Pol ze ni dober...

nevone ::

Program Izrael ni popoln, lahko pa ti ob upoštevanju pravil, da odlične rezultate, če ga boš seveda filal s primerno dato. Če boš pa od njega zahteval, da ti bo v nedogled obdeloval neprimerno dato, bo od vsega skupaj bolj malo koristi.

Program Izrael je self-improving program. In edino pametno je, da zavrača vso dato v obliki fanatičnih Palestincev, ki ga hoče uničiti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

Program Izrael je nelegalen, ker lastnik strojne opreme, na kateri program teče, ne želi uporabljati tega programa.

Barakuda1 ::

kunigunda :|
daj se no že enkrat skuliraj in citiraj kot se spodobi. Sej si enkrat že dokazal, da znaš.
Tko kot to počneš sedaj vnašaš v poste samo zmedo.

Hvala za raumevanje

Thomas ::

Včeraj je bilo na POPu, 24kur, kako naj bi rakete iz Libanona ubile 10 izraelskih vojakov.

Nobena druga agencija, razen mogoče kakšne Arabske, o tem ne ve nič.

El POP ab Čvekani?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

Barakuda, se bom trudil v naprej.

So pa ze izdali videospot na sedanjo temo libanon - izrael. Tukaj

Sicer mam Diano Haddad med ljubsimi nad seznamu (pevka ki poje) :)

Se malce teksta pesmi:
Anaa al ensaan
Wennesyaan tooby
Anaa wo kelmet anaa
Awwal dnooby
Taaleb bel 3adl
Lo kenet madloom

Ful tezko za prevesti, nekako tako
(Jaz sem clovek, in v moji naravi je da pozabljam. Jaz in sama beseda "jaz" pa je moj prvi greh. Zahtevaj pravico, ce si pritisnjen ob rob...).

Thomas, bom preveril malo se po arabskih newsih.

Zgodovina sprememb…

kunigunda ::

50 strani, 50 razlicnih informacij

Kao, da je hezbollah en tank zadel pa se neki, pa da je 8 vojakov umrlo, zato so Izraelci se bolj v notranjost Beiruta zaceli streljati.
To je vse kar lahko iz zakljuckov povlecem.
Pa se en zanimiv info sem prebral. Da en izraelski vojak ni hotel 150 granat na libanon izstrelit na civiliste in da bo sel zdej na vojno sodisce.

MadMicka ::

nevone, oprosti, ampak če ti primerjaš človeka s programom, potem je nekaj v tvojem razumevanju človeka in družbe nasploh hudo narobe. Namreč človek ni robot. Sreča je za enega človeka eno, za drugega pa drugo. In predvsem, kar ne razumeš pri zapletu na Bližnjem vzhodu, je to, da je Izrael okupator. Torej niso Palestinci tisti, ki bi okupirali Izrael, temveč je Izrael tisti, ki okupira Palestino. In Palestinci se po svojih, resda majhnih močeh, borijo proti okupaciji. To je njihova legitimna pravica. Za razliko od Izraela. On pač nima legitimne pravice, da brani okupirana območja. Ima pa pravico braniti Izrael. Enostavno je življenje prekomplicirano, da bi ga spravil v neko formo. Lahko to storiš z matematiko, ki je relativno preprosta, ne pa z življenjem, ki je preveč raznoliko oz. v matematičnem jeziku ima več spremenljivk kot konstant.

Pšenični ::

Dejstvo je da se ima Izrael pravico braniti,vendar kar ti modeli počnejo ,presega vso človeško domišlijo. Namesto da bi palestincem dali nazaj nekaj prej ukradenega ozemlja z Jeruzalemom vred da bi palestinci lahko naredili kolikor toliko normalno državo ,delajo zid,krojijo meje kot njim paše ,zdaj bodo demoliral libanon in seveda ponavljajo kar naprej da bojo glihal še bolj če čimprej ne pridejo modre čelade in ne preženejo grdega hezbolaha. Sej to ni res .Zgleda da negdo res ne želi da bi bil tam že enkrat mir. Jaz izraelcev sploh ne razumem več ,kaj bi sploh še radi .Če bi radi mir potem naj pač vrnejo nekaj ozemlja in si mir zagotovijo na kakšni mednarodni konferenci-seveda s ustreznimi varnostnimi garancijami.Tkole po mojem dolgo ne bo šlo več ,preveč je bilo že dobljenih vojn s sosedami ,kaj če jim enkrat vojna sreča obrne hrbet in bodo poraženi.Jih bomo dobili nazaj v evropo?

Azrael ::

@:telbanc:

Vse si naštel se je že zgodilo.

Kot sem že nakazal v prejšnjem postu, na BV vre že več stoletij. Evropa je že v 19 stoletju močno popuščala, ampak brez pravega uspeka. Takrat so ZDA prvič začele delati red po svojem okusu, ki so ga pomagale začiniti še ostale velesile.

Ampak sedanji problem Arabcev ni Izrael, ampak oni sami.
Nekoč je bil Slo-tech.

kunigunda ::

Azrael, vec stoletij ? To pa ne bo slo. Mogoce je bilo le topleje, ampak ne bos verjel, zidje in arabci ze v zadnjih stoletjih niso tako pobijali kot so se v zadnjem.

Luka Percic ::

Tukaj bom pa kunigundi prav.

Zahteve po uvrstitvi svete vojne med stebre islama je pogrutavščina pravkar izteklega stoletja.
Med prvmi učenci utemeljitelja je bil Osama.

Je pa res, da sveta vojna kot obveza vsakega muslimana utemeljujeo z zgodovino. Da se je islam širil le v času vojne.
Kar je seveda res, ampak nesprejemljivo za nas.
Upam vsaj.

kunigunda ::

No to kar sem enkrat ze omenil kaj je eden od razlogov da se raztrescijo je lepo prikazan v temle kratkometraznem animiranem filmcku.

Tule

Looooooka ::

ti na tem forumu je pa kr ene par nacistov...border line psihicev glede na komentarje.
-izrael obstaja na tleh na katerih nima nobene pravice obstajat
-izrael zmaguje izkljucno zaradi ameriske podpore cez vsa leta
-ta podpora obstaja izkljucno zaradi "zidovskega glasu" na ameriskih volitvah
-izraelci so sami krivi za situacijo
-nobenga normalnega cloveka ne briga izraelova filozofija o "ugrabljenih izraelcih"...nobena zgodovina ni izgovor da v imenu enga VOJAKA(se civilist ni bil) pobijes na stotine civilistov z raketami.

In kdor tle podpira izraelce samo zato ker ne mara muslimanov...je to tko kot ce bi v drugi svetovni vojni podpiru hitlerja ker nisi maru komunistov....OH WAIT sej so ga pa vsi vemo kaksno je splosno mnenje o njih te dni...

Je pa ironicno da narod,ki je "prezivel" holokaust le-tega ze desetletja izvaja in to na tuji zemlji...se en dokaz da se zgodovina ponavlja in da je clovestvo nesposobno ucenja pomembnih stvari.

Upam da mamo vsi kksne lepe slike Libanona...ker dokler mednarodne sile pridejo do njega bo tam sam se puscava...

Oh pa kar se tice napadov palestincev zarad samomorilskih napadov....
gremo mal pomislit....zivis...potem te napadejo s tanki in helikopterji...ti pobijejo kolege familijo ti mas pa na voljo sam par palc razstreliva pa fraco...what do you ?simple....umres pod njihovimi pogoji al pa probas najbl drasticno resitev mozno v tistem casu...in to je to da prestrasis civilno prebivalstvo okupatorja in upas da bo le-to enkrat ustavilo napad.
Ce bi palestinci s tem napadal samo vojake jim verjetno ne bi mogl cist nicesar ocitat...po drugi strani pa lahko ocitamo tud celi evropi ker iz dneva v dan dokazuje da se prdnt ne upa brez dovoljenja ZDA.
Skor vse drzave tle so proti temu kar pocne Izrael pa nobena nc ne nardi.Ce je to neka demokracija pa ohranjanje miru....pol res ne vem zakaj se nismo kr na vzhod obrnil.

root987 ::

Američani nameravajo izuriti in opremiti Libanonsko vojsko, da bo le-ta lahko dejansko nadzorovala svojo državo in Hezbolah ne bo nadzoroval svoje države v državi - IMHO je prav to smer v katero želimo da gre Libanon ko se premirje podpiše.

Iran pa kot da nima kaj bolj pametnega za početi še dodatno priliva olje na ogen z izpustom bin Ladnovega sina iz hišnega zapora. Upam da bo sadil rožice...

-izrael obstaja na tleh na katerih nima nobene pravice obstajat

Mhm... Ja pa ima.

-izrael zmaguje izkljucno zaradi ameriske podpore cez vsa leta

Deloma imaš prav, deloma ne.

-ta podpora obstaja izkljucno zaradi "zidovskega glasu" na ameriskih volitvah

Še veliko več je "latinoameriških" in "črnskih" glasov. Bog ne daj da bi kakšen latinoameričan volil Žida, mar ne?

-izraelci so sami krivi za situacijo

Sami so streljali rakete na Izrael že zadnjih x mesecev?

-nobenga normalnega cloveka ne briga izraelova filozofija o "ugrabljenih izraelcih"...nobena zgodovina ni izgovor da v imenu enga VOJAKA(se civilist ni bil) pobijes na stotine civilistov z raketami.

Ni bil samo ugrabljen vojak razlog za napad - neprestano raketiranje Izraela zadnjih x mesecev je tudi napovedovalo da se kaj takšnega utegne zgoditi.

In kdor tle podpira izraelce samo zato ker ne mara muslimanov.

Muslimani, ki se ne nameravajo raztreliti in se "skulirajo" v primerjavi s svojimi "hardcore" bratci me niti najmanj ne motijo. :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

kunigunda ::

Root, a lahko podas kaksen link o taksnem raketiranju PRED ugrabitvijo vojakov zadnjih X mesecev ?

CCfly ::

"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Gundolf ::

Ok, mamo Hamas in Hezbolah, mamo Palestince in 'Libanonce'.

CCfly ::

In istega dobavitelja raket.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

kunigunda ::

CCFly, hesbolah prosim.

CCfly ::

Vse skupaj se po mojem mnenju začelo s prej polinkanim incidentom, vendar vseeno: Wikipedia lepo opiše kronološki potek dogodkov.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

kunigunda ::

Hesballah gre izraelcem v nos ze od drzavljanske vojne. Iskali so samo razlog. Vprasanje, ce ugrabljeni vojak sploh obstaja, oz. ce je incident sploh taksen kot so ga opisali...
Zanimivo je, koliko teorij zarote je obstajalo za 9/11, tuki pa nobena !?

CCfly ::

Geneza tegale preskoka na višji energijski nivo je bolj ali manj nezanimiva. Vprašanje je kako to situacijo sedaj obrniti v tako smer, da skrajnežem onemogočiš izkoriščanje Libanona za svoje delovanje in prebivalcem omogočiš izstop iz ME extreme vlaka. Vrnitev na status quo tega ne dopušča.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Gundolf ::

> Zanimivo je, koliko teorij zarote je obstajalo za 9/11, tuki pa nobena !?
Tudi za 911 se niso teorije zarote pojavile v prvih dveh tednih. Oz. niso tako hitro prišle v javnost.

kunigunda ::

Sej tuki so zarote ze od 60tega :)

Resitev ? "Sirskega" Lahuda spravt s polozaja (ze itak je bil njegovo podaljsanje mandata mutivoda), pocistit Hesballahovce v vladi, naresti Libanonsko nacionalno vojsko tako kot se spodobi, in prevzeti nadzor nad juznim delom libanona. Skratka, po mizi udart, brez emocionalnih vezi nazaj na civilno vojno.

Stepni Volk ::

Arabci niso sposobni zarot. Prav tako muslimani. Zahodni svet že ves čas manipulira, da izgelda, da islamski skrajneži ugrarabljajo in se razstreljujejo.
Srbi so to razkrili že za časa obleganja Sarajeva. Ne-muslimanski del prebivalstva je obstreljeval z minometnimi minami lastno mesto. Srbi so zaJ, ker so trdili, da to počno muslimani.
Iz tega logično sledi, da so Izraelci sami ugrabili in pobili svoje vojake... saj je tako njihov zgled veliki Adolf Hitler, ki je podobno zrežiral "Poljski" napad na nemške pozicije. Gnili, gnili zahod... in jeB križarji...

Šalom Adolf.

Zgodovina sprememb…

kunigunda ::

Volk, sej zarote sem mislil z nasprotne strani :) Shalomi in Okeyi...

Stepni Volk ::

Saj pravim. Arabci so nesposobni zarot. Torej je tega zmožen le gnili zahod (vključujoč Izrael).

Pšenični ::

Dej stari sej vemo kam veter piha. Beri - vemo za koga navijaš.Ane ti grdi palestinci znajo še kakšn izaelski tankec pokvarit k jih tolk z kamni obmetavajo.

Thomas ::

> Ane ti grdi palestinci znajo še kakšn izaelski tankec pokvarit k jih tolk z kamni obmetavajo.

Rojen kot Palestinec, zastrupljen s sovraštvom in brezperspektivno ideologijo že v mladih letih. To je vsa tragedija Palestincev. Rojeni so v obupno zdizajniran svet okoli sebe. Podobno, kot so se Evropejci rojevali v obupno zdizajniran svet leta 700 A. D., naprimer.

Težko je presekat. Pot rešitve je kontraintuitivna, tako kot skoraj običajno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

Thomas, tebe pa ne morem postudirat v katero smer se nagibas. Komaj ze mislim, da vem, pa me presenetis :)

Thomas ::

Ko boš razumel, kam me moraš postaviti, boš tudi dojel, da je vse skp logično.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Normalno, da že otrok Palestinec vsrka sovraštvo do Izraela. Na eni strani revščina, na drugi strani tanki in vojaki, ki okupirajo njihovo deželo in malo dlje proti obali bogastvo. Ampak to dejstvo morajo upoštevati v prvi vrsti Izraelci, če želijo živeti v miru. Pa saj z Izraelci ni kaj dosti drugače. Tudi oni sovražijo Palestince. Ampak, ko so stvari zapletene, se je potrebno vrniti na izhodiščne točke. Ena izmed njih je ta, da Izraelci držijo v getu milijone Palestincev. Ko se vrnemo na izhodišče, lažje ločimo balast od resnice.

Thomas ::

> Ena izmed njih je ta, da Izraelci držijo v getu milijone Palestincev.

V getu jih držijo Izraelci? Cela Arabija je en geto, to je problem. Za mnoge Arabce je delo v Izraelu edini pobeg iz geta v življenju.

Izrael ni njihov sovražnik, strupena alkadaistična (radikalistična) ideologija pa je.

Izraelci Arabcev seveda ne marajo prav preveč - zakaj bi jih pa še marali povrhu?

Toda če bi se Arabci (čudežno) oprijeli izraelskega nčina življenja, bi Arabija postala povsem znosna dežela.

Za kaj takega pa (ŽAL!) potrebujemo manjši čudež.

Pa ne se preveč čuditi, kako morejo biti tako "zagamani", saj alkadaizem pridno navdihuje tudi mnoge Slovence. Berite tale forum, pa boste videli.

Torej, zakaj bi se čudil Arabcu, da ga je prepričal Hamas, saj je prepričal še cel kup Kranjcev in Štajercev.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Jaz se povsem strinjam, da je izraelska kultura bližja naši in bolj v duhu sodobnega časa oz. napredka (enakost spolov, razvoj znanosti ipd.). Ampak, to še ni razlog, da nekoga zapreš v geto. Še zlasti ne, če ti to škodi...

Stepni Volk ::

kunigunda - tudi mi, ko smo se rodili nismo sovražili vojakov, policistov, tankov in letal iz drugih republik takratne skupne federativne države, ki so "okupirali" našo državo. To smo se "naučili" kasneje. Ker je bil tak interes politike.
Palestinci to prejmejo z materinim mlekom. Ker je to prav tako interes politike.

kunigunda ::

Stepni volk:
To ni primerjava.
Mi smo se rodili prakticno v izobilju. Imel si hrano, elektriko, avto (pa cetudi stoenko). Zidal si kjer si hotel, hodil delat ali v nemcijo ali v beograd.
Palestinci nimajo skoraj nic od tega.

Thomas:Zakaj pa se morajo Palestinci prilagajati Izraelcem ?
Pa glede na to, da si izumil novo Toporisicevo besedo Alkadaizem, bi zelel se njegovo razlago :)

Stepni Volk ::

Seveda je primerjava. Sovraštvo se lahko privzgoji.
V Sloveniji ti ga družba potiho vsili. Doma so me učili, da naj spoštujem vse. A družba me ves čas na perfiden način uči, da ne maram južnakov, lahov, romov, švabov... je to tvoja zavestna odločitev ali družbeno programiranje?
Vse poteka na tih, neviden način. Malce v šali, a krepko zares.

Tudi irci so se naučili sovražiti med seboj. Sedaj uspešno pozabljajo.
««
13 / 18
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izraelska ofenziva v Gazi in Libanonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
795921 (2695) Longinus
»

Iran bi izbrisal Izrael (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
686863 (5500) Phil
»

Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18413663 (11116) jype
»

Izrael (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
625478 (4699) Barakuda1

Več podobnih tem