» »

Izrael vs. Palestina

Izrael vs. Palestina

««
7 / 18
»»

kunigunda ::

Si ne delam bookmarkov, tako da ne vem tocno kje sem to prebral. Vem da je pisalo v enem izraelskem cajtngu.

Drgac pa tkole ce pogoglas marsikaj najdes..
http://www.nocturne.org/~terry/wtc_4000...

igorn ::

kunigunda pardon sem se slabo izrazil, hotel sem rečt da niso bili vsi partizani komunisti so pa vsi pobijali nemce in VSI so boli partizani.
in še
BREAKING NEWS

Trubadur ::

>Jaz sem svoje ideje ene dve leti nazaj celo M.Mooru poslal :),
pa mi debeli ni niti odgovoru nic.

hehe...:)
Berite Thomasa!

se ne morem verjet
izrael hoče povrnitev škode od libanona za vojno škodo.
in še kaj je povedal iraški premier.
za tiste ki niste reg. copy/paste
BAGHDAD, Iraq, July 22 — The speaker of the Iraqi Parliament criticized the American government’s involvement in Iraq on Saturday, likening the invasion and its consequences to “the work of butchers” and demanding that the American authorities disentangle themselves from Iraq’s political affairs.

pa tudi solana je dodal svoje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igorn ()

izraelske židovske družbe več na tem naslovu

AOL Time Warner

Apax Partners & Co Ltd

Coca-Cola

Danone

Delta Galil

Disney

Estée Lauder

IBM

Johnson & Johnson

Kimberly-Clark

Lewis Trust Group Ltd

L'Oreal

Marks & Spencer

Nestle

News Corporation

Nokia

Revlon

Sara Lee

Selfridges

The Limited Inc

Home Depot

Intel tako da buy AMD:D

Starbucks

Timberland

McDonald's

Arsenal FC

Zgodovina sprememb…

Trubadur ::

Ti si čudak...
To meni samo dokazuje kako sposobni so Židje.
Ljudje podobni kakor ti pa obsojajo Izrael, ker je udaril po teroristih.
Berite Thomasa!

podbevna ::

Igorn to si dal pa dober link!
Lahko naročaš kvalitetne produkte npr. "art of the islamic revolution" in "Islamic fun" CD-je, hkrati pa dobiš relevantne informacije o bližnjevzhodni problematiki!

Sarcasm off
Če stališča nekaterih temeljijo na podatkih iz sitov, ki ne ločijo niti izreaelskih od ameriških ali angleških družb, niti družb na mednarodnih borzah od privatnih korporacij v lasti židovskih družin, potem ni čudno da govorite take bedarije.

ej link se nanaša na prejšnjega (izrael hoče povrnitev škode od libanona za vojno škodo) in je rezultat googlanja in kaže na gospodarsko moč izraela in židov , na tisti bojkot strani je pa najlepše prikazano zato sem ga tud dal. če bi bolj pazljivo prebral vse moje odg. bi mogoče celo opazil
1.da ne navijam za nobenega-meni je vojna grozna stvar. mogoče sem že star.
2. da je dosti linkov z izraelskih in drugih strani.
3.da sem dal samo info ki jih pri dnevniku ne pokažejo, mislim da je treba videt obe strani medalje če hočeš objektivno mnenje
4.če sem zaradi tega čuden -tudi prav raje razmišljam s svojo glavo kot pa ,da to namesto mene počnejo drugi

pa še ena čudna novička

lp
ps: pa še ena
in še ena
upam da nisi kupu kaj:D

Zgodovina sprememb…

thramos ::

Arsenal FC

He he ampak tole pa morm:)): Klub katerega nov stadion se imenuje Emirates Stadium in ki jim na dresu piše Fly emirates je izraelsko židovska družba?

to tud jast ne verjamem:D

Z-lot ::

@igorn:
OK, očitno se propaganda nadaljuje... zakaj bi katerakoli razumna oseba bojkotirala podjetja, v katerih so med zaposlenimi tudi Židje (in posledično Izraelci), oziroma je njihov predsedujoči CEO Žid? Ali pa Arsenal, v kterem je največji izmed lstnikov židovskega rodu? Tako perverzno taktiko bi lahko oklical za antisemitizem... če ne bi istočasno podpiral Arabcev. Morda zgolj aantižidovstvo? Ali pa strah pred "odločitvami" sposobnejših od sebe?
Gnus.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Z-lot ()

root987 ::

Z-lot: Zdaj vsaj veš kaj boš kupoval. ;)

I, for one, si bom naslednič namesto Armanija raje kupu Calvine Klein parfum/gate/kar koli še delajo, pa še kaj s tega seznama. Žid v upravi gor ali dol...

Če grem malo bolj on-topic:

Če že IDF govori o zmanjšanju števila hezbolahovih raket, potem si morda res lahko v naslednjem tednu ali dveh obetamo umiritev razmer. Razen seveda, če bo hezbolah pošiljal v akcijo svoje celice v tujini.

Drgac pa tkole ce pogoglas marsikaj najdes..

V stolpih je redno delalo 50.000 uslužbencev... tudi če jih 5000 tisti dan zaradi namigov ni prišlo na delo, je še vedno 43.000 uslužbencev pobegnilo iz gorenčih stolpov. In če jih je že toliko pobegnilo, zakaj jih ne bi še dodatnih 5000?

Bo tisto verjetno precej iz trte zvito... Izraelski cajtung gor al pa dol.

Pa pri tem še sploh nisem začel upoštevati dejstva, da se v ZDA "pravi" delovni dan začne precej bolj pozno kot pa pri nas - dejansko so tisti, ki so bili ob 0840 že na delovnem mestu precej zgodnji. Po prvem napadu pa verjetno marsikdo ni več sanjal o odhodu na delovno mesto za tisti dan...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

BigWhale ::

Mir z vami. Drugace vas bom zaklenil. ;)

username ::

Huh, meni se zdi debata zadnjh nekaj postov dokaj krotka, od kod grožnje o zaklepu?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

BigWhale ::

Najbrz nisi videl tistaga kar sem pobrisal... ;)

Thomas ::

Zanimivo je stališče saudskih "verskih avtoritet" do zdajšnjega stanja v Libanonu: bojujejo se Židi in krivoverski Šiiti, nas se to ne tiče.

Če pogledamo ves ME v tem širšem kontekstu Šiitsko Sunitskega spopada, potem je to tako, da obojnim so medsebojni obračuni še večja prioriteta kot uničenje Židov in/ali Zahoda.

Njihova državljanska vojna, ki poteka od Maroka do Indije jim je celo pomembnejša od obračuna z nami.

V tem kontekstu, Irak in njegova situacija sploh ni tako slaba. Tam si nabirajo medsebojne zamere in za nas časa nimajo.

Boljš kot da bi bili enotni ...

Hmmmm .... mau premišljam po tej sledi še naprej... Arabski režimi so morda celo zainteresirani, da Izrael nuka Teheran. S tem bi (Arabci) ubili dve muhi na en mah ... hmmmm ...

Za usodo Šiitov razen Američanov in Britancev, ki se trudijo narediti mir mir med njimi in Suniti (v okviru demokratizacije ME) - nikomur mar.

Sovražnik, Islamski fundamentalizem in tradicionalizem je razklan. Notranji obračun mu je večja prioriteta kot širitev Islama. Ker je pomembno, katera sekta bo prevladala. Če krivoverska, niso naredili takorekoč nič.

Hja .... sounds sound.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Za usodo Šiitov razen Američanov in Britancev, ki se trudijo narediti mir mir med njimi in Suniti (v okviru demokratizacije ME) - nikomur mar.

Skoraj tako kot bi rekel, da Rusija v Ceceniji dela red. Naravna bogastva pri tem nimajo nic, ZDA in Rusija sta zgolj samaritanca, ki se malce nerodno trudita prinasat blaginjo in demokracijo divjakom.

Meni se bolj zdi, da ZDA in Britancem ni prav nic mar za ljudi in veselo isceta poslovne priloznosti v regiji, morebitni odpor pa odstranita z orozjem, ostali se pa trudijo najt resitev.

Nekaj v stilu "Peace through superior firepower, or your money back".

nestrpnost do zahoda "kar tako": Iran brez njega danes ne bi bil pod diktaturo verskih skrajnezev, pa tudi demokratizacija celotne regije bi bila blizje realnosti, kot je zdaj
A od tistih držav, ki so bile med hladno vojno pod sovjetskim okriljem, tam se ni pa nikjer zaredil zatiralski režim ali kako...? (ne glede na to, na katerega boga se posamezni diktator bolj sklicuje - na alaha, srp in kladivo ali kaj tretjega)

Skoraj tako kot bi rekel, da Rusija v Ceceniji dela red. Naravna bogastva pri tem nimajo nic, ZDA in Rusija sta zgolj samaritanca, ki se malce nerodno trudita prinasat blaginjo in demokracijo divjakom.
Glede Iraka se mi zdi smiselno vsake toliko opozoriti, da čeprav tam umirajo ljudje vsak dan, jih pokončajo njihovi sonarodnjaki. Mislim da to pove dovolj.
Opozoriti je treba pa zato, ker utegne kdo čez čas zanemariti/pozabiti na realno dogajanje in pomisliti, da Iračane ubijajo vojaki ZDA in VB (gnev proti ZDA in VB je namreč tak, kot če bi se to res dogajalo, pa se seveda ne).

EDIT: popravil tipkarsko napako

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: username ()

> Glede Iraka se mi zdi smiselno vsake toliko opozoriti, da čeprav tam umirajo ljudje vsak dan, jih pokončajo njihovi sonarodnjaki.

Ja. In iz "širšega konteksta", kot sem ga omenjal zgoraj, je to le (blažje!) nadaljevanje tistega, kar se je dogajalo prej. Prej so Suniti klali Šiite kot sedeče race, zdaj Šiiti tudi nekoliko udarjajo nazaj.

Je pa to oboje zdaj ilegalno početje in na manjši skali, kot je bilo prej "uzakonjeno" pod Sadamom...

Pripravna teorija tole, precej pojasni!

username> A od tistih držav, ki so bile med hladno vojno pod sovjetskim okriljem, tam se ni pa nikjer zaredil zatiralski režim ali kako...? (ne glede na to, na katerega boga se posamezni diktator bolj sklicuje - na alaha, srp in kladivo ali kaj tretjega)

Enkrat sem ze omenil Romunijo in Causescuja. Vsec bi mi bilo, ce bi vsi totalitarni rezimi sli po podobni poti, brez vojne, v demokracijo. Nikakor nisem trdil, da se pod sovjetskim okriljem ni zaredil totalitarni rezim, kvecjemu obratno, zelo redko se ni (pravzaprav ne poznam nobenega satelita SZ, kjer se ne bi).

Thomas> Ja. In iz "širšega konteksta", kot sem ga omenjal zgoraj, je to le (blažje!) nadaljevanje tistega, kar se je dogajalo prej. Prej so Suniti klali Šiite kot sedeče race, zdaj Šiiti tudi nekoliko udarjajo nazaj.

It's all balls. To je le hujse nadaljevanje tistega, kar vidimo, ko afriska plemena oborozimo s sodobnim orozjem. Klavnica, za katero smo odgovorni, ker trgovcev, ki jim je ta klavnica v poslovnem interesu, nismo ustrezno omejili pri njihovi svobodi vsaj toliko, da posledice njihovega ksefta ne bi bile masovna krsitev clovekovih pravic. Silno rad verjames pravljicam, ki ti jih servirajo mediji, ki so v sluzbi teh trgovcev. Intelektualec pa tak.

Servirajo mediji?

......................

Spoštovani uporabnik Thomas

Skladno z moderatorskimi pooblastili, sem vaš post zaradi dela vsebine, ki nasprotuje pravilom ST ( 2.točka 1. člena ter 1.točke 2. Člena pravil ST) v celoti izbrisal.

Tak ukrep je očitno potreben, ker kar nekaj izbrisanih postov (tako, da je izbris videl le uporabnik)pred tem, ni doseglo namena

V kolikor menite, da je prišlo do izbrisa neupravičeno, se lahko zoper mojo odločitev pritoži, v zato ustreznem oddelku.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Barakuda1 ()

Hja, pa poglejmo.

Iraski diktator je prisel do orozja za mnozicno unicevanje po posredovanju britanskih in ameriskih obvescevalcev med Irasko-Iransko vojno. Britanski in ameriski obvescevalci so njegove obvescevalce ucili tehnik mucenja in zaslisevanja, dobil pa je tudi ogromno pomoci v denarju, dokler ni ugotovil, da ga ZDA ovirajo pri njegovih lokalnih apetitih.

Iranska islamska revolucija je posledica posredovanja britanskih in ameriskih obvescevalcev pri strmoglavljanju demokraticno izvoljenega rezima, ki je bil nagnjen proti socializmu in pomoci teh istih obvescevalcev pri postavljanju krvave monarhicne ureditve, ki naj bi omogocila sirjenje izredno nevarnih komunisticnih idej po bliznjem vzhodu.

Afganistanski Talibi s podporo pakistanskih obvescevalcev vzpostavijo militaristicni rezim, ki pri njih dovoli tudi urjenje teroristov za napad na ZDA. Podobnost s podporo britanskih in ameriskih obvescevalcev Mudzahedinom je zgolj nakljucje.

Savdski Arabiji ZDA prodajajo orozje, ki ga ta placuje z nafto, s katerim drzava masovno krsi clovekove pravice, namesto da bi denar porabili za izgradnjo infrastrukture. O demokraciji se nihce ne sprasuje.

Ne vem, ce bi takim nesposobnim tepcem jaz zaupal v upravljanje zivalski vrt, kaj sele celotno regijo, ki je tako nestabilna, kot je bliznji vzhod. Sploh po tem, ko so se v Iraku v treh letih izkazali za se bolj nesposobne, kot se je sprva zdelo, da so.

Stepni Volk ::

Back on topic: Kamorkoli so šli Palestinci so s seboj prinesli Sranje: Jordanija, Libanon, Izrael.

Kot bi prepisal iz Mladine! Ali pa prebaral v Sobotni prilogi dela. Ali Guardiana.

Levičarski bluzi pač, medijsko podprti. Priznaj.

Thomas> Levičarski bluzi pač, medijsko podprti. Priznaj.

Z veseljem, ko bos razlozil, da so velesile svoje ljudi tja poslale zato, da so od dalec opazovali dogajanje in si vrtali po nosu.

Thomas - pri nas bluzi v isto trobljo tudi desnica. Pro Izraelski smo samo, če je potrebno orožje kupiti (če nas NATO ne gleda).

Daedalus ::

Hja...vse ni bluz. In Thomas to dobro ve, sam se pač izmotava. Recimo - sodelovanje Sadama in ZDA in oboroževanje Sadama s strani ZDA ni bluz. So mu tud kaj lepega prodali, med drugim tud kak kos iz arzenala fantomskega WMD.

Savdska Arabija je znan greh ZDA...ki večinoma mižijo ob poročilih o dogajanju v mučilnicah tam dol.

Stingerjev Talibani tud niso menda v trafiki nabavli. So jih dobli, skupaj z usposabljanjem s strani CIE.

Irana ne bom komentiral, ker se nisem nikol kaj dosti ukvarjal z zgodovino le-tega.

Je pa nekaj res - da manjka zgodovinski kontekst teh sodelovanj. In da takole prikazano (enostransko, brez ostalih relevantnih informacij) vse skup izgleda res, kot da so ZDA rahlo zmedene in kr tak talajo orožje naokoli. Je pa stanje na BV še vedno v veliki meri posledica ex diktatorjev, notranjih trenj in napetosti (radiklani Islam je med drugim reakcija na arabski nacionalizem/socializem, ki je pospravil marsikakega vernika prehitro k Alahu), pa hladnovojne delitve sveta in trenj med blokoma. Tako da samo eni strani pripisovat krivdo je mimo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Se ne rabiš. V Iran se je ZDA na veliko vtikala. Rezo Pahlavija so potem odpihnili s Homeinijevo revolucijo... potem so ZDA našuntale Sadama Huseina oz. Irak, da napadejo Iran.

BV je igrišče ZDA, pred tem VB in ostalih velesil.

Mah dejte že nehat biti taki rasisti. Da ubogi Arabci si sami niso nič krivi, kakor nedolžna jagnjeta v gozdu, ki jih je pokvaril samo hudobni Zahod. Ker je enkrat tja poslal misionarja, drugič zdravnika, tretjič diplomata, četrtič trgovca, petič diplamata, šestič vojaka.

Kakor, da če bi jih pustili pri miru, bi bile pa njihove puščave polne rožic, blagotehtečih in živi viri vode bi padali raz skale v njihovi srečni domovini, v svojem bistvu nepokvarjeni.

Get real!

Za precej neobrzdane divjake gre, kakor je to pri vseh ljudeh, če jim moderna civilizacija ne nadene uzd.

Človek je človek, Zahodni je civiliziran, Vzhodni je tradicionalen. Pa še potem Zahodni večinoma samo jamrate in svirate žalopojke o izgubljenem raju "svobode", ki jo je nudila necivilizacija. Stari dobri časi, takoimenovani. Ko še ni bilo mobitelov ki vam pijejo dušo in ste lahko cel dan krampali na polju, zdravi ko hudič, bla, bla, bla ...

V imenu česarkoli - najraje pacifizma - človeške množice zahtevajo osvoboditev od "spon modernega življenja", vrnitev v (Zeleno) divjaštvo, kakršnega lahko uživajo recimo Palestinci v Gazi. Sploh, če priteka denar od nafte od Sadama ali Saudijcev.

TODA! Imamo nekaj bistveno vrednejšega, kot je takole romanciranje "življenja brez stresa na Jutrovem, če se ne bi vmešavale hudobne multinacionalke".

Za bruhat tale paci-naci ideologija.

Mislim, prov nagravžen odnos do Arabcev mate eni:

Ujoj, ujoj, bogi Arabčki, ki smo vam s KokaKolo in Pepsijem sprali možgane, sej nimate zdej druge, kot da se opasavate s semtexom in se poganjate v luft, magari na porokah rojakov, če ne gre drugače. Mi smo krivi, (zlasti pa huobni Židje!), buci, buci bogi nedolžni Arabci! Nič hudega in nič čudnega če zakuhate še kakšen NY, Madrid ali London, ker ste tkoooooo zatirani ... buci, buci, buc!

Imejte mau spoštovanja do ljudi! So pač obsedeni s svojim Arabskim, Sunitskim, Šiitskim nacionalizmom, kot so bili Nemci svojčas z Nacizmom.

Naumili so da zavzamejo svet pod to ideologijo, ker druge pač ne premorejo. Ne jim potem jemat dostojanstva rekoč - sej če vam naš Belec ne bi jebal kamel okoli 1950, bi se pa vi ne jezili tako!

Matr ste sili eni! Še naprej boste slinili "oh, hudobni Ramsfeld je dal Sadamu 8 tankov 1980 in zdej se je Arabcem upravičeno kolektivno zmešalo!"

Ne podcenjujte ljudi tko grdo, no. Jaz jih ne, zaničljivo pluvam samo čez njihovo bedno kulturo in civilizacijo.

Rasisti so pa zvečer spet komentatorji pri Poročilih.

posledica posredovanja britanskih in ameriskih obvescevalcev pri strmoglavljanju demokraticno izvoljenega rezima, ki je bil nagnjen proti socializmu
Če je bil nagnjen k socializmu, že ni bil prav zelo demokratičen. Torej je bilo pravilno, da so ga pomagali zrušiti.

Stingerjev Talibani tud niso menda v trafiki nabavli. So jih dobli, skupaj z usposabljanjem s strani CIE.
Saj tudi Rusom so Ameri in Angleži veliko orožja dali med drugo vojno. Butasti Angleži (glih laburiste so imeli na oblasti) so jim tik po vojni celo dali načrte za reaktivni motor, ki se je na koncu znašel v lovcu MiG-15 in so imeli ameriški in britanski piloti v korejski vojni kar dosti posla z njim... but I digress

Skratka, a pol so tud za hladno vojno in sovjetsko okupacijo vzhodne Evrope krivi Američani, ker so med vojno Rusom pošiljali orožje?

Kdor za vsako neumnost, ki jo zagreši nek Arabec - ko se recimo razstreli na polni tržnici - išče krivdo pri enem belcu, magari 1000 let nazaj, je zame rahlo udarjen v glavo. Smešen in patetičen čvekač.

> So mu tud kaj lepega prodali [ZDA Sadamu]

Ja. In odtistihmal je vsaka neumnost in zločin Arabcev opravičljiv s tem dejstvom?

Kot bi dejanja enega huligana opravičevali prav z vsem. V šoli je dobil 2, ko bi moral 2/3. Trgovino so mu zaprli pred nosom, vrstniki ga ne marajo ... booogi. On nič kriv ko zdaj vse ustrahuje in razbija okoli - kot tudi Arabci niso nič krivi.

Beda od razmišljanja, res!

Ne podcenjuj tako nasprotnika (ali tistega ki pravi, da ti bo neverniku odrezal glavo)!

jeb ::

Veste, kolk je blo zidov v Palestini, ko so si zuzurpirali njihovo zemljo po drugi svetovni vojni? Celih 80 tisoc. To je malo vec kot je pri nas Srbov in Hrvatov. Pa so si kr lepo VZELI drzavo. A bi jo mi Srbom ali pa tistim 40 tisoc muslimanom dali? Tezka.
In se tisto, kar so si Zidje vzeli, jim ni bilo dovolj. So hoteli se vec.

Definitivno treba demontirat tole drzavo. Na kakrsenkoli nacin. Magari z njuko.

Skratka, a pol so tud za hladno vojno in sovjetsko okupacijo vzhodne Evrope krivi Američani, ker so med vojno Rusom pošiljali orožje?

Upravičeno domnevam, da sploh nisi dojel vsebine mojega posta. In tud ne vem, kaj imajo ameriško-rusko-britanski posli med in po drugi svetovni vojni veze s tole debato. Preberi še enkrat, pazljivo, celotno vsebino, ne pa si tolmačit vsakega stavka posebej...pa ti bo jasna poanta.

Če je bil nagnjen k socializmu, že ni bil prav zelo demokratičen. Torej je bilo pravilno, da so ga pomagali zrušiti.

Če (hipotetično) nekdo sesuje komunistični režim v S. Koreji, posledično pa ga nasledi skrajno desničarski z ekspanzionističnimi težnjami - je to še vedno tako hudo pravilno? Malo naivno je tole tvoje razmišljanje, vsaj kar se zgornjega primera tiče. Namreč - če greš sesuvat nedemokratičen režim, je tud lepo, da preprečiš nastanek še hujšega, ki bi nadomestil zrušenega. Če tega ne narediš - ravnaš neodgovorno. Ker racimo Ameri na srečo (upam) niso (več) tako neodgovorni - bojo še ene par let prisotno v Iraku neposredno, z vojaško silo.

Matr ste sili eni! Še naprej boste slinili "oh, hudobni Ramsfeld je dal Sadamu 8 tankov 1980 in zdej se je Arabcem upravičeno kolektivno zmešalo!"

Kje konkretno si to iz mojih postov prebral? Ne razumem poante tegale sestavka...je preveč čudn. Ne gre se za opravičevanje Arabcev, ampak lepo za navajanje dejstev. Ki pravijo, da je situacija na BV mešanica lokalnih in mednarodnih dejavnikov, nikakor pa ni samo enega povzročitelja. So se delale napake in to hude. Al pa boš rekel, da je pošiljanje raznih eksotičnih vrst orožja Sadamu s strani ZDA - pomota?

;(

Thomas, nehaj nakladat.

Ja. In odtistihmal je vsaka neumnost in zločin Arabcev opravičljiv s tem dejstvom?

Kje KONKRETNO jaz opravičujem ali zločine ali neumnosti Arabcev? Zahtevam citat, ki bo to nedvoumno dokazoval al pa opravičilo.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Thomas se je bogve kje nalezel McCarthyisma in zdaj vedno, ko slisi kritiko zahoda, zraven majhen glasek v glavi zacne kricat ko jesihar, da ubozec ne more vec normalno razmisljat.

Nihce ni opraviceval nekonstruktivnih dejanj, smo pa poiskali vec kot ocitno zavozene poskuse uveljavljanja interesov velesil, ki so se koncali z destabilizacijo regije. V Mongoliji ljudje tudi zivijo kot so pred par sto in vec leti, pa trenutno nikomur ne grozijo zgolj zato, ker jih imamo za revne. Na sreco sta se Sovjetska Zveza in Kitajska precej bolje zmenili glede Mongolije, kot so se SZ, UK in ZDA glede bliznjega vzhoda.

Ampak to nima veze, Thomas ve, da so Arabci tretjerazredna roba, ki si itak zasluzi zid povsod okoli in malo zepnine najhujsim klavcem, da bo prej konec, da ne bo prevec revezev pribezalo k nam, ane.

Barakuda1 ::

OPOZORILO SODELUJOČIM

Prosim, da se debata umiri in postane bolj omikana, sicer se bo (ta tema) začasno zaklenila

Hvala za razumevanje

Upravičeno domnevam, da sploh nisi dojel vsebine mojega posta. In tud ne vem, kaj imajo ameriško-rusko-britanski posli med in po drugi svetovni vojni veze s tole debato
Zelo dobro sem dojel vsebino tvojega posta. Pač pa ti nisi dojel ali pa se sprenevedaš, ker sem z logiko dekonstruiral slab argument in tega nočeš priznati.

ameriško-rusko-britanski posli imajo s to debato toliko skupnega kot posli med CIA in Talibani - ki si jih ti privlekel v debato in zdaj pač ne moreš jokat, da je OT.

Če (hipotetično) nekdo sesuje komunistični režim v S. Koreji, posledično pa ga nasledi skrajno desničarski z ekspanzionističnimi težnjami - je to še vedno tako hudo pravilno?
Hočeš rečt- če kdo sesuje komunistični sistem, nadomesti ga pa s fašizmom? Oba sta le dve imeni za približno isto stvar.

miko 55 ::

tole je dejstvo: izrael lahko do nedelje še dela štalo kolikor se mu zahoče, preden bodo ZDA karkoli rekle. meni se zdi da gre za nekakšen tihi dogovor.tačas pa ruši vse kar se ti zdi da je hezbolah.

kdo se ne bi branil, če ti nekdo vseskozi teži?

Tako je - kdo se ne bi branil. Izrael to počenja kar uspešno.

BorisJ ::

toleje kar podroben opis priseljevanja židov v palestino

skrajsano:
Židje so se v palestino zaceli naseljevati od konca 19. stol., kot posledica antisemitizma v Evropi in Rusiji
kupovali so zemljo od Arabcev in ustanavljali svoje vasi.
leta 1923 je bilo Židov v Palestini že okoli 90 tisoč.
leta 1929 se Arabci uprejo priseljevanju, v napadih ubijejo več kot sto židov, Britanci upore zadušijo
v letu 1940 je stevilo Židov v palestini doseglo 450 tisoč. (beg iz nacistične nemčije)
ponoven Arabski upor, bombni napadi na naftovode in železnice
Izraelski haganah pomaga britancem uničiti gverilce
Britanci poskušajo umiriti Arabce z [ "belo listino", ki omejuje priseljevanje Izraelcev na 75 tisoč za obdobje 5 let. Predvideva ustanovitev skupne Arabsko-Židovske države.
Pravtako prepove prodajati Arabcem svojo zemljo Židom.
Nobena stran ni zadovoljna, vendar se problem potisne v ozadje zaradi WW2.
Izraelci zaradi omejitev nelegalno priseljujejo.(110 tisoč)
Po letu 1948 (ustanovitev izraela, vojna) se iz Arabskih držav, zaradi preganjanja izseli nekaj pod 1 miljon Židov.

Torej: Arabci so zemljo sami prodajali, Židje so se naseljevali, Arabci so se začeli počutiti "ogrožene" in so začeli Žide napadati.
S tem so uničili kakršno koli možnost za sobivanje, niso pa tudi pristali na samostojno Židovsko državo. Napadle so jo kar vse
Arabske države okoli Izraela. (Palestino bi si razdelile največje okoliške države)
Izrael seveda svoje vojaške zmage unovči z širjenjem ozemlja.

Dodal bi samo še dvoje. Da Židje so kupovali zemljo "v Palestini" od Arabcev po astronomskih cenah, Arabci so jim pa "zastonj" pobrali vso zemljo po arabskih državah.

Izraelci so od zemlje osvojene v vojnah, sproženih s strani Arabcev, kasneje vrnili Sinaj Egiptu, v zameno za mirovni sporazum.

To je bila svetovna neumnost in oslarija, če mene vprašaš. Naj agresor ostane brez ozemlja! Kot Nemci na Poljskem, naj Arabci ostanejo za kazen brez zemlje, ki so jo izgubili v vojni, ki so jo sami začeli.

username - in tvoj argument je? Še vedno se mi zdi, da nisi dojel vsebine mojega posta - še enkrat ga preberi. Pa tud tistega (by Thomas) na katerega se moj post nanaša. Jaz pač ne vidim v tvojem prispevku "logičnega dekonstrukta slabega argumenta." Vidim samo bedn poskus preusmerjanja pozornosti nekam, kamor nikdar ni niti kazala. Če bi znal brati, bi med drugim prebral tud tole (by Thomas):

Levičarski bluzi pač, medijsko podprti. Priznaj.

Ki se pa spet nanaša na tole (by jype):

Afganistanski Talibi s podporo pakistanskih obvescevalcev vzpostavijo militaristicni rezim, ki pri njih dovoli tudi urjenje teroristov za napad na ZDA. Podobnost s podporo britanskih in ameriskih obvescevalcev Mudzahedinom je zgolj nakljucje.

Jasno zdaj? Al ti NARIŠEM, da boš lažje razumel očitno?

ameriško-rusko-britanski posli imajo s to debato toliko skupnega kot posli med CIA in Talibani - ki si jih ti privlekel v debato in zdaj pač ne moreš jokat, da je OT.

No, ko smo že lih pri logičnem dekonstruktiranju slabih argumentov - kdo je zdaj kaj privlekel v debato in kdo je zdaj OT?

Kar se pa tiče sesuvanja raznih režimov - mi pa preprosto ni več jasno, česa ne razumeš. Vse kar pravim je:

Namreč - če greš sesuvat nedemokratičen režim, je tud lepo, da preprečiš nastanek še hujšega, ki bi nadomestil zrušenega. Če tega ne narediš - ravnaš neodgovorno. Ker racimo Ameri na srečo (upam) niso (več) tako neodgovorni - bojo še ene par let prisotno v Iraku neposredno, z vojaško silo.

A je res tako težko prebrat do konca?

p.s. - Kaj je najbolj smešno v tejle debatici s Thomasom in usernamom - da sploh ne nasprotujem večini zapisanega (s strani Thomasa). Z večino se veselo strinjam, čeprav zgleda da ne dovolj očitno, pa še kdaj si kaj upam nasprotovati. Samo za nekatere "intelektualce" tule je zgleda dovolj, da jim v eni točki ne aplavdiraš in že te užaljeno popadejo (in njihovi "pomočniki"). Ja, hudo je, ko ma folk v glavi vse "lepo in pravilno" popredalčkano.
[J.P.Sartre]

Barakuda1 ::

kupovali so zemljo od Arabcev in ustanavljali svoje vasi.

Aha, nekaj podobnega se je dogajalo na Kosovem in Makedoniji.

Nekaj podobnega se lahko zgodi tudi s Slovenijo v prihodnosti.
V prekmurju tak proces počasi a sigurno že poteka.

Ajd, Dedal, ne se jokat klele. Tudi jaz se strinjam z večino tistega, kar si pridonesel v to temo.

Edino mi ni bilo všeč (in mi še naprej ni všeč) citirani stavek.

Ker če so Američani enkrat podprli Sadama (ko je fajtal Homeinija), to ni NOBEN argument več.

Sploh pa ne kot racionalizacija in opravičevanje norosti, ki jih je počel kasneje.

Še manj pa, da je bil pa potem preobčutljiv za zrušitev al kaj.

Ne rečem da ravno ti to zagovarjaš. Je pa kliše. "Richard Levjesrčni je neupravičeno prišel v Jeruzalem, ergo se 1000 let kasneje in 1000 km proč sme vsak kameltrajbar pobijati Šiite če je Sunit in obratno". Ker "kolonializem jih je zaznamoval" ali "ustrelil ga je sadistično v križarskem stilu" in podobne oslarije moramo poslušat.

Vsako zagovarjanje arabskih norosti z (domnevnimi) poprejšnimi norostmi Francozov (Italijanov, Angležev in drugih EU ciganov) v puščavi 100 let prej ... je slaboumna konstanta naših medijev. Pa tehnika jypeta in podobnih forumašev.

> V prekmurju tak proces počasi a sigurno že poteka.

Ja, samo dokler so to Angleži, Čehi in drugi EU čefurji, potem sem jaz čisto miren. Če pa je to kakšna wahabitska taktika spravt feredže na Prekmurke ... mi pa ni prav. Magari bili tisti wahabiti "polnopravni EU državljani".

Če jih pa Angleži učijo yes/no (Prekmurke) in Angležinje ustrezno Prekmurce ... njihov problem.

Če se bratstvojedinstvo dela znotraj Zahoda, je meni prav. Prenesem tudi Kitajce, Ruse in vsemogoče cigote, ki si jih lahko zamisliš.

NE PRENESEM pa programiranega nastopa Arabcev in podobnih, ki bi tukaj kalifat. Na to sem pa alergičen.

...kupovali zemljo ?
JNF jo je vecinoma priposestvoval, potem pa v leasing daju familijam in ostalim za nedolocen cas.
Zanimiv, da je do leta 1940 JNF imel 10% zemlje, kasneje je vso ozemlje padlo pod jurisdikcijo ILA. Zakaj ima danes ILA 90% v lasti ?

Pa se to. Za palestince je bilo zelo hudo ce so prodali zemljo zidom.
Od leta 1970 naprej npr. je t.i. Jordansko pravo zahtevalo smrtno kazen za vsakogar, ki zidu proda ozemlje na Zahodnem bregu.

Na kosovu so Srbi izvajal genocid nad Albanci,
Židje pa so zemljo kupovali in niso pobijali Arabcev, jih preganjali z zemlje itd.
Tako da primerjava ne zdrži pomoje.

da nebo zmede, govorim o obdobju pred vojno 1948, ko so Palestino nadzorovali Angleži.
kot posledica vojne (ki so jo sami povzročili) pa je emigriralo 700 tisoč Palestincev.

> Od leta 1970 naprej npr. je t.i. Jordansko pravo

Temu ti rečeš "pravo". To je kvečjemu mafijski haklc, ne pravo.

Čisto v stilu džamahirij, jasno.

ThomasJ: Jaz ne pravim, ampak se tako imenuje. Ampak imas cisto prav :) Tako kot je sheriatsko pravo tudi cisto mimo.

BorisJ: Sem ze mislil, da vsaj priblizno poznaz stvari, pa si spet mimo usekal. Ne bom ti razlagal, kaj se je dogajalo pred prvo vasjo (ker kolikor so palestinci skodovali konvojem ki so prevazali hrano v jeruzalem, toliko so tudi izraelci po ulici zapirali palestince).
Sam glede genocida si me pa nasmejal. Kar so delali po palestinskih vaseh izraelci je ze na meji psiholoske bolezni.

Prebral sm članek o JNF na wikipediji in se mi zdi da uporabljaš podatke od tam.
ampak se mi zdi da si jih malo narobe razumel.
Naprimer:
Zanimiv, da je do leta 1940 JNF imel 10% zemlje
in se citat iz wikipedie
In 1939, 10% of the Jewish population of the British Mandate of Palestine lived on JNF land.
torej na zemlji JNF je zivelo 10% židov, ostali pa očitno na svoji zemlji.

ILA danes upravlja z 90% zemlje v IZRAELU, zahodni breg ni del Izraela.
Nisem najdu podatkov, ampak najbrž so si Židje prisvojili zemljo, ki so jo zasabo pustili pobegli Palestinci,
kar je po eni strani sporno, po drugi pa upravičeno. Wikipedia pravi da so Izraelci ponudili arabcem državljanstvo in možnost da ostanejo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BorisJ ()
««
7 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izraelska ofenziva v Gazi in Libanonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
796404 (3178) Longinus
»

Iran bi izbrisal Izrael (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
687245 (5882) Phil
»

Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )

18414479 (11932) jype
»

Izrael (strani: 1 2 )

625825 (5046) Barakuda1

Več podobnih tem