» »

Izrael vs. Palestina

Izrael vs. Palestina

««
6 / 18
»»

Barakuda1 ::

Halo ne gre za laž! To je dejstvo. Samo Thomas je pozabil dodati ....


He he, ne se bat, da je Thomas kaj pozabil, razen če ne misliš, da je "pozabil>:D

Seveda lahko teoretično postane predsednik ZDA tud pra-pra-pra-pravnukinja Sedečega bika, ki je namlato generala Castera.

Samo bomo prej dočakali PROTOKOL, kot pa to prvorazrednost državljanstva v ZDA.

kopernik ::

MadMicka, nimaš prav. Poglej, če te že to zanima, na ameriški statistični urad, predvsem podatek o zaslužku na eni strani in mejo revščine na drugi (ki je, mimogrede, uradno postavljena višje kot so pri nas dobre plače).
Pa mimogrede, si že slišal za MedicAid ? Ali pa za dejstvo, da ZDA namenijo največji delež BDP za zdravstvo od vseh držav na tem svetu (ja, tudi več kot Švedska) ?

Vse to in še več v letnem poročilu stanja v zdravstvu v ZDA. Mimogrede, celo pri relativno premožnem segmentu prebivalstva je 10% takih, ki niso zavarovani (stran 29 oz. 384 za natančnejše podatke, v tem poročilu) in ironično je ta procent od leta 1984 naprej celo naraščal. Očitno mnogi raje plačujejo iz žepa.

EDIT : še to sem pozabil dodati. V ZDA praktično ne poznajo čakalnih vrst, ki so v Evropi in npr. Kanadi čist normalna praksa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

kopernik ::

V Sloveniji marsikdo zavestno ne plača kasko zavarovanja. Od teh jih večina ne bi plačala niti obvezmega, če ne bi bilo obvezno. Pa niso revni. Tukaj lahko komot potegnem analogijo z zdravstvenim zavarovanjem v ZDA.

root987 ::

Morda spregledal, a vseeno:

Iranske revolucionarne garde operirajo v Libanonu in bi naj med drugim napadle z raketami tudi izraelske ladje. Sicer bo verjetno izrael zaenkrat še tolerirav posamične napade, a če se bo iran (ali sirija) začel še bolj vmešavati v libanon in vojno proti izraelu, se lahko bojišča IMHO "malo" raztegnejo. Če ne za pehoto, pa vsaj za letalstvo.

Če so te informacije vsaj deloma resnične, se lahko vse skupaj začne močno zapletati. Osebno upam samo da v tem zapletanju ne bo padlo preveč civilistov - na kateri koli strani. Ah, wishful thinking...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Thomas ::

> da bodo američani za predsednika izvolili indijanca..

Dva zaporedna zunanja ministra sta črnca. Koliko senatorjev misliš, ima (tudi) indijansko kri?

Mau poglejte ... preden se smešite.



Ameriški podpredsednik 1929 do 1933. Indijanec.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gzibret ::

Mislim, da bi pasalo odpret še eno temo: Izrael vs Libanon (Hezbolah). Glih danes sem poslušal v zrcalu dneva, da misli Izrael vkorakati v Libanon s kopenskimi silami (pehoto).

Sej bodo čisto ziritrirali arabce, oni pa jih bodo popapal. Bye bye država Izrael. Na žalost....
Vse je za neki dobr!

Barakuda1 ::

Dva zaporedna zunanja ministra sta črnca. Koliko senatorjev misliš, ima (tudi) indijansko kri?


Vzeto na znanje :8)

kunigunda ::

gzibret, brez skrbi, ne bojo jih popal. Glede irancev v libanonu gre pa vse po mojih predvidevanjih. Lari fari, samo vplest jih hocjo v igro, zakaj se pa ze ve...

donfilipo ::

Curtis, Charles Of part Native American background....

ja tako kot sem jaz po stari mami avstrijec. No res pa je da za sposobne ljudi v Ameriki ni takih ovir kot pri nas. To je treba priznati.>:D No s perjanico in odprto indijansko držo ne bi prišel tako daleč....garantiram. In glede na to da tudi jaz nisem avtrijec (na žalost morda) tudi tale ni indijanec...vsaj zame ne. Pa za tiste, ki so ga volili verjetno tudi ne.:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

MadMicka ::

Mislim, donfilipo, kakšne ovire točno pa imajo pri nas sposobni ljudje? Od kje ljudem take neumnosti?

Thomas ::

> tudi tale ni indijanec...vsaj zame ne. Pa za tiste, ki so ga volili verjetno tudi ne.

Tale podpredsednik je Indijanec po etničnem poreklu, tako kot sta dva zadnja najpomembnejša ministra - črnca. Vsi so pa Američani.

Če pa ni črnc, kdor ni zaprt ali pa pod mostom, in da ni Indijanec, če ni zapit pod smreko v rezervatu ... to je pa tvoj osebni problem, don.

Če ne boš volil črnca, ker je po tvoje preveč konzervativen - prav. Da pa misliš, da črnci morajo biti levi proletarci, pa ni prav, to je pa svojevrsten rasizem v službi levičarstva."Naj črnci vedo kje jim je mesto - med reveži in zatiranimi, ali pa črnci niso" ... to je ena taka geto filozofija. Še nekako razumljiva za getoizirane. Če pa z njo hočeš porivat kogarkoli nazaj v geto pa ... se zamisli mau!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_marko ::

No, v ZDA je definitivno izobrazba bolj cenjena.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Daedalus ::

Mislim, donfilipo, kakšne ovire točno pa imajo pri nas sposobni ljudje? Od kje ljudem take neumnosti?

Hja, največja je v dosmrtnem oklepanju stolčka (kjerkoli že je) in bolesten strah pred sposobnejšimi/pametnejšimi tekmeci. Pa seveda par motečih dejavnikov, kot je neprofesionalnost večine, nezmožnost delovanja v skupini, čista slovenska fovšija, razni lokalni "klani" (vezani na organizacijo, službo al pa kraj) in podobne reči, kot so tudi ne tolko sprejemanje konkurence kot spodbude k boljšemu delu, ampak gledanje na konkurenco kot na sovražnika, ki ga je treba čimhitreje uničit. Pa seveda, prepričanje v lastno nenadomestljivost, kar je sploh značilno za vodstveni kader v Slo. In na splošno neskrb za nasledstvo na delovnem mestu, v organizaciji, ipd..., kar sledi iz prejšnjega razloga.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

MadMicka ::

To vse je kup neumnosti. Lahko bi živel v katerikoli razviti državi in enako kvasil. Npr. tale slovenska fovšija. Kakšna primitivna folklora je to. A Slovenci smo kokr fovš, Francozi npr. pa niso?? Dejte se mal vzet v roke in ne nasedat takim puhlicam.

kunigunda ::

A lahko kdo zaklene to temo ker je 90% teksta, ki nima veze z naslovom ?????

Ali pa, ce se zacnemo drzati teme...

Daedalus ::

To je vse, kar premoreš kontraargumentov?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

_marko ::

Mici:
A torej ti trdiš, da je primarna, sekundarna socializacija in torej družbene norme in vrednote enake v zda kot v slo in kot v fra?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

donfilipo ::

>>Mislim, donfilipo, kakšne ovire točno pa imajo pri nas sposobni ljudje? Od kje ljudem take neumnosti?

Simple...v ZDA več denarja za raziskave, večji obseg raziskav, zahtevnejše raziskave. Mislil sem predvsem na to.

Thomas o črncih jaz nisem govoril. Govora je bilo o predsedniku ZDA in najbogatejšem zemljanu...tale tvoj podpredsednik pa je bil po materini strani osminko Kaw eden od njegovih pradedov pa je poročil indijanko (brez genov do njega)...to ni ravno indijansko poreklo ampak mešano, kot pri večini zemljanov, vsaj zame. Je pa res, da so vsaj nekateri američani ponosni na njegove indijanske gene, kar nam da vedeti da se rasizmu v ameriki ne piše rožnato. Bil je izvoljen v paketu predviden za manj pomembno vlogo. Tudi ne trdim, da je rasizem v ameriki, kaj večji kot pri nas...verjetno ravno nasprotno hm na žalost...ampak to še zmeraj ne spremeni dejstva, da čistokrvni indijanec s poudarkom na svojem indijanskem poreklu, nikoli ne bo izvoljen za predsednika ZDA..kar je seveda logično in ozdravljivo, le če se rezervati odcepijo. Potem bo tam predsednik zelo težko Irec. V rezervatu namreč. Črnec pa morda enkrat bo predsednik ZDA. Če ne črnec pa latino, kar je tudi lepo in prav. No pa tudi najbogatejši zemljan verjetno enkrat ne bo več američan...čeprav si to zaenkrat težko predstavljam.>:D . Vse ostalo je pa lepo tvoj konstrukt;(
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

>>Ali pa, ce se zacnemo drzati teme... maš prav Kunigunda evo koj: a veš un vic...>:D

Ma res se bom lepo pražil v peklu:8) Imamo zdaj že ne samo Izrael vs. Palestina ampak počasi diši po smodniku na nivoju Izrael vs. Arab world. In zadaj hudič kuha brodet ala West vs. Middle East. Moje mnenje. Kar vidim v teh rorih, gre za premišljeno povračilno akcijo, ki je tudi v smislu "policijskih strokovnih prijemov." Hamaz jih bo dobil po prstih, potem pa je predviden new deal. In po moje tako tudi bo. Bomo videli kaj bo Ricova tokrat ponudila islamskemu delu kotla. Sumim, da bo tokrat res jasna črno bela alternativa, da se odrečejo podpori terorizmu sonst wird es zurick geschisen. In če teroristom dajo ruksake in jih pošljejo na fronto proti vetru v neznano, nagrada. Fair! Ampak kako bi pa zgledalo, če bi Bush rekel, evo vam Israel samo, da nam pocenite nafto...hm. Samo bojim se, da pri akciji ne smejo zadeti preveč mem, ker to terorizem utrdi tudi pri nefanatičnem prebivalstvu>:D In ja bog ne daj preveč dolgo ostajati v Libanonu.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

kunigunda ::

Izrael nikoli ni deloval samo za en dolocen namen, ampak ima vsaka akcija vec razseznosti. Ena ta je nateg zahodnjakov, da naredijo tocno to, kar Izraelci predvidevajo, da bodo. Americani so v tem zelu naivni (oz.bolje, nisem videl bolj prefriganih, kot so izraelci).
Prvo stvar, zaradi cesar so morali tako odreagirati zaradi Hesballahove ugrabitve je, ker ce ne bi, bi se to ponavljalo v vecjem merilu, se pravi, morali so iti
na ostro. Drugo, ker je USA in UN popustila tenzijo do unicenja morebitnih Uranskih laboratorijev znotraj Irana, ga je treba sedaj zopet spraviti v igro.
Pol je pa se en kup manjsih, ampak potem bi zopet razpravljali izven tem. Nafta ma v tem konfliktu bolj malo vloge...

IgorGrozni ::

Pomota, Kunigunda.

Profit (nafta) ima, predvsem tam, VEDNO glavno vlogo. Karkoli že vidiš na površini, nosilni tok dogajanja na Orientu je vedno nafta.

Lp.IgorGrozni

kunigunda ::

Izrael ni orient.

Edino, zakar USA navija za Izrael celi cajt je, ker jim je "gate to the east", hkrati pa "eye on the east".
No, da me ne bo kdo za jezik drzal, marsikaj drugega (tehnolosko sodelovanje) je tudi zraven.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

Thomas ::

> Edino, zakar

> arsikaj drugega [...] je tudi zraven.

Aha. Edino im marsikaj drugega je zraven. Aha. ;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

Brez glave, brez repa, pa se stavek je cuden. Bolje, da sploh ne pises, ce samo ti razumes...

MadMicka ::

Sej se ne rabimo sedaj v vsako besedo vtikat. Treba je brati po smislu. Očitno kunigunda meni, da je glavni razlog za tesno zavezništvo Izraela in ZDA ta in ta, so pa še nekatere druge manj pomembne stvari. V takšni luči pa se že lahko razume na videz izključujoča "edino" in "marsikaj".

Thomas ::

No ti bom razložil. Praviš, da "jih imajo edino za nekaj, pa še za druge reči zraven".

Ob to se obregam. Se opravičujem pa za par tipkovnih napak, ki pa za razumevanje niso bistvene.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

Jaz sem povedal, kaj jim je v povprecju najbolj pomembno. Da imajo "zaveznika" na vzhodu, se posebno v zadnjih 20 letih.
Ostalo, kar delajo skupaj na tehnoloski ravni (najbolj odmeven arrow projekt, paws projekt,amis projekt, pa f16 nadgradnje,raziskave zajetih migov se v 60 letih) so pa obojestranska korist. Na ekonomski pa itak najbolj cveti prodaja orozja in telekomunikacijske opreme.

Americanom je slo v zgodovini za nafto v primeru Izrael samo v casu Roosvelta, ko je podpisal dogovor z Saudom, potem je pa Truman drugace
deloval. Resda so sprva mislili pipeline delati cez Izrael, a je zgodovina pokazala, da bi sel prekmalu v luft...No, sej neki so ga naredili, sam ga
zdej rusi uporabljajo.

T-h-o-r ::

Še en zanimiv film

his film explores the origins in the 1940s and 50s of Islamic Fundamentalism in the Middle East, and Neoconservatism in America, parallels between these movements, and their effect on the world today. From the introduction to Part 1:

"Both [the Islamists and Neoconservatives] were idealists who were born out of the failure of the liberal dream to build a better world. And both had a very similar explanation for what caused that failure. These two groups have changed the world, but not in the way that either intended. Together, they created today'’s nightmare vision of a secret, organized evil that threatens the world. A fantasy that politicians then found restored their power and authority in a disillusioned age. And those with the darkest fears became the most powerful. " The Power of Nightmares, Baby It's Cold Outside.

kunigunda ::

Uf, tale link je pa superca. Hvala thor. Sicer pa priporocam naslednje dokumentarce :

Palestine & Israel - Children of Abraham (3 deli)
State of Muslim - 3 deli
After the walls of Jerusalem
John Pilger - Palestine is still the issue
The Gaza strip
Hesbollah in Lebanon
Abraham - One man, one god
Breaking The Silence - Truth And Lies In The War On Terror - John Pilger
Frontline - House of Saud

in pa seveda
Arab - Israeli war (3 deli)

Thomas ::

Tole je en tak astrološki link. Plaža.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

igorn ::

še en link -že par dni star z zelo nazornimi slikami- ni za slab želodec!!!!!!

amerika navija za izrael enostavno zato ker jih ima la ta u šahu, enako je blo u nemčiji pred 2.sv. vojno zato je pa tudi tako počlo
sicer pa sam mrtve preštejte pa boste takoj vidli kdo je tuki terorist
aja pa še nekaj izraelci so napadli libanon ker so ugrabili 2(DVA) vojaka , u izraelu je trenutno tako ugrabljenih okoli 9800 ljudi- palestinceu
še ena mr.bolton predstavnik USA pri ZN je izjavil da 300 mrtvih libanoncev , od tega jih je 45% otrok in samo 2% vojakov NI ISTO kot 15 mrtvih izraelcev- po njegovem mnenju so izraelci vredni več!
še kakšno več ko se neverni tomaž oglasi8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igorn ()

Thomas ::

Bodo Izraelci uničili Libanon, ker z libanonskega napdajo Izrael?

Možno je, če ne bodo imeli druge izbire. Opcija, da ne reagirajo - odpade.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

igorn ::

MadMicka ::

Izrael napada zato, ker očitno nima nobenega namena karkoli vračati Palestincem. Matr, ne moreš zaradi napada na en tank razfukat celo državo. Če bi tako delal v času hladne vojne, danes nas pa niti kogarkoli drugega ne bi bilo več tukaj. Dej Thomas, pamet v roke.

kunigunda ::

Dokler Iran ne bo v igri (in to skoraj sigurno ne bo) ni panike. Sirija ne bo veliko pripomogla libanonu. Edini, ki bi v tej situaciji lahko izbrisu Izrael bi bil Sadam,
ta je pa dons ze 3tji teden lacen ...

kunigunda ::

Izrael ima sedaj vse adute v rokah, edino kar svet lahko dela je, da prosjaci Izraelce nej prenehajo. Ce od zdaj naprej se 100.000 ljudi pobijejo, ne bodo
cisto nic bolj jezni, kot ce se takoj ustavijo. Zakaj bi torej ? ;((

Trubadur ::

Halo?
Izrael se je umaknil iz zahtevanih ozemelj. In ko se je so iz tega ozemlja začele letet Hezbolahove rakete nad njih.

Kaj bi vi naredili, če vam nekdo non-stop skače in serje po glavi? Pustili pri miru ali zalimali šamar in ga umirili?
Berite Thomasa!

kunigunda ::

Popravek, izrael se ni umaknil nazaj zaradi sebe, ampak ravno zaradi Hesbollahove udarne moci. Zato je v Libanonu vlada cel cajt navijala za Hesbollah.
Zato mu sedaj tudi ne more obrniti hrbta. Libanon ima svojo vojsko, dovolj mocno, da bi z leti popucala s Hesbollahom, a tega namena ni imela ravno
zaradi zgodovine. Enako podobnost vidim tudi v Darfurju.

Trubadur ::

Ja zato pa zdaj vidim to Hezbolahovo "udarno" moč
Berite Thomasa!

kunigunda ::

Takrat so z letali raketirali vsega skupaj 2 dni, pa se to vecinoma sirske stvari...
Od takrat do danes je IDF napredoval x10, Hesbollah je pa se kar na istem.

igorn ::

a ste vedeli da je "hezbolah" približno 40% prebivalcev libanona ,da ta isti "hezbolah" financira zdravstvo in šolstvo u libanonu
komu se zdijo zdej še teroristi?

in še malo židovskega horrorja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igorn ()

root987 ::

/me vzigne roko.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

kunigunda ::

Tole cifro igron pa prosim argumentiraj, ker ti ne verjamem.

Moje mnenje je, da jih je manj kot 1%.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

Barakuda1 ::

No, podatek od igorn-a bo kar dokaj točen.

Preblem tega podatka ni v % pač pa v strukturi in načinu ureditve Libanona nasploh.


V predelu Libanona, kjer je hezbolah najmočnejši, ga praktično tudi vsi podpirajo. Hezbolah res financira zdravstvo, šolstvo, kulturo itd. praktično skoraj celotno infrastrukturo.
Toda to ni nobena posebnost Hezbolaha.

To počno tudi drugi. Enako počenejo tudi kristjani, tam kjer so v večini in imajo praktično prevladujoč vpliv.

So pa tudi predeli, kjer Hezbolah praktično sploh ni prisoten.
Tam seveda tudi ne financira ničesar.

Hja, Libanon je nenavadna država.

In vsekakor velja, da v predelih, kjer ima hezbolah večino, le ta prebivalstvu nesporno predstavlja organizacijo osvoboditeljev in ne teroistov. Nekaj podobnega kot IRA ali ETA. (vau...ampak ti dve slednji, sta ja v napredni supersončni in demokratični družbeni ureditvi, ne pa v neki "musli" puščavi >:D )

kunigunda ::

Sploh ne bo drzalo. Ce ljudje Hesballah podpirajo, se ne pomeni, da so Hesballah. Predvideva se, da je Hesballahovih ljudi v Libanonu par tisoc. Pa ce vzamemo
10.000, napram 3.5 mio prebivalcev, pa racunaj.
Zdravstvo se stipendira predvsem iz bilateralnih odnosov s Kanado preko CIDE, cca 4 mio$ letno. Ta ista organizacija je doprinesla libanonu, da je uvedel
par let nazaj DDV. Ta ista organizacija pomaga v enakem znesku tudi solstvu, sicer ne po celem libanonu, ampak bolj tam, kjer so preostali palestinci.
Verjamem da Hesbollah tudi pomaga, saj bi bil neumen ce nebi svojim pomagal. Glede na to, da se resilcev nimajo organiziranih.
Vecino denarja, ki ga Hesbollah dobiva od drugod (ce te zanima, ti dam tudi te podatke) uporablja za notranjo Infrastrukturo, ter za nakup
orozja, veliko glav hesbollaha si pa gradi vikende prav tako, kot vsepovsod po svetu (kot npr. arafat).

kunigunda ::

Aja, pa se to. Vecino (pravzaprav vse) solske knjige, iz katerih se ucijo palestinski otroci na zasedenih obmocjih, prihaja tiskanih iz Kanade.

igorn ::

kaj jepovedal Benjamin Netanyahu že davnega leta 2001

kunigunda "Ce ljudje Hesballah podpirajo, se ne pomeni, da so Hesballah"

vendar postajajo hezbolah, vprašaj se kaj bi ti naredil ko bi ti ubili otroka ,familjo ?
jast se raje vzdržim odgovora

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igorn ()

Z-lot ::

Ehem, 40%? Temu jaz rečem svojevrstna propaganda.. vsi libnonski šiiti in še nekaj l. sunitov, morda kak l. kristjan? I don't think so.
Za bonus pa še tale zemljevid NYT, (za tiste, ki ga še ne poznajo), lepo je viden prevldujoče šiitski južni del Libanona.

kunigunda ::

Kako lahko reces da postajajo Hesbollah ?
Seveda so ljudje jezni , ko jim ubijajo druzine, marsikdo bo zaradi tega tudi kaksnega zida ubil, to pa se ne pomeni, da bo
postal Hesbollah zaradi tega. Prej se bo prikljucil libanonski vojski, verjetno bo pa sam stopil na cesto.

Zanimivo, da so american zaceli razmisljati o mossadu. Jaz sem svoje ideje ene dve leti nazaj celo M.Mooru poslal :),
pa mi debeli ni niti odgovoru nic. Vsaj 20 indicev sem mu takrat nastel. Eden izmed teh je, da je 8/11 bilo Zionisticen kongres v
NY in bi Sharon moral imeti govor, pa mu je Shabak sporocil, naj ne gre, in je potem odpovedal.....

Zanimivo, kako hitro so americani nasli, da je 400 zidov umrlo tam, baje jih en kup tisti dan ni slo v sluzbo, ker so jim rekli, naj ne gredo.

IgorGrozni ::

Kunigunda, če boš nadaljeval z ˝baje˝, ˝menda˝, ˝bojde˝, ipd. boš samo zasral tale tread z hoaxerji ( ki se že javljajo :| ). Argumentiraj, če se le da, svoje trditve.

Kadar napišeš kaj nepreverjenega, hoaxarskega , jasno povej da je to ...tako-tako, ...rekla-kazala.
Prosim !

OnT:

Šiitski Hezbollah je ( nekako, po arabsko) priznana ˝Južna armada Libanona˝ in če se je angažiral pri ugrabitvi izraelskih vojakov na Izraelskem ozemlju, je de facto Libanon napovedal vojno Izraelu.

Če pa kaj zna Izrael, se zna vojskovati. In če je pri tem učinkovit, zmagovit, je zdajšnje tarnanje napadalca (Libanona) patetično. In tudi pljuvanje po Izraelu v tem threadu.

Kaj za vraga jim je pa bilo treba napadati Izrael ?

Lp.IgorGrozni
««
6 / 18
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izraelska ofenziva v Gazi in Libanonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
795915 (2689) Longinus
»

Iran bi izbrisal Izrael (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
686858 (5495) Phil
»

Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18413648 (11101) jype
»

Izrael (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
625475 (4696) Barakuda1

Več podobnih tem