» »

Banke odlozile odplacevanje dolgov Bavcarju (Istrabenz)

Banke odlozile odplacevanje dolgov Bavcarju (Istrabenz)

«
1
2

mtosev ::

http://www.finance.si/235100/Bav%E8ar_s...

Istrabenzu je dobil bančni odlog do marca, kratkoročna posojila pa bo poskušal reprogramirati do leta 2010
WTF?

Bruh... 8-O
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
  • spremenil: mtosev ()

Utk ::

A v nevarne vode pluješ...zdaj boš slišal takoj 10 teoretičnih ekonomistov in pravnikov, ki bojo govorili kako bankirji že vejo kaj delajo, kako bojo odgovarjali lastnikom in je to njihov problem, kako se nihče ne sme vtikat v svobodni trg. Kot da tega ne bi vedel vsak, ki je končal 4 razrede osnovne šole.
Resnica je pa taka, da res vejo kaj delajo, ampak lastniki smo pa Mi, in nam ne bo nihče odgovarjal, po koprivah pa mahajo z našimi evri. Ampak glavno da imamo tržno gospodarstvo, ki bo vse rešilo. My ass.

Ziga Dolhar ::

mtosev: Zaželjena je argumentirana debata.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Mogoče bi lahko tudi jaz vprašal svojo banko, ali bi mi za par mesecev odložila plačilo kredita za stanovanje. Morda bi pa šlo. :) Sarc-off.
Ali politika spet plete reševalne mreže ali pa so predstavljajo izdani krediti oziroma terjatve tolikšno vrednost za omenjene banke, da se jim bolj splača biti malce, er, popustljive. Me prav zanima, kaj se bo pokazalo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

borchi ::

jah, janša je že pred časom povedal, da bavčar ni neki tajkun, torej je tako ravnanje sprejemljivo.

taprave tajkune se bo pa trše prijelo. :|
l'jga

Ted ::

Gre za odlog kreditov Istrabenzu ne Bavčarju in njegovi firmi.
Mah...

Tody ::

Če si velika riba je vse mogoče. Jankovič, je ko je delal za Mercator zbral bančnike in jim rekel kdo mi bo dal kredit po taki in taki obrestni meri... pa so vsi neki pizdili pa je reku prov grem v tujino, pa so se potem neki zmenil... pač % so % :)

Seveda ima pa tudi politika kaj vmes.

Karaya 52 ::

borchi; na JJ se več ne moreš zgovarjat. NLB je posredno pod vplivom vlade. No, za moj vložen denar se lahko obrišejo pod nosom, čeprav so državnega že rabili preko dokapitalizacije in ga najbrž še bodo. Ne morem verjet da bodo reševali tega nesposobneža. Glavno da je Pahor vladnemu kabinetu zamrznil plače, zadnje čase je po TV samo še to. Razmišljam samo še o tem, kako se lahko državi najbolje maščujem.

djordjevic ::

borchi; na JJ se več ne moreš zgovarjat.

To sicer ni čisto res. Če drži možnost, da so se banke zakalkulirale, se niso te dni, temveč takrat, ko so posojila dale. Kdaj točno? Kdo je bil na oblasti? Hmmm.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Utk ::

Drnovšek, če se ne motim.

djordjevic ::

Bavčarju za prevzem? Močno dvomim.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Utk ::

Ja kaj misliš, da ga je na prakso v Istrabenz poslal?

Karaya 52 ::

Banke so se zakalkulirale (iz političnih razlogov), Bavčar (pohlep) prav tako. Kaj bi moralo slediti? Likvidacija Istrabenza. Če bi se pisalo leto 1789 bi Bavčarju lastnoročno zategnil zanko okoli vratu.

djordjevic ::

Banke so se zakalkulirale (iz političnih razlogov), Bavčar (pohlep) prav tako.
+1
No grave is deep enough to keep us in chains.

Tody ::

Banke se niso zakalkulirale, Bavčar je pač bil na pravem mestu ob napačnem času. Isto se bi lahko zgodil z Merkurjem ampak takrat je borzni trg še delal in so dobil nazaj ves denar. Isto se bi lahko Šrotu zgodil ampak on oz nekdo od njegovih je pravi mali finančni geni in je pač naredu malce bolj kompliciran prevzem vsega tega. Bavčar pa očitno ni imel nekoga pametnega za svetovat.

Karaya 52 ::

No, Istrabenz je zadolžen pri 19tih bankah, večina mora biti tujih.

krneki0001 ::

V sloveniji je 28 bank, tako da ni panike. Ker so nekatere banke državne, so državniki ukazali, da se odloži kreditno odplačevanje - niso banke tega sprejele, ker noben ni tok neumen, da bi se odrekel denarju.

borchi ::

> niso banke tega sprejele, ker noben ni tok neumen, da bi se odrekel denarju

kateremu denarju? tistemu, ki ga bavčar nima? bančniki so se odločili, da raje v bilanci gledajo 100 mio kredita, kot pa tiste zastavljene delnice, ki so sedaj vredne 10 mio (govorim na pamet). danes je najslabša stvar, ki se ti lahko zgodi, da sediš na kupu ničvrednih delnic. če bavčar ne bo mogel vračat kredita, lahko še vedno v vsakem trenutku konvertirajo kredit v lastniške deleže. če pa bavčar vrne kredit, so pa lahko samo srečni, ker so mu prodali razmeroma drag kredit (sedaj je denar pač dosti cenejši, kot pa ko je kredit jemal bavčar. in še bo cenejši, pravijo...).
l'jga

krneki0001 ::

Ti krediti niso imeli poroštva samo v delnicah, ampak tudi v nepremičninah, ki jih je kar nekaj in čisto lahko bi banke pobrale tiste nepremičnine - se dogaja stalno.

Utk ::

Seveda ne vem vseh podrobnosti, ampak znano je (najdite na financah), da je Bavčar najprej prosil za kredit pri Banki Koper, ki je italijanska, in tam je, normalno, popušil. Ker je vsaki pametni banki jasno, da to kar je on hotel, ekonomsko gledano nemogoče. Politično gledano je pa malo drugač. Ne vem kje je našel teh 18 bank, morda se gre pri tujih večinoma za drobiž, ampak velika večina tega sranja je na računu slovenskih državnih bank. In nam, kot lastnikom teh bank, jasno ne bo nihče odgovarjal. Morda bo celo se to izšlo. Ampak ta čas ko bojo te banke v krizi, bi lahko mi vsi ostali imeli poceni posojila za nove Renoje, Forde in Ople, pa jih ne bomo imeli, ker bo ves denar v minusu Istrabenza. No, pa Pivovarne Laško in podobnih tudi, seveda. Seveda treba upoštevat tudi to, da bi mi tista posojila sigurno vrnili, in verjetno po večjih obrestih kot Šrot in Bavčar. Ampak našim "bankirjem" se seveda prav fučka za to. Itak več zaslužijo postrani kot naravnost.

Brane2 ::

Investicija v kredit za osebni avto je verjetno najslabša možna varianta.

Čisto možno je, da bomo od Istrabenza imeli več koristi, oziroma vsaj škode si ne bomo pridelali.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Utk ::

Ej, vsaj avto bi imeli, ti za svoj denar, jaz pa za svoj, kaj bomo imeli pa zdaj? Eno privatizirano firmo več. Mi prav dol visi, jaz bi raje novega forda.

Brane2 ::

Ta avto ti ne koristi nič, če ne boš imel službe ali če bo zaradi splošne nezaposlenosti stopnja kriminala porastla.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Utk ::

Če propade Bavčar, ne bo zato propadlo nobeno podjetje, ki kaj realnega proizvaja. Bavčar (oz. njegova firma) bo propadel, to je jasno. Ne more neko podjetje samo sebe kupit, sploh po zgodovinsko največjih cenah na borzah. Teoretično nemogoče. Če pa Istrabenz proda podjetje, ne bo nihče brez službe. Bavčar bo lahko propadel, ker je preplačal tisto podjetje, ampak samo podjetje bo normalno delalo naprej pod drugim lastnikom.
Banke seveda niso zainteresirane za to, ker bi vseeno raje imele vrnjena posojila, to je siguren denar, ampak, če ne gre drugače...
Jaz bom svojo službo že imel, splošna stopnja kriminala je pa itak...kaj je to sploh? Zakaj bi me brigalo za to? Naj potem Bavčar prosi za posojilo na rdečemu križu, če bo rešitev njega pomenila rešitev za vso (slovensko) ljudstvo.

Brane2 ::

ČE sem prav razumel, sploh ne gre za Bavčarjev osebni denar ampak za IstraBenz.
On the journey of life, I chose the psycho path.

borchi ::

> Ti krediti niso imeli poroštva samo v delnicah, ampak tudi v nepremičninah, ki jih je kar nekaj in čisto lahko bi banke pobrale tiste nepremičnine - se dogaja stalno

hočeš rečt, da je bavčar zastavil, tako kot vsak kreditojemalec, nepremičnine? da je bavčar dobil kredit pod enakimi pogoji, kot kdo drug? da bavčar ni tajkun? jah, no, sej janša pravi isto. bo že držalo potem...

(btw, kje je dobil bavčar toliko nepremičnin?)
l'jga

Tody ::

Bavčar nikjer, mogoče ma hišo ali dve,... Istrabenz ma pa kr neki pod palcem :)

krneki0001 ::

borchi, tega pa nisem rekel, da ni tajkun, niti tega, da je dobil kredit po takih pogojih kot ga dobiva jaz in ti.
Ampak samo to da se je banka(ki je že vedela, da bo kriza) še dodatno zavarovala s plombo na nepremičninah.

borchi ::

> Ampak samo to da se je banka(ki je že vedela, da bo kriza) še dodatno zavarovala s plombo na nepremičninah.

se pravi banke imajo za zavarovanje kredita delnice istrabenza IN hipoteke na nepremičninah istrabenza. se pravi ob nevračilu kredita postanejo lastnice instrabenza IN nepremičnin istrabenza. muahaha... :D

(ne ga srat, no!)
l'jga

Tody ::

ne ene ratajo lastnice, druge ratajo lastnice hiš ;)

Pšenični ::

Kolikor sem jaz zastopil zadevo, gre v primeru Istrabenza za klasičen finančni polom. Kupovanje delnic, ki so imele realno vrednost nekajkrat nižjo od nakupne-deleži v podjetjih. Sedaj gre za kupovanje časa, računajo da bo v tem času, ko pač Bavčarju oziroma Istrabenzu ne bo potrebno vračati posojil, vrednost delnic v podjetjih, v katerih imajo deleže pa naj bi močno porasla in nato bo Bavčar lahko vsem govoril, da koliko pameten manager da je. Prodaja nekaj naložb mu bo omogočla vračenje dolgov. Problem nastopi, v primeru da bo recesija dolgotrajna, in bo potrebno še kakšno repogramiranje dolgov. Poleg tega bodo verjetno potrebna še kakšna posojila, da se zapolni finančna luknja. Lahovnik je sicer še pred nekaj obljubljal da Istrabenzu ne bo pomagal, pa vendar se zdaj dogaja ravno to. Na pleča davkoplačevalcev se zna marsikaj zvaliti.

Moja napoved je, da bo Istrabenz postal velik problem, ker so vsote, ki so bile izgubljene z različnimi nakupi delnic izredno visoke. Vrednost delnic na borzi sicer niha, vendar generalno gledano, kakšno je stanje v realnem sektorju, ki je dobesedno v krču, popravki navzgor nso najbolj verjetni. Nazadnje bodo verjetno banke kovertirale dolgove v deleže, dolg pa bomo plačali vsi, ko se bo tem bankam odpisovalo določene dolgove, oziroma se jm bo "pomagalo".

Na koncu je potrebno povedati, da je reševanje Istrabenza zaradi vpletenosti nekaterih akterjev predvsem politično vprašanje, ker gre v tem primeru za finančno institucijo je reševanje Istrabenza na plečih davkoplačevalcev, ki se je v tej smeri že začelo, po moje nedopustno.

borchi ::

> Na koncu je potrebno povedati, da je reševanje Istrabenza zaradi vpletenosti nekaterih akterjev predvsem politično vprašanje, ker gre v tem primeru za finančno institucijo je reševanje Istrabenza na plečih davkoplačevalcev, ki se je v tej smeri že začelo

kdo in kako rešuje istrabenz? katere so vse te državne banke, ki "držijo štango" bavčarju?
l'jga

Ted ::

Še enkrat: Banke so odložile plačilo kreditov Istrabenzu. Istrabenz je delniški holding, v lasti ima cel kup dobrih slovenskih podjetij. V težavah so se znašli zaradi velikega padca cen delnic in majo likvidnostne težave. Ni v težavah Bavčar (ok, mogoče je ampak to je v tej debati irelevantno) ampak Istrabenz. Če Istrabenz propad se bo premoženje Istrabenza (torej podjetja v njegovi lasti) poceni razprodalo in to je to. Logično, da je v interesu bank da Istrabenz ostane v neokrnjeni obliki in da (sicer z rahlo zamudo) vrača najete kredite.
Mah...

Pšenični ::

"Če Istrabenz propad se bo premoženje Istrabenza (torej podjetja v njegovi lasti) poceni razprodalo in to je to. Logično, da je v interesu bank da Istrabenz ostane v neokrnjeni obliki in da (sicer z rahlo zamudo) vrača najete kredite."

In kdo bo pokril razliko, saj veš katero? Ekipa ki pripelje podjetje na rob propada mora vsaj normalno bi bilo - odstopiti. Poleg tega denarja, ki so ga zapravili za ničvredne delnice ni in ga tudi ne bo, saj ni bilo realnega pokritja za tako skokovito rast(npr. Petrol in Istrabenz sta kupovala denice drugega, enormno dvignila ceno delnic obeh podjetij, nekdo tretji pa je z tako neumnostjo zaslužil težke milijone, ker so se otroci na borzi igrali prevzeme). Pogovarjamo se o velikih denarjih, ki lahko zamajejo celoten slovenski finančni sistem. Zato se dela vse precej na skrivaj, heh, heh, Kakšno licemerstvo na eni strani so izginili milijoni evrov, ki naj bi jih poskusili naprtiti davkoplačevalcem , na drugi strani si poslanci majnšajo plače za 200 evrov bruto.

Karaya 52 ::

Ted> Če Istrabenz propad se bo premoženje Istrabenza (torej podjetja v njegovi lasti) poceni razprodalo in to je to.

Križanič je rekel da je to podjetje, ki že dlje časa nima nikakršne vizije zato bi bilo najbolje za banke in državo (v najširšem pomenu besede) da pride do likvidacije.

Pšenični ::

"Križanič je rekel da je to podjetje, ki že dlje časa nima nikakršne vizije"

Zdaj jo nimajo, imeli so pa neko čudno željo, vizijo, na kar kažejo njihovi veliki dolgovi.

zee ::

Amen. Drzava nima kaj resevati podjetij, ki so zaradi neumnih potez vodstva zabredla v tezave.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Tody ::

In kdo bo pokril razliko, saj veš katero? Ekipa ki pripelje podjetje na rob propada mora vsaj normalno bi bilo - odstopiti.


To lahko reče samo nekdo ki je živel v puščavi zadnjih 10 mesecev... Če bi se vsi ravnal po tem potem bi polovico podjetji lahko kar zaprl pa ne zaradi likvidnostnih težav ampak zaradi pomanjkanja kadrov. Koliko je padel Apple v zadnje pol leta? Boš reku Stevu Jobsu da je tud nesposben ? Koliko je padel Google boš tud njim rekel da so moralno oporečni?

To je pač moč narave, gravitacijo se da premagat ampak samo dokler je proti vtež potem pač pade zadeva na zemljo nazaj... Tko tudi tukaj pihal so v balonček dokler so lahko na eni stopnji je počil in tisti ki so takrat še dejansko pihal so jih dobil po gobcu... Jim je pa treba da pohvale da se se upal še takrat pihat jebat ga pač jim ni ratal.

Primerjava je isto s smučarji: Kdo se upa 125 khm spustit po hribu? Če se upaš samo 120 pač sorry ni zadost, al pa je to tekmo k se noben ne upa več.

djordjevic ::

Pa kaj se šališ ti ali kaj? Dokler se igrajo s svojim denarjem, naj se. Ko je v igri denar davkoplačevalcev, pa naj se sladko jebejo. Ali je morda futral Istrabenz proračun s kakšnimi posebnimi darili, ko jim je šlo super in krasno? Plačevali so davke, kolikor se jim niso mogli izogniti. Zdaj pa pričakujejo, da jih država reši, ker so bili eni prepožrešni? Upam, da se jim ta računica ne bo izšla.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zheegec ::

Steve Jobs ni hkrati iz svojega skritega "poštni nabiralnik" podjetja (sploh se ni vedelo, da je on) prevzemal podjetja, v katerem je bil vodja uprave. Tudi ni kupoval precenjenih delnic v ogromnih relativnih vrednostih, za to najemal visoka posojila.
Tudi ni iz lastnih/političnih razlogov prevzemal podjetja, ki je (kot njegovo) v delni državni lasti in se z njimi šel "kdo je močnejši" igric. Tudi ni spravil podjetja v likvidnostne težave. Niti ni napisal knjige "kako uničiti dobro podjetje v izjemno kratkem času".
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Karaya 52 ::

Istrabenz ima skoraj miljardo evrov dolgov, od tega je samo NLB dolžen polnih 300 milijonov, še enkrat toliko pa podružnicam NLB. Ta odlog jim ne bo pomagal, po drugi strani pa NLB skladi prodajajo zadnje delnice Istrabenza. Vsak čas bo Istrabenz polnil strani črne kronike.

Zheegec ::

Odvisno, kaj se bo politika v ozadju zmenila. Tudi če bo propadel, bo Bavčar že kmalu drugje. Njegova knjiga bo pa best-seller.

Odgovarjati bi tudi morali vodilni v NLB (Kramar je deloval po navodilih Janše), ker so dali takšno posojilo za nakupe rizkantnih delnic, podjetje bo pa kmalu propadlo. Imajo zaposlene, ki morajo preveriti riziko, ne pa da se daje ogromna posojila za rizkantne/špekulativne/politično motivirane namene.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

krneki0001 ::

To kar trdijo za NLB, ni res. NLB je svoje že skoraj dobila nazaj v celoti - istrabenz je dal nekaj, kar NLB ni mogla zavrnit, ker ji je to v interesu. Kaj pa je to, pa mislim, da še ni čas, da se razve. Naredili smo pa to že v začetku novembra, takoj ko so se pokazale prve težave z likvidnostjo istrabenza.

Pšenični ::

"To lahko reče samo nekdo ki je živel v puščavi zadnjih 10 mesecev"

Zgleda da si zaposlen v Istrabenzu ali pa živiš na borzi. Poleg tega so se "zašpekulirali". In imajo politično nastavljen kader, kar je izvrsten recept za propad, tle se zna sicer še malo zavlečt, ker sam bog ve kdo je vse vpleten.

Za NLB bi pa skoraj verjel, da so dobili kaj nazaj, ker kolikor jaz vem so npr, IUV še pravočasno ustavili kreditno linijo. Torej zgleda da vedo, kaj delajo-vsaj upam.

Skladi torej prodajao delnice Istrabenza, ki se mu če je skoraj potešil NLB, premoženje hitro majnša (tisto kar še ima, brez dolgov). Torej so delnice Istrabenza ničvreden papir.

Tody ::

Telebanc v zadnjem postu nisi niti ene pametne povedi napisal (razen tiste o IVU)

Ne nisem nikjer v omenjenem področju zaposlem. Morala nima nič z dogajanjem delnic. A če bi jim ratal narest prevzem bi bili pa moralno neoporečni?

Kaj in kako dela Istrabenz vrjetno že vedo ljudje, ki so kao nadzor. Ali bomo mi iz lastnih davkov plačal za to pa je tudi vprašanje, ali bo kdo kurca kaj naredil če Pahor reče, "Evo Bavčar 1 miljardo evrov pa pokri dovogove", POPTV bo zgnal paniko, finance bodo pisale, dnevnik bo pisal to bo pa tudi to...

fosil ::

S to potezo banke dejansko rešujejo same sebe, na pa Bavčarja.

Bavčar v tej zgodbi ne bo nič zgubil, v najslabšem primeru bo odšel tako kot je prišel, z aktovko. Res je bil vmes eden najbogatejši Slovencev z par sto milijoni, ampak shit happens. Privat mu ne bo hudega, še vedno ima bajte in verjetno kar nekaj denarja, še iz orožarskih poslov, pa še vmes je dobro plačo vlekel.

Svojega denarja v tem poslu ne bo izgubil, denar za prevzem je namreč dobil s kreditom za katerega je zastavil delnice, ki pač sedaj niso nič vredne.

Za banke je pa zadeva malo bolj problematična. One so, oziroma še bodo plačale vse skupaj. Dale so pravi denar sedaj pa imajo v rokah namesto denarja ničvredne delnice.
Ob tem bodo nasrkale 2x.
Prvič so posojale denar Istrabenzu, ki je kupoval delnice, ki so sedaj vredne veliko manj.
Drugič pa so posodile denar Bavčarjevi firmi za prevzem Istrabenza za kar so bile zastavljene delnice Istrabenza, ki sedaj niso vredne nič.

Tako da z odlogom plačila banke dejansko ne rešujejo Bavčarjeve riti, ampak svojo, kajti ko bo balonček dokončno počil bodo same imele izgubo v višini več sto milijonov.
Lahko bi rekli, da bodo zaradi tega padale glave, ampak ker živimo v Sloveniji vemo, da temu pač ne bo tako...
Tako je!

Pšenični ::

"Telebanc v zadnjem postu nisi niti ene pametne povedi napisal (razen tiste o IVU)"

Res je da nisem povsem seznanjen z problematiko Istrabenza, vendar zadeva hudo smrdi, ja pa res tudi,da vse ni sem gor za napisat, ker potem lahko pokasiram še kakšno tožbo.

Zgoraj pred mano je pa zelo lepo napisano o bankah, ki so posojale denar Bavčarju in Istrabenzu. Pa še kakšnemu njegovemu prijatlu tudi.

Heh, heh, Če se spomnim,so tudi nekateri moji kolegi jemali kredite in kupovali delnice(vseh vrst), "ki so kar naprej rasle". Zdaj imajo še za poplačat kredite, kakšna pa je vrednost njihovih delnic, pa vsi vemo.

opeter ::

Problem z Istrabenzom je, da če jo bodo uničili oz. pustili, da gre , bodo z njo uničili celotno Primorsko. To bi bila slaba poteza. In to zelo dobro vedo tudi same banke.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Pšenični ::

"Problem z Istrabenzom je, da če jo bodo uničili oz. pustili, da gre , bodo z njo uničili celotno Primorsko"

To je potem reševanje zdravih podjetij, kar je obljubljal Lahovnik??. Reševanje Istrabenza bo onemogočilo veliko podjetjem pomoč, ker jo ne bo. Denar bodo torej zmetali v Istrabenzovo luknjo. Medtem pa bodo podjetja realnega sektorja delili na dobra, slaba, in ne vem kakšna še.Samo da jim ne bo potrebno pomagati.

borchi ::

> Problem z Istrabenzom je, da če jo bodo uničili oz. pustili, da gre , bodo z njo uničili celotno Primorsko.

istrabenz je bavčar, tajnica in fikus. primorska bo mogoče čula, da istrabenza ni več. štajerska še to ne. karavana bo pa šla naprej...

telebanc, ti pa nehaj nabijat. NIHČE ne rešuje istrabenza, banke pač vlečejo za njih najboljše poteze, nič drugega...
l'jga
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali bodo banke objavile seznam kreditojemalcev, zaradi katerih polnimo bančni luknjo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6412333 (8774) Go-ahead
»

Istrabenz Holding in stečaj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11410178 (5528) Icematxyz
»

Droga Kolinska prodana // Istrabenz/Bavcar

Oddelek: Loža
473689 (2966) Bananovec
»

Šrot prodal Kolonel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
655283 (3727) dronyx
»

10 let do konca finančne krize?

Oddelek: Problemi človeštva
302993 (1473) Boeing

Več podobnih tem