» »

Tajkuni in naše gospodarstvo

Tajkuni in naše gospodarstvo

1
2
3 4 5

Thomas ::

Nobenih "notranjih informacij" nimam.

Vem samo, da če kupiš milijardo dolarjev vredo kompanijo na posojilo, ti njeni dobički ne bodo zadostovali za odplačilo najetega posojila. Pa bila katerakoli že.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kow ::

Dobiček se lahko umetno naredi tudi z razprodajo premoženja, ki preprosto NI pomemben za poslovno skupino. To so razne parcele, Fruktali, obrati v tujini itd. Bolj kot ne nimaš pojma.


Torej, da bi zmanjšal vrednost firme in povečal dobiček? Potem bi sicer lahko odplačal kredite, bi pa bila firma manj vredna. To nima nobenega smisla. Je isto, če prodaš nekaj delnic in z njimi odplačaš kredite.
Thomas ima v grobem prav.

Thomas ::

Bolj kot ne nimaš pojma.


Kdo je bil tkole pameten? Zgleda da so mu izbrisal.

No, kot je rekel kow, ne gre tko. Sicer bi marsikakšen klošar šel na banko in odkupil z dobljenim posojilom - naprimer sosednjo banko! Tadrug klošar pa ravno obratno.

Ni številskega pokritja, za take "podvige". Razen v Laškem in v Naklem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ziga Dolhar ::

Trdita, da so obrestne mere na posojila visje kot donos kapitala?

Sta zelo blizu tega, da na glavo postavita celoten koncept kapitalskih trgov.
https://dolhar.si/

Thomas ::

Trdita, da so obrestne mere na posojila visje kot donos kapitala?


Donos kapitala lahko pokrije obresti. Sploh če firma nima zgube, kar jo Laško že ima. Sej, roko na srce, niti najbl patriotski Štajerci ne pijejo več samo tistega pira. Da o Ljublani z zaledjem ne govorim. Union ni več svetinja.

Mrzli čaji? Voda Zala?

Premalo, da odplačaš milijardo. Niso samo obresti. Je tudi glavnica, če hoče, da bo ta firma zares kdaj njegova. Ne bo nikoli.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Karaya 52 ::

Pomoje si misli, bolje vrabec v roki kot golob na strehi. Še vedno lahko vse skupaj proda, sicer bo tako "samo" še miljonar z ničnim vplivom. Laško pa sploh nima tako visokih donosov takoda bo v vsakem primeru konglomerat stagniral zaradi odplačevanja kreditov. Na njihovo srečo so monopolisti.

Thomas ::

Lahko tudi, da bo negativni milijonar. Ali negativni milijarder, sej je vseeno.

Ja, komot pa, da mu ostane precej milijonov in to je vsa špekulacija tlele.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Mislite, da bo kdorkoli od "tajkunov" kaj na izgubi, če gre firma v faliment? Če ne bodo mogli odplačat kreditov?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

donfilipo ::

Thomas>>No, kot je rekel kow, ne gre tko. Sicer bi marsikakšen klošar šel na banko in odkupil z dobljenim posojilom - naprimer sosednjo banko! Tadrug klošar pa ravno obratno.

Klošar ima globalno gledano res v evrih praktično isto kritje za laško kot Šrot. Morda kak procent manj. Ima pa Šrot v poziciji menadžerja očitno dovolj močna orodja (ne glede na pravo), da dobi kredite. Potrebno je veliko manj kapitala, ta je vezan z največjim poznavanjem materije podjetja in motivacija je skoncentrirana na maksimum pri človeku, ki se je v praksi najbolj dokazal, s poznavanjem materije. Sicer bi kapital-posojilodajalce prišel veliko ceneje slovenski klošar, če bi že nameravala enostavno prevzeti laško s tujim imenom:) In v moč te pozicije, manipulacije in povečano učinkovitost olastninjene družbe, očitno nekdo z denarjem nabrušenim za posojanje, močno verjame. Verjetno celo ima delež prav tam. To niti ni čudno, v dobi 'zajedničkih' lastnikov, ki svoje premoženje ne varujejo z istim donosom, kot privatni. Če se poje: 'moramo da prodamo, jer smo pijanice, novi pravi gazda nek vas vodi', potem je cela klima naravnana na enostavno koncentracijo. Kot že rečeno, bo pravi družinski lastnik s prijatelji svoje premoženje varoval pri vsakem družabniku tudi s šrotarico, če bo treba:) Torej, če je bila dosedanja struktura lastnikov kakorkoli 'državna' ali 'zajednička', potem bi morda kak trezen klošar naše interese bolj donosno ali vsaj bolj odmevno varoval, kot plačani aparatčiki oblečeni v spomladanske in prenoviteljske barve. Vkolikor so lastniki pošteni tranzicijski lopovi, so presodili, da je najbolje po količinski ceni odstopiti (morda celo z obrestmi) premoženje človeku, ki ima v rokah dejansko uspeh firme in jo lahko potunka do nivoja, da bodo z deleži lahko samo še mahali na borzi, eurčkov pa nič. No, ko bo sam lastnik večine delnic, potem takih mahinacij jasno ne bo počel. Menim pa, da imajo v tujini za menadžerje, ki namenoma potopijo firmo, trše prijeme (udarec s kladivom po kolenu:), kot obljubo preiskave, parlamentarno razpravo in na koncu pijanko do onemoglosti s pesmijo 'nema nema nikde večeg cigana', ko se vse skupaj lepo poleže. In da se je to dogajalo serijsko, sem najprej zvedel od iskrenih ljudi, tik pred delirijem v gostilni, šele kasneje od nekaterih pravnikov in priznajte... vedeli ste vsi,... če pa je kdo, ki ima vsaj malo spretnosti in 'normalnosti' od teh lopovov sedel, ga je treba dati v okvir:)
Je že lepo res, da tak gipsy king, običajno v agonijo spravi tisoče pridnih mirnih in ubogljivih delavcev, ki ne zberejo niti toliko kančka moči v sebi, da bi šli na ceste protestirat, s tablami 'jebemti janez kdo te bo volil?' kaj šele denar za enakovredno 'mafijsko' borbo s sicer premožnejšim a maloštevilčnim nasprotnikom. In če janez predvolilno malo reče 'barabara zasuč', je to resnično edino pošteno in pametno, kar v dani situaciji lahko stori. Ne boste menda pričakovali, da bo organiziral koncert, v katerem bodo spet nastopili trio PPL s pesmijo 'vrati se tito, ja idem nazad u zatvor i nek bavčar ide samnom' ? Ampak zdi se, da ob inflaciji za katero res ni kriv, ti koraki ne pomagajo k dvigu popularnosti. Nasprotno ta pada. Eden plus ana matematika pokaže, da so srali in ex lds levi, kot črno desni tako, da bi čim več priletelo v utopičen lonec ideološke mašine. (i junaku na džep da se nađe:) In to jih bo stalo kar nekaj glasov IMHO obojih.

Če pa gre za izčrpavanje in sovražni prevzem iz tujine, pa nas je lahko sram, da je nekdo izračunal, da se pri nas sprenevedanje bolj splača, kot odkrit prevzem, z odprtimi kartami in če vseskupaj preračunamo, zagotovo veliko donosnejši izkupiček delničarjev, brez da mastno služijo premožni zarotniki, na vseh koncih.
Kakorkoli gledamo, je težko verjeti, da bo nasrkal kdorkoli od kapitalistov. Če se matematika ne izzide, bodo najkrajšo potegnili mezdniki, ki jim kozlati pir in obrobne vodice, že lep čas nudijo, po moje solidno preživetje. Če jim bo to nekdo vzel, in jih bo vedno več, potem bo treba še vse kaj drugega, kot barbiko, da jih pomiri:) Ne verjamem, da bi bil kdorkoli od tajkunov tako neumen, da tega ne bi vedel. In tudi če se matematika izide, kakih 15% mezdnikov je dovolj brihtnih, da vedo, da bodo delali zdaj še za Šrotove obresti, ostalim pa kak Pop TV lahko naredi še kak pregleden diagram in vsaj vzbudi sum, da nekaj ni v redu, če lastninjenje poteče brez pravega in samo z notarskim izzumom. No potem bo pesem v parlamentu nekaj časa bolj partizanska:)
V deželi kjer vlada lopovski zakon, napredka ni. Če velja da svinjsko bogati tisti, ki najbolj podlo, mučno študira s sodelavci pravo, 'da radi krivo', tisti recimo, ki je izumil solidno umetno inteligenco, pa nima za najet še 5 pravih in posledično skromnih genijev, za izstrelitev izzuma in izboljšave, potem ne pomaga niti schwarzenegger z vsemi mišicami, da dežela ne bi bila zrela za prevrat ali anschluss h kaki malo bolj civilizirani deželi. Jebaj ga, ampak tako je.
Na srečo imamo nekaj Pečečnikov, ki dajejo upanje, levo-desno ravnanje in red pa ob takih uspešnih inovativnih podjetnikih prej ali slej dosežejo volilci, če še imajo demokracijo. Pa navižajte kakega malo bolj pošteno mislečega na oblast. V mladosti sem gledal po TV avstrijski parlament. Kar imajo več, je to samo zaradi tega, ker tam pač niso sedele take 'mone' kot pri nas. Ne zato, ker bi bili bolj pridni ali bistri. In tudi zdaj zna biti tako. Čeprav je treba priznati, da je tudi pri nas vedno več poslancev, ki ne prepevajo samo tiste 'ko boš prišel vedno prinesi mi eure'. Pa so nasledili sistem, kjer se je pelo samo 'ne trebam od nikog pare samo da se zove tito':) Naj se sliši še tako smešno...napredek je, in tudi partijski podmladek se stara in dozoreva za uspešno demokracijo, da ne govorim o novih generacijah, za katere verjamem, da vedo, da je Gates uspel predvsem zaradi tega, ker je bil bister inovativen, znal je zbrati dobro ekipo in šele v drugi ali tretji fazi tudi zato, ker so mu stari bili advokati, in ni požrl vsake 'wiggly' kupčije v svojo škodo:) In da bo, preden ga povozi nov genij, ostal lepo zapisan človeštvu tudi z dobrodelnostjo big time.

Če je kdo od sociologov kaj sposoben, bo zanimivo ob teh 'antiprohibicijskih chikaških mahinacijah' spremljati odziv volivcev in zadeve analizirati. IMHO velikega uspeha od takih zgodb, ne bo znal požeti nihče drug kot Jelinčič, pa še tega yugo-CIA načrtno obreže vsakih 5 let, da se ne bi razrasel preko 'mednarodno' določenega procenta. In to ni prav. Včasih je bolje, da malo škripljejo gume prej, kot da poči potem, ko si v jarku. Madona kar groza me je, ko vidim, da ostali tudi po mnenju publike, niti približno ne znajo niti zažugati prepričljivo. Kot v neki morasti teoriji zarote, da so nas prodali kompletno. Groza. Pa tudi približno nisem nek nacionalist, kot tudi večina slovencev ne. Ampak se človek ob prodanih dušah ustraši za svojo rit, dobesedno:) Ampak čas pozdravi vse strahove in do volitev je še daleč. In janez z ekipo se ima še lep čas dokazati. Šimfanje rdečih ob vzletanju tajkunov in padanju kupne moči večine ni ravno neko omembe vredno orožje.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zeberdee ::

Čisto preprosto gre vse skupaj, sicer moralno sporno, ampak vseeno - to gre za mešanico izredno dolgoročnih kreditov oz. zastav, ki so vezane verjetno na dooje kot je Merfin, nekaj se lahko zastavi pri katerikoli močni tuji banki, nekaj je osebnega denarja (delnica ali tri na mesec ti bonitete pri takih plačah ne uniči), podjetje iztisne male delničarje, vsi preostali podatki so )zaupni (ne vem kako je z davkom na dobiček, če si offshore lastnik, verjetno samo davek na dobiček, ne tudi na izplačilo) in lahko gre čisto preprosto za pozitivno računico.

Čisto preprosto poglej. Tuš je pri prodaji Merkurja, ko je kupil SODove in KADove delnice (ok, glede politike Gorenjska - Lastniki Mercatorja bi se verjetno dalo razpredati, verjetno je šlo le za "prikrito" zadevo) v pol leta zaslužil 6 milijonov evrov. Ne vem, ampak ACH, ki se je prevzel tako, ima veliko manj možnih skritih zadev, kot bi jih lahko imel Merkur (GB?, Obi?) ali Laško (predvsem skozi Mercator, turizem, cestna podjetja...) ali celo Istrabenz - (po mojem mnenju je vse skupaj zaigrano na relaciji Janša - Bavčar, ne vem kako bi kdorkoli od njih pustil, da bi prevzet Petrol špilal po drugih notah), pa jim (ACH) baje špila čist ok.

Banke ti bodo za milijardo dale tako majhno obrestno mero, sploh, če podjetje nima slabe bonitete (to bi bil problem najbolj pri zoranovem mercatorju) in če pokažeš da imap za 200 milijonov naložb v papirje, ki se jih lahko znebiš v roku parih let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zeberdee ()

poweroff ::

Thomas, po moje si se malo uštel.

Upoštevati moraš namreč več stvari:

1. Vračanje kreditov lahko poteka z izčrpavanjem podjetja. To je sicer za podjetje na dolgi rok slabo, in bi ga v normalnih konkurenčnih razmerah pripeljalo do stečaja ali vsaj izgube trgov, vendar:

2. Če imaš v rokah še glavno trgovsko verigo lahko vsiliš prodajo svojih izdelkov. Kako? Preprosto - na policah svoje trgovine prodajaš svoje izdelke. Ravno včeraj sem v Mladini bral, da imajo v Mercatorju najmanj vrst piva.

3. Če imaš v rokah še medije lahko poceni "buildaš" svojo blagovno znamko ali pihaš na "narodno zavest" ("kupujmo slovensko").

4. Če imaš pa v šahu še politiko (z mediji in z drugimi povezavami), so pa možnosti za uspeh še večje. V tem primeru tvoje kredite morda pokrijejo celo davkoplačevalci.

In če ti še vedno ne znese?

Jebiga, boš pa prodal firmo (morda niti ne v celoti), v vmesnem času pa že poskrbiš zase (visoka plača, razni dodatki,...), da ti kasneje ne bo več hudega.

Ampak to je po mojem mnenju drugotnega pomena. Bolj zaskrbljujoče je to, kar sem prebral v Mladini. Da naj bi namreč odstavili Markeša, ker se ni strinjal s tem, da je "treba v DELU podpreti Pahorja".

Evo, zdaj bi rad videl medijskega """strokovnjaka""" Grimsa in njegove komentarje. Pa tudi vse tiste, ki parvijo, da pač lastnik s svojimi mediji lahko počne karkoli.
sudo poweroff

Daedalus ::


Evo, zdaj bi rad videl medijskega """strokovnjaka""" Grimsa in njegove komentarje.


Jokal bo nad veliko zaroto proti vladi. S tem, da mogoče zdaj ne bo več komunistična, bo pa zato - tajkunska. Bogi, bogi...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zeberdee ::

Matthai: Lahko gre tudi brez izčrpavanja, če podjetje še vedno dobiva lepe kredite za razvoj (trgovska dejavnost). Izčrpavaš tiste panoge podjetja (oz. jih odprodaš, na mestih obrata postaviš stanovanja ali kaj podobnega, kjer imaš visok donos...), ki za preživetje podjetja in njegovo profitabilnost niso pomembne. Tu gre lahko recimo za dejavnost turizma, ki ni najvišje v tabeli donosnosti, objekte pa lahko prodaš za velike pare.

Dejstvo pa je tudi, da v Sloveniji imajo ta podjetja mnoge majhne procentualne deleže v drugih podjetjih, kupljenih in "pisanih" za male pare, vrednost naložb na trgu pa je petkrat ali celo desetkrat višja.

Luka Percic ::

Da naj bi namreč odstavili Markeša, ker se ni strinjal s tem, da je "treba v DELU podpreti Pahorja".


On je dal "licenco" Golobiču. Nemore imet več gospodarjev, jasno.

poweroff ::

En Markeš gor ali dol - problem pa se mi zdi, da pride lastnik in reče: od sedaj naprej bomo v mojem mediju pljuvali po Janši in promovirali Pahorja.

To je tisto, kar je problem. Komunajzarji so to vsaj na malo bolj prikrit način naredili, pa če se je kdo le preveč upiral so ga pustili pri miru. Pogumen urednik si je tako le uspel izboriti svojo avtonomijo.

Ko sta Janša pa Grims začela ružit po medijih so se novinarji tudi uprli in njune nakane niso uspele. Če zaradi drugega ne pa zato, ker je precej dobrih novinarjev odšlo h konkurenci.

Zdaj je pa takole: večina sposobnih je zaradi dalj časa trajajočih pritiskov odšla iz novinarstva, nekaj neodvisnih (manjših) medijev sicer še imamo, ampak so pod pritiskom oglaševalcev, ostali pa so ljudje brez hrbtenice in seveda lastniki, ki pritiskajo nanje.

Pred časom smo vam govorili, desničarji, da se vam bodo posegi v medije še otepali. Pa ste se režali in flancali o komunistični kontinuiteti.

Zdaj boste pač pojedli to kar ste nam skuhali. Na žalost bomo pa to jedli vsi...
sudo poweroff

luli ::

Tukaj, vsaj zadnji čas ni imel Janša nič. Če bi spremljal zadeve, bi videl, da je šlo za spor na ravni Golobić-Pahor.
Drugače pa je danes slabo vreme. Kriv pa je verjetno Janša!

poweroff ::

luli - spet bluziš.

Nisem rekel, da je imel Janša s tem kaj ZADNJI ČAS. Trdim pa, da sta Janša in Grims začela z "urejanjem" medijev in spreminjanjem medijske zakonodaje. posledica tega je bila, da je mnogo novinarjev RTVSLO in DELA odšlo v druge službe ali pa h konkurenci (Mladina, Dnevnik).

Potem se je pa Janši zalomilo. Njegovi "sodelavci", ki so pomagali pri prevzemu medijev so se obrnili proti njemu. Sedaj celo direktno.

Če bi bili novinarski kolektivi močni, bi se uprli tudi novim lastnikom. Janša pa ni naredil močnih kolektivov, ni povečal novinarske avtonomije, čeprav je imel vso oblast za to. Ne, raje je medije razsul. Ker so bili kao komunistični.

Zdaj se je to obrnilo proti njemu.

P. S. Pa vreme je čisto krasno danes.

P. S. 2: verjamem pa tudi, da vas desničarje tale medijski floppy boli. Privoščim.
sudo poweroff

luli ::

Ne vem o katerih desničarjih govoriš? Res je, da pišem z desno, vendar mislim, da se zadnji stavek ni nanašal na to!
Novinarji pri nas so si za svojo svobodo krivi sami! Kot je povedal Gantar (osebno ga sicer ne maram, vendar ima včasih point) so novinarji pri nas svojo svobodo prodali za kišto pira. Medijske svobode pri nas nikoli ni bilo. Novinarji, ki so se šolali na FDV-jih enostavno niso vredni nič! Časopisi (Delo, Večer, Dnevnik) dolgoročno zgubljajo delež bralcev. Ti so se zatekli na InterNet in nizkonakladnim tednikom tipa Mladina, Reporter in Slovenski tednik. Za Mladino in Slovenski tednik lahko takoj najdeš financerje iz ozadja, ki jim propad ne ustreza. Zgleda, da se bo Markeš priključil ravno Mladini.

Za konec!
Mathai kdo so desničaji in kdo levičarji? Kaj jih deli in kaj povezuje? Kam spada Türk in kam Janković? Kam prištevaš sebe?

Vreme je torej lepo. Se pravi, da Janša trenutno ni odgovoren. Kaj pa ko bo slabo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

leinad ::

On je dal "licenco" Golobiču. Nemore imet več gospodarjev, jasno.


V dodatno pojasnilo vsem ostalim: Politični nazori Golobičeve ultra-desničarske stranke so popolnoma nekompatibilni s SD-jevimi, Zaresovci pa imajo namesto skromnega cilja biti koalicijski partnerji SD-ju v novi vladi, v planu dvigniti svojo popularnost do volitev za preko 10% in tako sami postati ta glavna živina. Povrhu vsega pa bi še Markeša namreč psihično povsem potrlo, če bi ga Gregor grdo gledal, zato se mu je zdelo sprejemljivejše upreti lastniku cajtnga, katerega grdi pogledi ga- za razliko od Gregorjevih -lahko stanejo službe:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

jype ::

luli> Novinarji, ki so se šolali na FDV-jih enostavno niso vredni nič!

Tako je. To je znanstveno dokazano!

djordjevic ::

Mladina in Slovenski tednik v istem košu. Rot-madafakin-fl.

edit:typo

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

djordjevic@ "Rot-madafakin-fl."

hehe. najs uan.
- Hoc est qui sumus -

poweroff ::

Kot je povedal Gantar (osebno ga sicer ne maram, vendar ima včasih point) so novinarji pri nas svojo svobodo prodali za kišto pira.

Res je.

Medijske svobode pri nas nikoli ni bilo.

A tud pod Janšo pa Grimsom ne? Prav - se strinjava.

Novinarji, ki so se šolali na FDV-jih enostavno niso vredni nič!

Če s tem misliš Silvestra Šurlo, potem se strinjava. :D

Mathai kdo so desničaji in kdo levičarji? Kaj jih deli in kaj povezuje? Kam spada Türk in kam Janković?

Tradicionalnih delitev seveda ni več. Ampak pod levičarje jaz štejem liberalce - torej ljudi političnega prepričanja, ki jim je iideal predvsem svoboda posameznika, človekove pravice in spoštovanje pravne države.

Kam spada Turk težko rečem. Kot profesor prava seveda ima določeno afiniteto do človekovih pravic, je pa predvsem pragmatik.

Jankovič je pa gospodarstvenik, ki je šel v politiko izključno kot manager. On bi lahko zastopal katerokoli stranko - trenutno pa pač velja za nasprotnika Janše zaradi kupčij z Mercatorjem.

Kam prištevaš sebe?

To vprašanje je povsem irelevantno, razen seveda če ljudi deliš na naše in vaše izključno na podlagi enega kazalnika.

Vreme je torej lepo. Se pravi, da Janša trenutno ni odgovoren. Kaj pa ko bo slabo?

Tudi ne bo - zakaj pa misliš da bi bil?

Misliš, da smo na taki stopnji kot so bili v Sovjetski zvezi, ko je bil za vse dobro odgovoren izključno tovariš Stalin?
sudo poweroff

kopernik ::

Hja, meni so blizu liberalni nazori, ampak naša levica je tako daleč od liberalizma ... kar si pa ti naštel (svoboda, človekove pravice, pravna država) imajo itak vse stranke v programu.

poweroff ::

V programu ja, kako je pa v praksi pa sam vidiš.
sudo poweroff

Zeberdee ::

Matthai: Zoran ni proti Janši samo zaradi Mercatorja ampak je pač predsednnikov človek in eden edinih ki je to ostal po napaki, ko ni (predsednik) izkoristil političnega kapitala.
Zakaj pa je Janša proti Kučanu je pa drugo vprašanje. Janšov oče je bil med tabelimi (šank govorica), bil ustreljen ampak tko kot mnogi izmed njih "slabo" ustreljen, tako da se je izvlekel. Lahko pa da še vedno gori zamera, ker misli, da so bili politični procesi požegnani s kučanove strani.

Daedalus ::

Zakaj pa je Janša proti Kučanu je pa drugo vprašanje.


Zato, ker je Janša The Osamosvojitelj, Kučan je pa The Komunistična Kontinuiteta.

Če sem resen - gre se pač za standarne razprtije okoli oblasti, rezanja privatizacijske torte in podobnih zadev. Politiki različnih prepričanj se pač ne marajo med seboj, še tolko bolj, če se majo za zaslužne za nevem kaj, pa jim oni bolj spretni pred nosom poberejo slavo, čast (in denar). Aja, pa najlažje je poiskat legitimacijo na relaciji mi-oni in s pomočjo grajenja mitov o sebi in onih drugih. Precej bolj težko je dejansko poiskat legitimacijo na ravni vsebine.

Pa to velja za vse politične stranke, da ne bo koga božjast vrgla.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

djordjevic ::

Aja, pa najlažje je poiskat legitimacijo na relaciji mi-oni in s pomočjo grajenja mitov o sebi in onih drugih. Precej bolj težko je dejansko poiskat legitimacijo na ravni vsebine.

Težko bi povedal bolje.

Luka Percic ::

Janša je proti kučanu, ker ga je le ta dal zapret. Ali pa se vsaj temu ni uprl.
Pravtako ker nas je hotel v osmosvojitveni vojni razorožit. Janša pa oborožit(teritorjalce).

In Matthai; desnica je medijsko bogatejša kot je kdarkoli pri nas bila.
Namesto Mag- smo dobili boljši častnik Reporter(z baje zaupanja vrednim lastnikom, za razliko od prej), "vsem" "levim" časopisom naklada pada, dobili smo rumeno desno skropucalo tednik, nacionalka ni več tako leva kot je bila, imamo Finance, demokracijo, nekaj blog-ov...

Desni so relativni zmagovalci tele bitke. Absolutno je pač tako, da je večina novinarjev še vedno levih, in so zato levi časopisi konkurenčnejši (cenejši prispevki, večja izbira med njimi, več zastonj aktivistov ki trolajo po netu...).

poweroff ::

LOL Luka.

Z Reporterjem bo isto, kot je bilo s Slovencem.

Upam sicer da so se desničarji vmes že naučili poslovnega razmišljanja, prepričan pa nisem...

Sicer pa - se slišimo na to temo čez kakšno leto, dve?
sudo poweroff

Luka Percic ::

Sej vem da bi levičarji radi uničili desni časnik.

Samo negre to tako, vsaj če lastnik ni več za politične igre.

Največji uničevalci medijske svobode so (predvsem levi) novinarji sami.

Z veseljem minirajo časopise/novinarj ki razmišljajo drugače. Nikoli ne stopijo v podporo desnim novinarjem ko jih lastniki pritiskajo. Ker jih je občutno več, tudi lažje potunkajo konkurenco. Samo dvomim da jim bo tokrat uspelo Reporter izničit.

jype ::

Luka Veliki> Sej vem da bi levičarji radi uničili desni časnik.

Ja, s peno na ustih že komaj čakamo, da ga bomo lahko raztrgali :)

Luka Veliki> Največji uničevalci medijske svobode so (predvsem levi) novinarji sami.

Mhm.

Luka Veliki> Nikoli ne stopijo v podporo desnim novinarjem ko jih lastniki pritiskajo.

A ti izkazovanje podpore levih novinarjev desnim novinarjem iščeš v desnem tisku?

Luka Percic ::

Ja, s peno na ustih že komaj čakamo, da ga bomo lahko raztrgali :)

Dejansko.

Povsod(v levih časopisih/blogih/...) se da prebrat kako da bo Reporter čez leto propadel, čeprav ima trenutno super prodajne rezlutate.

A se je isto pisalo za recimo vest.si?

Ne, tam ni bilo take nevoščljivosti, nej imajo levi še kakšen medij več, kaj to nas briga?

Zeberdee ::

Glede na to, da je Zdolšek šel ven iz NS Dela je možno, da se je trikotnik strgal.

jype ::

Luka Veliki> Povsod(v levih časopisih/blogih/...) se da prebrat kako da bo Reporter čez leto propadel, čeprav ima trenutno super prodajne rezlutate.

Da se prebrat tudi kako je Obama terorist, al pa kako je Kučan mafijec, pa kaj?

Luka Veliki> A se je isto pisalo za recimo vest.si?

Seveda ne, ker je vsem jasno, da je to vrhunski in izredno uspešen medij. Desničarji so bili zgolj jezni, ker je levičarski.

Daedalus ::

Nikoli ne stopijo v podporo desnim novinarjem ko jih lastniki pritiskajo.


Ne, seveda. Zato je pa bila Mladin z Repovžem vred tiho kot miška, ko se je začelo sranje na Magu, ane? Sicer pa so desni dobili lih ene tolko podpore, kot so je levi, ko so se začele "uravnoteženjske" rušade na Delu. Ko je kader z Maga menjal delovno mesto, dokler jih pač ni spet odpihnila menjava interesov.

In Matthai; desnica je medijsko bogatejša kot je kdarkoli pri nas bila.
Namesto Mag- smo dobili boljši častnik Reporter(z baje zaupanja vrednim lastnikom, za razliko od prej), "vsem" "levim" časopisom naklada pada, dobili smo rumeno desno skropucalo tednik, nacionalka ni več tako leva kot je bila, imamo Finance, demokracijo, nekaj blog-ov...

Desni so relativni zmagovalci tele bitke.


Bullshit. V (kao) demokratični ureditvi je igra z ničelno vsoto vedno slaba in vedno zguba. Desni ste (če privzamem splošno delitev) dobili še en cajtng, za katerega ni jasno, kako bo fural, ostalo je že znana bera rumenega sranja, z izjemo Financ. Levim časopisom (namely Delo, po popularnih obtožbah) naklada pada zaradi izgube zaupanja rednih bralcev, ki so se mu v veliki meri odrekli lih zaradi alikimija via Janša. Obenem je šlo precej kadrov, nekaj prostovoljno, nekaj zaradi politične nekompatibilnosti z našimi ljubimi vladarji. Tolko o tem, kdo je koga poskušal uničiti. Še Mrkaić je jasno in javno izjavil, da je neuničenje Mladine največja napaka Velikega Janeza. Jap, demokracija z velikim, posranim in pokozlanim D. Nacionalka tone kvečjemu še malo hitreje, kot je itak že (pritiski, premeščanja novinarjev, ker so se zamerili vladnim velemožem). Obenem je politično-kapitalsko mešetarjenje rezultiralo v de facto medijski prevladi (vsaj kar se tiče tiskanih medijev) enih pivovarjev, ki so tako lepo poceni prišli do medijske moči, ki jo tud že veselo demonstrirajo. Večer se je nekoliko okrepil, je pa še vedno vsebinsko bolj ubog, kot ne.

edit - Aja, še Dnevnik - tudi nič kaj preveč prepričljivega. Edine omembe vredna zadeva je kdaj kak članek v Objektivu, pa blog Milharčiča o potovanju na Vzhod. Vse ostalo je pa bolj ne, kot ja.

In temu ti praviš - zmaga? Jap, mora biti huda zmaga, ko za njo angažiraš politično-kapitalske povezave, čudno mešetarjenje na relaciji država - kapital, vmes odstopiš in odpustiš kup ljudi, ker ti niso všeč, na koncu ti pa nekdanji pivovarski kolegi vse skup pred nosom sunejo in porežejo tiste ljudi, ki so jih na tvojo željo postavili. Ob taki mentaliteti - se niti ne čudim, da je Slovenija v p*zdi materni.

Pa otresi se te tvoje paranoje - Reporterja ne probajo uničit levi noviranji. Ga bojo probali v stilu kapitalizma zjebat kapitalski konkurenti. Tisti, ki so lastniki Dela in pod diktatom katerih (s tem se itak strinjaš) morajo novinarji pač pisat. Sej veš - lastnik (Kapital) ma vedno prav, al kak že gre ona nihilistična desna.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

luli ::

Ja samo ljudem okoli Reporterja Laško trenutno ne diši. Oni so si svojo svobodo priborili. Če jo bodo prodali si bodo pač sami krivi.

Med tem se eni še vedno napajajo z laškim kozlom oz. kapitalom iz Italije.

Kot pravijo sami : Hlapci otanejo hlapci. Samo tega ne vejo, da so to sami.

Daedalus ::

Ja samo ljudem okoli Reporterja Laško trenutno ne diši. Oni so si svojo svobodo priborili.


Jap, takoj potem, ko se je plošča obrnila. Prej pa so precej bolj oportunistično špilali, ane?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

luli ::

Ja in?
Prišli so do spoznanja, da se vaka plošča enkrat izpoje. Je to kaj slabega?

Mimogrede
Markeša ni več!
Na Dnevniku se pripravljajo rušade.

Nekateri bodo mogli znova nastavljati svoje riti!

Daedalus ::

Mimogrede
Markeša ni več!
Na Dnevniku se pripravljajo rušade.


Mnja, stvari ratujejo vedno bolj neokusne. Še dobro, da so zaenkrat vsaj blogi izven dosega teh pocarjev. Ne vem pa, kaj si mislil z Dnevnikom... a sem kaj spregledal?

-- edit --

Kaj bi bilo drugače, če bi Union dobil Interbrew

in pa

Boško Šrot se zahvaljuje Janezu Janši

Oboje via Razgledi.net
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Zeberdee ::

O parkirišču pa nič?

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tilen ()

drejc ::

Še link na novico:

http://www.finance.si/215042/Uradno_%C8...

Skoz bolj zanimivo postaja..pa še EURO 2008 bo kmal :).
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zeberdee ::

Kakorkoli, Infond s tem dobi ogromno kapitala, čeprav bo verjetno moral čez leto, dve tri, ali pet to kupiti nazaj.

TESKAn ::

Tale naš "tajkun" je v dveh letih zaslužil 130 milijonov evrov zaradi podmizne kupčije z vlado, ostaja mu pa še četrtina najboljšega soseda. Ni kaj, dober posel so izpeljali desničarji na oblasti.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Ziga Dolhar ::

https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Najhuje je, ker potem odkrito kritizirajo opozicijo za "prejšnje grehe", kljub vsem dokazom, da je ravno trenutna oblast kriva za večino (ne čisto vse) posle "pod mizo", kjer so posamezniki veliko zaslužili. Je pač v Sloveniji očitna laž in pa agresivno napadanje nasprotnika še vedno bistveno več vredno za javno mnenje, kot pa resnica.

Najhuje je pa, ko nekateri enačijo bogataše, ki so se sami postavili na noge (Akrapovič, Tuš,...) z ljudmi, ki so profitirali s pomočjo vlade, večinoma na račun države.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

USS Liberty ::

>>>>Najhuje je, ker potem odkrito kritizirajo opozicijo za "prejšnje grehe", kljub vsem dokazom, da je ravno trenutna oblast kriva za večino (ne čisto vse) posle "pod mizo"....

Najbolje, da spet uvedete verbalni delikt. Prvi člen zakona o verbalnem deliktu bi se pa glasil: "Prepovedana je vsaka kritika Kučana, Golubiča, Foruma 21, SD, Zahec, LDS in levih tajkunov". Kazen za kritiko pa tri leta zapora...

Sicer pa ti in podobni, dajte enkrat malo razmišljat s svojo glavo in ne tukaj samo trobit tisto kar vam vsak dan prodajajo v Svetu na Kanalu A, ljubljanskem Dnevniku in podobnih medijih... Popolna rdeča tajkunizacija Slovenije se ni začela včeraj, niti lansko leto, ampak že leta 90, ko si je Kučan izmislil spravo in podobne bedarije za ovce, samo za to, da je levica lahko ohranila kompleten pravosodni sistem, totalen nadzor nad mediji in se sama zopet ekspresno vrnila na oblast ter pokradla družbeno premoženje... Za preganjanje korupcije so si pa izmislili takšne invalidne in politično usmerjane inštitucije kot je recimo Kosova komisija, ki ima eno samo nalogo, to je da prodaja meglo in lovi kurje tatove na desnici, medtem ko tovariši na levici v žep tlačijo stotine miljone dolarjev vredna podjetja...

USS Liberty ::

Sicer pa po novem moramo biti v tej državi baje celo hvaležni rdečim tajkunom, ker so nas rešili pred tujci in imajo baje celo izjemo velik socialni čut....

Tale pripevek je na RTVSLO napisal uporabnik "komsomolec"... eden najbolj glasnih kričačev Mladega Foruma SD na tem spletnem portalu...

Živeli t.i. "rdeči tajkuni"!
Rešitelji slovenske nacionalne industrije ,trgovine in bančništva! Vse bivše komunajzarske države vzhodne Evrope so postale kolonije tujega kapitala. Slovenija je zahvaljujoč "rdečim direktorjem" ostala gospodarsko neodvisna in močna država.
Slovenska nacionalna ekonomija je zdrava kot dren, zahvaljujoč gospodarstvenikom iz vrst komunistične partije! Uspešni poslovneži iz vrst zveze komunistov Slovenije, so imeli in imajo razvit čut za socialno pravičnost in solidarnost v družbi, saj kot skrbna mati skrbijo za slovenske delavce in za ohranitev delovnih mest.

Utk ::

No no, morda je imel pa Thomas prav. Prvi obrok je treba vrnit.
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kordež (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18036888 (26736) arnecan1
»

Krizanic se poslavlja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22727061 (23367) noraguta
»

Droga Kolinska prodana // Istrabenz/Bavcar

Oddelek: Loža
473702 (2979) Bananovec

Več podobnih tem