Forum » Operacijski sistemi » SUSE 10.0 Inštalacija programov
SUSE 10.0 Inštalacija programov
will_smith ::
Lep pozdrav vsem skupaj.
Kot je sem že v naslovu napisol zanima me kako inštaliraš kak program vLinuxu: SUSE 10.0. Rad bi inštalrov gEDA in Xcircuit, pa se mi tudi sana ne kako.
Če kdo ve kako naj mi prosim pove.
Hvala za odgovore.
Kot je sem že v naslovu napisol zanima me kako inštaliraš kak program vLinuxu: SUSE 10.0. Rad bi inštalrov gEDA in Xcircuit, pa se mi tudi sana ne kako.
Če kdo ve kako naj mi prosim pove.
Hvala za odgovore.
roli ::
Bo treba pa še kak podatek.Če imaš .rpm datoteko jo enostavno zaženeš,vpišeš root geslo in yast bo poskrbel za namestitev.Če pa imaš source ( .tar.bz2 )bo treba pa najprej paket odpakirat ( desni klik ter dejanja in izvleci v... ).Po tistem pa greš v konzolo ( terminal ) in vpišeš:
/...pot do mape/ ( najbrž /home/username/ime programa/še enkrat ime programa/ ).Jaz bom vpisal navodila kot,da se program imenuje blaCC.Torej:
1. /home/username/blaCC/blaCC_1.0/ configure
2. make
3. make install ( ponavadi se rabiš prijavit kot root ( ukaz su ( to storiš preden vpišeš make install )))
Najbrž pa si poleg dobil tudi navodila za namestitev ( datoteka INSTALL ali readme ).
/...pot do mape/ ( najbrž /home/username/ime programa/še enkrat ime programa/ ).Jaz bom vpisal navodila kot,da se program imenuje blaCC.Torej:
1. /home/username/blaCC/blaCC_1.0/ configure
2. make
3. make install ( ponavadi se rabiš prijavit kot root ( ukaz su ( to storiš preden vpišeš make install )))
Najbrž pa si poleg dobil tudi navodila za namestitev ( datoteka INSTALL ali readme ).
http://www.r00li.com
will_smith ::
Hvala za nasvet, vendar vse pakete ki so na CD-eju že odsajajo razširjeni. Ko pa kliknem na datoteko installer.exe pa mi da na možnost s katerim programom naj odpre datoteko.
Zanima me ker program naj uporabim za to datoteko, da jo bom lahko odpru.
Hval za odgovore
Zanima me ker program naj uporabim za to datoteko, da jo bom lahko odpru.
Hval za odgovore
kriko1 ::
.exe so windows binary, v linuxu jih ne moreš direktno poganjat, zato rabirš najprej wine:
www.winehq.com/
www.winehq.com/
balocom ::
.exe v Linuxu (upam da sem narobe razumu).
Če je to to uporabi wine.
Če je to to uporabi wine.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
ql000 ::
Za gEDA so boš kar našvicu! Jaz sem staknil na eni Nizozemski fakulteti CD z komplet knjižnjicami, sam preden je zadeva res zlaufala gor sem moral še dve externi knjižnjici gor naložit. Jutri postam kaj sem moral narest!
Nostradamus ::
Bom kar tuki vprašal, da ne odpiram nove teme.
Imam Linux Suse 10.0(KDE) in ko hočem namestit kak program mi javi ta eror:
checking for C++ compiler default output file name... configure: error: C++ compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
Mogoče kdo ve kaj je narobe???
Imam Linux Suse 10.0(KDE) in ko hočem namestit kak program mi javi ta eror:
checking for C++ compiler default output file name... configure: error: C++ compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
Mogoče kdo ve kaj je narobe???
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nostradamus ()
kriko1 ::
verjetno nimaš c kompilerja, ali nimaš pravic za pisanje v trenutni mapi. Poglej Yast->Software management->(filter: selections): C/C++ compiler and tools
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux je počasnejši od Windows (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 24101 (13716) | Brane2 |
» | Suse 10.0 - Kaj z njim? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6549 (4772) | kriko1 |
» | Inštalacija programov v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 2519 (2029) | BladE_ |
» | board editor ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1687 (1380) | Brane2 |
» | Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9668 (7119) | kriko1 |