» »

Povezava kabelskega modema/routerja s TP-Linkovim routerjem

Povezava kabelskega modema/routerja s TP-Linkovim routerjem

andi5 ::

Pozdravljeni,
pred kratkim sem iz Siola prešel na kabelski internet in za modem dobil ARRIS model TG862S. Težava nastane ko želim na ta modem/router priklopiti tplink model WDR3600.
Trenutno imam preklopljen tako da deluje kot switch in sicer sem na modemu mu dodelil ip številko in jo vpisal v LAN IP address tplinka v WAN-u pa dodelil statični ip naslov ter vpisal podatke od kabelskega operaterja, DHCP je izklopljen in NAT tudi.
Sem pa poskušal vse meni znane povezave in nastavitve.

No težava je v tem da diskov drugih računalnikov ne vidim oziroma če mi že uspe povezat da vidim ime računalnika ne morem pa z diski upravljat, pa tiskalnika mi tudi ne zazna.
Preko programa ITALC pa lahko drugi računalnik upravljam,ne morem pa prenašat datotek.
Pred menjavo modema/internetnega ponudnika je delovalo vse ok.

Hvala za pomoč.
Andrej

s6c-gEL ::

crniangeo ::

1. router nazaj nastavi kot mora delati router (DHCP/NAT ITD)
2. kabel iz modema naj gre na wan port od routerja
3. poklici telemach al karkol ze imas za ponudnika in naj ti vnesejo mac naslov v svojo tabelo (ali pa naredi clone mac z delujoce naprave na router)
4. priklopi vse kar rabis na lan porte 1-4 , nobenih staticnih naslovov : če ze rabis staticne naslove jih urejaj v routerji (mac rezervacija )

Lp, I
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

andi5 ::

No sem vpisal MAC od modema v router in sedaj vidim računalnik ko hočem dostopat do diska v skupni rabi mi napiše omrežne poti ni bilo mogoče najti in kodo napake 0x80070035
Andrej

solatko ::

andi5 - Modem mora delovati kot modem in ne kot router, potem na routerju nastaviš kar rabiš. Če ti modem deluje tudi kot router, moraš kabel pripeljat na LAN port in v nastavitvah routerja odstranit pri dhcp, torej naslove naj dodeljuje modem-router.
Delo krepa človeka

andi5 ::

ja solatko to vem, sem tudi že kolega (prej je delal na kabelski) vprašal kako se nastavi na modem funkcijo, pa tudi on ni vedel in se bo pozanimal do takrat pa iščem pravo rešitev.
Sem pa imel tudi priklopljeno na LAN in onemogočen dhcp.
Andrej

solatko ::

Za nastavitev modema moraš vedet vstopno geslo, zato ti bo to brezplačno uredil monter kabelskega omrežja. Seveda moraš storitev naročit, razen, če poznaš kakšnega, pa ti bo to naredil brez.
Kadar modem deluje v obeh načinih moraš povezavo urediti, kot povezavo dveh routarjev, o čemer je pa kar nekaj tem na ST.

Če ti povezava na routerju ne deluje, moraš spremeniti ID routarja, saj ima lahko enakega kot modem npr. 192.168.1.1 - spremeni v 192.168.101.1 in poizkusi. DHCP pusti oneogočen.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

andi5 ::

Do arris modema lahko dostopam, sem tudi iskal kje bi bilo za spremenit med modemom in routerjem in razen bridge funkcije (ko sem spremenil v bridge mode mi pa ni nič delovalo) nisem odkril nič pametnega, je pa res da za večino kratic nevem kaj pomenijo.

Solatko hvala za pomoč a sem tudi to varianto z drugim IPjom poskušal pa ni delovalo, kakorkoli obrnem v najboljšem primeru vidim drugi računalnik do skupne uporabe diskov pa ne morem priti ne preko TPlinka ali Arrisa vsakega zase ali pa povezana.

Bom moral pa le operaterja povprašat o rešitvi, čeprav nevem ali bodo mi kaj uporabnega ponudili.
Andrej

solatko ::

Vsekakor mora tehnik postavit modem v delovanje modema, potem boš z routarjem normalno dostopal do vseh naprav. Katerega ponudnika interneta imaš?
Delo krepa človeka

andi5 ::

kate Nova Gorica
Andrej

andi5 ::

Še enkrat sem dal arrisa na bridge in izključil wireless povezavo ter dhcp in kot sem iz tega http://www.hardware.com.br/comunidade/a... portugalskega foruma razbral priklopu tplink na WAN iz LAN1 arris modema in zadeva deluje. Edina težavica ki pa me ne moti je to da do arris modema ne morem dostopati ampak dokler deluje me ne sekira :)

Nekaj me pa še zanima in sicer kako optimizirati ta moj TPlink, če je sploh potrebno.
Andrej

solatko ::

Ni potrebe, razen če hočeš omejiti promet na kakšnem računalniku (po navadi na otroškem, ker veselo tečejo torrenti, ti pa ne moreš na FB).>:D
Delo krepa človeka

andi5 ::

Zaenkrat mu samo youtube z risankami teče, pa še to na skupnem :)
Hvala za pomoč
LP
Andrej

andi5 ::

Lep pozdrav,
bom kar tukaj nadaljeval z mojimi "težavami" z omrežjem in sicer me zanima kako nastaviti router da bo dovolil v domačem omrežju zbudit drugi računalnik (wake on lan).
Podatki o routerju in internetni povezavi so v prvem postu.
Računalnik ki ga hočem zbudit ima omogočeno wol bujenje (preden sem zamenjal internetnega ponudnika sem ga brez težav vklapljal prek wol-a) in mrežna kartica je v pripravljenosti ker svetijo kontrolne lučke in v DHCP-ju sem dodelil ip 192.168.2.123
Routerju pa sem LAN ip naslov dodelil 192.168.2.1
Če računalnik ročno vklopim, preko programa italc ga lahko normalno upravljam (izklop,odpiranje programov,brisanje,....) ne morem pa ga zbudit.

Hvala za morebitne rešitve.
Andrej


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8726261 (7127) fpopla87
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7814280 (12869) styled
»

Router v modemu, pravi da ni internetne povezave

Oddelek: Omrežja in internet
202903 (2085) Lukzii
»

wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514580 (4082) BorutK-73
»

Težava s TP-linkom

Oddelek: Omrežja in internet
224396 (3911) Hayabusa

Več podobnih tem