Forum » Loža » Razmišljam "Človeška evolucija"
Razmišljam "Človeška evolucija"
tyk ::
Mogoče neumnost.
Zanima me ali kje obstaja raziskava o zgodovini družine. Torej, kako bi posameznik najdel "vse" svoje prednike, in pogledal "globino" koliko generacij je njegova družina preživela. Zanima me namreč kakšno "moč" ima evolucija pri človeku in ali sploh še deluje. (torej samo za tiste ki verjamemo v fizično evolucijo).
Saj pravim "mogoče neumnost".
Lep pozdrav.
Zanima me ali kje obstaja raziskava o zgodovini družine. Torej, kako bi posameznik najdel "vse" svoje prednike, in pogledal "globino" koliko generacij je njegova družina preživela. Zanima me namreč kakšno "moč" ima evolucija pri človeku in ali sploh še deluje. (torej samo za tiste ki verjamemo v fizično evolucijo).
Saj pravim "mogoče neumnost".
Lep pozdrav.
Thomas ::
> pogledal "globino" koliko generacij je njegova družina preživela.
Hm ... zanimivo. Torej koliko imaš prababic do skupne prednice vseh ljudi in koliko dedkov do skupnega prednika vseh ljudi.
Po moje jih nimamo vsi enako, se lahko razlikuje kar precej.
A zastopiš ti mene?
Hm ... zanimivo. Torej koliko imaš prababic do skupne prednice vseh ljudi in koliko dedkov do skupnega prednika vseh ljudi.
Po moje jih nimamo vsi enako, se lahko razlikuje kar precej.
A zastopiš ti mene?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Točno to me zanima, kakše so razlike med nami, če gledamo iz tega vidika.
Pomembno se mi zdi koliko je bil prednik star ko je rodil, in koliko njegov ko je rodil njega saj takrat (- ~9mesecev) se je zgodila vejitev in tako naprej ... po tem bi lahko izračnal koliko let je stara tvoja zasnova (seveda z nekim odmikom ker se "ne ve kaj je bilo prej").
Lep pozdrav.
Pomembno se mi zdi koliko je bil prednik star ko je rodil, in koliko njegov ko je rodil njega saj takrat (- ~9mesecev) se je zgodila vejitev in tako naprej ... po tem bi lahko izračnal koliko let je stara tvoja zasnova (seveda z nekim odmikom ker se "ne ve kaj je bilo prej").
Lep pozdrav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tyk ()
Owca: Hvala. Torej z analizo moje DNA (DNK) ugotovijo iz kje izviram. Sprašujem se, če je pot po kateri je prišlo do mene sploh kakšen pomen. Mislim, da.
Kar se tiče 95% evropejcev, verjamem, trenutno poznamo več ras, ki so se pomoje oblikovale z "mutacijo" DNK, v preteklosti so bile dolge razdalje težko "prehodljive" tako je rasa imela čas se oblikovati brez večjega vpliva en na drugo. Kaj bo pa v prihodnost. Bomo nekoč vsi spet enaki?
Lep pozdrav.
Kar se tiče 95% evropejcev, verjamem, trenutno poznamo več ras, ki so se pomoje oblikovale z "mutacijo" DNK, v preteklosti so bile dolge razdalje težko "prehodljive" tako je rasa imela čas se oblikovati brez večjega vpliva en na drugo. Kaj bo pa v prihodnost. Bomo nekoč vsi spet enaki?
Lep pozdrav.
_marko ::
še to poglej!
Genografski projekt
Genografski projekt
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Evolucija je teorija in ne dejstvo (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 118865 (63039) | alexa-lol |
» | ČloveštvoOddelek: Loža | 1367 (1187) | Okapi |
» | Nastanek življenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 52652 (47877) | Vajenc |
» | Sorodstvene vezi predsednikov ZDA (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 15303 (10084) | Gandalfar |