» »

Nakupovanje stvari iz Nemčije

Nakupovanje stvari iz Nemčije

jackman ::

Pozdravljeni,

Vem da je tale forum namenjen predvsem ljudem ki se ukvarjajo z računalništvom, a me vseeno zanima, če mi kdorkoli lahko pomaga.Problem pa je naslednji:
-Pred 3 meseci sem iz Nemčije naročil el. kitaro.Najprej sem jo nameraval kupiti preko eBaya,a sem se kasneje odločil, da jo kupim izven eBaya(ker je cena izven eBaya nekoliko nižja).Cena kitare skupaj s poštnino je bila 70.000 sit.Prodajalcu sem plačal preko bank transfer(bančnega nakazila) in vse je potekalo normalno.Prodajalec mi je odgovoril da je denar dobil ter da je kitara že poslana.

Po enem mescu čakanja pa o kitari še vedno ne duha ne sluha.Povprašam prodajalca,ki pa mi pravi, da je kitaro poslal preko pošte že tedne nazaj ter pravi da bo v tem primeru(ker kitare nisem prejel) potrebno začeti preiskavo, ki naj bi trajala 60 dni. Se odločim, da počakam teh 60 dni.Ko tale rok mine ga spet povprašam kaj je sedaj s to kitaro, pa mi pravi, da preiskava še kar nekako traja ter da je zelo teško sodelovati oz.komunicirati s slovensko pošto.Po njegovem mnenju naj bi se kitare izgubila nekje na poti med nemško in slovensko pošto.Vendar ne verjamem,da bi se lahko tako velika stvar kot je kitara nekje izgubila na tako majhni razdalji,saj nenehno naročam stvari iz EU in tudi iz ZDA,pa vedno dobim naročene artikle v roku 2 tednov.Prodajalec pa mi skoz govori da naj še malo počakam.

Zatorej sedaj ne vem kaj naredit?
Ima mogoče že kdo kakšne posebne izkušnje s podobnimi zadevami?
Ali se splača stvar sploh prijaviti "policiji" oz.komu drugemu? Ker v bistvu sploh ne vem ali je kitaro res poslal in se je res izgubila;ali pa je sploh nikoli ni poslal.

Že vnaprej hvala za kakršnokoli pomoč

OwcA ::

Kaj ko bi najprej vprašal na pošti (naši in nemški)?

Prosi ga, naj ti poslika/poskenira potrdilo o oddanem paketu.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

jackman ::

Nekaj sem ga že spraševal o tem potrdilu pa mi nekako ni dal nobenga jasnega odgovora.Ponavadi mu moram poslati po 5 mejlov da se sploh zgane in mi odovori.

gzibret ::

Pa kaj je tebi? 3 enake teme v dveh minutah....

Drugače pa ti imaš potrdilo, da si plačal, on pa ima (verjetno) potrdilo, da je poslal. Naj ti dokaže, da je poslal, pol pa pejt na pošto. Ali pa naj on urgira pri njihovi pošti.

Če pa ti ne pošlje potrdila, pa pejt na policijo.
Vse je za neki dobr!

leonius ::

Upam da nisi mislil kupiti za 70.000 kitare vredne npr. 300.000 sit. Bodi prepričan da je to nateg... Moj bratranec je preko Ebaya misliš naročiti mislim kao 30 mobitelov po smešno nizki ceni(nevem, npr. 200.000 sit) in seveda nakazal denar... seveda potem ne duha ne sluha o komerkoli več..

Tak da, kar je preveč poceni je nateg...

Ker sumljivo mi je to, da mu pošlješ najmanj 5 mejlov da ti enkrat odgovori...
IMHO

OZZY ::

to da povpraševanje traja 60 ali več dni je res.

sam sem mel problem z SLO potšto ko sem poslal vrensotno pismo v NEM in se je pač cela pošiljka/vreča izgubila. prvo sem dal povpraševanje, ki nekaj časa traja. Po tem pa še zahtevek za vračilo denarja. Prvo se more vrniti povpraševanje in to traja ponavadi v mednarodnih poslih 60 dni ali celo več.

Bi pa lahko ti tudi zahtevek na SLO pošti naredil pa mislim, da oni potem naprej uredijo. Samo bi moral met skenirano potrdilo o oddaji pošiljke.

Seveda je potem vračilo denarja in tudi pttja. Koliko denarje dobiš je odvisno ali je bila vrednost gor označena.

Je pa možnost, da je kej zajebal in je šlo v Slovaško..se rado zameša.

Sicer pa mislim, da če mu rečeš naj ti skenira potrdilo o oddaji pošiljke bi ti moral to posalat. Če se kaj zgovarja potem so lahko malo mutni posli.
Go with the flow.

jackman ::

Najlepša hvala za vse vaše odgovore,še posebno tebi OZZY.
Bom poskusil urediti na pošti, če se bo karkoli dalo.

Še enkrat hvala vsem


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5435935964 (5316) lolipop2
»

Težave z Paypalom, prosim za pomoč. (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7311609 (9328) markuljac
»

eBay - zakaj tako nizka cena, kako? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5310491 (8804) polde01
»

ebay in carina

Oddelek: Pomoč in nasveti
173515 (2814) amigo_no1
»

Nakup iz tujine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
608246 (4889) Dr_M

Več podobnih tem