» »

wireless in emule vprašanje!

wireless in emule vprašanje!

simoni ::

Pozdravljeni.
S sosedom imava wireless mrežo. ADSL imam jaz in sem z ruterjem povezan prekko kabla. ker je razdalja malo večja, imava usmerjene antene. Povezava je vedmo 70% in vse dela ok. Problem nastane, ker njemu emule nikakor ne del. Na katerikoli server se poizkuša prijaviti mu napiše server is full. Pore na routerju sem odprl, tako da če mi že rata da se z kakšnim noname serverjem poveže ima hiID. In tudi potem mu sploh ne začne downloadat, kao da ni nobenga sorsa.

Če daš tam cennection test piše da je emule zavrnil ip. Ip pa je siolov. Men pa vse dela normalno.

Router je linksys, njegova pci kartica pa canyon

kakšen nasvet?
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!

SimplTech ::

Če imata normalno delujočo brezžično povezavo in če tebi dela, potem po moje ni razlog v težavah WLAN povezava. Kot prvo, si v nastavitvah Emule izklopi pod kategorijo Strežniki, da pridobiva nove strežnike (ob povezavi na strežnike in ob drugih). Namreč veliko strežnikov je fake - če se priključiš na njih ni nobenih virov.

Prvo izbriši vse strežnike iz svoje liste (označi vse in pritisni delete). Potem si naloži tole server listo: Emule server lista

Ko imaš naloženo se poveži na server Razorback 2.0 (preverjeno deluje najbolje - veliko virov je stalno). Kot sem ti zgoraj napisal, izklopi dodajanje novih strežnikov, zaupaj samo tem iz te liste. Daj si Razorback 2.0 med statične strežnike in v nastavitvah nastavi, da se ti poveže na statične strežnike.

Če piše da je server full, probaj večkrat kliknat na server, po nekaj poizkusih se ponavadi poveže.

Dejancek ::

Ah ni to to, kar si napisal SimplTech.

Najprej preveri kaj si nastavil pod Internet protocol (TCP/IP) Če je avtomatic, se ti vsakikrat ko se povežeš na ruter(dejansko net) zamenja IP in v ruterju je dejansko tisti IP na blocked.
In še najbolj pomebno pa je to, da OBA na enem in istem serverju ne moreta bit povezana.

SimplTech ::

Seveda je možnosti za rešitev problema več. Dejstvo je da je na Muili veliko fake/spy serverjev. Info je tukaj: eDonkey2k fake server list. Sam sem imel podobono težavo kot jo je opisoval sharky in sem zato napisal mu rešitev, ki je delovala pri meni.

Sicer pa, več odgovorov ko dobi, večja je možnost da bo rešil problem. ;)

simoni ::

Pozdravljeni

Hvala za odgovore, ampak težava je bila drugje... Jaz in moj sosed imava statični lokalni ip. In jaz sem na routerju obema odprl isti port, vendar z drugačnim statičnim ipjem. Mislil sem bo bo vseeno delalo ker sta to 2 različna ip-ja. Vendar ni tako. Stvar ne dela dobro. Sedaj ko sem mu zamenjal port na njegovemu emule in ga odprl na routerju, sedaj pa vse dela ok.8-)

Tako da vsi ki boste imeli takšne težave, je tukaj odgovor!

LP
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co. (strani: 1 2 3 469 70 71 72 )

Oddelek: Omrežja in internet
3558425850 (9134) Freakylion
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

372340177 (40633) ignats
»

Ne dela internet na enem računalniku

133990 (3786) imagodei
»

eMule FAQ

267201 (5627) Spc
»

Razorback 2 strežniki zaseženi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
7213788 (9503) sidd

Več podobnih tem