» »

Keš keš money!!!

Keš keš money!!!

«
1
2 3 4

Ganxta009 ::

Yo folk eno lahko in kompleksno vprašanje... Kako prit do lahkih denarcev po (ne)legalni poti? Dandanes vsak mulc potrebuje na mesec 50k če hoče shajat... Kje jih dobit..to je zdej vprašanje? Še posebej je težko.. ker vsaka cunja stane čez 10 al pa 15 kosov če hočeš bit pošteno oblečen, če si hočeš privoščit žurke, plačat račun za mobitel, mesečne nalepke za javni prevoz... Kakšen job je dons primeren za dijake ali študente da pokasirajo lepe denarce za malo dela (seveda govorim o delu ob šolanju)...

jRk0 ::

grow up? =)
vsa dela so primerna=)
pobiranje jajc na kokosji farmi za 200 sit na uro.
You fuck up once, you loose two teeth.

para! ::

Ja, ce se zadovoljis z nelegalnimi potmi je stvar enostavna,... sam pogum rabis :P

lp
Death before dishonor!

Ganxta009 ::

jajca... MOGOČE kako pa kaj vzreja domače konoplje... na farmi seveda.. Sej to je legalno če je za putke..:\ kaj ni tko

para! ::

Najd si en plac, posad notr en skunk, ko dozori pa začni prodajat.

lp
Death before dishonor!

Antares22 ::

Na tem forumu boš dobil odgovore na vsa mogoča znastvena vprašanja samo na vprašanje kako do dnara ne !!! Jaz sem odprl že nekaj podobnih tem ampak vse kar so spravli skupaj intelektualci tu gor je, da naj grem na štud. servis in si najdem delo !!!! Ampak to ni to !!!! Zdaj imam odprto temo pod naslovom "rouletta" ampak za enkrat še nič !!!!
Everything he touches turns to gold....

gzibret ::

Napačno zastavljaš vprašanja. Pravo vprašanje bi se glasilo:


Sem ta pa ta, rojen...., stanujem tu in tu, končal sem to in to šolo, rad bi delal to in to, znam to in to. Imam/nimam izpita B kategorije, znam pa še to in to in to, za kar imam tudi izdana potrdila, poleg tega pa še obvladam to in to. A kdo rabi ali pa pozna koga, ki bi rabil pridnega, lepega, pametnega, iznajdljivega....... sodelavca.

Moja najboljša lastnost je ta, da sem natančen, samoiniciativen.....bla bla bla....

Aktivno govorim Slovensko, Svahili...... pasivno pa .....

Delal bi preko servisa/pogodbeno/za stalno.....

Če ste zainteresirani za razgovor, mi to prosim sporočite tu in tu. Že v naprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

Srečno!

Antares22

(tukaj spodaj se podpiši s kulijem)
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Tear_DR0P ::

fanta jst mislim da sta vidva na napačnem forumu, na jokerju majo že vodič za vama podobne.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BluPhenix ::

Lol. Čloek najprej omeni, da Dandanes vsak mulc potrebuje na mesec 50k če hoče shajat potem pa ima izjave tipa: ker vsaka cunja stane čez 10 al pa 15 kosov če hočeš bit pošteno oblečen, če si hočeš privoščit žurke, plačat račun za mobitel, mesečne nalepke za javni prevoz
Človek, to ni shajanje, to je dobro živeti, tako da si privoščiš marsikaj. Kakšno delo, nauči se kaj uporabnega, pa potem išči delo. Najlepše malo dela za veliko denarja... tega v legalnih službah ne boš našel, vsaj brez 7 stopnje izobrazbe ne, oziroma teško.

Na tem forumu je opisanih veliko del, tudi veliko prilik za se česa naučiti, za to pa kar ti rabiš pa si po moje tudi zgrešil forum. Drugače pa če moraš spraševati na nekem tehničnem forumu kako najlažje do denarja ... no nisi preveč iznajdljiv in samoiniciativen ...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Trubadur ::

Sej si tr00 gangsta :D
Začni dilat to je biznis ti pravm.
Berite Thomasa!

Tear_DR0P ::

¸aja pa to kar vama (ganxta in anatares) modri pridiga se tud moti, poglejta Ali Gja, on je kr rial ganxta, pa je brez prave izobrazbe pa ful uspešn :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Nejc Pintar ::

Ok, jaz shajam tako/tako, samo ne rabim usak mesec novih cunj, pa 15k za telefon pa 10k vsak petek u gostilni.
Cunje si kupiš ko jih rabiš, in sicer kvalitetne, ne nujno drage. (Na razprodajah se dosti stvari še dobi)

Telefoniraš ko nekoga nujno rabiš in se z njim ne zgovarjaš pol ure. Ne potrebuješ tudi vsak dan iz Planeta downloadat po 5 komadov pa 5 sličic. Sam na mesec zapravim max. 3k

Žurko imaš eno na mesec dovolj, ostale petke pač greš s frendi na pivo ali dva. Ni se ti treba usakič nagonit tolk da ležiš!

Sicer pa, si vse sam plačuješ? Mislim, javni prevoz ti pa najbrž lahko mama plača.
Lahko je biti prvi, če si edini!

leonius ::

Živi po lastnih zmožnostih.

Logika, rabim 15 jurjev za srajco je zgrešena.

Najprej zasluži 15 jurjev, pol pa se odloči kam z njimi.

Če boš živel po zgornji logiki boš verjetno vedno vse zagonil.
IMHO

BluPhenix ::

tear_DROP: sej sem dopisal da je teško. Ni lahko biti tak MF Gangsta kot je Ali G! >:D

husler: nažalost je to razmišljanje moderne kao "alfa mladine" (itak na tem forumu vemo, kdo je alfa mladina in kdo is pretending to be >:D )
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

PersonaRudis ::

.. ker vsaka cunja stane čez 10 al pa 15 kosov če hočeš bit pošteno oblečen, če si hočeš privoščit žurke, plačat račun za mobitel...

Manevriraj v okviru svojih zmožnosti.

YooYooYoo... You're me man,*igga!

jeti51 ::

>> Zdaj imam odprto temo pod naslovom "rouletta" ampak za enkrat še nič !!!!

Zato, ker sistem ne obstaja, si razumel?:| Če si pa tako trd, da ti to še zmeraj ne gre v glavo, je pa to tvoj problem. Edini legalni način je, da najdeš ruleto, ki ima napake v svojem "naključnem" delovanju in potem iščeš vzorce številk, ampak tu ni splošnega pravila rulete (serije rulet) se pri tem razlikujejo. Matematični sistemi v smislu " pokrij ta stolpec pa malo črnih, krij pa vse skupaj s spodnjim sektorjem", pa enostavno ne obstajajo. Verjetnost je proti tebi.

Back on topic:
Kako priti do denarja? Hja, naredi si evidenco svojih prilivov in odlivov. Potem poglej:
a) kako bi povečal prilive
b) kako bi zmanjšal odlive

Če boš uspešen, se bo razlika večala tebi v prid in kar naenkrat se ti bo denar začel nabirati. Pri prihodkih se vprašaj, kaj dobro znaš delati pa bi nekdo potreboval. Če si dober, lahko inštruiraš sošolce. Če znaš programirati, si najdi kakšno počitniško delo poleti, vsaj kakšnih 800-1000 na uro bi verjetno že lahko dobil kot dijak (če seveda nekaj znaš). Zmeniš se z mamo, da ti krije mesečno vozovnico, kar za dijaka ni neobičajno. Če si na kakšnem področju perspektiven, poskusi dobiti od kakšnega podjetja štipendijo. Prodajaj sveče za 1. november ali pa stare učbenike na knjižnih sejmih, sploh ni tako malo denarja tam.

Pri odhodkih pa: na koncu vsakega meseca poglej, za kaj porabiš največ denarja. So bili vsi pogovri po mobitelu res potrebni? Bi lahko morda oklestil račun z 10.000 na 5.000? BI morda lahko dobil tisto super srajco namesto za 15k za samo 10k v tujini (enkrat na nekaj mesecev se lahko zapeljete čez mejo z družino, to bi se najbrž dalo zmenit). Zakaj gre vsak vikend 10 jurjev, bi se morda dalo to skrčiti na 7? Zakaj gre toliko za taksi, morda si ga drugič razdelite pa še tu kakšnega jurja prihraniš?

Seveda je lažje govoriti kot narediti. Pa ne zato, ker bi bilo to težko izvesti, ampak ker ljudje enostavno nimajo finančne discipline, potem pa zapravljajo denar za stvari, ki jih v bistvu sploh ne potrebujejo. Zdaj imaš tu neke smernice, poglej, kaj bi lahko "optimiziral" pa da ti na koncu meseca ostane 5-10 jurjev več, kar je npr. en kos oblačila, morda 2 izhoda več ven ipd.

Antares, ti pa isto, naredi evidenco svojih osebnih financ, ker pa si že malo starejši, predvidevam, da imaš tudi malo več denarja, zato razmisli tudi o kakšnem investiranju in plemenitenju svojega kupčka denarja. Pa ne bodi trd in pusti ruleto pri miru ter si daj dopovedati, da na njej ne boš zaslužil.


Bolj konkretnih nasvetov se pa preko foruma gotovo ne da dati, ker nihče ni nič napisal, kaj zna, v čem je dober ipd. Tukaj čudežnega recepta, kako obogateti, pač NE BO, ker ne obstaja. Še najsigurnejša pot je, da ti mesečno ostaja nekaj denarja, ki ga daješ na kup, ta denar pa se z leti plemeniti in raste sam od sebe. Obresti na obresti na dolgi rok delajo čudeže.

Goldee ::

Dandanes vsak mulc potrebuje na mesec 50k če hoče shajat...
Ma ku hard 8-)

Ce lahko studenti shajamo s 40-50k na mesec, potem lahko tudi en mulc shaja z manj denarja, se posebej, ko ga se vedno redijo starsi. In kot so ti ze rekli, zakaj pa mores kupit srajco za 15k pa majcko od Pume, sej lahk dubis tud kej mal bolj poceni, pa useen ful lepga, ce pac nimas tolk kesa...
Ce bos tko gledal na to, bos na hitr "prisel" do vec denarja na racunu. lp
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

waLkeR^! ::

Ah dej no da te wsi ne ownajo in spwnajo... grow up ? :\ Prodaju boš da se boš ti prežveu in bi rad na čist easy zalušu? ... Če obvladaš angleščino prevajaj, kakšno delo na kmetiji, od hiše do hiše hod pa boš dobu dnar, če ne pa vsaj neki takga da se preživiš.. in zakaj rabiš denar? Party? ODPADE! Šola, učenje, preživljanje.. shajaj se po tem pobec!
Don't annoy me. I can be really really strange.

OZZY ::

Dandanes vsak mulc potrebuje na mesec 50k če hoče shajat...


pač eni so razvajeni in mislijo,da denar raste na drevesu. je pa res, da dandanes froci hočjo met velik denarja. se zgledujejo po tem kaj imajo in kaj si lahko privoščijo drugi in hočjo to imet. Seveda najdražje cunje, velik denarja za žure itd...
Go with the flow.

MadMax ::

V bistvu se s 50k težko shaja:
predpostaviš 2k/dan za čike/ganđo/kofe = 60k
in 5k/soboto = 20k
-----------------------
80k na mesec da komaj shajaš.... Še 10k telefona, pa si na 90.
Seveda te hranijo in oblačijo starši, v nasprotnem je 150k socialni minimum.



Matr bi blo treba ene prvezat za drevo, polit s sokom in zametat z mravljami...;((
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

gzibret ::

> predpostaviš 2k/dan za čike/ganđo/kofe = 60k

To je kar veliko. Dovolj za kroničnega kadilca/pijanca, ne pa za nekega zmernega kafetarja.

500 SIT/dan za kavo/čike/pir/ganjo je IMO normal
1000 SIT/dan se da že kar lepo napijat/zapušit
2kSIT/dan - uber too much, razen, če skadiš 10 jointov/dan.
Vse je za neki dobr!

AndrejS ::

Zgleda da se da dosti prišparat če opustiš opojne substance .

Če bi bil lahek recept priti do denarja, bi bili vsi bogati, pa noben ne bi delal. Idi ribe lovit na en samoten otok pa ne rabiš denarja

lambda ::

S 50k na mesec kar lepo živiš, ampak pod pogojem, da te nekdo vzdržuje (stanovanje, hrana). Če pa si študent, ki je "na svojem" (sicer čez vikend še vedno doma, čez teden v študentu, ...), da si plačaš študentski dom, hrano in prevoz sam ti že nanese 35k sit (seveda, če nisi v privatnem stanovanju, ker to je porem 55k namesto 35k) To pomeni, da ti ostane 15k na mesec za vse ostalo - cunje, druge osnovne življenske potrebščine, literatura, kakšen žur sem in tja ... da ne omenjamo kaj se zgodi če si lastiš kakšen avto. Avta nimam, tako da nekako sedaj kar v redu preživim z letno povprečno 80k sit / mesec, od česar nekaj nanese štipendija, ostalo pa zaslužiš sam predvsem poleti, malo pa tudi vmes. Na mesec mi ostane 10-20k, ki jih pač porabim za kakšno smučanje, morje, potovanje.

Kje je torej poanta? Če si čez poletje najdeš neko v redu študentsko/dijaško delo, lahko brez problema zaslužiš 300k in greš zraven še na morje. Če si priden - in v primeru, da si vsaj malce ekonomičen pri ravnanju s svojim denarjem imaš to dovolj do naslednjega poletja skupaj s tistim kar ti dajo starši, če nimaš štipendije.

Je pa sveda tako, da ta plan ne uspe vedno ... sem že prevečkrat občutil, ker denarja nekako zmeraj zmanjka in se moraš nekako šlepat včasih. Večkrat ko se to zgodi, bolj veš za naslednjič, da moraš imet malce zaloge.

BigWhale ::

Povprecen dijak, ki zivi doma, v bistvu ne rabi nic denarja, da pride skozi mesec.

;)

perci ::

Ma dej Kit, ne tež...ker ekstremist :D.

Mislm...povprecen dijak si mora vsaj malco v šoli plačat, ane? Pa telefon je tut treba plačat (pa ne mi govort, da ga povprečen dijak ne rabi...)

BluPhenix ::

Pa ne mi govort, da povprečnemu dijaku ne dajejo skoraj vsega denarja ki ga potrebuje starši...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Goldee ::

Itak, da mu ga dajo, vecini dajo tud, ce ma dijak stipendijo, s katero bi si lahk kril delne stroske.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

pirat ::

ali res drži, da ALI G nima izobrazbe?

perci ::

Bluphenix: Ja, sej - če mu to starši plačajo, kul...sam kit je napisal, da otrok, ki živi pri starših ne rabi denarja - to pa ni res :).

lambda ::

Človeka je treba čimprej navadit ravnat s svojimi financami ... tako, da se mi to ne zdi ravno zdravo, da nekomu do 20 leta urejajo vse finance. Ko rabi za malco vpraša, ko rabi za cunjo vpraša. Vedno dobi, ampak nikoli ni nič njegovega. Boljš bi bilo dat dijaku 30k, tukaj imaš, potem naj si pa sam organizira, kako si bo plačal malco, prevoz, zraven pa še kaj kupil.

BigWhale ::

Perci:

No potem pa povej zakaj nek povprecen dijak _rabi_ denar. Malico mu itak placajo starsi, prav tako mesecne vozovnice za mestni, primestni, intergalakcijski ali kakrsenkoli ze avtobus/vlak/monorail/skiro/... Tudi obsolske aktivnosti mu placajo starsi.

Torej zakaj bi rabil denar?

Nejc Pintar ::

Se moram strinjat z BWjem, sicer imam sam precej stroškov mesečno (1 škatla čikov na dan, pa še kakšen kofetek se najde). Nekako z 20k se da pridet čez mesec. Precej pomagajo cenejši čiki, kajenje domače robe. Dobri frendi:D

edit: malo dodal pa dodelal
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

50k sit na mesec porab en student, ki ma avto, ne pa en 15 letni picajzl...:\
govorim seveda o (dokaj) normalnih ljudeh. ce mas pa posebne potrebe, potem pa razumem, oskrba stane >:D

Daedalus ::

Ti si gengzta, ti nam povej:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Jackal ::

A se ti zdijo čiki in kofé nujni za življenje? Ne? Današnja mularija je vse preveč razvajena... bo treba spet uvest kako šibo v šolo.
BigWhale ima čisto prav. Tisti postranski denar je čisti luksuz, s katerim si lahko privoščiš delat pi***rije in postaneš en od tistih, ki imajo vsega polno rit...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

BladE_ ::

Hm zdej je tak lep cas za preprodajo petard in razlicnih vrst pirotehnike :D ! No saj zame je tko v tem casu najlazi kej dobit folk je pa itaq stupid da to kupuje !!
Akcija - Reakcija

Nejc Pintar ::

jap, petarde v OŠ prodajat>:D

@Jackal: vem da te stvari niso nujne za življenje. Ampak kofe pač koristi pri socializaciji, čiki pa so še razvada izpred 2-3 let, ko smo bli taglavni:D
Lahko je biti prvi, če si edini!

CWIZO ::

En neumesten komentar: Ali G je kolikor jest vem doktor oz. ima dokaj visoko izobrazbo. Nebi mogel on dnarja sluzit tkole, ce bi bil neumen;)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

b0B3k ::

OFF-T:
Ali G oz. Sacha Baron Cohen.

Drugače pa, 50kil na mesec? Ne razumem kako lahko preživi mati samohranilka z min. enim otrokom in 80k plače oz. socialne, glede na to da en 15-letni lolek ne more... Najbrž samohranilka ne poha vsak dan ...
Eni pač ne poznajo varčevanja in racionalnega nakupovanja.

waLkeR^! ::

Ti bi to delu tak da mama pa fotr neb nič vedla, ti bi biu pa napou zasvojen @ganxta009 ?:|
Don't annoy me. I can be really really strange.

Nejc Pintar ::

Nizka stopnja izobrazbe != neumen
Lahko je biti prvi, če si edini!

steev ::

Drgač gres lahk u meca (McDonald's) delat. U Kranju u mecu dela kr dost mojif frendov. En je glih nehov, ker se mu pac ni izlo skupi z šolo.
:|

CWIZO ::

In kaka je tam urna postavka?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Nejc Pintar ::

@steev: nehi, bo tip še dilou medtem k bo hamburgerje prodajou.
Lahko je biti prvi, če si edini!

steev ::

650, drgač se pa u kranu odpira nou pinki :D (tm bo pa 750 ali vec)
:|

Nejc Pintar ::

@steev: ke pa bo? Upam da ket bliz iskre:)
Lahko je biti prvi, če si edini!

ŽirC ::

Eh, sola ma za svojga pinkija (joza) :D

Sicer hrana ni ne vem kaj, ampak za zelodec potesit je.


Lp, ZirC
aks.rula.org

b0B3k ::

nehi, bo tip še dilou medtem k bo hamburgerje prodajou.

Hehehe, novi weedburger ...

Delo plemeniti!

Doman ::

Sam sem še najstnik in ne dobivam nobene "starševse" podpore v obliki žepnine-nikoli nisem dobival.
-Imam za jest
-za spat
-za šolo
-za mesečno
-za morje
-za smučanje
....
Kaj bom pa nucal 50+k na mesec?
Mogoče imam srečo da ne kadim ter da imam punco z rednim mesečnim dohodkom ampak vseeno NE RABIM.

Denar dobim od moje iznajdljivosti. Včasih kaj "prešvercam", dobim denar za darilo, zaslužim in si lahko kaj več tudi privoščim. Računalnik, kolo(200k), letos tudi smučanje sem si sam kupil.
Res ne razumem folka kot je avtor te teme:O

wtf?! ::

Pri meni zgleda, da je idilično: stari mi plačajo malco, obleke, skratka vse,...pa še Zoisovo dobivam. Kadim ne, tko da mi v bistvu dnar leži in ga nimam za kej porabt, razn kašne bedarije pa comp bo verjetno zdele padu....;)
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere čike kadite? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
441107509 (41658) Limona
»

Študenti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9415617 (12015) para!
»

Podražitev cigaret (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
927594 (5206) poweroff
»

Študentsko delo obdavčeno v amen ? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20015499 (11222) gGiF
»

Zdravljenje kadilcev...

Oddelek: Problemi človeštva
382694 (1911) laibachnsk

Več podobnih tem