» »

Patološki morilec se sprehaja po Sloveniji

Patološki morilec se sprehaja po Sloveniji

««
3 / 10
»»

Brane2 ::


>Popravek. On ni moril.


Kako veš, da ne ?

V novici piše, da ga je priča videla in da bi bila tudi sama kmalu na vrsti, če ne bi uspela pobegniti...
On the journey of life, I chose the psycho path.

aljazh ::

Odin, v konkretnem primeru umorjene ženske ne moremo reči, da je moril S.P., dokler tako (lahko se izkaže tudi drugače) ne odloči sodišče. Se strinjamo?

Če je S.P. moril prej, ni nujno, da je umoril tudi to žensko. Možno, a ne nujno. Se strinjamo?

#000000 ::

Brane2 takrat ko je to blo napisano na straneh dela dnevnika ipd. še ni bilo nobene zgodbe kaj in kako, zdi se mi da je šele po 14 uri nekako blo dopisano kaj in kako ter kdo je vpleten. 'no vsaj zdi se mi da je tako' LP

Azrael ::

Na POP TV 24ur je bilo rečeno, da je mož umorjene priča pri nekaterih podvigih S.P.

Če je to res potem, red krasna reklama za policijo in sodstvo.
Nekoč je bil Slo-tech.

drejc ::

Če bi bil referendum za smrtno kazen za take primere (serijski morilci, umor prve stopnje), takoj podpišem za. Nedotaklivost človeškega življenja samo za tiste ki tega ne počnejo! Za ostale stol!
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Brane2 ::


Če je to res potem, red krasna reklama za policijo in sodstvo.


Zakaj reklama a policijo ? Kaj lahko ta naredi, poleg tega, da tipa prime ?

Saj ne more ob vsakem takem primeru rezervirat shitload policajev kot živi zid okrog vsake barabe, ki se je sodstvo ne upa ali noče ustavit.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Odin ::

V ta istem postu je Kayser Soze napisal se ta stavek:

>> Če ste pedantni pri drugih stvareh, bodite še tu.

Jaz sem se samo odzval na njegovo opozorilo in bil pedanten. Silvo je namrec ze moril.

Pa da se dodam moje mnenje. Ce enkrat zavestno umoris osebo in si obsojen, bi moral bit gotov z svobodo. Ce je kazen smrtna ali dosmrtna je pa ze postranskega pomena. Zaradi mane je lahko oboje tudi.

Ziga Dolhar ::

> Ker, ko je videl, da je Plut zunaj, bi mu komot dal za rep par specialnih policistov v civilu.

Thomas seveda ve, v čigavi pristojnosti je odreditev tovrstnega ukrepa, in kakšni so zakonski pogoji zanj. (In zakaj ne drugačni.)
https://dolhar.si/

Širajzl ::

Ne verjamem, da je moril omenjeni morilec! Policija je prišla v 20 minutah na kraj prizorišča pa ga niso mogli izsledit? - sramota
Kdor je gledal E+ pred kakšnim dvema tednoma, kjer je bil gost osumljeni Plut, ki je lepo povedal kako stvar stoji, da se boji za svojo prihodnost in se zato pojavil na TV-ju.

#000000 ::

skander kje ti žviš ? v pakistanu mogoče.

Azrael ::

Brane2, zakaj je to slabo za policijo?

Ker niso uspeli prepričati sodstvo naj lumpa zaprejo in vržejo ključ stran. Temu sledi padec motivacije pri prizadetih policistih in policija se počasi spreminja v nek servis za razdeljevanje plačilnih nalogov cestnim prekrškarjem.

Janez Kranjski zato izgublja zaupanje v policijo po preprosti logiki: Mene bodo zašili za pol plače, če bom nekje prehiter itd, barade pa ščitijo, če jim bom slučajno povedal za nekega lumpa, pa me bo najraje še tisti lump fental.

Ta logika je napačna, ampak globoko zakoreninjena. Problem je neučinkovito sodstvo, ki ima za nekatere zelo mile pristope, policija pa pokasira nekakšen colateral damage, najslabše pri teh igricah odnese naključni folk, tako kot tista ženska danes zjutraj.
Nekoč je bil Slo-tech.

Širajzl ::

#000000 Nimaš kaj drugega za vprašat?

p.s. Pakistan se piše z veliko začetnico!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Širajzl ()

#000000 ::

Ne verjamem, da je moril omenjeni morilec


skander kaj te naj uprašam po tem stavku ?

Mati ::

Ne verjamem, da je moril omenjeni morilec!


Skanderbek, daj da te še jaz vprašam kje živiš?

whatever ::

Naš pravosodni sistem je u kurcu. Predvsem premile kazni. Za umor dobiš 5 let recimo. Če si serijski pa max 20 let. Kje je tu logika?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

AzAzel ::

Jz sm iz vasi rečmo 15 km stran od kraja zadnjega umora...
Gre za vas s 1000 preb., pa je zdele sigurno 30 polcajev,vsi s avtomati, na vsakem križišču 2, ustavjo vsak avro na vsaki kontroli, kompletno pregledajo... Ob tem da je zunaj hudo zoprno vreme(sneg, dež) in tam stojijo in bodo stali celo noč brez vsake strehe nad glavo

Ob 5tih popoldne se je naprimer mim po cest peljal saj 40 polciskih avtombilov, kibel in podobne mašinerije+helikopter že od 10ih dopoldne dalje

In vse to zarad enga samga klinca, a si lohk predstavlate...s tem jasno da je na območju še saj dodatnih 60-70 polcajev
Time is on my side!

#000000 ::

Ja nes jim kako kavo al pa čaj. LP

Brane2 ::


Jz sm iz vasi rečmo 15 km stran od kraja zadnjega umora...


Tud jaz nisem prav daleč. Na JAnčah sva bila s kolegom par tednov nazaj, da sva sprehodila njegov novi avto, spila pir v tisti gostilni na vrhu hriba in šla nazaj. Tudi precej folka, ki ga poznam, stanuje ne ravno daleč.


Gre za vas s 1000 preb., pa je zdele sigurno 30 polcajev,vsi s avtomati, na vsakem križišču 2, ustavjo vsak avro na vsaki kontroli, kompletno pregledajo... Ob tem da je zunaj hudo zoprno vreme(sneg, dež) in tam stojijo in bodo stali celo noč brez vsake strehe nad glavo.


To ti lepo kaže učinkovitost sistema. En takle cepec daje dela celotni policiji in dela enormne stroške. Kaj bi počeli, če bi imeli opravka s petimi takimi tipi naenkrat ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

alum ::

V takih primerih, kot je ta, človeka prime, da bi postal (spet) primitiven. Vsaj mene no. Ampak priznam, da imam slabe živce.

whatever ::

Kot da bojo s tem kaj dosegli. Takle bo ene 2 mogoče 3 dni, potem ker ga ne bojo najdl bo pa spet po starem. Ker bo spet zaštihal koga na drugem koncu Slovenije.Mislim, da bi bilo prav, da odstopi ali pravosodni minister ali minister za notranje zadeve.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

justyice ::

Nase sodstvo RS in policija bi si lahko ogledali film Ko jagenjcki obmolknejo povezali bi se lahko s psihologi in psihopata Pluta ustrezno likvidirali pred tem umorom danes ki je bil resni;no nepotreben
Sodnik ki ga je spustil na prostost ima sedaj verjetno zelo miren spanec, drzavljani RS pa zelo slabega, vendar nimamo krvavih rok Edina re[itev je TAKOJSNJE PRIJETJE TEGA PSIHOPATA in uvedba smrtne kazni USA. MENDA NE BOMO SCITILI MORILCE. Tako ali tako smo vedeli da se bo to zgodilo a ne Pepca Kardelj

Širajzl ::

Kaj pa, če je bil oni, ki je Krambergerja leta 91 ustrelil?

AzAzel ::

To ti lepo kaže učinkovitost sistema. En takle cepec daje dela celotni policiji in dela enormne stroške. Kaj bi počeli, če bi imeli opravka s petimi takimi tipi naenkrat ?

Če bi blo tko bi jih prej najdl kerveč se jih teži skrije :)

Glede učinkovitosti iskanja bi se težko dal razpravlat. Sneg gre, dž gre, psi ne vohajo ničesar, sledi sproti zbriše... Na jančah gre že od zjutrej sneg, tko da mislm da so nardil kar so mogl zaenkrat
Time is on my side!

Barakuda1 ::

Je pa čas za razmislek o takoimenovani "dosmrtni ječi". To nam nujno manjka.


Zakaj "takoimenovani".

Posebaj resnih pomislekov priti dosmrtni ječi (ko gre res za ekstremne primere) ne vidim.

#000000 ::

Ah kur.. kaj ti pomagajo visoke kazni, v bistvu je še huje, ker nekdo ki hoče enga ubit ga bo če je 10 dosmrtnih zagroženih al pa celo smrtna 'poglej ZDA največ umorov imajo'

Drugače pa kaj vi mislite da je 30 let zapora, kot celo življenje, 30 je čist isto kot bi te za celo življenje zaprli, celo slabše kaj bi npr. Plut naredu ko bi ga spustil pri njegovih 67 letih 'če štejemo da ga zaklenejo danes-jutri, boljše bi mu bilo da bi lepo do smrti gulil zaporniško žimnico.

hunter01 ::

Skanderju--- (24 ur)

Mož in žena sta se okoli 5.30 ure vrnila domov v hišo na Jančah. V hiši ju je presenetil neznanec – šlo naj bi za Silva Pluta. Osumljenec je 35-letnega moža in 32-letno ženo napadel in zvezal. Žensko je najprej spolno zlorabil, nato pa jo je zabodel z nožem, tako da je umrla na kraju.
Mož se je uspel rešiti. Zatekel se je k sosedu, od koder je okoli 6.10 ure poklical policiste.



Še vedno misliš da je enaka možnost da je žensko umoril S.P. ali morilec Krambergerja?? Mož umorjene je pričal proti plutu.. Mislis da ga ne bi prepoznal?

leonius ::

Na mestu moža umorjene bi tožil državo!
IMHO

Double_J ::

Na mestu moža umorjene, bi se mi zmešalo od žalosti.:\

jype ::

Meni tudi, samo nisem ziher, da bi bila samo zalost. Glede na opisano okrutnost umora, bi bil verjetno precejsen del custev sestavljen iz besa.

Skoraj zagotovo bi si zelel storilca poiskati in se vprico njega pozvizgati na clovekove pravice.

G-man ::

Mene ob takem dogodku preveva bes in spomini na filme Nepovratno, Salo ali kaj podobnega (Jagenjčkov še nisem gledal...). Velik notranji bes. :|

Sistem ne dela kot bi moral. Družba ima dva načina kako se soočati z izstopajočmi osebki:
1. terapija, in če ta ni uspešna
2. izločitev iz družbe, tako da ji osebek ne more škoditi.

Torej, pod točko 1. ne vidim smisla zapora kot terapije, ker ne verjamem, da se tam dogaja kakšna terapija, še posebej če je tip delal svoj "volčji brlog" kjer se je šel svoje spolne igrice. Kar je še huje, očitno država ne vidi zapora kot orodja za udejstvovanje točke 2., se pravi izločitve iz družbe. V dotičnem primeru izločitve za vedno. Ker tak človek preprosto ne more več normalno funkcionirati, oziroma še huje, škoduje na tak način da Bog se usmili ubogih žensk in njihovih družin in svojcev. Res, Bog se jih usmili...

Država pa, za vraga, naj naredi en red tu! Zadnje čase je v okoliških vaseh okrog nas kradel narkoman. So ga dobili policaji par dni nazaj, sedaj bo šel pred sodnika za prekrške in nato v hišni pripor! In, če ga zalotim na mojem hišnem pragu, z mojo motorno žago v roki, mu moram pustit prosto pot!!! Vraga pa še prosto pot! Kje je tu pravica, da ne smeš branit svoje lastnine, vas vprašam???? Kakšen pravni sistem neki, sami stroški po sodnijah!!! Efektivnost zakona in roke zakona na nuli!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

suse80 ::

Če g. Plut bere ta forum, potem se nekateri pazite ali se vsaj pogosteje ozrite nazaj...
Očitno ga je navdihnila zgodab podobnega morulca "BTK" ki so ga prijeli v ZDA po več desetletjih...pa še takrat je sam priznal.
Očitno naše sodstvo res ne deluje,,,, Je pa dosti zaprtih tatovov, ki so vlomili v kiosk in vzeli čigumije in cigete...
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

whatever ::

Naj bi ga že prijeli. Koliko let do dobil, če mu dojo sploh kaj dokazal? Jst rečem da 5. Je pa vsekakor ga potrebno nagovarjat z gospod (g. Plut), to pa ja.:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Vanich ::

V Šmartnem pri Litiji so policisti nekaj minut po polnoči prijeli Silva Pluta, osumljenega včerajšnjega umora 32-letnice.

Na policiji so za 24ur.com povedali, da bo osumljeni v roku 48 ur izročen preiskovalnemu sodniku, drugih podrobnosti o prijemu pa zaradi interesa preiskave zaenkrat ne dajejo.
Osumljenec naj bi davi na Jančah nad Ljubljano napadel zakonca ter pri tem žensko najprej spolno zlorabil, nato pa zabodel z nožem, da je na kraju nesreče umrla. Moškemu je uspelo pobegniti.
Na policiji so včeraj potrdili, da sta Plut in mož umorjene bila v konfliktu, saj naj bi se pred kratkim stepla, imela pa sta tudi več neporavnanih računov. Moški naj bi pričal proti Plutu v zvezi z ropom, za katerega je bil osumljen Plut. Zato domnevajo, da bi motiv za zločin lahko bilo maščevanje


Kakor so smotani, ga bodo verjetno izpustili na podlagi kakšnih pravnih tehnikalij.

poweroff ::

Na podlagi česa ti to sklepaš?

Glede na primer Lipa dvomim. Celo če bi se izkazalo, da bi ga morali izpustiti ga verjetno ne bi.

Ampak vso pravico imajo, da ga zadržijo in ga tudi bodo.
sudo poweroff

Modri dirkač ::

Jest neki ne razumem, a ni bilo tole ponavadi dovolj za aretacijo - kjerkol?

Interpol mednarodna tiralica!


WTF?
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Pomoje ga zdaj ne bojo več upali spustit. Tak ko niso lastnika Lipe...pol ko so tri krepale zaradi prejšnjih malomarnosti države. Jaz pravim, da je za to treba zahtevati glavo nikogar drugega kot Šturma in Dragutina. Itak je blo bolj ali manj jasno, kaj se bo (z veliko verjetnostjo) zgodilo. Zahtevam odgovornost, v kolikor se dejansko izkaže, da je Plut ubijal. Pa me prav malo briga, kake so ble možnosti ukrepanja. Tip bi mogo sedeti v Srbiji, ne pa da se je prosto sprehajal po Sloveniji. Naš sistem je tu odpovedal 100%, magari bi po hitrem postopku spremenili zakon o izročanju. Če lahko policaj strela na pobeglega, ki mu grozi več kot 10 letna zaporna kazen, pol mi res ni jasno, zakaj ne bi (pa magari v Sudan) izročali take psihopate? Mi kdo lahko to razloži? Taki psihiči nimajo naj iskati na ulici in pika.

Isto tako bučko si je naš sodni sistem privoščil z onim "bombašem" iz Rogaške. Tip se zdaj (celi zadet in napsihiran) prosto sprehaja naokoli in samo čakamo, kdaj bo (spet) koga napadel, tako kot par let nazaj. Enega s palco, enega z nožem, par pretepov, na koncu pa je grozil, da bo blok vrgo v luft in ga je mogla priti "mirit" specialna enota policije. 3x hura za naš sodni sistem, ki veselo pušča raznim psihičem, da se prosto šetajo naokoli.:|

Heh, kot mi je rekel en kriminalist par let nazaj, ko sem na policijo prijavil rop (en narkič v krizi mi je pobral par sto SIT): "Mi jih lovimo, preiskovalni sodniki pa jih spuščajo ven."

Modri dirkač - Slovenija izroča svoje grešnike samo državam EU. Sej veš...tud onega direktorja Steklarne so mogli Avstrijsci vlovit. Ko jebe Interpol, očitno:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

dmok ::

24ur.com:
Na novinarski konferenci ljubljanske PU, je na vprašanje zakaj policija Pluta kot nevarno osebo ni nadzorovala, pomočnik vodje ljubljanskih kriminalistov Boris Kanduti odgovoril, da ni bilo utemeljenega suma, da bo Plut moril.

Me prav zanima kaj bi bilo potrebno za utemeljen sum. Kdo sploh odloča, ali je nadzor potreben ? Sodišče ?

d.

G-man ::

Ne, ne, Plut je simptom prejšnje vlade. Liberalnost in t.i. "človekovee pravice" (kot jih je pojmovala LDS), ki ne koristi nikomur razen kriminalcem očitno sta bili značilnosti LDS. Represija se je v zadnjih 15 letih totalno dizintegrirala, bolj kot je to potrebno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

Daedalus ::

Prav zanima me, kaj bojo imeli na to povedat pristojni ministri. Če se ne bojo rajši skrili nekam...

G-Man - sedaj ni na oblasti LDS. Razumeš to? Odgovornost bo moral prav lepo požreti tisti, ki sedaj greje stolček. Sploh zato, ker je bilo dovolj časa za tako priljubljene postopke tipa "zakon/sprememba po hitrem postopku." Tak da tule se zgovarjat na "je bilo," ne gre. Pa sploh ne zagovarjam prejšnje politike - tale člen o neizročanju je čisto mimo. Osumljene umora naj se kr lepo deportira...me prav briga kam.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vanich ::

Na včerajšnji novinarski konferenci ljubljanske PU, je na vprašanje zakaj policija Pluta kot nevarno osebo ni nadzorovala, pomočnik vodje ljubljanskih kriminalistov Boris Kanduti odgovoril, da ni bilo utemeljenega suma, da bo Plut moril.

On, njegovi šefi in minister lahko zaradi mene takoj odstopijo.

Že samo zaradi takih imbecilnih izjav, kaj šele zaradi posledic njihove nedejavnosti.

Modri dirkač ::

A sam EU izročamo? Svašta...

Se prav greš v Srbijo nekoga štihnt pa hiter naza v SLO in ti nič žalga ne bo?


Svašta...
Everybody lies!

Modri dirkač ::

Sem bral prej na DELO.si članek, da so nas srbski kriminalisti opzarjal, da bo spet moril.

On se pa šeta po Direktu in kanalu-A.

Zelo neokusna šala.;(( ;(
Everybody lies!

Daedalus ::

Se prav greš v Srbijo nekoga štihnt pa hiter naza v SLO in ti nič žalga ne bo?

Točno tako. Ko si že glih pri tem...štihni jih 10, 20 sej veš, eden ni nobeden...Rezultat bo isti. Po Sloveniji se boš prosto sprehajal.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Modri dirkač ::

Sodeč po TIS-karti je peš hoje slabih 12km, časovno pa 2:55min.
Relacija: Dolgo Brdo - Šmartno pri Litiji

Nič pa ne piše kje točno v Šmartnem so ga dobil.
Everybody lies!

perci ::

Se prav greš v Srbijo nekoga štihnt pa hiter naza v SLO in ti nič žalga ne bo?

Točno tako. Ko si že glih pri tem...štihni jih 10, 20 sej veš, eden ni nobeden...Rezultat bo isti. Po Sloveniji se boš prosto sprehajal.

Tole je pa taka oslarija in nepoznavanje predpisov, da me je kar zmrazilo. Seveda, da bo nekdo, ki ubije nekoga v srbiji, odgovarjal za to kaznivo dejanje tudi v sloveniji. Samo bo odgovarjal pred slovenskim sodiscem, ne pred srbskim. Torej, ce bo imel sedajle tozlec dokaze, da je plut ubil nekoga v srbiji, bo podal ovadbo tudi za to kaznivo dejanje.

WarpedGone ::

Zakaj ni?
Zbogom in hvala za vse ribe

aljazh ::

Mislim, da je Slovenija že hotela preganjati S.P. zaradi k.d., ki naj bi ga storil v SCG, vendar tamkajšnji sodni organi niso hoteli (mogli?) slovenskim posredovati dokaznega materiala.

In ne, noben razsoden preiskovalni sodnik ga ne bo izpustil na prostost, če bo izkazan sum, da je on moril na Jančah, saj glede na preteklo "zgodovino" osebe obstaja ponovitvena nevarnost, ta pa je eden izmed pripornih razlogov.

Modri dirkač ::

Glej perci, mednarodna tiralica je bila razpisana in logično bi bilo naslednje:

"Prvo ga pospravte na hladno, pol pa sprašujte in čakte na dokazni material iz Srbije!"

Ne pa da psiho, navdihnjen z jagenjčki hodi meni nič, tebi nič po SLO.
Everybody lies!

jype ::

Strinjam se z modrim dirkacem in predlagam, da se vse, ki so gledali omenjeni film, takoj pripre, saj obstaja realna moznost, da bodo morili.

Tudi ce Plut v SCG ne bi moril, je se vedno navdihnjen z omenjenim filmom in posledicno nevaren.

Hvala <insert your favourite deity here>, da so ga prijeli.

Keyser Soze ::

Đizs, saj sta perci in aljazh že povedala.

Samo ne vem zakaj folk kar nekaj na splepo tumba nenehno. Kaj, zato ker je to trenutno popularno tema? Ker si "in" če se trenutno pogovarjaš o Plutu in neefektivnosti naših organov pregona?

Penologija obstaja že dolgo. In ljudje že dolgo preučujejo problematiko oz. efetivnost različnih metod kaznovanja. Zakaj nihče ni odprl kakšne pereče debate o tem kakšno leto nazaj ali pa pet?

Sedaj ko je pa pol Slovenije v afektu in ni sposobne trezno razmišljat so pa vsi ful angažirani kako naš sistem ne deluje, kako tile zapori niso nikakvi, kazni premile, sodišča "kar nekej", ipd... Počakajmo en mesec. Se takrat nihče več ne bo spomnil na to. Ker ne bo več "in". Ampak problem bo pa še vedno bil prisoten.

P.S.: Se je na področju zasebnega varovanja kaj bistvenega spremenilo po dogodku v Lipi? Ali pa glede dela inšpekcijskih organov? :\
««
3 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predvajano nasilje v živo preko facebooka na dolenjskem (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
957162153 (101116) nevone
»

Smrtna kazen (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16912772 (8760) Keyser Soze
»

Novica leta: Bratranec žrtve vtetoviral njeno ime morilcu na čelo...

Oddelek: Loža
343072 (2141) Pegaz
»

Pravni nasvet - rop banke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
535923 (4796) Ziga Dolhar
»

Hanžku se je strgal (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
606322 (4829) leinad

Več podobnih tem